Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.465
|
čitano: 25.889.141
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Da.. ima u padajučem meniju..

4 godine
tiki kaže...
L_Jelly kaže...

Jesam, nema ga na listi, ali je uredno označen kao dio akcije produljenja jamstva u Svijetu medija, Big bangu, i još nekima, ali ne i na mall.hr

Postoji i razlog zašto ga mall.hr nema tamo - mall.hr zapravo nije hrvatski webshop, već uređaje povlače od svuda a najviše od drugih EU uvoznika. 

U ovom pdfu koji ti je kolega stavio piše i navedeno:

Službena distribucijska mreža: Agram Servis Distribucija, Pevex, Elipso (Eplus)

Dakle ako nije jedan od tih uvoznika, ne možeš registrirati to produljeno jamstvo. Ako ga kupiš u mall-u, vjerojatno će ti odbiti registraciju.

Pazite se kod kupovine u tako nekim webshopovima.

Harvey Norman na svom webu uredno NE stavlja oznaku 2+3 na TCL uređaje koji se NALAZE na popisu. Moja pretpostavka je bila da na taj način žele prodati produljeno jamstvo svog partnera koje reklamiraju ispod proizvoda.

Pitao sam Partum (zaduženi za TCL 2+3 u Hrvatskoj) spada li Harvey Norman u 2+3 akciju iako to ne ističu.

Nakon skoro točno 3 (tri!) mjeseca stigao je odgovor iz Partuma:

"Poštovani,

bitno je da je uređaj na popisu uređaja koji sudjeluju u promociji našoj.

Lijep pozdrav"

Harvey Norman mi nikad nije ni odgovorio na mail. Mislim da je ludo da kupac mora istraživati distribucijsku mrežu i ima li pravo na produljeno jamstvo ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2026 16:55 (Ribnjak2048).
14 godina
L_Jelly kaže...

Evo ako je netko u istoj situaciji kao ja, našao sam TCL 65C79K, koji je isti kao C7K, u Elipsu za 870 € uz 2+3 godine jamstva: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-65C79K/

Preskupo, imaš 65" OLED'e već za 150-200 eura gore. Grunding, Panasonic, Lg na nabava.net. No brainer za OLED. Imaš i mini led'ove od 550 pa na gore.

https://www.nabava.net/televizori?se=351545%2C634275

https://www.nabava.net/televizori?se=351545%2C2609989

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2026 17:07 (Cryogenic).
4 godine
Ribnjak2048 kaže...
tiki kaže...

Harvey Norman na svom webu uredno NE stavlja oznaku 2+3 na TCL uređaje koji se NALAZE na popisu. Moja pretpostavka je bila da na taj način žele prodati produljeno jamstvo svog partnera koje reklamiraju ispod proizvoda.

Pitao sam Partum (zaduženi za TCL 2+3 u Hrvatskoj) spada li Harvey Norman u 2+3 akciju iako to ne ističu.

"Poštovani,

Lijep pozdrav"

Harvey Norman mi nikad nije ni odgovorio na mail. Mislim da je ludo da kupac mora istraživati distribucijsku mrežu i ima li pravo na produljeno jamstvo ili ne.

ja sam isto slao mail i na Partum i na mall.hr, bez odgovora :D
slažem se s tobom, suludo je, ali vjerojatno jedna od taktitka, kako si i rekao
hvala na informaciji 

4 godine
Cryogenic kaže...

Preskupo, imaš 65" OLED'e već za 150-200 eura gore. Grunding, Panasonic, Lg na nabava.net. No brainer za OLED. Imaš i mini led'ove od 550 pa na gore.

https://www.nabava.net/televizori?se=351545%2C634275

https://www.nabava.net/televizori?se=351545%2C2609989

heh, krenuo sam ja od LG C5 :)
ali 80% vremena mi trenutni TV služi kao PC monitor s kauča, pasivno gledanje, slušanje glazbe i Netflix jednom tjedno ako imam sreće
tako da mislim da mi je OLED overkill s obzirom na to da ću većinu vremena gledati nešto što nije 4K i ne zahtjeva pravu crnu boju

4 godine
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

i da se još nadovežem: koje su vaše preporuke za izračun dijagonale prema udaljenosti?

gura se taj neki "cinematic experience" i polje pregleda od 40 stupnjeva, što mi je suludo. pa ni u kinu ne biram prve redove nego one iz zadnje trećine

za 65" se preporuča udaljenost od cca 2.7 m. za usporedbu, ja sad gledam 40" s 3.1 m, a za tu istu udaljenost se preporuča 75"

najviše mi ima smisla ona "stara" formula da se dijagonala pomnoži s 2 ili 2.5 i uzme se taj raspon udaljenosti od tv-a kao optimalan za gledanje

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2026 21:40 (L_Jelly).

0 0 hvala 0
2 godine
L_Jelly kaže...

i da se još nadovežem: koje su vaše preporuke za izračun dijagonale prema udaljenosti?

gura se taj neki "cinematic experience" i polje pregleda od 40 stupnjeva, što mi je suludo. pa ni u kinu ne biram prve redove nego one iz zadnje trećine

za 65" se preporuča udaljenost od cca 2.7 m. za usporedbu, ja sad gledam 40" s 3.1 m, a za tu istu udaljenost se preporuča 75"

najviše mi ima smisla ona "stara" formula da se dijagonala pomnoži s 2 ili 2.5 i uzme se taj raspon udaljenosti od tv-a kao optimalan za gledanje

gledam 120" s nekih 4m udaljenosti, po meni idealno za kino doživljaj.

4 godine
L_Jelly kaže...

Kad gledam neki film ili seriju na 32" monitoru ispadne oko 40° horizontalno i bude odlično.

TV često gleda više ljudi iz različitih kutova pa nije moguće približiti ekran trosjedu/fotelji niti obrnuto - trosjed i fotelju televizoru. Kad bi to napravio pokvario bi sliku ljudima koji gledaju iz kuta. Ali nema sumnje da će 40° ili čak 50° biti normalno kad 100"+ televizori pojeftine i kad većina trgovina bude jasno nudila montažu tih zvijeri.

Naravno, ako svaki dan gledaš SD TV onda taj kino doživljaj nije idealan. Srećom - čak se i tu može virtualno smanjiti slika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2026 14:54 (Ribnjak2048).
14 godina
L_Jelly kaže...

85" - 2.5 m, znači ko da sam u kinu, negdje sredina. Najbolje da nam još i govore kako da držimo mobitele, stvar preferencije, podesiš si udaljenost kako ti paše, ali nakon 75" sad sam na 85" i nebi ispod 85", fantastična imerzija što se tiče i igara, i filmova i windowsa. 

4 godine

kužim, imaju mi smisla i takvi odnosi udaljenost/dijagonala, ali mislim da tu uvijek mora ići objašnjenje kakav se sadržaj gleda

za 2 sata fokusiranog gledanja filma u zatamnjenoj prostoriji slažem se da je 40° FOV top izbor

ali ako se TV sadržaj gleda pasivno, gubi se potreba za tim "immersion" efektom

u tom slučaju veći tv bude kao akvarij na zidu ili crni pravokutnik koji pojede prostor

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2026 16:12 (L_Jelly).

1 0 hvala 0
6 godina

Ja sam nakon dugogodisnjeg 42" plazme otisao na 65" lcd i bilo je mi je prvih 10dana neobicno...

Slijedeci znam da da ce biti 75" oled ili mini led, i to u roku 2god... zavisi o ponudi i financijama... nista nije preveliko

6 0 hvala 0
12 godina
L_Jelly kaže...
Ribnjak2048 kaže...
tiki kaže...

"Poštovani,

Lijep pozdrav"

ja sam isto slao mail i na Partum i na mall.hr, bez odgovora :D
slažem se s tobom, suludo je, ali vjerojatno jedna od taktitka, kako si i rekao
hvala na informaciji 

Svatko tko je uspio stupiti u kontakt sa Partumom tj dobio odgovor bi trebao uplatiti i loto, ista je vjerovatnost ;-)

15 godina

pitanje ako je netko ima sličnu situaciju.

Došlo je vrijeme za zamjenu starog Philips tva (Philips 55PUS6482)

Pozicija tva je nasuprot prozora i staklene stijene. Dok je sunčano za gledanje filmova definitivno moram spuštati rolete, dok je oblačno je okish.

Dvoumim se između dva tva:

- LG OLED65C5 - 1300 eur

- Samsung 65QN90F - 1350 EUR i dobije se soundbar Samsung HW-B650F

Već imam soundbar LG SK8 i zadovoljan sam.

LG je bolji TV, ali Samsung ima mat ekran. 
Hoće li duplo veći brightness na LGu u odnosu na Philips biti dovoljno da umanji refleksiju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hichko kaže...

Pozicija tva je nasuprot prozora i staklene stijene. Dok je sunčano za gledanje filmova definitivno moram spuštati rolete, dok je oblačno je okish.

- LG OLED65C5 - 1300 eur

Hoće li duplo veći brightness na LGu u odnosu na Philips biti dovoljno da umanji refleksiju?

Mini led VA se nemože uopće usporedjivat sa OLED'om obzirom na ove navedene cijene. Još je i skuplji 50 eura.  Očigledan pokušaj prodavanja muda pod bubrege. Mini led VA boluje od black smearinga, bloominga i glowa na bijelim objektima/titlovima na crnim pozadinama, dok OLED sve to nema. Svakako prije C5 nego dosta precijenjeni mini led VA. Teški no brainer.

"Samsung QN90F is a piece of junk going back to the shop total 💩 very bad picture quality loads of blooming. I have no idea why I even bought it"

https://web.facebook.com/groups/samsungtvs/posts/33456849637297004/?_rdc=1&_rdr#

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2026 21:05 (Cryogenic).
2 godine
Hichko kaže...

- LG OLED65C5 - 1300 eur

1350 eura za TV bez Dolby Visiona, ne budi lud. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2026 21:44 (millennial).
7 godina
millennial kaže...

Nes ti dolby visiona. I ta ga pises pi***ije. Taj samsung ima neke druge probleme.

2 godine
SamoPitam3 kaže...
millennial kaže...

Nes ti dolby visiona. I ta ga pises pi***ije. Taj samsung ima neke druge probleme.

osobno više nikad ne bi kupio TV bez Dolby Visiona. Daleko bitnija i naprednija funkcija od bilo kojeg HDRa.

14 godina

Pa Dolby Vision i je HDR. 

itomic009
13 godina

Da,Dolby Vision je naprednija forma HDR standarda.

Daje vrhunsku sliku ako TV to može pravilno prikazati.

Što se tiče mini led LCDa vs LG OLEDa.....ako sunce udara direktno u ekran(što također nije dobro) možda je bolje uzeti mini led lcd jer ja recimo nisam mogao baš puno vidjeti na G1 ako je dnevna bila ispunjena sunčevim svijetlom(refleksije).

Ali preko dana bih spustio rolete koje pokrivaju dio dnevne gdje je bio TV pa je bilo ok,u tamnijim uvjetima ili naveće taj G1 bi pojeo bilo kakav mini led lcd.

G1 je imao oko 850nits dok C5 ide na oko 1100nits ako sam dobro zapamtio tako da je C5 sigurno bolji u uvjetima sa više dnevnog svijetla ali ne znam dali dovoljno.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

thx na komentarima. 

Možda naručim prek webshopa pa ako stvarno bude ne izdrživo mogu ga vratiti nazad. Nije mi baš draga ta opcija ali dosta love je u pitanju...

Jer prek dana stvarno vidim cijeli odsjaj od prozora na tvu, ok tv je 400 nitsa, ovi su 1000 tako da bi moglo biti ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
itomic009 kaže...

Pa Dolby Vision i je HDR. 

ma mislio sam u usporedbi sa HDR+, HDR10... ali u pravu si, krivo sam se izrazio. 

Hichko kaže...

thx na komentarima. 

Možda naručim prek webshopa pa ako stvarno bude ne izdrživo mogu ga vratiti nazad. Nije mi baš draga ta opcija ali dosta love je u pitanju...

Jer prek dana stvarno vidim cijeli odsjaj od prozora na tvu, ok tv je 400 nitsa, ovi su 1000 tako da bi moglo biti ok

za tvoj raspored prostorije i prozor preko puta TVa miniLED bi bio bolji izbor.

baci oko na:

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c5-oled-vs-hisense-u8qg/88602/96125

Hisense je oko 300 eura povoljniji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2026 15:11 (millennial).
12 godina

Čisto pitanje za sve tu, kao i kolegu koji bira oled ili miniled.

Koliko vam je stvarno bitna svjetlina preko dana u dnevnoj sobi?

Koliko često palite ikakav HDR sadržaj dok vam je soba dobro osvjetljena, a pogotovo neke specifične stvari poput filma kojeg pokušavate odgledat već tjedan dana pa se nikad ne stigne i slično?

Većina ovih spomenutih svjetlina se odnosi na područje od 20-50% ekrana (pogotovo za oled) tako da onda ni one nisu realne brojke za borbu protiv refleksije od sunca ali koliko je to uopće i bitno u 13h popodne dok žena kuha ručak i usput gleda 1080p youtube sadržaj ili HRT i slično?

Ili koliko je bitno jel tv 400 ili 800-900 nita dok djeca gledaju crtiće u sdr-u prije škole?

Pitam čisto jer ja tv praktički ni ne koristim preko dana (8-16 radno vrijeme), a i ako koristim najčešće je za neko bezveze usputno gledanje sdr sadržaja poput tv programa i sl.

Zato mi osobno više znači oled za najbolje moguće tokom mraka, a i tih par vikenda kad baš baš odlučim igrat nešto ili pogledat film u 12-13-14h spustim malo roletne i riješen problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2026 15:42 (gelon).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
gelon kaže...

Koliko često palite ikakav HDR sadržaj dok vam je soba dobro osvjetljena, a pogotovo neke specifične stvari poput filma kojeg pokušavate odgledat već tjedan dana pa se nikad ne stigne i slično?

Većina ovih spomenutih svjetlina se odnosi na područje od 20-50% ekrana (pogotovo za oled) tako da onda ni one nisu realne brojke za borbu protiv refleksije od sunca ali koliko je to uopće i bitno u 13h popodne dok žena kuha ručak i usput gleda 1080p youtube sadržaj ili HRT i slično?

Ili koliko je bitno jel tv 400 ili 800-900 nita dok djeca gledaju crtiće u sdr-u prije škole?

Pitam čisto jer ja tv praktički ni ne koristim preko dana (8-16 radno vrijeme), a i ako koristim najčešće je za neko bezveze usputno gledanje sdr sadržaja poput tv programa i sl.

Zato mi osobno više znači oled za najbolje moguće tokom mraka, a i tih par vikenda kad baš baš odlučim igrat nešto ili pogledat film u 12-13-14h spustim malo roletne i riješen problem.

Što se tiče dnevnog svijetla sa G1 me to znalo ometati,recimo kad bih igrao po sunčanom danu Diablo 4 koji je dosta mračan G1 nije imao dovoljno svijetline da se izbori sa ambijentalnim osvijetljenjem,ali takve situacije su mi bile rijetke.Sad sa G5 je situacija da mi ponekad i po danu zna djelovati presvijetlo i opčenito kompletno nulificira utjecaj ambijentalnog svijetla.Mislim da je sad situacija da noviji oledi i mini led modeli više nemaju nikakva ograničenja čak i za dobro osvijetljene prostorije.I tu onda dolazimo do korištenja u tamnijim uvjetima gdje oled nema nikakvu konkurenciju osim micro leda koji još nije prihvatljiv cijenom niti ga ima komercijalno u manjim dijagonalama.

17 godina
gelon kaže...

SDR filmski materijal je masteriran na 100 - 120 nitsa.

oled bez problema isde preko cijelog ekrana 250 nitsa, uzmi u obzir da je to kad je doslovno bijela boja preko cijelog ekrana, realno to je eventualno ako gledaš hokej ili skijanje. Sve ostalo ti ja daleko manje. 200 nitsa je poprilično svijetlo, 300 da ne govorim kad je preko cijelog ekrana.

Realno svi ti oledi mogu u stvarnim uvjetima i mješovitom materijalu ispucavati preko 400-500 nitsa bez problema, a to je zaista dovoljno

Za  crtiće sdr, sve iejdan ti je dobar i nećeš imat problema sa svjetlinom, ne trebati panel koji ide 800-900 nitsa za to. 

Imam doma još stari lg  C8 oled, nikad mi na njemu nije falilo svjetline u sdr-u, i hdr mu je dobar iako se naravno ne može nositi s današnjim top modelima, ali definitivno nije taman niti mu fali svjetline niti po danu. 

HDR možeš gledati i po danu, ali preporuka je u tamnoj prostoriji čak i kad imaš najbolji tv današnjice jer okolno svjetlo jednostavno ubija dinamički raspon i kontrast, pogotovo ubija detalje u tamnim scenama.

A za uoobičajeno gledanje bilo čega znači nemoj se opće opterečivati, svaki oled je ok (i led).

A refleksi je mi smetaju ako ih ima nebitno o svjetlini tva, meni to napucavanje svjetline radi jakih refleksija nema smisla, to kao da nastojhiš sliušat glazbu kraj glasnog raskršža pa onda jako pojažaš, nije to to, samo oži naprežeš.

Ako su refleksije glavna briga i jako te smetajuz onda radije neki panel koji ih dobro uklanja

12 godina
Pixel kaže...

Za  crtiće sdr, sve iejdan ti je dobar i nećeš imat problema sa svjetlinom, ne trebati panel koji ide 800-900 nitsa za to. 

Imam doma još stari lg  C8 oled, nikad mi na njemu nije falilo svjetline u sdr-u, i hdr mu je dobar iako se naravno ne može nositi s današnjim top modelima, ali definitivno nije taman niti mu fali svjetline niti po danu. 

HDR možeš gledati i po danu, ali preporuka je u tamnoj prostoriji čak i kad imaš najbolji tv današnjice jer okolno svjetlo jednostavno ubija dinamički raspon i kontrast, pogotovo ubija detalje u tamnim scenama.

A za uoobičajeno gledanje bilo čega znači nemoj se opće opterečivati, svaki oled je ok (i led).

A refleksi je mi smetaju ako ih ima nebitno o svjetlini tva, meni to napucavanje svjetline radi jakih refleksija nema smisla, to kao da nastojhiš sliušat glazbu kraj glasnog raskršža pa onda jako pojažaš, nije to to, samo oži naprežeš.

Ako su refleksije glavna briga i jako te smetajuz onda radije neki panel koji ih dobro uklanja

Baš zato sam i postavio pitanje čisto da si kolega razmisli još jednom, ja već imam LG B1 i jako sam zadovoljan tako da te priče o svjetlini nisu ni meni jasne.

Uz to, frend ima miniled koji ide cca 1000 nita i kako uvijek gleda nešto navečer često su mu ta svjetlina na 50+% ekrana i smeta za oči pa dolazimo do onog dali baš želiš da te oči peku od sunca kao i tog lika u filmu iako je to možda kreatorova namjera...

Oled je bolji u tamnim scenama, zvijezde i slični detalji na tamnijim podlogama budu jako prigušeni na miniledu zbog bloominga tako da stvarno ne vidim potrebu za njim osim uštede novaca ako je ima.

Za sav ostali sadržaj mislim da je 200+ nita sasvim dovoljno, moš mislit što je bitno vidit vijesti kristalno čisto u refleksiji od sunca tih par sati dnevno...a i tu će više pomoći dobar panel nego svjetlina.

15 godina

super rasprava oko svjetline.

Danas sam bio u Elipsu pogledati ta dva modela. 

Taj Samsung ima veliki brightness ali slika izgleda blijedo. Vjerojatno bi pomoglo oko refleksije ali definitivno mislim da se ne isplati dati toliko novaca za takvu sliku. Jednostavno je bolje spustiti rolete i zamračiti prostoriju i pogledati nešto na oledu kao sto je LG C5.

S druge strane LG je toliko glosy i ima refleksije na ekranu da ako je iole tamnija scena to se kako vidi, i naravno u večernjim satima nema nikakve rasprave da će LG rasturiti.

takoder sam pogledao Samsung S95D koji ima mat ekran i tamo nema refleksije uopće i čini se kao idealan kandidat ali tu je najveći problem cijena od 1800 eura... S95F je navodno još bolji po tom pitanju ali i cijena ide na 2000 eura sto je definitivno puno puno vise. Ali rješava problem bilo kakve refleksije. 

Vrijedili li 500-700 eura vise da ne spustim rolete po lijepom danu ako hoću nešto pogledati? Pojma nemam, vjerojatno ne?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Hichko kaže...

Taj Samsung ima veliki brightness ali slika izgleda blijedo. Vjerojatno bi pomoglo oko refleksije ali definitivno mislim da se ne isplati dati toliko novaca za takvu sliku. Jednostavno je bolje spustiti rolete i zamračiti prostoriju i pogledati nešto na oledu kao sto je LG C5.

S druge strane LG je toliko glosy i ima refleksije na ekranu da ako je iole tamnija scena to se kako vidi, i naravno u večernjim satima nema nikakve rasprave da će LG rasturiti.

takoder sam pogledao Samsung S95D koji ima mat ekran i tamo nema refleksije uopće i čini se kao idealan kandidat ali tu je najveći problem cijena od 1800 eura... S95F je navodno još bolji po tom pitanju ali i cijena ide na 2000 eura sto je definitivno puno puno vise. Ali rješava problem bilo kakve refleksije. 

Vrijedili li 500-700 eura vise da ne spustim rolete po lijepom danu ako hoću nešto pogledati? Pojma nemam, vjerojatno ne?

Gle...jednom se živi,ako si možeš priuštiti uzmi Samsung qd oled model koji si naveo,vrhunski tv.

Ali nikako nemoj zaboraviti da sa Samsungom gubiš Dolby Vision ako ti je taj format bitan.

Također mat premaz utječe na kvalitetu prikaza filmova ali svakako najefikasnije "raspršuje" refleksije.

LG glossy paneli svakako daju bolju sliku ali su puno reflektivniji naspram mat premaza.

Ja sam danas malo promatrao ovaj model,bilo je dosta demo materijala u vrhunskoj kvaliteti.Moram reći da me ništa nije oduševilo osim same veličine,naravno slika je odlična ali ne dobra kao na TVu koji već imam.

16 mjeseci
MEGATAMA kaže...
Hichko kaže...

Gle...jednom se živi,ako si možeš priuštiti uzmi Samsung qd oled model koji si naveo,vrhunski tv.

Ali nikako nemoj zaboraviti da sa Samsungom gubiš Dolby Vision ako ti je taj format bitan.

Također mat premaz utječe na kvalitetu prikaza filmova ali svakako najefikasnije "raspršuje" refleksije.

LG glossy paneli svakako daju bolju sliku ali su puno reflektivniji naspram mat premaza.

Ja sam danas malo promatrao ovaj model,bilo je dosta demo materijala u vrhunskoj kvaliteti.Moram reći da me ništa nije oduševilo osim same veličine,naravno slika je odlična ali ne dobra kao na TVu koji već imam.

Iskreno, dok ne dođe ''pravi'' Micro LED me ništa pretpostavljam neće moći oduševiti naspram OLED-a

13 godina
Novice kaže...
MEGATAMA kaže...
Hichko kaže...

Iskreno, dok ne dođe ''pravi'' Micro LED me ništa pretpostavljam neće moći oduševiti naspram OLED-a

Tv tehnologija napreduje ogromnim koracima ali mislim da je masovno pristupačan micro led u jednom komadu(bez modula) još jako daleko 

2021 kada sam uzeo LG G1 sam bio poprilično siguran da će moj idući TV biti micro led model....dojma sam da je situacija vrlo slična danas kao što je bila i 2021.

Ne bih se uopće iznenadio da niti moj idući TV neće biti micro led,ali iskreno me to više niti ne brine jer je OLED tech probio sve barijere i granice koje je imao i već danas ima specifikacije koje sam očekivao od micro leda...ili vrlo blizu tome.

LCD također napreduje ogromnim koracima ali i dalje je glavna stavka u zonama kojih i na najnovijim modelima ima oko 20 tisuća dok i najbazičniji 4k oledi iz 2016 su imali preko 8 milijuna zona....i to je to.

6 godina

Može preporuka za neki dobar Philips TV. Dvoumim se između oled i miniled. Dnevna dosta pod udarom sunca ali nije da nema zastora. 

Sad me isto zanima koliko je loš il dobar titan os naspram google tv platforme? 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice