Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.417
|
čitano: 25.479.247
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Stric_Jura kaže...

pa ako gdje puknu na akciju opet TCL 55C7K...

bili su pred Novu Godinu na akciji...

sad je 55C71K kod Pevexa 599 €

znači imaš C7K i C71K ali su isti "pod haubom"...

do 500eura max, jel se moze dobiti mini led za tu cijenu u toj velicini i da ima 5g garancije ?

12 godina

Uz već spomenuti TCL 55C7K imaš i Hisense 55U7Q Pro, trenutačno za 520e u Elipsu s 5g garancije.

Samo se registriraš na hisense stranici, i to je preko 500 znam ali eto nije 600e kao TCL.

14 godina

Moj 55 TCL C7K je u prodaji nakon što mi stigao 65 C5.

2 mjeseca star, 5 godina jamstva aktivirano, javi se u pm ako si zainteresiran. Nisam ga još stavio na oglasnike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2026 11:46 (blackened_bm).
8 mjeseci
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Preporuka 55" tv do nekih 300€? I gdje ih kupujete, vidim amazon i mailbox ne šalju?

0 0 hvala 0
12 godina

Nema tu baš puno biranja, nešto više gaming mogućnosti i QLED sloj imaju Hisense E7Q i E7Q Pro koji su malo preko 300e.

Eventualno nešto skuplji TCL 55P7K ako se traži android sustav.

Za te novce i tu dimenziju se ušeta u trgovinu i prvi koji ti se svidi to je to osim ako su bitni herzi i slične gaming mogućnosti.

Od trgovina kupujem di god nađem jeftinije (nabava.net) ali općenito centar tehnike bude najjeftiniji većinom.

8 mjeseci
gelon kaže...

Nema tu baš puno biranja, nešto više gaming mogućnosti i QLED sloj imaju Hisense E7Q i E7Q Pro koji su malo preko 300e.

Za te novce i tu dimenziju se ušeta u trgovinu i prvi koji ti se svidi to je to osim ako su bitni herzi i slične gaming mogućnosti.

Od trgovina kupujem di god nađem jeftinije (nabava.net) ali općenito centar tehnike bude najjeftiniji većinom.

A ako odem na 50" jel bi ovo bilo ok? Hisense 50" ULED Mini-LED TV 50U7Q

12 godina

Da, to je već mini led model ali je 378e najjeftiniji i 50" pa nisam spominjao.

U svakom slučaju osjetno bolji tv i jos ima subwoofer u sklopu ozvučenja...nebitno inače ali svakako dodatni + ako nije sounbar u priči.

8 mjeseci
gelon kaže...

U svakom slučaju osjetno bolji tv i jos ima subwoofer u sklopu ozvučenja...nebitno inače ali svakako dodatni + ako nije sounbar u priči.

Stigo je, prvo odvrtio 4k wildlife na youtube, izgledalo odlicno jako dobre boje i crne i sve ono top, i subwoofer dosta pomogne za bass posto ne planiram soundbar ili zvucnike.

Sljedece probao 4k remux preko jellyfina, ajme ocaj, ako je slika mirna izgleda magicno, ali cim se nesto pomice, ocaj. Moj gaming monitor od 200€ je milijardu puta bolji overall... Ne kužim jel sam ja nešto krivo napravio ili je jednostavno tako? Komp koji streama je gaming mašina sa 9070..

Znači slika očara, ali pokret sve sjebe..

8 tjedana
Probaj ugasiti motion clarity ili izguglaj najbolje postavke za taj tv.
Vecinom ak ugasis neke postavke je slika bolja , ne trza , nema ghosting.

1 0 hvala 1
14 godina
thinkpad kaže...
gelon kaže...

Stigo je, prvo odvrtio 4k wildlife na youtube, izgledalo odlicno jako dobre boje i crne i sve ono top, i subwoofer dosta pomogne za bass posto ne planiram soundbar ili zvucnike.

Sljedece probao 4k remux preko jellyfina, ajme ocaj, ako je slika mirna izgleda magicno, ali cim se nesto pomice, ocaj. Moj gaming monitor od 200€ je milijardu puta bolji overall... Ne kužim jel sam ja nešto krivo napravio ili je jednostavno tako? Komp koji streama je gaming mašina sa 9070..

VA panel, ništa čudno, veći odziv te veći ghosting. To što si iskusio se zove loš motion handling na VA panelima, imaš u postavkama tv'a da smanjiš navedeno do neke granice. Meni je slučajno stigao VA panel tv i upalio igru Everspace 2, skoro sam pao u nesvjest . Kao da cijela slika blura, ništa nije bilo oštro pri pokretima, vratio sam ga i uzeo mini led ads ips pro panel, i sad je napokon kako treba. Upali neki video od Everspace 2 na youtube'u na tom tv'u, VA panel dosta loše hendla motion handling pogotovo na tamnim pozadinama, black smearinga ko u priči. Tvoj gaming monitor je ips pretpostavljam?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2026 20:20 (Cryogenic).
9 godina
thinkpad kaže...
gelon kaže...

Kupio dotični krajem 2025. 350€ sa dostavom. Uspio uhvatiti i dodatne 3 godine garancije preko hisenseove stranice (mislim da si zakasnio 10-ak dana za to, nazalost)
Zbog nekih privatnih sranja, još mi stoji neraspakiran.. Jesi probao mozda igrati nesto? Mislio sam tu i tamo pokusati spojiti rocket league sa laptopa.. Vidio sam da je 144 hz, al ne vjerujem bas brzini VA panela. Dosta sam osjetljiv na te multiplayer igre. Treba mi brz odziv i vjerujem da nije ni blizu osjecaju sa 144+ hz nekog pc monitora sa IPS ili TN panelom.. ali zanima me moze li se zaigrat nesto a da nema osjetni input lag. Da ga raspakiravam ili oglasim na prodaju? Javi jesi li zadovoljan.. Hvala unaprijed!

8 mjeseci
Ef1x kaže...
Probaj ugasiti motion clarity ili izguglaj najbolje postavke za taj tv.
Vecinom ak ugasis neke postavke je slika bolja , ne trza , nema ghosting.

Cryogenic kaže...
thinkpad kaže...
gelon kaže...

VA panel, ništa čudno, veći odziv te veći ghosting. To što si iskusio se zove loš motion handling na VA panelima, imaš u postavkama tv'a da smanjiš navedeno do neke granice. Meni je slučajno stigao VA panel tv i upalio igru Everspace 2, skoro sam pao u nesvjest . Kao da cijela slika blura, ništa nije bilo oštro pri pokretima, vratio sam ga i uzeo mini led ads ips pro panel, i sad je napokon kako treba. Upali neki video od Everspace 2 na youtube'u na tom tv'u, VA panel dosta loše hendla motion handling pogotovo na tamnim pozadinama, black smearinga ko u priči. Tvoj gaming monitor je ips pretpostavljam?

birra kaže...
thinkpad kaže...
gelon kaže...

Kupio dotični krajem 2025. 350€ sa dostavom. Uspio uhvatiti i dodatne 3 godine garancije preko hisenseove stranice (mislim da si zakasnio 10-ak dana za to, nazalost)
Zbog nekih privatnih sranja, još mi stoji neraspakiran.. Jesi probao mozda igrati nesto? Mislio sam tu i tamo pokusati spojiti rocket league sa laptopa.. Vidio sam da je 144 hz, al ne vjerujem bas brzini VA panela. Dosta sam osjetljiv na te multiplayer igre. Treba mi brz odziv i vjerujem da nije ni blizu osjecaju sa 144+ hz nekog pc monitora sa IPS ili TN panelom.. ali zanima me moze li se zaigrat nesto a da nema osjetni input lag. Da ga raspakiravam ili oglasim na prodaju? Javi jesi li zadovoljan.. Hvala unaprijed!

Poigrao se dosta sa postavkama i sad je puno puno bolje, dobar je TV!

Monitor koj sam spomenuo za gaming je isto VA, ali jedan od boljih. Znači tehnologija nije loša, vec je vecina izvedbi jednostavno loša. IPS ne mogu smislit, nema crne boje.

Nisam probao gaming na njemu, nisam imao ni namjeru..

14 godina

Smisli se IPS kad je mini LED .

itomic009
13 godina

Nedavno sam se oprostio od svog LG G1 oleda od 55inch,imao sam ga 5 godina i na njemu negdje oko 20 tisuća sati otprilike.

Na kraju sam imao jedan vidljivi mrtvi piksel ali na samom vrhu ekrana na sredini i to nisam ni skužio dok nisam došao skroz blizu panela.

Imao sam slabu degradaciju panela na sredini koju ne bih nazvao burn inom,to se vidjelo samo na žutoj boji i niti jednoj drugoj.

G1 sam koristio za gaming,filmove,serije,PC gaming....sve.Nisam ga pazio....

Eto malo podataka za ljude koje brine opasnost od burn ina.

Nadam se da če me i ovaj G5 služiti jednako iako ima nenormalnu svijetlinu panela pa pitaj Boga kako če se to odraziti na dugovječnost....

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
Pa nemoj drzat svjetlinu do kraja 😁
13 godina
sporttest kaže...
Pa nemoj drzat svjetlinu do kraja 😁

Ma ne dadiljam TVe nikad više,ako hoće krepat neka krepa.G1 nisam pazio pa top 5 godina a B6 i B7 sam dadiljao pa burn in u prvih 4-5 tisuća sati.

Ali ok B6 i B7 su još uvjek bili počeci LG oled tehnologije.

17 godina

Baš gledam danas cijene LG G5 55 inča. 1489 eura.. Majko mila. Toliko sam platio C2 48inča svojedobno.. Al radi neš greške.. Inače bi doletjela G petica 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
froggybone kaže...

Baš gledam danas cijene LG G5 55 inča. 1489 eura.. Majko mila. Toliko sam platio C2 48inča svojedobno.. Al radi neš greške.. Inače bi doletjela G petica 

Kako? Pa ja sam 2021 55" CX platio 7.899 kn.

17 godina

Trenutno LG C5 OLED 77 u pevexu za 1699eur. Mislim da nema bolje cijene u hr..

Ali treba imati premium visu..

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2026 9:34 (andreas11).
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 mjeseca

Jel ovo ok cijena za TCL 85C7K? 
https://euronics.hr/televizija-led-tv-oled-tv-qled-tv/tcl-85c7k-85-qd-mini-led-4k-uhd-smart-tv-p313288
vidim na jeftinije hr da ovi modeli idu od 1700 eura pa mi nije jasna ova cijena na ovoj stranici ?

1 0 hvala 0
4 godine
eder176 kaže...

Jel ovo ok cijena za TCL 85C7K? 
https://euronics.hr/televizija-led-tv-oled-tv-qled-tv/tcl-85c7k-85-qd-mini-led-4k-uhd-smart-tv-p313288
vidim na jeftinije hr da ovi modeli idu od 1700 eura pa mi nije jasna ova cijena na ovoj stranici ?

I više nego OK. Ni meni nije jasna ta cijena. To je oko 200€ manje nego u Njemačkoj.

A da ne pričamo kako je to jeftinije i od 85C6K kod njih.

edit: prepravili su sa 1280€ na 1700€ :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2026 9:52 (Ribnjak2048).
4 godine

Pozdrav svima.

Zna li netko odnosi li se TCL 2+3 produljenje jamstva i na ovaj model/ponudu: https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-65c71k-tv-165-cm-65-4k-qd-mini-led-hdr-premium-google-tv-144hz-bang-amp-olufsen-zvuk?tab=description

Nije izričito naznačeno kao u nekim drugim trgovinama.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina

Provjeriš na tcl-ovoj stranici imaš listu modela

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Jesam, nema ga na listi, ali je uredno označen kao dio akcije produljenja jamstva u Svijetu medija, Big bangu, i još nekima, ali ne i na mall.hr

4 godine
L_Jelly kaže...

Jesam, nema ga na listi, ali je uredno označen kao dio akcije produljenja jamstva u Svijetu medija, Big bangu, i još nekima, ali ne i na mall.hr

Doduše, te druge ponude su c7k,a ovo je c71k

4 godine
L_Jelly kaže...

Pozdrav svima.

Zna li netko odnosi li se TCL 2+3 produljenje jamstva i na ovaj model/ponudu: https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-65c71k-tv-165-cm-65-4k-qd-mini-led-hdr-premium-google-tv-144hz-bang-amp-olufsen-zvuk?tab=description

Hvala.

Da

https://tcl-promotion.com/hr/documents/OPCI%20UVJETI%20TCL%20CARE%202_3%20i%20KASKO%20promocije_01.01.-30.06.2026.pdf

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2026 19:56 (Ribnjak2048).
4 godine
Ribnjak2048 kaže...
L_Jelly kaže...

Pozdrav svima.

Hvala.

Da

https://tcl-promotion.com/hr/documents/OPCI%20UVJETI%20TCL%20CARE%202_3%20i%20KASKO%20promocije_01.01.-30.06.2026.pdf

E super, hvala puno!

Čini mi se da sam već gledao taj pdf, ali nisam skužio da postiji i druga tablica.

18 godina
L_Jelly kaže...

Postoji i razlog zašto ga mall.hr nema tamo - mall.hr zapravo nije hrvatski webshop, već uređaje povlače od svuda a najviše od drugih EU uvoznika. 

U ovom pdfu koji ti je kolega stavio piše i navedeno:

Službena distribucijska mreža: Agram Servis Distribucija, Pevex, Elipso (Eplus)

Dakle ako nije jedan od tih uvoznika, ne možeš registrirati to produljeno jamstvo. Ako ga kupiš u mall-u, vjerojatno će ti odbiti registraciju.

Pazite se kod kupovine u tako nekim webshopovima.

4 godine
tiki kaže...
L_Jelly kaže...

Postoji i razlog zašto ga mall.hr nema tamo - mall.hr zapravo nije hrvatski webshop, već uređaje povlače od svuda a najviše od drugih EU uvoznika. 

U ovom pdfu koji ti je kolega stavio piše i navedeno:

Službena distribucijska mreža: Agram Servis Distribucija, Pevex, Elipso (Eplus)

Dakle ako nije jedan od tih uvoznika, ne možeš registrirati to produljeno jamstvo. Ako ga kupiš u mall-u, vjerojatno će ti odbiti registraciju.

Pazite se kod kupovine u tako nekim webshopovima.

e to je isto jako vrijedna informacija, hvala!
a ništa, onda gledam ove službene distribucije, mada mislim da ću još malo pričekati dok dođu novi modeli na tržište pa onda loviti popuste

4 godine

Evo ako je netko u istoj situaciji kao ja, našao sam TCL 65C79K, koji je isti kao C7K, u Elipsu za 870 € uz 2+3 godine jamstva: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-65C79K/

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice