Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.411
|
čitano: 25.297.283
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 mjeseci
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Vavoom kaže...
Ribnjak2048 kaže...

Može li hrvatski Vivax uskoro preuzeti TCL i Hisense? Saznat ćemo.

Po meni - nemoguće. Kod Vivaxa hrvatske su samo ruke, uvoze se low-end komponente iz Kine i sklapaju se u televizore u njihovu pogonu u Rugvici. Veoma slična priča kao i kod TP Visiona.

Šta nema TV Vision svoje procesore?

14 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Jeli ovo best buy 65" do 1500eur?
LG C5 65" - 1430eur

Use case je dnevna soba gledanje tv programa klasicno i navecer filmovi, bez gaminga, dnevni boravaka je osvjetljen dosta ali sunce ulazi mozda sat vremena u danu.

Sony Alpha A7III, 16-35mm 2.8 GM, 70-200mm 2.8 GM II, 55mm 1.8, 85mm 1.4, DJI Ronin S2
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2026 17:20 (Kelam).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Kelam kaže...

LG C5 65" - 1430eur

Use case je dnevna soba gledanje tv programa klasicno i navecer filmovi, bez gaminga, dnevni boravaka je osvjetljen dosta ali sunce ulazi mozda sat vremena u danu.

Manje više da, LG C5 ili Samsung S90F

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-QE65S90FATXXH/

Samsung zbog QD panela ima još bogatije boje, svijetliji je, manje refleksivan, no nema podršku za  Dolby vision i zna patiti da mu crna gubi kontrast pri jačem izvoru vanjskog svijetla, ode prema magenti, ali to je tako zbog QD panela.

LG C5 je nešto manje svijetal nešto manje življe boje zbog WOLED panela, ali nema problema sa gubljenjem kontrasta crne pri jačem svijetlu, ali je i refleksivniji. Ima Dolby Vision ali nema DTS.

Ako više gledaš pri kontroliranim uvjetima vanjskog svijetla ja bi pikirao Samsunga, iskreno ne vidim neku veliku razliku između Dolby i HDR10+ koji Samsung gura, ali moraš uzeti u obzir da je Dolby vision daleko popularniji format.

Eventualno trenutno je plus kod LG-a pet godina garancije.

Težak i sladak odabir kakogod :)

17 godina
Kelam kaže...

LG C5 65" - 1430eur

Kupi i uživaj, moj idući će biti C6 77"

LOL: Crobrother
16 godina

Možda si mislio na C6H 77" 

0 0 hvala 0
14 godina
blackened_bm kaže...
Kelam kaže...

LG C5 65" - 1430eur

Samsung zbog QD panela ima još bogatije boje, svijetliji je, manje refleksivan, no nema podršku za  Dolby vision i zna patiti da mu crna gubi kontrast pri jačem izvoru vanjskog svijetla, ode prema magenti, ali to je tako zbog QD panela.

Jeli sigurno da se radi o QD-OLEDu u slucaju Samsunga? 

Those in North America get QD-OLED on 55, 65, & 77 Inch versions.

The 42, 48, & 83 Inch versions will use W-OLED WORLD WIDE.

Those outside of North America get W-OLED except per region one size gets QD-OLED.

This usually is the 65 Inch Version however some regions get 55 Inch. NOT EVERY 55 or 65 Inch in that region will be QD-OLED either. Some W-OLED's can slip through.

Source: https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/comments/1lspcu1/why_you_shouldnt_buy_the_samsung_s85f_s90f_or/

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2026 13:14 (assassin.st).
16 mjeseci

Pozdrav,

molim za pomoć / preporuku za TV 43″. Mojima treba novi TV pa ne treba biti nešto zahtjevno, do nekih 400€. 

Eventualno gledanje nekog filma ili YT. Inače klasika TV. 

Pronašao sam ove:

https://www.bigbang.hr/tv-43-lg-qned-43qned70a-p-5000006265/ 

https://www.bigbang.hr/tv-43-tcl-qled-43p7k-google-tv-p-21872816/

Imate neku drugu preporuku u tom cjenovnom rangu?

0 0 hvala 0
14 godina
assassin.st kaže...
blackened_bm kaže...
Kelam kaže...

LG C5 65" - 1430eur

Jeli sigurno da se radi o QD-OLEDu u slucaju Samsunga? 

Those in North America get QD-OLED on 55, 65, & 77 Inch versions.

The 42, 48, & 83 Inch versions will use W-OLED WORLD WIDE.

Those outside of North America get W-OLED except per region one size gets QD-OLED.

This usually is the 65 Inch Version however some regions get 55 Inch. NOT EVERY 55 or 65 Inch in that region will be QD-OLED either. Some W-OLED's can slip through.

Source: https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/comments/1lspcu1/why_you_shouldnt_buy_the_samsung_s85f_s90f_or/

https://www.displayspecifications.com/en/model/9c3d4033

Jedini 65" model za Europu je UK model koji ima na kraju oznaku FAEXXU dolazi sa W-Oled panelom. Ovaj što sam mu linkao iz Elipsa je QD-Oled.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2026 16:15 (blackened_bm).
14 godina

Kolega davorin56 mi je u PP poslao i ovaj prijedlog PHILIPS 65OLED820

Kaze kolega slična kvaliteta slike li podržava više video i audio codeca ima bolji zvuk i ima android.

Pa evo zanima me što ostali misle.

Sony Alpha A7III, 16-35mm 2.8 GM, 70-200mm 2.8 GM II, 55mm 1.8, 85mm 1.4, DJI Ronin S2
14 godina
Kelam kaže...

Kaze kolega slična kvaliteta slike li podržava više video i audio codeca ima bolji zvuk i ima android.

U teoriji ne bi trebao biti loš, ima isti panel ko C5. U teoriji, stvarno se ne kužim niti mi se da istraživati oko procesiranja slike Philipsa, PQ EOTF itd.

Izguglaj malo.

8 godina
blackened_bm kaže...
Kelam kaže...

LG C5 65" - 1430eur

LG C5 je nešto manje svijetal nešto manje življe boje zbog WOLED panela, ali nema problema sa gubljenjem kontrasta crne pri jačem svijetlu, ali je i refleksivniji. Ima Dolby Vision ali nema DTS.

Ako više gledaš pri kontroliranim uvjetima vanjskog svijetla ja bi pikirao Samsunga, iskreno ne vidim neku veliku razliku između Dolby i HDR10+ koji Samsung gura, ali moraš uzeti u obzir da je Dolby vision daleko popularniji format.

Eventualno trenutno je plus kod LG-a pet godina garancije.

Težak i sladak odabir kakogod :)

pozdrav,

jel ima neka bitnija razlika između ta 3 navedena tva, LG C5, Samsung S90 i Phillips 820, cijenovno su tu negdje.... gledam koji tv uzeti 65 ili 75" ovisi o komodi koju ću staviti ispod, na TVu gledam većinom sport i netfix kad stignem, planiram uzet i PS5 pa odigrat povremeno nešto, tv će biti cca metar od balkonsih vrata tak da će imati i dosta svjetla, isplati li se uzimati OLED ili da uzmem neki istih dimenzija miniLED,QLED ili kaj već s upola manjom cijenom... trenutno imam neki Samsung 55" 4k iz 2018. ili 2019. kojeg bi samo prebacio u sobu

17 godina
Možda je off topic, no na LG C5 upravo došla nadogradnja na ver. 33.30.92

Dolby Vision svjetlina se drastično popravila.
morrisoN

1 0 hvala 0
8 godina

Evo usporedbe ova dva televizora, gdje se vidi da je Philips u nekim aspektima lošiji. Zato ne vidim logiku u plaćanju 50 € više za Philipsa. I nije istina da Philips podržava više video i audio kodeka.

https://www.choose.tv/us/tv/compare/lg-oled-c5-vs-philips-oled820_AFE-65,AGJ-65

14 godina

"pozdrav,

jel ima neka bitnija razlika između ta 3 navedena tva, LG C5, Samsung S90 i Phillips 820, cijenovno su tu negdje.... gledam koji tv uzeti 65 ili 75" ovisi o komodi koju ću staviti ispod, na TVu gledam većinom sport i netfix kad stignem, planiram uzet i PS5 pa odigrat povremeno nešto, tv će biti cca metar od balkonsih vrata tak da će imati i dosta svjetla, isplati li se uzimati OLED ili da uzmem neki istih dimenzija miniLED,QLED ili kaj već s upola manjom cijenom... trenutno imam neki Samsung 55" 4k iz 2018. ili 2019. kojeg bi samo prebacio u sobu"

Zbog blizine vanjskog izvora svijetla pogledaj si i TCL C8K.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2026 23:10 (blackened_bm).
15 mjeseci
endoki kaže...

Evo usporedbe ova dva televizora, gdje se vidi da je Philips u nekim aspektima lošiji. Zato ne vidim logiku u plaćanju 50 € više za Philipsa. I nije istina da Philips podržava više video i audio kodeka.

Pretpostavljam da LG ne podržava DTS?

14 godina

Nope. Niti kroz passthrough.

8 godina
Novice kaže...
endoki kaže...

Pretpostavljam da LG ne podržava DTS?

Da, ne podržava DTS, ali to nije problem, jer obično svi CD i DVD izvori podržavaju druge kodeke.
Ali "davorin56" je  naprimer zaboravio napisati da morate pritisnuti Philipsov daljinski upravljač izravno u TV da biste prihvatili naredbu, što je nezgodno. Kod LGe-a to nije potrebno, a LGeov daljinski upravljač ima vrlo koristan ugrađeni žiroskop koji detektira nagib i kretanje, pa se na ekranu pojavljuje kursor kojim možete birati menije, aplikacije ili tipkati.

14 godina

davorin56 aka garfield

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
endoki kaže...

Nema nekih bitnijih razlika, sve razlika u nijansama,  u onim sliderima meni Philips izgleda bolji, slika oštrija , i još dođe sa Ambilightom ako je i to presudno. Ali neće fulat ni a Lg'em.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2026 13:03 (Cryogenic).
4 godine
Minneyar kaže...

davorin56 aka garfield

Baš htjedoh napisati :p

Nijedan post, regan 2020 , radi samo inkognito preko pm-a.

合気道 五段 Me, myself and I
16 godina
Kelam kaže...

Vidim garfield jaše i dalje, samo s drugim nickom :D

Ljudima ispod stola preporučuje Philips na privatne poruke, sigurno samo zato što je čovjek humanist, ne zato što ima direktne koristi od toga 

Evo našao sam njegovu poruku u inboxu otprije 2 godine kad sam ja kupovao novi TV, vjerovali ili ne, čovjek mi je preporučio Philips!

16 godina
Zaporožac kaže...
Minneyar kaže...

davorin56 aka garfield

guerilla style :)

Philips ne bih uzeo da mi ga poklone. 

14 godina
Sprljo kaže...
Zaporožac kaže...
Minneyar kaže...

davorin56 aka garfield

guerilla style :)

Philips ne bih uzeo da mi ga poklone. 

Ja bi, još ako je mini led i gratis . Ja recimo nebi TCL ni da mi poklone, blek smiringa ko u bajci.

15 godina

na stranu kvaliteta slike, i TV-a opcenito..ali TITAN OS ? sto se na to moze instalirati ? osim predinstaliranih aplikacija..

gledam za spavacu neki tv koji ce se jako rijetko gledati pa nije toliko bitna slika, ali hisense sa vidaa i philips sa titanom skoro nista ne podrzavaju..ili sam u krivu ? npr.maxtv aplikacija

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Igor666 kaže...

na stranu kvaliteta slike, i TV-a opcenito..ali TITAN OS ? sto se na to moze instalirati ? osim predinstaliranih aplikacija..

gledam za spavacu neki tv koji ce se jako rijetko gledati pa nije toliko bitna slika, ali hisense sa vidaa i philips sa titanom skoro nista ne podrzavaju..ili sam u krivu ? npr.maxtv aplikacija

Za 20-30 eura riješiš problem, android hdmi stick/media player/. I posvetiš se kvaliteti slike ono što i je najbitnije kod odabira tv'a.

2 godine
Igor666 kaže...

imam Hisense sa Vidaa, odakle ti da ništa ne podržava? što tebi uopće treba?

15 mjeseci
millennial kaže...
Igor666 kaže...

kolega je spomenuo maxtv, to ima na vidaa?

9 godina

poruka izbrisana

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2026 15:59 (tdlc).

1 0 hvala 0
2 godine
Novice kaže...
millennial kaže...
Igor666 kaže...

promaklo mi, moja greška.

nema na vidaa, ali to je do HT developera koje nije previše briga. maxtv nema ni za Amazon firestick. za nadati se da će popularizacijom Hisensa i HT pokrenuti dupe i izbaciti app.

moja reakcija je bila na "skoro ništa ne podržavaju", što nije točno jer podržavaju manje-više sve popularne streaming servise, youtube i još hrpu toga, ali nije usporedivo sa Android TVom, pa tko treba nekakve posebne aplikacije neka prije provjeri.

kako koristim kodi to sam riješio sa Firestickom 4k max, 30 eura i problem riješen.

evo i popis aplikacija

https://apps.vidaa.com/web/home

15 mjeseci
millennial kaže...
Novice kaže...
millennial kaže...
Igor666 kaže...

promaklo mi, moja greška.

nema na vidaa, ali to je do HT developera koje nije previše briga. maxtv nema ni za Amazon firestick. za nadati se da će popularizacijom Hisensa i HT pokrenuti dupe i izbaciti app.

moja reakcija je bila na "skoro ništa ne podržavaju", što nije točno jer podržavaju manje-više sve popularne streaming servise, youtube i još hrpu toga, ali nije usporedivo sa Android TVom, pa tko treba nekakve posebne aplikacije neka prije provjeri.

kako koristim kodi to sam riješio sa Firestickom 4k max, 30 eura i problem riješen.

evo i popis aplikacija

https://apps.vidaa.com/web/home

Vidim nemaju HBO?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice