Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.299
|
čitano: 24.377.890
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Chriss kaže...

Ima li kakav dobar IPS radi kuta gledanja od 50inča do cca 600-700eur?

IPS u dimenziji od 50" NE POSTOJI!

4 godine
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Tiki, jesi li čuo za probleme s LG C4 i rušenjem apk Media player ?

Već četiri mjeseca nema updatea firmwarea za njega, ljudi su dobili popizditis, ima ne webu.

Ne pomažu nikakve (već poznate) manualne tehnike popravka.

Memorija "curi" i player se ruši.

Pitam tebe jer se kontaš u tv elektroniku.

Ja si na amazonu kupio Strong Media player 4 gB da mogu gledati moje filmiće.

Poslat ću LG-u račun za njega kada kvar otklone.

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2026 12:39 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
15 godina
Zaporožac kaže...

Već četiri mjeseca nema updatea firmwarea za njega, ljudi su dobili popizditis, ima ne webu.

kako nema update? meni na C3 dolazi svako malo..a vidim na LG stranici isto i za C4.

ali da, od webos25 ruše se svi programi..youtube, netflix, stremio itd. kao da imaju neki memory leak, a od onda su dosla 2 ili 3 azuriranja i nista se nije promijenilo..

12 godina
Mr. Nelson kaže...
Samo router od A1. Ali mislim, da kada stisnem dugme OK na daljinskom od tv-a, da bi u tom kutu trebalo pokazati koji je ulaz od Hdmi-a, gdje je spojen A1, a ne da piše stb refsw design. Zato pitam da li je tko imao takav slučaj. Probao sam ga iskopčati iz struje i držati 30 sec dugme za paljenje na tv-u, ali opet ista stvar. Nije nešto od velike važnosti, ali opet, samo sam htio vidjeti od drugih korisnika Tcl-a da li imaju takav slučaj.

STB Refsw Design je poruka kad je na TV spojen set top box od A1, a ne router (bar u mom slučaju na TCL c835) - to je vjerojatno sistemski naziv STB-a ili nešto takvo, a ta poruka mi se pojavljuje samo kod paljenja STB-a ili mijenjanja HDMI izvora slike (tj. kad s drugog izvora slike prebacim na onaj na kojeg je STB spojen)

ne znam zašto se tebi to javlja kod svakog pritiska na OK tipku na daljinskom - osim ako ti daljinac nije konfiguriran da prebacuje na taj HDMI ulaz pritiskom na OK...

uzmi u obzir da ja imam malo stariju generaciju TCL TV-a, pogledaj po internetima da li postoji neki update za tvoj TV (pošto se na samom uređaju isti rijetko kad pojavljuju kao dostupni)

13 godina
Chriss kaže...

Ima li kakav dobar IPS radi kuta gledanja od 50inča do cca 600-700eur?

OLED-a trenutno nema na nekoj akciji pa on otpada...

Uglavnom, moji su uzeli C7K i nisu zadovoljni, sad jel to do Motion Clarity i sličnih postavki ili je faličan primjerak, nez(nisam uz tv ali sam savjetovao da promijenje neke stvari) ali osim toga su primjetili mali kut u kojem se ne gube kontrast/boje... al to nije ni čudno jer su navikli na LG IPS tv, zato i pitam za nekakav IPS, inače znam da je C7K odličan u toj klasi.

Eto, preko postavki su riješili više manje sve što im je smetalo :)

Jedini problem im je sada zvuk, nerazgovjetan, pretpostavljam da je neki filmski mod...

Vi koji imate TCL, jel se izmjenom modova slike mijenja i zvuk?

Njima bi trebao jasniji zvuk...

15 godina

pozdrav ima netko od vas da otkupljuje neispravne TV-e? ako ima neka mi se javi u PP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Igor666 kaže...
kako nema update? meni na C3 dolazi svako malo..a vidim na LG stranici isto i za C4.

ali da, od webos25 ruše se svi programi..youtube, netflix, stremio itd. kao da imaju neki memory leak, a od onda su dosla 2 ili 3 azuriranja i nista se nije promijenilo..

Nema update koji će riješiti problem, a oni šalju meni beskorisne svako malo.

合気道 五段 Me, myself and I Ni jedan narod na svijetu ne bi još uvijek smio prakticirati religiju i demokraciju. Amen, Деда Мраз
9 godina

Nabavio sam novi TV, LG C5, oduševljen sam slikom, stvarno je impresivna ali isto tako imam jednu veliku zamjerku, neshvatljivu za ovo doba, 
kako je moguće da ne postoji media centar aplikacija za televiziju, znači ne postoji nikakav način da pogledam neki film sa usb-a, pogotovo mkv sa titlovima. 

To je kriminal. 

0 2 hvala 0
16 godina

Pa zar nema neki port media playera za webOS 25 ?

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Pogledaj malo bolje , webos ima media player, i to jedan od boljih, guta sve živo, pa i naše titlove, samo mora biti identičan naziv kao i naslov.
Tako je bilo na svim njihovim televizorima koje sam koristio , precizno rečeno na četiri, nema razloga da ne bude tako na C5 :)
10 godina

Imam C5 i gledam mkv i mp4 filmove bez beda sa PC wi-fi

lp

Taraba WoW
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
MadDogMattis kaže...

Nabavio sam novi TV, LG C5, oduševljen sam slikom, stvarno je impresivna ali isto tako imam jednu veliku zamjerku, neshvatljivu za ovo doba, 
kako je moguće da ne postoji media centar aplikacija za televiziju, znači ne postoji nikakav način da pogledam neki film sa usb-a, pogotovo mkv sa titlovima. 

To je kriminal. 

Moraš prebaciti film na flash stick, hard disk, pa onda to upiknuti u utor televizora, zove se USB. 

Ovo s wifi nemoj ni pokušavati, ako ti ne ide s USB stickom. 

合気道 五段 Me, myself and I Ni jedan narod na svijetu ne bi još uvijek smio prakticirati religiju i demokraciju. Amen, Деда Мраз
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2026 9:01 (Zaporožac).
9 godina

Izgleda da sam baš pogodio seriju koju njegov player nije mogao pročitati ispravno, ne znam zašto, reporduciralo je bez zvuka. 

Ali na androidu sam bas bio navikao na VLC i MX player ali ovdje nema ništa slično u njihovom app storeu. 

Sada sam probao par filmova i pročitalo je film i titlove, baš me zanima hoću li opet naletiti na nešto što ne može čitati. 

Hvala svima. 

0 0 hvala 0
14 godina
To gdje nemaš zvuk je neka od verzija sa DTSom jer su ponovno ukinuli DTS kao i DTS passthrough ovogodišnjim modelima. Samo gledaj da nema DTS u nazivu audio streama i bit će ok
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2026 17:30 (error_666).
14 godina

Što su ponovno debili ukinuli DTS nakon što su ga naopokon vratili u zadnje 2 godine!?

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Da , neshvatljivo ali jbg
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Popcorn audio converterom za nekoliko sekundi pretvoriš DTS (ukloniš DTS) u AC3 koji svaki tv guta, nema diranja u kvalitetu videa,

PopCorn MKV AudioConverter
je besplatni program za Windows koji se koristi za pretvaranje audio zapisa unutar MKV spremnika bez ponovnog kodiranja videa. Primarno se koristi za rješavanje problema kompatibilnosti s pametnim televizorima ili media playerima koji ne podržavaju DTS audio, pretvarajući te zapise u šire podržani AC3 (Dolby Digital) format.

Moram mu pomoći, što ću s njim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2026 15:35 (Zaporožac).

1 0 hvala 1
7 godina

Ima li išta bolje ovog cjenovnog ranga? oko 500e

55" dijagonale, za gledanje sporta, netflix, filmovi, serije, bla bla

Jel OLED puno bolji ili je ovo ok?

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55U7Q-PRO/

Divide et impera!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
omeyer kaže...

Bas sam nedavno uzeo 50inchnu verziju u7q-a. Eno je jos neotpakirana stoji.. Udem u link da vidim po cemu je ovaj "pro" posebniji osim 5'' više. 
Pa mi je jedan detalj baš zapeo za oko. 

Ovi nasi prodavaci su izgleda tolike bolik...čine da su i na svoju stetu poceli krivo oglasavat proizvode? :)

15 mjeseci
omeyer kaže...

OLED je puno bolji ali i toliko skuplji. Ovo je ok tv za te novce.

11 godina

Pozdrav,

zanima me općenito refresh rate na TV-ima, ako je npr. 144 Hz, jel to vrijedi i za obični antenski način rada ili samo ako spojiš PC/konzolu preko HDMI-a?

14 godina
144 Hz vrijedi uglavnom kad spojiš konzolu ili PC ,ali i na "antenskom načinu" iako je signal 50 60 Hz na takvom tv-u često bude bolji motion i bude ugladeniji prikaz nego na onom sa npr 60Hz ( na sportskim programima pogotovo)
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2026 13:39 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Može preporuka 165cm (65") TV, OLED, za dnevni boravak, neće biti igranja na njemu, znači Tv i filmovi. Vidim da su cijene od 1000€ pa na više, tako da eto najbolji koji je najbliži toj cijeni od 1000€

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
maxy0 kaže...

Može preporuka 165cm (65") TV, OLED, za dnevni boravak, neće biti igranja na njemu, znači Tv i filmovi. Vidim da su cijene od 1000€ pa na više, tako da eto najbolji koji je najbliži toj cijeni od 1000€

LG B5. Ali računaj da nećeš imati baš svijetao TV, ako gledaš dosta preko dana i HDR, Dolby vision možda bolje razmisliti o miniledu.

15 godina
blackened_bm kaže...
maxy0 kaže...

LG B5. Ali računaj da nećeš imati baš svijetao TV, ako gledaš dosta preko dana i HDR, Dolby vision možda bolje razmisliti o miniledu.

Može i preporuka minileda

7 godina
Igor666 kaže...
Zaporožac kaže...

Meni se nista ne rusi na CS6LA. Nedavno dosao novi update. LG player ne korsitim, sve ostalo radi normalno.

12 godina
maxy0 kaže...
blackened_bm kaže...
maxy0 kaže...

Može i preporuka minileda

Hisense 65U8Q, eventualno TCL 65C8K ali po meni se U8Q čini dosta bolji i uz to upada u budžet dok TCL ne.

https://www.choose.tv/us/tv/compare/tcl-c8k-vs-hisense-u8q_AEX-65,AGB-65

TCL android, Hisense vidaa sustav.

Frend ima u U8Q i leti sustav, momentalno otvara aplikacije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2026 12:23 (gelon).
13 godina

pozdrav, trazim tv do nekih cca 1300€

-65"

-pretezno gledanje stb i netflixa

- dosta svijetla prostorija

sto je po vama preporuka, hisense ne bih radi sustava.

hvalaaaa

0 samsung qe65qn95
1 tcl 65c8k
12 tcl 65c9k
0 lg 65qned93
0 sony 65xr55
505 s crtom
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2026 14:22 (1950Killer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Ode i Sony u Kinu...

Sony Group Corp has agreed to sell a 51 percent stake in its home entertainment TV business to TCL Electronics Holdings Ltd.

This move gives TCL majority control of televisions that will still carry the Sony and Bravia names worldwide.

The joint venture is scheduled to begin operations in April 2027, pending regulatory approvals.

Sony says it is exiting a low margin business as Japanese companies continue retreating from hardware manufacturing.

Future Bravia TVs will use TCL display technology combined with Sony image and audio processing.

For many fans, this marks the end of an era for Japanese made premium televisions.

Japan is slowly surrendering another iconic industry to China while keeping only the logo.

0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice