Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.753
|
čitano: 19.569.659
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
tomislav10 kaže...
gelon kaže...

U tom rangu bi najsvjetliji bili Hisense 55U7Q Pro (postoji ne PRO verzija ali duplo manje dimming zona i nešto manje Hz ako je bitno,a nije puno jeftinija 55U7Q) ili TCL 55C6K.

Oba novi modeli za ovu godinu i još ima i prošlogodišnji Hisense 55U7NQ no nije baš puno jeftiniji pa možda bolje na novije modele.

TCL je android,a Hisense VIDAA OS pa je malo ograničen.

Hvala. Vida ne podržava maxtv aplikaciju (mislim od Tcoma), zar ne?

To sad ne bih znao, ne koristim ni VIDAA ni maxtv app, možda netko od ostalih koristi pa napiše.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2025 11:20 (gelon).
17 godina
Koji je po vama najbolji:

Samsung S90D, LG C4 ili Philips OLED819?

Ja sam odabral C4, ipak je to LG i oriđiđi OLED.
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Ne podrzava samsung maxtv aplikaciju. Ja sam pi*dio zbog americkog nogometa dok je bio na maxu. Morao sam pokrenuti preko kompa u pregledniku i onda gledati na tvu putem hdmi kabla.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2025 13:12 (deepshitcro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
deepshitcro kaže...
Ne podrzava samsung maxtv aplikaciju. Ja sam pi*dio zbog americkog nogometa dok je bio na maxu. Morao sam pokrenuti preko kompa u pregledniku i onda gledati na tvu putem hdmi kabla.

samsung ne podrzava maxtv aplikaciju? o cemu ti pricas ? svi noviji od 2019.god. podrzavaju

9 godina
Meni nije radilo uopce, jos su mi rekli iz sluzbe za korisnike da ce kroz neko vrijeme ugasiti maxtv togo aplikaciju. Ali moj tv je iz 2018 ako se ne varam, Q6FN je bio model tako da moja greska ako na novijim modelima radi.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
2 godine
tomislav10 kaže...
gelon kaže...

U tom rangu bi najsvjetliji bili Hisense 55U7Q Pro (postoji ne PRO verzija ali duplo manje dimming zona i nešto manje Hz ako je bitno,a nije puno jeftinija 55U7Q) ili TCL 55C6K.

Oba novi modeli za ovu godinu i još ima i prošlogodišnji Hisense 55U7NQ no nije baš puno jeftiniji pa možda bolje na novije modele.

TCL je android,a Hisense VIDAA OS pa je malo ograničen.

Hvala. Vida ne podržava maxtv aplikaciju (mislim od Tcoma), zar ne?

tu možeš vidjeti koje aplikacije podržava VIDAA

https://apps.vidaa.com/web/home

17 godina
deepshitcro kaže...
Meni nije radilo uopce, jos su mi rekli iz sluzbe za korisnike da ce kroz neko vrijeme ugasiti maxtv togo aplikaciju. Ali moj tv je iz 2018 ako se ne varam, Q6FN je bio model tako da moja greska ako na novijim modelima radi.

MaxTV ToGo aplikacija je ugasena ali postoji nova MaxTV aplikacija koja radi na Samsung TV-ima. Doduse, moj je iz 23., moze bit da na modelu iz 18. ne radi

13 godina
macgyver kaže...
deepshitcro kaže...

MaxTV ToGo aplikacija je ugasena ali postoji nova MaxTV aplikacija koja radi na Samsung TV-ima. Doduse, moj je iz 23., moze bit da na modelu iz 18. ne radi

Na mom koji je iz 2020. (UE55RU7402) radi nova verzija aplikacije. Ali mora se instalirat ta MaxTV (nova app), stari MaxTV To Go ne radi.

7 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Htio bih uzeti novi TV. Trenutno je u Njemackoj TCL C7K 65 inca na akciji, cijena je 800€. 
Da li ima nesto bolje do 800€ ili je ovaj TCL best buy za ove novce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Odlična cijena za takav TV naspram naših cijena, svakako best buy.

Nebi bilo loše potražitit Hisense 65U7QG u DE ako ga ima, još svjetliji TV sa više zona diminga od C7K ali mislim da nije nikako isto kao i U7Q Pro koji se prodaje kod nas dok se prvo ime koristi u USA koliko vidim.

Naravno i u tom slučaju se gubi android sustav pa ako ga i nema u prodaji nigdje nije neki veliki minus pošto je i C7K dobar.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2025 14:22 (gelon).
14 godina
jocommb kaže...
 kutije... tako da sam dobio zvucnike ta dva para za 400 eura.... ugl sta je poanta, prije mjesec dana udemo bratic i ja u links, pa poslje i u Big Bang i hocemo 2 laptopa od 5000 eura svaki, niti 1 centa nitko nije htio spustit ni kad sam pitao, dat 10 posto na periferiju ili ono bilo sto samo eto... a tamo covjek sam nam 5 6 stoja spusti, i to i stvari koje su vec bile na akciji... nemos vjerovat...

Neznam kak ti.. ali u linksu nema pregovaranja niti u big bengu.. ali svakako Ronis je za to oke ako imaš keš..links vise nije kaj je bio.. lager nikakav..običan web dučan..informatika za mene adm.. instar.. mikronis i iq..

Hifi sonus art i ronis i nove boje zvuka.. u nekim dućanima ima rabata.. ali večina nema...mozes dobit nesto popusta ako te znaju ko stalnog kupca ili nekog znaš..ali opet nema tu tolko mjesta..

I kaj se cijena tva tiče.. ne vidi mi se da smo skuplji od ostatka europe..

Svako ima drugačija iskustva..

Btw

.... ako neko kupuje lap za 3k eura.. to bude biznis klasa i ne jebe ga svaki euro.. nego premium garancija i supp.

13 godina
Armor kaže...

Ja ga uzeo nekidan u Elipsu, prezadovoljan! Za 900e nisam bolji TV novi mogao uzeti

14 godina
error_666 kaže...
Kad se spoji i hdmi i optički kabel trebalo bi da moze ( mada to dosta ovisi i o samom tv-u i opcijama koje ima)
Kod mene je tako spojeno i imam kontrolu nad sistemom kućnog kina daljinskim od tv-a ( hdmi odrađuje sliku sa integriranog br playera i sync gašenje i paljenje tv-a i audio uređaja, a optika odrađuje zvuk i kontrole )

Edit: vidim naknadno da nema HDMI u kombinaciji tako da ovo sto sam napisao otpada u koleginom slučaju 😀

Ne kužim točno kaj želiš.. ali optički izlaz nije vezan za ništa nego je čisti digitalni izlaz zvuka i ne podrzava volume control..

U kombinaciji sa hdmiom preko receivera ili daca moguča je kontrola preko arc konekcije.. samo u tom slučaju upravljaš jacinom zvuka na izlazu iz receivera ili daca ako isti to podržava 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2025 16:00 (Zver).
13 godina
Ne zelim ja ništa, odgovorio sam kolegi :)
No , kad smo kod toga, može volume i samo preko optike kad se uštima preko "universal remote" opcije i radi bas kako sam opisao (bar na LG televizorima u kombinaciji sa sistemom kkina, kako na UH85 iz 2016 koji sam prije koristio, tako i sad na C1)
uz toslink imam HDMI spojen samo jer mi treba sinkronizacija paljenja i gašenja , inače mi uopće ne bi bio potreban.

Edit : pade mi na pamet, vj je razlog jer su u kombinaciji i tv i kkino istog branda, ne znam jbg , ali može 😀
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2025 17:02 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav ekipa, tražim tv za punca, do cca €600, "55, isključivo za tv, Max TV app je obavezan jer čovjek gleda more sporta. Povremeno neke druge standardne streaming platforme, ali ništa više od toga. 

Vidio sam da Elipso ima sniženja na LG-eve (npr), ali brzinski gugl daje različita viđenja njihove kvalitete. 

Svaka preporuka je dobrodošla! 

0 0 hvala 0
12 godina

Ha trenutacno najbolje sto se moze dobiti za te novce su Hisense U7Q Pro, TCL C6K ili Philips PML8709.

Ovi LG i Samsung televizori u tom rangu su samo s jednim ili dva osvjetljena ruba dakle losiji i tamniji od ostalih.

Sva 3 preporucena su mini Led i puno puno bolji i svjetliji od tog LG ili bilo kojeg drugog Samsung/Lg/Sony do 600e.

Imaju i zone gašenja slike kad je potrebno i takodjer TCL i Philips su google tv dakle nema problema s aplikacijama.

E sad ne znam jel Hisensov sustav podrzava aplikaciju ali to ce te lako istraziti dok ovi android televizori, treba uzet u obzir, su malo ipak sporiji pri ulasku u postavke i tako kretanjem kroz tv, prijatelj ima philips taj bas i isprobao sam ali zato svjetli do neba.

10 mjeseci
gelon kaže...

Ha trenutacno najbolje sto se moze dobiti za te novce su Hisense U7Q Pro, TCL C6K ili Philips PML8709.

Sva 3 preporucena su mini Led i puno puno bolji i svjetliji od tog LG ili bilo kojeg drugog Samsung/Lg/Sony do 600e.

Koliku svjetlinu Philips ima u odnosu na LG?

12 godina

Philips bi trebao biti oko 500 nita kod normalnog gledanja i do 1000 nita u HDR-u dok je LG 400-500 i kod normalnog gledanja i HDR-a.

Naravno mini LED ima diode direktno iza ekrana dok LG ima diode samo na rubu i osvjetljava ekran prema gore ili dolje ovisno gdje su postavljene tako da pretpostavljam da će puno bolje izgledati na Philipsu.

Isto tako LG ima samo 6 zona diminga dok Philips ima 200.

Zanimljivo da se taj TV još nije ovdje spominjao koliko vidim, valjda zato jer ga Hisense i TCL nadmašuju specifikacijama za tih 500tinjak eura koliko košta i ja ga također ne bih odabrao naspram njih.

Ali eto moj frend voli imat "marku" i dobro ime kojemu vjeruje i te neke finese tipa daljinski, software i jednostavnost/intuitivnost su mu bitne pa je iskopao taj Philips u emmezeti i pitao me jel valja, tako sam i ja saznao za njega.

Zato i nije ljubitelj androida ali eto svi drugi tv-i za 500e s nekim imenom su drastično losiji po pitanju slike.

12 godina
gelon kaže...

Ali eto moj frend voli imat "marku" i dobro ime kojemu vjeruje i te neke finese tipa daljinski, software i jednostavnost/intuitivnost su mu bitne pa je iskopao taj Philips u emmezeti i pitao me jel valja, tako sam i ja saznao za njega.

hehehe, pilips nije 'marka' otkako su ga preuzeli kinezi, dapače, s njihovim televizorima je donedavno bilo najviše sranja

sa top televizora kakve su radili nizozemci došli su na fušeraj s no name kineskim kondenzatorima, napajanjem i ostalim komponentama

kakva je situacija zadnjih par godina - ne znam, isto kao što ne znamo jesu li tlc, hisense i ostale kineske firme išta bolje po tom pitanju

pilips se našao na meti radi garfielda koji ga je uzdizao u nebesa, pa su se kolege potrudile pronaći svega i svačega što je dokazivalo da kineski pilips koristi šrot komponente

uglavnom, ako kolega voli imat 'marku', sa pilipsom se grdno zahebo

12 godina
picajzla0707 kaže...

hehehe, pilips nije 'marka' otkako su ga preuzeli kinezi, dapače, s njihovim televizorima je donedavno bilo najviše sranja

sa top televizora kakve su radili nizozemci došli su na fušeraj s no name kineskim kondenzatorima, napajanjem i ostalim komponentama

kakva je situacija zadnjih par godina - ne znam, isto kao što ne znamo jesu li tlc, hisense i ostale kineske firme išta bolje po tom pitanju

pilips se našao na meti radi garfielda koji ga je uzdizao u nebesa, pa su se kolege potrudile pronaći svega i svačega što je dokazivalo da kineski pilips koristi šrot komponente

uglavnom, ako kolega voli imat 'marku', sa pilipsom se grdno zahebo

Sve znam i isto sam mu rekao, ali skoro pa nemoguce takvim ljudima to dokazati.

Pogotovo kad i dalje velike marke imaju neke finese i sitnice odrađene bolje poput daljinskog, ambilight, jednostavnost i fluidnost software-a i slično i onda su ljudi u strahu probat nešto novo, a kineza tek...

Još taj frend i zna da su do nedavno imali velike probleme s panelima i rikavanjem ali ime je ime, to kad ljudi upamte...on prezire od tih nepoznatih naziva, ne moram ni spomenuti da je isključivo iPhone user, sve jasno haha.

Neki dan mi se požalio na android da to nije to, njegov stari philips sa titanOS je puno brži ali jebiga, kad je vidio 1000 nita i na moj nagovor umjesto običnog CrystalUHD samsunga za 400e uzeo ovaj miniLED (to je bio jedini na koji sam ga mogao nagovoriti) onda nema nazad i ne smeta mu previše što nije najispeglaniji tv.

Tak da ja sam bio sretan što je makar pristao probat miniled za 50-100e više jer je to drastična razlika naspram edge lit i sličnih, pa makar i taj philips.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2025 11:15 (gelon).
14 godina

Ja imam Philips PML9008 65" i stoji odma do Hisense U7NQ 75" oba dva mini led. Mogu reć da Philips ima za nijansu bolju sliku, bolji local dimming, bolji kontrast i ljepše boje, nije to nebo zemlja razlika, nijansa, ali moj sljedeći tv je sigurno Philips 75". Što se tiče kvarova nijedan brand nije imun, bitno je da se uzme garancija 2+3 godine i ljepše se spava.

Moj PC  
2 2 hvala 0
10 mjeseci
gelon kaže...

Philips bi trebao biti oko 500 nita kod normalnog gledanja i do 1000 nita u HDR-u dok je LG 400-500 i kod normalnog gledanja i HDR-a.

Naravno mini LED ima diode direktno iza ekrana dok LG ima diode samo na rubu i osvjetljava ekran prema gore ili dolje ovisno gdje su postavljene tako da pretpostavljam da će puno bolje izgledati na Philipsu.

Isto tako LG ima samo 6 zona diminga dok Philips ima 200.

Zanimljivo da se taj TV još nije ovdje spominjao koliko vidim, valjda zato jer ga Hisense i TCL nadmašuju specifikacijama za tih 500tinjak eura koliko košta i ja ga također ne bih odabrao naspram njih.

Zato i nije ljubitelj androida ali eto svi drugi tv-i za 500e s nekim imenom su drastično losiji po pitanju slike.

Na nekim stranicama 1000 nita max a na nekima 350 nita max

6 godina
Armor kaže...

c4 ima "us*ane" boje u odnosu na samsunga - nesto su zezli i ni igranje u opcijama ne pomaze puno. Ja sam uzeo na kraju s90d. Philipsa nisam nigdje vidio uzivo tako da ne znam. 

10 mjeseci
SamoPitam3 kaže...
Armor kaže...

c4 ima "us*ane" boje u odnosu na samsunga - nesto su zezli i ni igranje u opcijama ne pomaze puno. Ja sam uzeo na kraju s90d. Philipsa nisam nigdje vidio uzivo tako da ne znam. 

U kom smislu usrane boje?

17 godina
Imam C4 i boje definitivno nisu usrane :)
12 godina
Novice kaže...

Na nekim stranicama 1000 nita max a na nekima 350 nita max

Možda se tih 350 max odnosi na SDR?

Dosta teško je naći info pošto nije popularan model/marka u zadnje vrijeme.

U svakom slučaju imam LG B1 koji je 500-600 nita max i taj Philips je poprilično svjetliji u HDR-u tako da je minimalno jači od toga, čisto da ljudi imaju info ako nekom pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 9:47 (gelon).
6 godina
Armor kaže...

Stavi ga pokraj tog samsunga pa ces vidjeti o cemu pisem, ali, ako je tebi ok super.

13 godina
Armor kaže...

Ovisno koje i ovisno kako definiras usrane. Meni je ovo bio showstopper.

"There's a noticeable green tint on the C4 we bought and tested. It's a widespread issue that impacts almost all LG OLED panels but varies widely from unit to unit. LG Electronics has confirmed to us that our unit is about as bad as it gets, and anything worse wouldn't pass LG's quality control checks. Although it varies between units, most people won't see this issue on their TV. "

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
10 mjeseci
SamoPitam3 kaže...
Armor kaže...

Stavi ga pokraj tog samsunga pa ces vidjeti o cemu pisem, ali, ako je tebi ok super.

Boje u kojem modu rada? Cinema, vivid, custom?

4 godine
SamoPitam3 kaže...

Ti imaš servis televizora pa si dobro pregledao oba, ili si negdje pročitao ?

Možda ti je Pixel rekao ? 

Koji ima japanske kondenzatore ?

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 1:13 (Zaporožac).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice