Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.656
|
čitano: 27.613.931
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

e da... vezano za ova prepucavanja oko TV-a... jel vam onak bar blago retardirano kad žustro branite neki brend koji zarađuje milijarde eura a vi od toga nemate ama baš NIŠTA! Znači vi njima dajete svoju teško stečenu lovu, TV-i danas ionako traju 5-6 godina i još imate potrebu svađat se sa anonimnom ekipom s neta i branit njovove panele, tehnologiju itd iz razloga što imate baš taj model TV-a doma? pa dobro... koji vam je qurac? Kaj je s glavom? 

back in the day kad si kupio TV bilo je normalno da traje 30 god i nikog nije bolio k... za TV nit je itko pricao o njemu i vodio ratove a danas... premium TV krepa za tjedan dana i ajmo na net ga branit? komedija... 

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Spike1983 kaže...
2fast4u kaže...

Evo jedna pohvala za Samsung. Za OLED TV-e, a možda i druge (nije me zanimalo pa nisam pratio), od modela 2023. na dalje, garantiraju 7 godina OS nadogradnji (kao na telefonima). Ako ne u*eru motku pa ga uspore do nivoa krepanog miša, hvale vrijedan čin. Još da ubace 5 god. garancije, izbili bi dobar dio argumenata koji su mi na strani LG C4 oleda. Da je procesiranje slike na nivou C4, ne bih razmišljao. 

Dosta je teško odlučiti na temelju jutub videa, neki dižu s90d u nebesa (quantum tv, od nedavno i Rtings), dok drugi poput Tech With KG, HDTVTest, DigitalTrend kažu da razlike uopće nisu tako velike. Neki poput Classy Tech Calibration čak u videu demonstriraju da C4 ima istu, a na momente i bolju sliku. 

Prekosutra idem pogledati oba, poigrati se s menijima pa donijeti konačnu odluku. 

Kakav je tizen na s90c i s90d, ima li razlike u brzini sučelja između ta 2 modela?

kaj se tice quantum tv lika, bas ga gledao jucer i kolko lik svršava na S90D to je čudo, nemrem nikako vjerovat da nije plaćen za svo to silno svršavanje...

i ono kaj je reko, out of the box slika je smeće na S90D (Filmmaker mode) ali... ak meni donirate 5$ ja vam pošaljem postavke slike da bude vauuuuuu kao i kod mene, ono daj ajde napuši se qurca sroljo

neznam jel njegov video il nekog drugog usporedba C4 i S90D, oba jedan pored drugog, ono priča o boji kak je ludilo na QD OLEDU a meni bar preko tog videa zgleda baš puno bolja na C4 tak da ono WTF  

Upravo to, lik lupeta zadnjih valjda 10g

17 godina
Spike1983 kaže...

e da... vezano za ova prepucavanja oko TV-a... jel vam onak bar blago retardirano kad žustro branite neki brend koji zarađuje milijarde eura a vi od toga nemate ama baš NIŠTA! Znači vi njima dajete svoju teško stečenu lovu, TV-i danas ionako traju 5-6 godina i još imate potrebu svađat se sa anonimnom ekipom s neta i branit njovove panele, tehnologiju itd iz razloga što imate baš taj model TV-a doma? pa dobro... koji vam je qurac? Kaj je s glavom? 

back in the day kad si kupio TV bilo je normalno da traje 30 god i nikog nije bolio k... za TV nit je itko pricao o njemu i vodio ratove a danas... premium TV krepa za tjedan dana i ajmo na net ga branit? komedija... 

osobno ne branim nikoga, komentiram objektivno tehnologije, tv komentiram od modela do modela neovisno čiji su. Nekima se naravno ne svidi kako si rekao, ali to je uobičajena reakcija večine ako pikneš u ono što je netko kupio

14 godina
Pixel kaže...

osobno ne branim nikoga, komentiram objektivno tehnologije, tv komentiram od modela do modela neovisno čiji su. Nekima se naravno ne svidi kako si rekao, ali to je uobičajena reakcija večine ako pikneš u ono što je netko kupio

,  

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 10:57 (Cryogenic).
14 godina
U vezi podrške nisu jedini, za druge ne znam ,ali i LG ima dugogodišnju podršku za svoje televizore.. pored LG C1 , imam u drugim sobama LGUH85 iz 2016 i jos jedan serije 6.iz 2014 koji još uvijek dobivaju update fw-a... ne tako često kao prije naravno, ali dobivaju..
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 11:23 (error_666).
17 godina

Vezano uz preporuku - u uži izbor su ušli:

HISENSE 65E7NQ (QLED) - 489€

Philips Ambilight 65PUS8209 (QLED) - 522€

HISENSE 65U7NQ (miniLED) - 699€

Jel Hisense miniLED stvarno toliko odstupa od ostalih 2 po pitanju slike (crna, boje itd) - best buy?

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
WithSkill kaže...

Vezano uz preporuku - u uži izbor su ušli:

HISENSE 65E7NQ (QLED) - 489€

Philips Ambilight 65PUS8209 (QLED) - 522€

HISENSE 65U7NQ (miniLED) - 699€

Jel Hisense miniLED stvarno toliko odstupa od ostalih 2 po pitanju slike (crna, boje itd) - best buy?

Bas tako, odstupa svojim kvalitetom u svim parametrima, jednostavno ova DVA TELEVIZORA NISU U ISTOJ KLASI SA u7N.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 12:19 (kv99).
7 godina
Vinced s HDTv-a veli da je lg c4 qd-oled
!?
To na nekim tržištima?

Edit
Izgleda krivo slušal
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 12:51 (Iggivaggi).

0 1 hvala 0
17 godina

Kupljen HISENSE U7N. Hvala na pomoći u izboru!

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Cryogenic kaže...
Pixel kaže...

,  

Ti mene zafrkavaš cijelo vrijeme, a ja i dalje ne kužim zašto. Što je sad smiješno, tj što misliš da sam krivo rekao ?  Ako sam neobjektivno komentirao tehnologije, onda puno poznatih experata isto po tvome lupa gluposti. 

Ja sam se potrudio objasniti razliku woleda  vs qdoledai zašto je tehnologija bolja, ti si mislio da mla nije woled !!!  i ti sad mene tu podj-bavas .  Čak sam rekao da je C4 kojeg si uzeo odličan i da osobno ne bi uzeo Samsung D seriju. I opet mi nije jasno što nije u redu. Prvo si me napao da sam pristran jer netko nije nagvalio samsung D seriu , a ja sam koa fanboy, zatim si me napao kad sam rekao da  ja ne volim D seriju i da je kritiziram da nemam pojma jer je ipak dobra ? Što je na kraju, ja sam totalno zbunjen ? Sam sebi kontiraš iz posta u post, pa objasni mi onda što sam to krivo rekao, a tv tehnologije pratim valjda 20g i razumijem ih prilično dobro jer su mi djelomično vezane uz profesiju i neke poslove koje sam radio. 

Baš znaš zbunit čovjeka, ostavio si me bez  riječi na kraju, jer što god ja napisao ti ćeš lupit suprotno 

17 godina
Iggivaggi kaže...
Vinced s HDTv-a veli da je lg c4 qd-oled
!?
To na nekim tržištima?

Edit
Izgleda krivo slušal

Pa daj nemoj mi to radit, oči mi se zacaklile, mislio  kako mi je promaklo, postoji LG qd oled, to bi bil osavršeno, kad ono fake news  

7 godina
Pa gle kak su naslov napisali 🤦

4 godine
csheen kaže...
De moze li ko pomoci sta kupiti do 500-550€ pa se nastavite raspravljati 😁
Isključivo filmovi, tekma, ništa gaming.
65 inči
i šta mislite o ovima
LG LED televizor 65UR73003LA, 4K Ultra HD, Smart TV, WebOS, HDR10 Pro, α5 AI procesor 4K Gen6, Crni **MODEL 2023** 5 god garancije 500 €

TCL QLED televizor 65C643, 4K Ultra HD, Smart TV, Android, Google TV, 120 Hz DLG, HDR 10+, HDMI, 5 god garancije 450 €

TESLA QLED televizor Q65S939GUS, 4K Ultra HD, Smart TV, Android, GOOGLE TV, HDR10, 5 god garancije, 425 €

WithSkill kaže...

Pozdrav,

Sličan upit kao kolega iznad.
Preporuka za TV 55-65" u rangu ~500-600e

Primarno za filmove/serije

Čitao sam jučerašnji članak za NANO82T3B, ali eto nema nitko na forumu da je išta pisao o njemu.

Do sada sam imao u prošlosti Samsung 6,7 i 8 generacije (standard LED) i to većinom zbog 5 godina garancije; dozlogrdio mi je spor OS i općenito backlight bleed na modelu od 65".

Vidim da LG nudi 2 godine garancije na ovaj nano model, pa ako imate neku bolju ideju što da uzmem.. 

Tenks!

Jako je teško pronaći solidan Tv te veličine do 550 €

Evo, to ste vjerojatno i sami iskopali;

Hisense TV 65E7KQ 65" QLED UHD Smart  dobar model provjeriti gdje ga ma.

TV TCL LED 65V6B Google TV (165 cm, 4K Ultra HD, PPI 2400, HDR10, Smart TV, DVB-T2/C/S2)  588 €

Google OS (nešti izvan budžeta, no zbog google tv se isplati.)

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 15:27 (Zaporožac).
18 godina
kv99 kaže...

HISENSE U7N je po meni najbolji televizor koji mozes kupiti danas u rangu srednje klase i ako tebi odgovara cijena, mislim da ces biti prezadovoljan, jos ako ubodes 5 godina garancije to je top dil.

p.s. to sto ima VIDAA operativni sustav skoro i da nema veze u odnosu na to koliko kvalitetnih znacajki ima za te novce.

Kakav je taj model u odnosu na Hisense U8N.

4 godine
zvir12 kaže...

I onda poslije ovakvoga pitanja netko kaže da odgovaramo agresivno, nepristojno.

Kao da je netko ovdje imao oba, pa zna razliku.

Imate internet, google, možete upisati Hisense U7N vs Hisense U8N i gle čuda.

合氣道
18 godina

Neizmjerno ti zahvalajujem. To znam i sam. Modeli TV-a koji se prodaju u SAD-u nisu isti kao oni u EU, zbog toga mi usporedba na rtings-u ne znači puno. Htio sam provjeriti da li je @kv99, možda imao priliku negdje vidjeti prikaz ovogodišnjeg modela Hisensa.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kako sam spomenuo na prosloj stranici, kupujem roditeljima TV 43'' do nekih 500 E. Suzio sam izbor na 2 koje ste preporucili:
1. https://www.pevex.hr/led-tv-philips-43pus8558-12-uhd-dvb-t2-s2-android-ambilight
2. https://www.mall.hr/tv-prijemnici/hisense-43a7nq-televizor-qled-smart-tv
Cini mi se da za oba mogu dobiti 5 godina garancije, pa ne znam koji bi mi bio bolja opcija? Ili postoji neka bolja opcija?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Gdje si nasao te cijene?
8 godina
neaktivan
Gdje si nasao te cijene?
15 godina

Ja kupio za aprtman ovaj Grundig 65" za 579 Eura, sutra ide instalacija na zid pa ćemo vidjet je li ćemu...

https://www.pevex.hr/led-tv-grundig-65ghu8590-uhd-dvb-t2-s2-google-tv

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
zvir12 kaže...
kv99 kaže...

HISENSE U7N je po meni najbolji televizor koji mozes kupiti danas u rangu srednje klase i ako tebi odgovara cijena, mislim da ces biti prezadovoljan, jos ako ubodes 5 godina garancije to je top dil.

p.s. to sto ima VIDAA operativni sustav skoro i da nema veze u odnosu na to koliko kvalitetnih znacajki ima za te novce.

Ovo je samo moje misljenje. Da imao sam mpoguycnost da gledam Hisense U7n kod mog druga i Hisense U8n kod moje prijateljice. Nazalost nije nio jedan pored drugog, ali velike razlike u svakodnevnom gledanju, televiziskih kanala, iptv.a nema. Ima razlike u HDR, znaci U8n je definitivno bolji po tom pitanju, ali nije to nista strasno u odnosu na U7n. Mislim da ce U7N uz malo dodatnoih pogravanja na postavkama, svakako i za punio ljudi biti best bay u ovoj godini, da dobiju ono sto traze, a da ne potrose brdo novaca. Nije tesko zakljuciti da je U8n ipak bolji tv, ali mislim da nema velike razlike, po onome sto moje oci vide.

Ako sam pomogao, drago mi je.

15 godina

Samsung S90D vs LG C4 vs Sony BRAVIA 8: Which is the Best Mid-Range OLED?

evo ih sa finalnim videom 

spojler: S90D je najjakiji 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2024 9:35 (Spike1983).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne ako se gleda po ovom videu.  Opet izgleda u pitanju Samsung panel lutrija, možda je u ovom bio woled panel ili su nešto zeznuli u SW-u pa kasnije fixali, kako sad više znati

0 0 hvala 0
7 godina
Da, lutrija panela Samsunga te trajnost panela i garancija.
🤷🏻
I to sve, a nemaš doma jedan kraj drugog i ne znaš kak bi ta neka slika izgledala na drugom.
(možda ipak G4 🤷🏻)

1 0 hvala 0
4 godine
zvir12 kaže...

Neizmjerno ti zahvalajujem. To znam i sam. Modeli TV-a koji se prodaju u SAD-u nisu isti kao oni u EU, zbog toga mi usporedba na rtings-u ne znači puno. Htio sam provjeriti da li je @kv99, možda imao priliku negdje vidjeti prikaz ovogodišnjeg modela Hisensa.

Ma, nema problema.

To su ocjene američkih modela, za koje često ljudi misle da su nakrcani samo japanskim kondenzatorima, kvalitetnijim procesorima i panelima, (a prodaju se po nižim cijenama nego u EU) onda oduzmeš po jadan bod po recenziji i vidiš da je opet model 7 lošiji od 8 , jer je nemoguće da je u EU model 7 bolji od modela 8.

合氣道
7 godina
neaktivan
Zaporožac kaže...
Flagship kaže...
Pa zbog čega bi kupovao stalak kad se može kupit 55G43LS koji dolazi s originalnim stalkom i košta isto kao i 55G42LW (klasični gallery design samo za zid) Btw, taj novi stalak za G4 je puno bolji od starog, funkcionalniji je zbog toga što se može podesit visina kome treba i nema više onog tilta od 4 stupnja unatrag kao na starom stalku neg sve stoji ravno.

https://www.centar-tehnike.hr/tv-lg-oled55g43ls-proizvod-38284/

Još se stigneš predomislit:)

Svašta ?!

Nisam taj model s postoljem ni vidio kad sam uplatio moj u CT.

To je inače OVO postolje.

Nego, dovoljan mi je C4, koji će mi G4 

Da dobijem epilepsiju od toliko svjetline koju u HDR-u isijava .

Edit;

Iako mi je tv za moj glazbeni studio, gdje ga gledam s maks 2,5 m, preinačio sam upravo C4 55" u C4 65" ,,doplata 330€

Kada je bal, neka je maskenbal.

Nadam se da neće biti prevelik.

A vjerojatno ćeš kasnije požalit što nisi išao na 77"

A što bi tek bilo ako bi išao na 2025 G5 koji bi mogao ići i do 4000 nitsa

G4 s tim novim stalkom je pun pogodak za sve koji su htjeli G seriju kao klasičan tv, za sada samo za 55"/65" no vjerujem da će G5 u svim veličinama bit LS osim možda 97" ili čak i 110" ak bude predstavljen u siječnju na CES-u.

12 godina
neaktivan

Pozdrav drustvo,

bas sam u dilemi.... 

da li kupiti lg g3 ... ili sony bravia 8 ?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
kv99 kaže...
WithSkill kaže...

Možda bih se produžio i do 700eur
Našao sam ovaj Hisense

Za cca 100€ više može se kupit 65C805 koji je po dosta parametara bolji tv. Osim veće svjetline i većeg broja zona tu je i 5 godina jamstva. Na kraju i bitna razlika što je u TCL-a google tv koji je neusporedivo bolji od svih ostalih a pogotovo od tog VIDAA OS-a. Ljudi kad kupuju tv od 700, 800 ili više € onda ne žele kemijat s nikakvim stickovima, boxevima i sl nego hoće sve na jednom mjestu. Kod velike većine će prevagnut to, a na kraju krajeva s razlogom je TCL daleko ispred Hisense po prodaji i udjelu na svjetskim tržištima.

5 godina
Flagship kaže...
kv99 kaže...
WithSkill kaže...

Možda bih se produžio i do 700eur
Našao sam ovaj Hisense

Za cca 100€ više može se kupit 65C805 koji je po dosta parametara bolji tv. Osim veće svjetline i većeg broja zona tu je i 5 godina jamstva. Na kraju i bitna razlika što je u TCL-a google tv koji je neusporedivo bolji od svih ostalih a pogotovo od tog VIDAA OS-a. Ljudi kad kupuju tv od 700, 800 ili više € onda ne žele kemijat s nikakvim stickovima, boxevima i sl nego hoće sve na jednom mjestu. Kod velike većine će prevagnut to, a na kraju krajeva s razlogom je TCL daleko ispred Hisense po prodaji i udjelu na svjetskim tržištima.

Moguce rjesenje. Ko kako zelimi kako voli i na kraju kako mu se dopada. Po meni ovde se radi od pojedinacnom tipu televizora, ne pricamo od brendovima. Tcl 805 je model iz 2023 godine (u USA je 751 model.) To ne znaci da ne valja, naprotiv, televizor je super. Moje misljenje je da je U7n sigurno bolji televizor sveukupno i da je bolja opcija za kupovinu, a za garanciju i Hisense daje 5 godina jamstva.

evo sta kaze RTINGS (jedan od najvecih vodecih portala za tecenzije)

The Hisense U7N and TCL QM7/QM751G QLED are closely matched, with the Hisense U7N having a very slight edge overall. The Hisense has better contrast with local dimming enabled, but the TCL has better blooming and lighting zone transition performance. The TCL is also a bit brighter in HDR, but the Hisense is much more accurate in HDR and SDR. The Hisense also has much better reflection handling, making it the far better choice when watching content in bright rooms, with the two TVs being more or less evenly matched in darker rooms.

I da, ako je skuplji TCL 805 od U7n, onda je neopravdano skuplji.

16 godina
neaktivan
Flagship kaže...

Ljudi kad kupuju tv od 700, 800 ili više € onda ne žele kemijat s nikakvim stickovima, boxevima i sl nego hoće sve na jednom mjestu. Kod velike većine će prevagnut to, a na kraju krajeva s razlogom je TCL daleko ispred Hisense po prodaji i udjelu na svjetskim tržištima.

Ovo! Smrkne mi se kad vidim preporuku da se odmah kupi nekaki stick. Prvo, to je još bar 50-100 eura koje nitko ne računa kad preporučuje, drugo, ne želim imat pred sobom još jednu điđu baju sa nedajbože svojim daljinskim i svojim problemima.

marching up and down the squaaare
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice