Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.741.780
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
mrbean kaže...
TCL 75C935 1689 €

TCL 75C845 1459 €

Samsung Neo QLED 75 QN85C 1800 €.

Gledat će se većinom naš program, navečer tu i tamo neka serija na netflixu i to je to. Bez gaminga.

Od ovih koje si naveo, uzeo bi ovog TCL-a 845-icu, jer je unutra QLED panel, baziran je na GoogleTV-u (ak misliš gledat nešto prek Kodija), ima HDR10+, Atmos zvuk i ugrađen 2.1 Onkyo soundbar, te 2 daljinca od kojih su svi BT, ali ima samo 2 HDMI porta verzije 2.1 (nije ni C935 loš ako misliš malo nadodat), a kao drugi ovog Samsunga QN85C, jer isto ima QLED i biti će dobar sam ak ne gledaš previše nešto prek appova (eventualno YT i Netflix) 

Inače, TCL i Phillips imaju akciju do kraja mjeseca u kojoj nude 2+3 god. gare (ali samo uz registraciju na netu ili nadoplatu ), pa ak te zanima - požuri  

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2023 12:43 (Vavoom).
2 godine
neaktivan
i sam sam kupio TCL, al ovaj Vavoomov copy-paste spam baš malo naporan

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
mrbean kaže...
Danas bi trebao uzeti TV, uzimam dijagonalu 75" pa mi OLED otpada zbog cijene, eventualno C2 65" je sad 1850 €.

Ostali izbori su:
TCL 75C935 1689 €

TCL 75C845 1459 €

Samsung Neo QLED 75 QN85C 1800 €.

Jel se isplati dati 300, odnosno 100 više za Samsung u odnosu na TCL?

Gledat će se većinom naš program, navečer tu i tamo neka serija na netflixu i to je to. Bez gaminga.

Samsung se ne isplati pored ova dva TCLa. Da je QN90 druga prica...pa cak i proslogodisnji.

14 godina
Na kraju zena odlučili da je 75 prevelik i da mora bit 65 :D

Tako da je odabir sad na LG C2, TCL C845, Philips OLED 807
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
i ja sam mislio da će 75 biti preveliko, pa sam se naviknuo u 15 minuta :D

0 0 hvala 0
7 godina
arbun kaže...

Pa šta ćeš, ja navodim samo osnovne specifikacije TV-a na dohvat i sam znam da je taj C845 best buy u kategoriji običnih LED TV-ova 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2023 17:51 (Vavoom).
7 godina
mrbean kaže...

C2.....

17 godina
neaktivan
mrbean kaže...

C845 ali ovisi o svjetlini sobe. Meni osobno je C2 pretaman i morao sam gledat G2 (na kraju uzeo Q90T)

18 godina
Vavoom kaže...
arbun kaže...

Pa šta ćeš, ja navodim samo osnovne specifikacije TV-a na dohvat i sam znam da je taj C845 best buy u kategoriji običnih LED TV-ova 

Također nudiš i dezinformacije

14 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nakon istraživanja od 6.mj i vaganja, presudila je ipak veličina (TV se gleda s cca 3.5-4 m udaljenosti) te sam uzeo jučer u Elipsu TCL C845 75". Upikao ga doslovno u 23:59 po cijeni od 1459,00 €.

Čim ga složim, napišem dojmove i mini recenziju. 

U međuvremenu, ako netko zna može preporuka dobrog stalka za zid? (da se TV može rotirati).

Žena već kuka da je prevelik (barem TV :D), ali mislim da će bit top kad se sve složi. 

Hvala svima na pomoći i komentiranju u ovoj temi!

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
DarK.xy kaže...

Uzeo na kraju LG OLED 55 CS koji je u biti C1 panel sa C2 chipsetom.

Ima li netko sa C1 neki dobar setting za SDR i HDR?

Koliko vidim taj SC model je u Elipsu 1499 €, a C2 je 1.055€ https://www.nabava.net/televizori/lg-oled55c21la-televizor-cijena-55-139-cm-oled-ultra-hd-199716641 isto s promocijom 2+3 garancije.

CS model vidim samo tamo i nešto skuplji u Conrad trgovini.. Jedino ako si ga negdje drugdje (inozemstvo) platio manje eurića..

A i ovaj post od 24.7 ti je zanimljiv  

合氣道 Ponekad se osjećam kao da nisam navijač Dinama, nego da sam ja Dinamo. @ PzKpfw
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 9:56 (Zaporožac).
16 godina
Zaporožac kaže...
DarK.xy kaže...

Koliko vidim taj SC model je u Elipsu 1499 €, a C2 je 1.055€ https://www.nabava.net/televizori/lg-oled55c21la-televizor-cijena-55-139-cm-oled-ultra-hd-199716641 isto s promocijom 2+3 garancije.

CS model vidim samo tamo i nešto skuplji u Conrad trgovini.. Jedino ako si ga negdje drugdje (inozemstvo) platio manje eurića..

55 CS je u elipsu bio do 01.08. 899 eura, ulovili smo dobru cijenu.. slika je odlična ali ga treba malo srediti.. TV je za starce. 

Dvoumili smo se između LG OLED CS 55 i Hisense 55 U8HQ koji je bio nekih 660 eura isto u Elipsu. Inače Hisense je IMHO best buy za te novce, ima valjda najbolji zvuk (integrirani soundbar  sa posebnim bass zvučnikom), svjetlina ide do 2000 nits, miniled je pa je crna dosta crna (ne baš kao OLED), poseban IPS panel, QLED, stvarno dobra slika za te novce, ističe se jakom svjetlinom u moru TCLova i ostalih budget TVova.. Čak mi je žao što se starci nisu odlučili za Hisense, čisto da se malo poigram i vidim koliko je HDR efektniji od mog 65 Philips OLEDa i sada ovofg LGa.

Prvi dojam od starog nakon instalacije je nakon što sam mu pustio par HDR na you tube je da je slika pretamna.. Nažalost to i je boljka Oleda (ne uključujući G3 model).. on je više za dimane sobe.

Nakon nekoliko settingsa po slici sada se navikao i ok mu je.

Za HDR komentar.. definitivno tko ima OLED i ako je hrabar :) neka si instalira Stremio sa RealDebridom i pusti prvo remux HDR (Bluray original kvaliteta) verziju filma, te nakon toga isti taj film u Dolby Vision i znati će o čemu pričam.. DV je miljama ispred ovog besplatnog HDR standarda, čak bih rekao da je bolje gledati film u SDR nego u tom besplatnom HDR.. HDR 10+ je isto loš.. bar na mom OLEDu

7 godina
Zasto treba biti hrabar?
4 godine

Dobar je obični HDR kad nađete dobro kompresiran film.

Jučer sam skinuo najnoviji Matrix u HDR-u 4K od ne znam točno, nekih 13/14 GB i slika je odlična. (Ranije sam ga pogledao u 4K vulgaris)

Otišao sam na standard postavke, malo dotjerao i bolje izgleda od 4K "običnog" od 25 GB.

"Čudo", ali tako je. 

Prije nisam imao sreće, ( Nemam dugo OLED) skinuo sam dva HDR filma, (loše kompresije) pa nisam imao ugodu gledati vrlo dobar HDR.

Sad više nemam nikakve zamjerke, a imam "jadni" LG B2 s navodno "lošim" HDR-om.

合氣道 Ponekad se osjećam kao da nisam navijač Dinama, nego da sam ja Dinamo. @ PzKpfw
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 14:55 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DarK.xy kaže...

Ja ga isto uzeo za 900 eura. Tv je bomba.

Modao sam malo cinema profil kako meni paše i ne žalim ni sekunde što sam ga kupio.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
17 godina
neaktivan
DarK.xy kaže...
Zaporožac kaže...
DarK.xy kaže...

55 CS je u elipsu bio do 01.08. 899 eura, ulovili smo dobru cijenu.. slika je odlična ali ga treba malo srediti.. TV je za starce. 

Dvoumili smo se između LG OLED CS 55 i Hisense 55 U8HQ koji je bio nekih 660 eura isto u Elipsu. Inače Hisense je IMHO best buy za te novce, ima valjda najbolji zvuk (integrirani soundbar  sa posebnim bass zvučnikom), svjetlina ide do 2000 nits, miniled je pa je crna dosta crna (ne baš kao OLED), poseban IPS panel, QLED, stvarno dobra slika za te novce, ističe se jakom svjetlinom u moru TCLova i ostalih budget TVova.. Čak mi je žao što se starci nisu odlučili za Hisense, čisto da se malo poigram i vidim koliko je HDR efektniji od mog 65 Philips OLEDa i sada ovofg LGa.

Prvi dojam od starog nakon instalacije je nakon što sam mu pustio par HDR na you tube je da je slika pretamna.. Nažalost to i je boljka Oleda (ne uključujući G3 model).. on je više za dimane sobe.

Nakon nekoliko settingsa po slici sada se navikao i ok mu je.

Za HDR komentar.. definitivno tko ima OLED i ako je hrabar :) neka si instalira Stremio sa RealDebridom i pusti prvo remux HDR (Bluray original kvaliteta) verziju filma, te nakon toga isti taj film u Dolby Vision i znati će o čemu pričam.. DV je miljama ispred ovog besplatnog HDR standarda, čak bih rekao da je bolje gledati film u SDR nego u tom besplatnom HDR.. HDR 10+ je isto loš.. bar na mom OLEDu

Puno ljudi u ovoj temi drka na C2 i specke OLEDa u tom segmentu i slicno. 

Cinjenica je da nijedan OLED pa cak ni danas, nije dovoljan za dnevnu sobu koja ima staklene prozore od stropa do poda odnosno modernije prostore. Za dnevnu koja nije u suncu s nekim srednje malim prozorom okej, C2 i B3 nemaju puno konkurencije.

Bilo koji high-end QLED i miniLED ih jede za dorucak. Ono sto LG ima je najbolji OS, najbolji daljinski, i najbolji mid-range OLED panel koji je dovoljan za vecinu ljudi.

Boljka Samsunga je manjak DV. Buduci da zivim u US imam dosta DV sadrzaja na Max i Netflixu (kojeg rijetko gledam) i opet mi nije bitan...ne znam na cemu bi se to uopce gledalo u Hrv i tko ima stabilnih 50 mbita <10ms za to gutat.

TCL je ubio s C935, C745 i C845.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 17:42 (Mitch).
7 godina

Neko će sad mislit da trolujem, ali na Nabavi vidim da se još uvijek može nabaviti Panasonic HX810, model od prije 3 god. 

Konkretno u pitanju su modeli u 50"58" varijantama, jedino šta mi je čudno je to da je 50" model košta 200€ više od 58"...

Jedina prednost (bez obzira na starost modela) je ta šta je ova cijena za 58" model veoma dobar deal, jer je u pitanju pravi Panasonic, a ne rebrandirani Vestel, jer za tu cijenu po kojoj se nudi mogu naći samo rebrandirane Vestel modele: lanjski LX6xx te ovogodišnji MX6xx i MX7xx   ali nažalost nisu bazirani na Android OS-u već na svom My Home Screenu, za razliku od navedenih Vestela 

Ispričavam se šta sam naporan, ne znam šta mi je danas...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 18:08 (Vavoom).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

Moze mi netko u pm napisati kako sloziti Stremio?

0 0 hvala 0
16 godina
Tascam kaže...

Moze mi netko u pm napisati kako sloziti Stremio?

ukucaj samo na youtube upit pa će ti iskočiti video sa uputama..

Treba ti android TV ili android stick/box i na njega staviš Stremio + addon Torrentio + Real Debrid (oko 2.5 eur mjesečno) + brza veza (min 30 mbps, idelano preko 100 Mbps) = svi filmovi/serije na klik u bilo kojem formatu DV, HDR, SDR, 4K, 1080p... sa titlovima integriranim

11 godina

Imam brzinu 1000/500.Ok apk Stremio skinem na tv.Addonse isto skidam sa trg play-a na tv-u?

0 0 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...

Dobar je obični HDR kad nađete dobro kompresiran film.

Jučer sam skinuo najnoviji Matrix u HDR-u 4K od ne znam točno, nekih 13/14 GB i slika je odlična. (Ranije sam ga pogledao u 4K vulgaris)

Otišao sam na standard postavke, malo dotjerao i bolje izgleda od 4K "običnog" od 25 GB.

"Čudo", ali tako je. 

Prije nisam imao sreće, ( Nemam dugo OLED) skinuo sam dva HDR filma, (loše kompresije) pa nisam imao ugodu gledati vrlo dobar HDR.

Sad više nemam nikakve zamjerke, a imam "jadni" LG B2 s navodno "lošim" HDR-om.

Kažem ti.. pusti si DV verziju pa ćeš vidjeti razliku, bez obzira na kompresiju, tu mislim sve u rasponu od 20GB do 100GB ne vidi se neka razlika.. ali HDR vs DV se definitivno vidi

7 godina

Pozdrav,

trebao bi preporuku za TV 65' do nekih 900€ max 1000 ako ima neka dobra ponuda.

Koji bi modeli bili best buy?

0 0 hvala 0
7 godina
vax kaže...

trebao bi preporuku za TV 65' do nekih 900€ max 1000 ako ima neka dobra ponuda.

Koji bi modeli bili best buy?

Evo, pogledaj si ovog TCL-a 735-icu, best buy LED TV u pitanju, unutra je QLED panel, baziran je na GoogleTV-u, ima HDR10+, Atmos zvuk,144Hz refresha i uz to 2 daljinca od kojih su oba dva BT , ali ima samo 2 HDMI porta verzije 2.1: https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-65c735-qled-televizor-165cm-4k-uhd-android-tv-wifi-bluetooth?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=cse

Drugi izbor je ovaj Samsung QN90C, isto ima QLED panel, HDR10+, Atmos zvuk i 120Hz refresha, ali nije baziran na GoogleTV-u ni Android OS-u, već ima svoj Tizen OS, ali jedina prednost u odnosu na TCL-a je da su mu sva 4 HDMI porta verzije 2.1: https://www.mikronis.hr/proizvod/tv-samsung-led-qe65q80batxxh/38295/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

A kao zadnji upada ovaj Phillips model 8818 (ali malo ti je van budžeta), takođe baziran na GoogleTV-u i ima HDR10+, 120Hz refresha, Atmos zvuk i uz to još i Ambilight, ali nadam se da ćeš imati sreće sa njim, većina ima negativna iskustva i govore da treba izbjegavati: https://tehno-mag.hr/philips-tv-65pus8818-12-65-led-uhd-ambilight-android-120hz-proizvod-20392/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Uz sva tri TV-a koja sam okačio dobijaš 2+3 god. gare, ali samo uz registraciju na netu ili nadoplatu  Inače Phillips i TCL imaju akciju do kraja mjeseca u kojoj se nudi 2+3 god. gare, pa ak te zanima - požuri! 

Javi koji ti se od ovih sviđa, koji si uzeo, napiši utiske 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2023 16:01 (Vavoom).
14 godina
Kel android tv i Google tv isto odnosno kompatibilno? Pitam jer Iskon player radi na androidu ...

0 0 hvala 0
7 godina
tomislav10 kaže...
Kel android tv i Google tv isto odnosno kompatibilno? Pitam jer Iskon player radi na androidu ...

Negdje sam pročito da bi GoogleTV trebao biti nasljednik TV verzije Android OS-a, ak griješim nek me neko od kolega ispravi, no trebali bi svi appovi koji postoje na Android OS-u biti i na GoogleTV-u 

18 godina

Pozdrav, tražim 55" TV. OLED-i su mi malo van buđeta (900+ €) pa sam gledao ili Samsung QLED 120Hz ili HiSense ULED 120Hz (QD + local dimming).

Naletio sam na HiSense 55U7HQ za 429€ u HGSpotu i nije mi jasno u čemu je fora, zašto je toliko jeftin. Ima li netko taj televizor i kako ste zadovoljni? Jel ima nekih problema s njim, tipa blooming...?

S druge strane gledam Samsung QE55Q70B koji je od danas na akciji u Elipsu za 659€.

Što biste mi preporučili u tom cjenovnom rangu do 600-650€ (55")?

0 0 hvala 0
4 godine
DarK.xy kaže...
Kažem ti.. pusti si DV verziju pa ćeš vidjeti razliku, bez obzira na kompresiju, tu mislim sve u rasponu od 20GB do 100GB ne vidi se neka razlika.. ali HDR vs DV se definitivno vidi

Ma, samo sam se iznenadio da si kupio OLED, nakon ona dva posta ranije gdje si negativno govorio o svjetlini HDR-a.

Tražio si preporuku, pa sam inzenađen što nisi kupio bar mini led, jer ti je OLED općenito pretaman.

Što se mene tiče, ne znam što ću u budućnosti kupiti, koliko će mi ovaj OLED trajati, no mora se pojaviti tehnologija s tako vrhunskim kontrastom, općenito izvedom i tv i filmskog materijala, a da ta tehnologija nije OLED pa da bih razmislio o kupovini.

Inače, doživotno ostajem na OLED-u jer bolje nisam vidio.

Navodno LG izbacuje 2024 novi plavi OLEd s 1500 nits u HDr i Dv tehnologijama, te ne znam kad će ih bilo koji LED stići, može se zvati i QLED, što je u suštini običan LED panel. 

Sama im je tenologija panela došla do vrhunca i nema tu poboljšanja u kontrastu.

OLED tehnologija može samo naprijed mlada je tehnologija i što je 10 godina staža.

To je još beba koja raste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2023 6:07 (Zaporožac).
18 godina
tomislav10 kaže...

Je, isti vrag drugo pakovanje

16 godina
zag0 kaže...

Pozdrav, tražim 55" TV. OLED-i su mi malo van buđeta (900+ €) pa sam gledao ili Samsung QLED 120Hz ili HiSense ULED 120Hz (QD + local dimming).

Naletio sam na HiSense 55U7HQ za 429€ u HGSpotu i nije mi jasno u čemu je fora, zašto je toliko jeftin. Ima li netko taj televizor i kako ste zadovoljni? Jel ima nekih problema s njim, tipa blooming...?

S druge strane gledam Samsung QE55Q70B koji je od danas na akciji u Elipsu za 659€.

Što biste mi preporučili u tom cjenovnom rangu do 600-650€ (55")?

Gledao sam nedavno detaljno Samsung, TCL i Hisense, sve specifikacije, reviewe i ostalo.. I Hisense daje najviše za novac.

650 eur ti je u elipsu 55 Hisense U8HQ. Imaju ga izloženog (City east) pa odmah možeš usporediti sa ostalima u tom cjenovnom rangu.

16 godina
Zaporožac kaže...
DarK.xy kaže...

Ma, samo sam se iznenadio da si kupio OLED, nakon ona dva posta ranije gdje si negativno govorio o svjetlini HDR-a.

Tražio si preporuku, pa sam inzenađen što nisi kupio bar mini led, jer ti je OLED općenito pretaman.

Što se mene tiče, ne znam što ću u budućnosti kupiti, koliko će mi ovaj OLED trajati, no mora se pojaviti tehnologija s tako vrhunskim kontrastom, općenito izvedom i tv i filmskog materijala, a da ta tehnologija nije OLED pa da bih razmislio o kupovini.

Inače, doživotno ostajem na OLED-u jer bolje nisam vidio.

Navodno LG izbacuje 2024 novi plavi OLEd s 1500 nits u HDr i Dv tehnologijama, te ne znam kad će ih bilo koji LED stići, može se zvati i QLED, što je u suštini običan LED panel. 

Sama im je tenologija panela došla do vrhunca i nema tu poboljšanja u kontrastu.

OLED tehnologija može samo naprijed mlada je tehnologija i što je 10 godina staža.

To je još beba koja raste.

Imam 65 OLED već dvije godine, trebao je TV za starce pa smo gledali LG OLED i miniled od Hisense pod uži izbor i komentar od starog koji ne zna ništa o TVima ali na osnovu onog što mu se sviđa da mu taj Hisense nije bio daleko slikom od LGa (svjetliji, Quantum premaz boje, bolji zvuk, a 250 eur jeftiniji).. osobno meni više odgovara OLED jer tv gledamo navečer, a i što se tiče kvalitete slike i kontrasta nema bolje od oleda. Ali to ne mijenja činjenicu da je OLED pretaman za HDR.. pogotovo kada vidiš HDR na 2000 nitsa

Ja još koju godinu pa prelazim na 77" isto neku varijantu OLEDa.. ali morati će biti svjetliji (bar 1500 nista) i vjerojatno ću ciljati na QD OLED zbog boljih boja.. i obavezno DV podrška 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2023 10:19 (DarK.xy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice