Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.668
|
čitano: 27.667.050
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Fallen87 kaže...

Prelaskom na euro cijene sigurno nece dolje, popularno zaokruživanje uglavnom uvijek ide na gore :D

Nisam mislio na zaokruživanje cijena i to, nego na potencijalnu promjenu cijena sad kad budemo u euro zoni. Znači nove zalihe koje budu dolazile. Ne ovo sa postojećih. 

7 godina

...greska

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2022 7:05 (Posmatrač).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To ne mora biti istina. Naime, prelaskom na Euro uvoznici dobiju jeftiniju robu. Naime ne gleda se više prodajna i kupovna cijena kune naspram eura. Osobno mislim da bi trebali pojeftiniti svi modeli i općenito elektronika koja se uveze nakon 1.1.2023. Naravno, govorim vezano uz prelazak na euro. Što se tiče mogućeg utjecaja recesije na cijene ne bih prognozirao ništa.

14 godina
Ja sam imao 4 slične naljepnice (crvene) u svakom kutu TV-a... Te naljepnice su bile preko folije, nisam previše obraćao pažnju što je na slici... Ja te naljepnice vidim kao nešto što bi ti olakšalo primanje i micanje folije, ništa drugo
12 godina
Chronosus kaže...
Chronosus kaže...

Samo oprez ako ne možeš bilo gdje bušiti, ja sam uzeo ovaj 3646 iz sancta domenice jer izgleda da ima po cijeloj širini perforacije za pričvrščivanje na zid, no očito je slika neke starije verzije. Na verziji koju dobiješ imaš samo rupe u krajnjim kutevima ploče

https://sbox.biz/wall/wall-mount-sbox-plb-3646

Zvao sam i ostale shopove koji imaju ovu sliku, nitko nema baš tu verziju (ima i 3. verzija između ove dvije koja je i u bugovoj recenziji https://www.bug.hr/recenzije/sbox-plb-1246f-plb-2546f-i-plb-3646-drze-i-ne-pustaju-7453)

Na kraju sam uzeo ovaj: https://www.elipso.hr/audio__video/dodatna-oprema/LOCTEK-LOCPSW653MAT/ koji je i jeftiniji. Nisam ga još postavio pa ne znam kakav je al ovak u rukama djeluje solidno.

Čisto da javim da nisam baš zadovoljan s ovim Loctekom. Morao sam ga tiltat prema gore jer kad sam objesio dok je ploča bila paralelno sa zidom cijeli se objesio. TV je 23kg a deklarirana nosivost nosača do 35kg tak da nisam očekivao da će se baš toliko gibati. Na kraju mi je malo tv zarotiran prema dolje jer je muka to namještati. Jednom kad sam uspio da bude savršeno paralelno sa zidom se nagnuo nazad dok sam ga gurnuo lagano nazad prema zidu.

Ekipa s 3646 i većim ekranima, jel i vama tak? Ovi OLEDi su tak tanki da me strah uopće previše micati da se ne spiga ekran.

ha meni je okej, kad sam ga montirao automatski mi je tiltao prema dolje ali mi to paše jer je  tv montiran na visinu metar i pol dok ja gledam iz kreveta

16 godina
Tututuru kaže...
x360gamer kaže...
Imam LG C1 OLED 55".
Stavio bi ga na zid, s nekom rukom da ga mogu malo približiti garnituri i na stranu staviti po potrebi.
Treba mi stvarno neko pouzdano rješenje, koje će sigurno držati ovaj TV.
Jedini razlog zašto već nije na zidu je strah da će pasti.

Što kažete na ovo:
https://www.sancta-domenica.hr/televizori/tv-pribor-i-av-kablovi/stalci-i-nosaci-za-televizore/sbox-zidni-stalak-za-tv-plb-3644.html
Ili treba stvarno nešto puno skuplje?

Ja sam uzea ovaj cisto zbog toga sto je sire hvatiste na zid i ide na 6 vidi. Godinama mi je bija Philipsov 49 tv na zidu, a prije godinu dana sam ga da prijatelju i on drzi neki Grundingov 65 oled na njemu. Definitivno preporuka.

https://www.sancta-domenica.hr/televizori/tv-pribor-i-av-kablovi/stalci-i-nosaci-za-televizore/sbox-zidni-stalak-za-tv-plb-3646.html

Del_Boy97 kaže...

ovaj malo bolji sbox sa 2 "ruke" imam i ja, sasvim solidan stalak.

s obzirom da je na ovom 3644 55 inča maksimum, ja bi radije uzeo ovaj bolji da imam "lufta" malo kod ugradnje

Dečki, uzeo sam sbox 3644 po vašoj preporuci!

Jeste koristili tiple za zid/beton što dođu u paketu?

Nisu mi djelovale kvalitetno, pa za svaku sigurnost, da moj skupi OLED ne padne, otišao sam po fisherove tiple i veće šarafe...

Danas ću valjda dobiti pomagača da uspijem staviti TV na zid

15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Koliko je uopce teško selit ove nove tanke OLEDe? Selio sad svoju staru plazmu bez pardona u autu, sve čvrsto, nisam čak morao ni podstavljati nešto iza. Doduše obzirom da su ovi novi toliko tanki da bi ih malo jaci vjetar mogao slomiti, kad selite TV, što, opet cijelog raskopate, spakirate u kutiju u kojoj vam je došao i tako selite? Obzirom da su price o nekim premazima po ekranima, koliko se prstima ti displeji smiju dirati nakon što se je odlijepila folija ako je došla?

0 0 hvala 0
13 godina
Fallen87 kaže...

Koliko je uopce teško selit ove nove tanke OLEDe? Selio sad svoju staru plazmu bez pardona u autu, sve čvrsto, nisam čak morao ni podstavljati nešto iza. Doduše obzirom da su ovi novi toliko tanki da bi ih malo jaci vjetar mogao slomiti, kad selite TV, što, opet cijelog raskopate, spakirate u kutiju u kojoj vam je došao i tako selite? Obzirom da su price o nekim premazima po ekranima, koliko se prstima ti displeji smiju dirati nakon što se je odlijepila folija ako je došla?

Spakiras u kutiju i selis.

15 godina
Del_Boy97 kaže...

ha meni je okej, kad sam ga montirao automatski mi je tiltao prema dolje ali mi to paše jer je  tv montiran na visinu metar i pol dok ja gledam iz kreveta

Znači niš bolje. Sve mi se čini da za ove pomične ipak treba dat 500+ kn da to bude kak treba. Tnx

15 godina
neaktivan

Pozdrav, trazim 55 inch tv. Troumim se između lg c1, lg c2, samsung qn90b.

Tv je u dnevnom, uvjek osvijetljen, dal dnevno svijetlo ili toplo bijeli led po mraku.

Koristiti ce se vecinu dana klinki za youtube, te naravno filmove, serije na raznim stream servisima. Mozda cak i neki gaming na ps5.

Mislio sam da sam siguran u odabiru lg c1 il c2 dok nisam vidio ovaj samsung koji je va matrica te mozda bolji izbor zbog moguceg burn in i svijetle sobe. Naime pauza na youtube moze potrajat dugo vremena.

Još samo me muci smearing va panela kod samsunga. 

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da što se pauze tiče ne moraš brinuti jer TV ima screensaver koji se upali automatski nakon 30sak sekundi ukoliko se ništa ne događa na ekranu. Što se svjetla tiče, meni je također TV pored prozora i nemam problema sa svjetlinom ekrana ali to opet ovisi pod kojim je kutem kod tebe TV u odnosu na prozor (na slici kako je kod mene). Ja sam tokođer mislio da mi C2 neće biti dovoljno svijetal ali je i više nego dovoljno.  

14 godina
Čisto upozorenje za sve korisnike LG C2 OLED-a... Zvao ovlašteni servis za onaj svoj problem sa odsjajem, to je ok... Ali nevezano za to, upozorili su me da skinem stražnju foliju, da se puno televizora reklamira zbog te stražnje folije, jer se TV kao hladi kroz stražnji stranu, pa se slika/TV uprži ako ju se ne skine... Ja kažem da TV nije imao stražnju foliju, ona me uvjerava da mora bit... Pa eto, tko nije, čisto neka provjeri za tu stražnju foliju da ne bi bilo problema kasnije

0 0 hvala 1
7 godina
Djozaa kaže...

Pozdrav, trazim 55 inch tv. Troumim se između lg c1, lg c2, samsung qn90b.

Tv je u dnevnom, uvjek osvijetljen, dal dnevno svijetlo ili toplo bijeli led po mraku.

Koristiti ce se vecinu dana klinki za youtube, te naravno filmove, serije na raznim stream servisima. Mozda cak i neki gaming na ps5.

Mislio sam da sam siguran u odabiru lg c1 il c2 dok nisam vidio ovaj samsung koji je va matrica te mozda bolji izbor zbog moguceg burn in i svijetle sobe. Naime pauza na youtube moze potrajat dugo vremena.

Još samo me muci smearing va panela kod samsunga. 

NE sekiraj se oko Burn ina... Kupi LG c1 ili c2 i uzivaj. Kao i svi istali koji su tako uradili....

15 godina
neaktivan

Thx svima, jos samo jedna stvar, svi lg 55c2 televizori imaju evo oled panel? Naspram starijeg lg 55c1.

0 0 hvala 0
12 godina
x360gamer kaže...
Tututuru kaže...
x360gamer kaže...
Imam LG C1 OLED 55".
Stavio bi ga na zid, s nekom rukom da ga mogu malo približiti garnituri i na stranu staviti po potrebi.

Što kažete na ovo:
https://www.sancta-domenica.hr/televizori/tv-pribor-i-av-kablovi/stalci-i-nosaci-za-televizore/sbox-zidni-stalak-za-tv-plb-3644.html

Ja sam uzea ovaj cisto zbog toga sto je sire hvatiste na zid i ide na 6 vidi. Godinama mi je bija Philipsov 49 tv na zidu, a prije godinu dana sam ga da prijatelju i on drzi neki Grundingov 65 oled na njemu. Definitivno preporuka.

https://www.sancta-domenica.hr/televizori/tv-pribor-i-av-kablovi/stalci-i-nosaci-za-televizore/sbox-zidni-stalak-za-tv-plb-3646.html

Del_Boy97 kaže...

s obzirom da je na ovom 3644 55 inča maksimum, ja bi radije uzeo ovaj bolji da imam "lufta" malo kod ugradnje

Nisu mi djelovale kvalitetno, pa za svaku sigurnost, da moj skupi OLED ne padne, otišao sam po fisherove tiple i veće šarafe...

da, uzeo sam druge tiple, a to su mi čak i preporučili u sancti

16 godina
Del_Boy97 kaže...
x360gamer kaže...
Tututuru kaže...
x360gamer kaže...
Imam LG C1 OLED 55".

Što kažete na ovo:

Del_Boy97 kaže...

da, uzeo sam druge tiple, a to su mi čak i preporučili u sancti

Hvala, nitko mi nije preporučio, ali sam sam otišao po fisherove tiple i dulje šarafe.

TV danas postavljen, drži se za sada, nadam se da će tako i ostati.

Stavio sam na svih 4 kuta /na rubove fishera i 9cm duge šarafe.

Takav plan je bio i u sredini, međutim naletio sam na armaturu i nisam mogao ugurati te dulje fisher tiple koje sam kupio.

Tako da je sad nažalost po sredini postolja ovo što dolazi s TV-om (taman su bile te dubine).

Nadam se da će tih 6 tipli držati sve na mjestu pošto će se TV često micati po dubini 😬

12 godina

ma mislim da tu nema nikakvih problema

11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
Ček ček, ti imaš rupe na sredini na sboxu? Možeš slikati?
16 godina
Chronosus kaže...
Ček ček, ti imaš rupe na sredini na sboxu? Možeš slikati?

Po sredini i 3 sa svake strane, makar je po skici jedna samo stavljena/ova rubna da se sarafi.

10 godina
neaktivan
Pozdrav svima,
Kupio sam danas LG 55c2, sav sretan sve podesim i primjetim neke vertikalne crte, tesko primjetne ali po meni ne bi smjele biti tu. Na sivoj podlozi se najvise primjete. Druga telka koju koristim je Samsung 55Q70 star 3 godine i tamo je slika cista.
Imate mozda ideju u cemu je problem ili da ga sutra odmah vracam? Ne da mi se sve slagati u kutiju opet 🙈

Na slici se ne vidi bas najbolje.

Hvala unaprijed na savjetu

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav svima,
Kupio sam danas LG 55c2, sav sretan sve podesim i primjetim neke vertikalne crte, tesko primjetne ali po meni ne bi smjele biti tu. Na sivoj podlozi se najvise primjete. Druga telka koju koristim je Samsung 55Q70 star 3 godine i tamo je slika cista.
Imate mozda ideju u cemu je problem ili da ga sutra odmah vracam? Ne da mi se sve slagati u kutiju opet 🙈

Na slici se ne vidi bas najbolje.

Hvala unaprijed na savjetu

0 0 hvala 1
14 godina
pokreni pixsel refresh i nestat ce.
bilo je i meni tako. poslije se vise nije pojavilo, TV ima cca 100h rada
jesus_tm1
16 godina
Informativno pitanje.
LG C1, zvučnici na TV-u s top (za TV rang).
Frend bi kupio soundbar 2.1, ali ga muči što su TV zvučnici 2.2 i po njegovoj logici, TV ima bolje zvučnike nego soundbar koji košta 200 eura (nešto tipa Sony X8500).

Samo gleda brojke, te, iako se ne razumijem toliko u zvuk, govorim mu da nema logike i da ne može nešto što je isključivo napravljeno za zvuk biti lošije od TV integriranih zvučnika.
Logički mi je da kao i kod svakog hardwarea, razlika je unutra u dijelovima. Isto tako mi je logika da će soundar, pa makar bio 2.1, dati bolji zvuk od TV-a (ako pričamo o kvalitetnom sb).
E sad, možda sam potpuno u krivu i možda moja logika ne štima, ali htio bi čuti nekog tko se razumije pa da samo pošaljem ovaj post frendu.

Njegova logika je da su svi zvučnici u "običnim" TVima 2.0 isti. I samim time se vodi, da pošto on ima 2.2 na papiru u OLEDu, da će svi sb koji imaju 2.1 biti lošiji.

Hvala unaprijed na nekom stručnom objašnjenju.
14 godina
frend ti nema neke logike...
C2 ima dobar zvuk, ali ga soundbar od 100€ posrami, kamo nece skuplji.

TV jednostavno nema prostora za ugradnju kvalitetnijih zvucnika, velika vecina TVa je downfire ili upfire, rijetki su da "sviraju" prema tebi. da ne govorim o dubokim tonovima, gdje baš trebas sub.
jesus_tm1
10 godina
neaktivan
Hvala puno. Sad je sve super. 🍷
16 godina
Nema da.
Čovjek misli da x.x broj što piše za kanale zvuka označava kvalitetu.
Povukao sam mu i analogiju s mgpx na mobitelu, da nije nužno veći broj bolji.
Ali eto, neki ljudi ko da govoriš zidu, pa reko da tu malo pitam za 3. Mišljenje nekog tko se razumije.
Tko zna, mogao sam i ja ispasti potpuno u krivu i naučiti nešto. :D
15 godina

Kupio sam Sony HT-CT390 prije dvije godine za bivši LG LED, prije 6 mjeseci uzeo LG C1 i to je razlika nebo i zemlja. Zvuk na oba TV-a su doslovno smeće naspram soundbaru s wooferom. Reci prijatelju da mu logika ne štima.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
7 godina
x360gamer kaže...
Informativno pitanje.
LG C1, zvučnici na TV-u s top (za TV rang).
Frend bi kupio soundbar 2.1, ali ga muči što su TV zvučnici 2.2 i po njegovoj logici, TV ima bolje zvučnike nego soundbar koji košta 200 eura (nešto tipa Sony X8500).

Samo gleda brojke, te, iako se ne razumijem toliko u zvuk, govorim mu da nema logike i da ne može nešto što je isključivo napravljeno za zvuk biti lošije od TV integriranih zvučnika.
Logički mi je da kao i kod svakog hardwarea, razlika je unutra u dijelovima. Isto tako mi je logika da će soundar, pa makar bio 2.1, dati bolji zvuk od TV-a (ako pričamo o kvalitetnom sb).
E sad, možda sam potpuno u krivu i možda moja logika ne štima, ali htio bi čuti nekog tko se razumije pa da samo pošaljem ovaj post frendu.

Njegova logika je da su svi zvučnici u "običnim" TVima 2.0 isti. I samim time se vodi, da pošto on ima 2.2 na papiru u OLEDu, da će svi sb koji imaju 2.1 biti lošiji.

Hvala unaprijed na nekom stručnom objašnjenju.

d666sermek kaže...
frend ti nema neke logike...
C2 ima dobar zvuk, ali ga soundbar od 100€ posrami, kamo nece skuplji.

TV jednostavno nema prostora za ugradnju kvalitetnijih zvucnika, velika vecina TVa je downfire ili upfire, rijetki su da "sviraju" prema tebi. da ne govorim o dubokim tonovima, gdje baš trebas sub.

Upravo tako. Ako soundbar nema bas zvucnik i nece dobiti bog zna sta. Bice bolje ali ne puno.... Bas pravi razliku jer bas nema u tvu zbog kako kolega dolje rece fizike. Nema malenog basa a tv nema volumen za to...

15 godina

Ne znam kakav je C1/C2 zvuk, no kod frenda cuo novi philips 707, i stvarno nemam nimalo primjedbe na zvuk niti vidim potrebu za soundbarom, to stvarno jako glasno zvuci. On da je u stanu pa nema šanse da bi mogao odvinuti tolko zvuk koliko TV može isporuciti a da se susjedi ne žale imam osjecaj.

Mene više muci da li dati jedno 400€ više za 77C1 ili uzet 65 C2 xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2022 8:30 (Fallen87).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice