Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.305
|
čitano: 24.419.121
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
AlterEgo22 kaže...
Hvala ekipa!
Išao bih na 806, a koliko vidim i on (i 706) imaju HDMI 2.1 i VRR. Ili sam nešto krivo skontao?

Hvala još jednom :)

https://www.philips.hr/c-p/48OLED806_12/oled-8-series-4k-uhd-oled-android-tvhttps://www.philips.hr/c-p/55OLED706_12/oled-7-series-4k-uhd-oled-android-tv

Ja imam Philips OLED 805, i nemam HDMI 2.1 niti VRR (nije mi važan ali nekome jest). Pazi onda očito u tu zadnju znamenku, jer nisam niti ja znao do eto, jučer.

8 godina

706 ima ugrađen stariji i lošiji panel od C1. Pročitaj ovo, paragraf 8 (ne može se kopirati)

http://www.thelec.net/news/articleView.html?idxno=3734

i ovo: 

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1611818625

The sub-pixels of the Philips 55OLED856 Oled panel.

The Philips 55OLED856 TV uses the same Oled panel as the Philips 55OLED805 from last year. There are therefore four white, blue, red and green sub-pixels. The blue and green sub-pixels are fairly thin stick-shaped while the red sub-pixel is larger in order to support a higher peak brightness while maintaining a color temperature close to 6500K. Unlike others manufacturers, Philips has been offering the exact same structure for 4 years now. Oled technology still offers the best viewing angles on the market, with a loss of brightness at 45° limited to 20%. Obviously, there is no variation on the black, the sub-pixels being switched off individually.

17 godina
kenan.M kaže...

Imam 65 LG C1 koji je između ostalog spojen na PC sa HDMI kablom. Interesuje me da li mogu xbox series x controller spojiti na TV a da upravljam sa PCijem? TV i PC su u 2 različite sobe, probušena je rupa u zidu da se dovede HDMI kablo. Tv prepozna xbox gamepad i bez problema se spaja preko bluetooth-a, međutim ne mogu kontrolisati PC preko njega.

Vjerovatno ne može, ima li neka druga alternativa, a da ne guram još kablova (limitiran sam sa brojem kablova koje mogu progurati kroz zid). Nisam siguran kako bi xbox wireless adapter radio na PCiju budući da je između PC i TVa zid sa armiranim betonom.

Probaj preko instalirati Steam Link na tv, ne znam da li C1 ima medju aplikacijama, ja sam instalirao preko android boxa i u tom slucaju radi gamepad. Mislim da C1 podrzava i GeForce Now, ali vece rezolucije od HD se placaju. Vjerovatno u oba bezicna povezivanja iskustvo nije ni priblizno kao preko HDMI kabla. Mozda da produzni USB dovedes do te rupe i na njega ukljucis bluetooth prijemnik. Mene zanima da li ima neko ogranicenje u duzini HDMI kabla za 4K igranje, mislim ako je duzina 10-tak metara?

17 godina
kenan.M kaže...

Imam 65 LG C1 koji je između ostalog spojen na PC sa HDMI kablom. Interesuje me da li mogu xbox series x controller spojiti na TV a da upravljam sa PCijem? TV i PC su u 2 različite sobe, probušena je rupa u zidu da se dovede HDMI kablo. Tv prepozna xbox gamepad i bez problema se spaja preko bluetooth-a, međutim ne mogu kontrolisati PC preko njega.

Vjerovatno ne može, ima li neka druga alternativa, a da ne guram još kablova (limitiran sam sa brojem kablova koje mogu progurati kroz zid). Nisam siguran kako bi xbox wireless adapter radio na PCiju budući da je između PC i TVa zid sa armiranim betonom.

Instaliraj si na tv moonlight i ako ti PC ima nvidia grafu, rokaj sve naslove sa kompa na velikom ekranu uz nikakvu latenciju, provjereno radi top

https://github.com/mariotaku/moonlight-tv

I knew a man who once said: Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
11 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav trazim 65incha do 7000kn, prodao mi se sony koji sam mislio pa sam u potrazi za novim, va panel, za filmove i ps. Puno hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
poz,

trazim 50" TV koji pruza solidnu kvalitetu slike za cjenovni rang do 4500 kn
sluzio bi za yt, stream-anje filmova/serija preko browsera

procitao sam tu neke preporuke za televizore tipa samsung qled 50q60a odnosno LG 50NANO863PA I jos,sam nasao phillips 50PUS8506

kod prvog me odvratio taj os tizen no koliko mi je receno da nema garancije da ce preko njega raditi streaming stranice.

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Belimisimus kaže...

Pozdrav svima, imam isto pitanje vezano za cijenu.

Zapeo mi je za oko Sony OLED XR-55A83J. Ima "akcija" u raznim dućanima, ali SD daje 5 g. garancije na uređaj. Nisam pratio cijene do sada pa ne znam jel to ok ponuda?

Bio je jeftiniji jedino za Božić, ako se ne varam. Ali trenutno ih nekoliko dućana drži po sličnoj ili nižoj cijeni. Uskoro dolazi nova linija pa će ovo vjerojatno ići još dolje.

15 godina
htc123 kaže...
poz,

trazim 50" TV koji pruza solidnu kvalitetu slike za cjenovni rang do 4500 kn
sluzio bi za yt, stream-anje filmova/serija preko browsera

procitao sam tu neke preporuke za televizore tipa samsung qled 50q60a odnosno LG 50NANO863PA I jos,sam nasao phillips 50PUS8506

kod prvog me odvratio taj os tizen no koliko mi je receno da nema garancije da ce preko njega raditi streaming stranice.

hvala

Svi TV-i imaju browser, te je tu pitanje da li će taj neki player na toj nekoj stranici raditi normalno. Ja osobno nisam naišao na nešto što ne radi na LG C1, ali nije da sam tražio takove streaming stranice specifično.

Ali s druge strane - imam Quest 2 VR naočari, bilo je rečeno da neće raditi casting sa njega na LG TV zbog browsera navodno, upalio LG TV browser na potrebnoj stranici i casting radi bez problema. Dok s treće strane na Windowsima ne radi uopće preko Firefoxa, a preko Edgea stalno daje grešku... navodno samo Chrome koji ne želim.

Tako da najbolje probati/pitati kod nekog da budeš siguran.

4 godine

Ekipa, trebam "mali" savjet ..

Ne žuri mi se kod kupovine TVa, al opet, veselim se dok cu ga kupit .. Znaci, dvostruki "osjecaji" su tu, isto kao i kod odabira. Gledam ponudu i kod "normalnih" ducana i u njuskala. Cijene variraju - od, cini mi se, cesto previsokih na njuskalu, do relativno okej u ducanu (isto kao i obratno, samo tad bi trebao stalno gledat sto se desava po oglasniku).

Buđet mi je, pošto bude ovo sekundarni TV, do cca 5 tisuca kuna, s tim da naginjem na to da ne bude više od 4. Cak ciljam i na manje, pogotovo ako bi kupio na njuskalu. Da ne bude zabune, ako naletim na dobar Samsung s cijenom od npr 1500kn na njuskalu, drage volje cu kupiti to jer "glavni" TV imam (isto je Samsung, al sam spreman i na promjene).

Pitanja su sljedeca:

Kakav je Hisense ko TV? Cijene su im i više nego dobre. Koja je fora u tim serijama njihovim? Znam da imaju neke 6, neke 7, 8, možda i 9 .. Vjerojatno sve redom.

Npr, Hisense 58A7GQ je moguce nabaviti ispod 4000kn .. Jel dobar? Koja je razlika izmedu tog modela i Hisense 55E76GQ ? Osim velicine, naravno .. I koji je opce best buy za Hisense, velicine od 50 incha na gore?

Ako se dotaknemo Samsunga i LGa .. Koja je razlika između Crystal UHD i one Nano verzije? Jel ta Nano verzija recimo u rangu QLED-a ili puno slabija? I jel golema razlika između crystal UHD i "obicnog" UHD?

Da morate birati između Phillipsa i Hisense-a odabir bi bio na cemu?

Znam da ga bezbroj pitanja tu al se svejedno veselim odgovoru :). Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Overflow1984 kaže...

Ako se dotaknemo Samsunga i LGa .. Koja je razlika između Crystal UHD i one Nano verzije? Jel ta Nano verzija recimo u rangu QLED-a ili puno slabija? I jel golema razlika između crystal UHD i "obicnog" UHD?

To su samo marketinška imena, Crystal UHD ne znači ništa posebno, LG Nano znači da ima Quantum Dot (QD) filter za bolje/čišće boje, kod Samsunga se quantum dot zove QLED. QD je samo jedna komponenta pa se ne da baš direktno usporediti dva TV-a sa QD filterom jer mogu imati drugačije pozadinsko osvjetljenje i druge filtere zbog čega na kraju nisu slični. Recimo, ekipa zna uspoređivati Nano i QLED i kao QLED je bolji jer jače svijetli, a QD nema veze sa time već Samsung stavlja jače pozadinsko osvjetljenje u QLED modele.

Kod Samsunga su QLED i Neo QLED (MiniLED) uglavnom top modeli, a kod LG-a više mid-range, ali za full jako osvjetljenje kod top QLED-a nije zaslužan QD filter nego MiniLED pozadinsko osvjetljenje.

Crystal UHD: "Crystal UHD is more of a description of the resolution capabilities than a standalone feature. Basically, it means the TV is 4K compatible."

https://www.bluecinetech.co.uk/crystal-uhd-vs-qled/

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2022 12:09 (Mad Ant).
4 godine

A kakva je situacija glede Hisense televizora i kvalitete istih? Konkretno onih modela koje sam naveo gore, al i drugih .. Koji je opce njihov Best buy do 4000kn? Po mogucnosti dosta jeftinije od tog al nek bude takva "granica" :)

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Overflow1984 kaže...

A kakva je situacija glede Hisense televizora i kvalitete istih? Konkretno onih modela koje sam naveo gore, al i drugih .. Koji je opce njihov Best buy do 4000kn? Po mogucnosti dosta jeftinije od tog al nek bude takva "granica" :)

Pa ako se raznorazni "no name" TV-i iz Kauflanda uglavnom ne kvare, neće se niti Hisense sigurno. Čemu toliki oprez, pa mislim nije da se uzima TV iz Pakistana ili slično. Hisense je dosta poznata marka.

4 godine
neaktivan

Od gore navedenih LG je najbolji, vidim da ga ima za cca 4200, tesko ces naci bolje za te novce...

11 godina
neaktivan

Nije mi žurba ali gledam da uskoro umirovim svoju Panasonic plazmu pa me zanima da li je za nešto sitno ispod 8000 kuna Samsung QE65QN85AATXXH dobra kupovina.

Znači ako bih kupovao, kupio bih 65", volio bih da ima 5 godina garancije što vidim da sada imaju samo marke koje time privlače kupce pa se Samsung, LG, Philips, Sony i ostali renomirani ne trude, nažalost. Ako netko ima iskustva sa ovim modelom...neka se pohvali

0 0 hvala 0
6 godina
Reef kaže...

Nije mi žurba ali gledam da uskoro umirovim svoju Panasonic plazmu pa me zanima da li je za nešto sitno ispod 8000 kuna Samsung QE65QN85AATXXH dobra kupovina.

Znači ako bih kupovao, kupio bih 65", volio bih da ima 5 godina garancije što vidim da sada imaju samo marke koje time privlače kupce pa se Samsung, LG, Philips, Sony i ostali renomirani ne trude, nažalost. Ako netko ima iskustva sa ovim modelom...neka se pohvali

kupi OLED....

15 godina
Reef kaže...

Nakon plazme na IPS MiniLED... prirodno bi bilo ici na OLED, ali za te novce ide tek 55" (kad je na popustu, ne sada).

11 godina
neaktivan

Iz toga razloga sam i glefao QLED, da li je "crna" stvarno presudna i toliko lošija kod QLEDa?!

U biti zanima me da li je gore navedeni Samsung dobra kupovima? 

12 godina

Za one koji gledaju Sony LED modele, na ekupi je trenutno 55X93 za oko 6300 kn s Diners popustom. Iako je s gledišta kvalitete prikaza slike (pogotovo u HDR-u), možda bolji izbor jeftiniji Samsung 55Q95T (od 5975 kn)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Reef kaže...

Iz toga razloga sam i glefao QLED, da li je "crna" stvarno presudna i toliko lošija kod QLEDa?!

U biti zanima me da li je gore navedeni Samsung dobra kupovima? 

Prvi problem je sto nisu svi QLED modeli isti, tako da zapravo moras napisati tocan model i velicinu kada komentiras. Primjera radi - 65QN85A je IPS MiniLED, Q80A je IPS FALD, QN90A je IPS MiniLED, QN95A (u europi) je VA MiniLED...

Ni na najboljem QN95A crna nije kao na plazmi ili OLED-u, ali je najbliže te je taj i najskuplji.

Ovaj QN85A je IPS sto znaci blooming ali ima MiniLED pozadinsko koje to smanjuje, ali naravno ne savrseno i vidi se u nekim situacijama.

S obzirom da si navikao na plazmu, preporuka je uvijek OLED.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 12:05 (Mad Ant).
14 godina
Na ekupi uz Diners 55C1 7500kn, a 48C1 6100kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Napisao sam u prošlome postu da se radi o QE65QN85AATXXH pa me zanimalo da li je, s obzirom na cijenu od nešto malo manje od 8000,dobra kupnja ili ne. 

4 godine
neaktivan
Reef kaže...

Napisao sam u prošlome postu da se radi o QE65QN85AATXXH pa me zanimalo da li je, s obzirom na cijenu od nešto malo manje od 8000,dobra kupnja ili ne. 

Ja bih rekao da je to ok.. Znači jednina "mana" toga bi bila IPS. Što u biti ne mora biti mana, ovisi kako, šta i kada gledaš. Uglavnom ne možeš puno promašiti.

14 godina

Mini LED VA za 7700kn. 160 zona

TCL C825

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ibojanic kaže...
Reef kaže...

Ja bih rekao da je to ok.. Znači jednina "mana" toga bi bila IPS. Što u biti ne mora biti mana, ovisi kako, šta i kada gledaš. Uglavnom ne možeš puno promašiti.

Meni bi velika mana bila i nedostatak Dolby Visiona. Od skupih TV-a, ja bih Samsung uvijek zaobišao. Jedino ove od po 3-4 tisuće možda. Ovdje ga deru svi ostali jer se tvrdoglavo bahate sa svojim tehnologijama, a da ne kažem da su lanjski (aktualni) modeli u 90% slučajeva lošiji od prošlih modela.

15 godina
Reef kaže...

A ja sam mislio na ovaj dio tvoje poruke:

"da li je "crna" stvarno presudna i toliko lošija kod QLEDa?!"

obzirom da ima različitih nivoa crne na različitim QLED modelima sa različitim panelima i pozadinskim osvjetljenjem. Isto vrijedi i za npr. LG Nano jer su većinom IPS ali neki su VA.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 16:37 (Mad Ant).
15 godina
ibojanic kaže...
Reef kaže...

Da, ako nikada ne gledaš navečer u polumraku ili mraku i/ili nikada ne gledaš SF ili horror filmove sa tamnim scenama, nećeš primjetiti. Ali onda je pitanje da li ti treba dobar TV sa dobrim HDR-om (koji se zbog efekta mora gledati u zamračenom prostoru), jer možeš kupiti i jeftiniji ili veće dijagonale.

Sada, kako će na IPS reagirati netko tko je godinama gledao u plazmu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 17:14 (Mad Ant).
14 godina

Pa ako želi premium marku, neka uzme Sony 65XH9005 nego taj Samsung. Sa Sony stvarno nemaš brige

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Reef kaže...

U biti zanima me da li je gore navedeni Samsung dobra kupovima

kakva neobična dva pitanja, na koja je jedini mogući odgovor "ovisi o tome što ti treba".

5 godina
Mad Ant kaže...
ibojanic kaže...
Reef kaže...

Da, ako nikada ne gledaš navečer u polumraku ili mraku i/ili nikada ne gledaš SF ili horror filmove sa tamnim scenama, nećeš primjetiti. Ali onda je pitanje da li ti treba dobar TV sa dobrim HDR-om (koji se zbog efekta mora gledati u zamračenom prostoru), jer možeš kupiti i jeftiniji ili veće dijagonale.

Sada, kako će na IPS reagirati netko tko je godinama gledao u plazmu...

Imam plazmu par godina zamjenio sam je nedavno 55" Ips-om(Grundig 55" 55GFU7900b) koji je meni fantazija! Odusevljen telkom na kojem nevidim nikakvu losiju manu naspram plazme i opcenito bilo cemu pogotovo oledu koji mi zgleda totalno nerealno crno da mi je odbojan(+ abnormalna kolicina refleksije da te bog sacuva)m2c

17 godina

Vidim da se opet plazme dizu u nebesa, bas me zanima koliko ih je ljudi stvarno imalo, pogotovo top modele.

Imao sam top model pioneer kuro zadnje generacije, pa znam dobro sto plazma moze, a sto ne.

Plazme nemaju 100% crnu kao oled, pixel nije nikada skroz ugasen.

Znaci danasnji qledi s va panelom su po kontrastu i crnoj boji bolji od 99% plazmi.

I te price da nakon plazme prirodno ide oled su glupost. Jedina slicnost oleda i plazme je pixel level control, i tu staje svaka slicnost.

Bez razmisljanja bi dao vecinu plazmi za imalo bolji  qled s va panelom.

Jedino gdje je plazma u prednosti je motion, sve ostalo na strani danasnjih tva.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice