Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.627.220
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Simunlimun kaže...

Hvala lijepa. Krivo sam se izrazio, nije mjesto 1,5m od tva već 4m i sa strane 1,5 do 2m cca pa zbog kuta gledanja sam mislio. Ako je to uopće neki kut vrijedan spomena za vrstu tva. 

OLED ima najveci kut, prakticki neogranicen, tako da 65" OLED, samo on je cca 12000kn sada i nema ga u Sancta Domenici koliko vidim... Ali ipak jeftiniji od Samsung 65QN95A koji je cca 13K-14K kn... I ja imam C1 65" na 3,5m, taman.

Jer QN90A je IPS MiniLED, a QN95A je VA MiniLED kod nas (EU).

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2022 11:05 (Mad Ant).
14 godina
Simunlimun kaže...

Pozdrav svima! Zanima me kupnja novog tva za duge staze, da bude tu što duže. Udaljenost od tva je cca 3,5 do 4., s tim da su 2 mjesta jedno 1,5m sa strane od tva.

Gledao sam na akciji u santa domenici samsung neo qled od 65, ali vidim da za manje novaca mogu dobiti kg c1. 

Santa Domenica mi se sviđa jer daje 36 rata bez kamata. Tv će služiti za max tv sport i filmove te serije i filmove u najboljoj mogućoj kvaliteti koju se da skinuti (da, nije me sram, ja sam jedan od većine).

Budžet, na rate, je od 7 do 9.000kn.

Imate li možda što za preporučiti? 

Za udaljenost od 4 metra, idealna dijagonala je 75-77". Nažalost tu možeš odmah izbaciti OLED TV iz razmišljanja jer oni u tim dijagonalama, čak i na najvećim akcijama debelo izlaze izvan tvog budžeta.

Nažalost, "kompromis" je ime igre koju moraš igrati na tim dijagonalama (osim ako nemaš daleko više love za kupnju), pa tako možeš birati neki od ovih modela:

Samsung Q60A - nema HDMI 2.1, znači da nema VRR i 120 Hz podršku, ali solidan peak brightness, iznad minimuma za HDR sadržaj:

https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-75-samsung-qled-75q60a.html

Samsung AU9072 - ima HDMI 2.1 i VRR, 120Hz i ALLM ali dosta nizak peak brightness pa neće baš biti dobar za HDR sadržaj:

https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-75-samsung-75au9072.html

Sony X81J - nema HDMI 2.1, nizak peak brightness, ispod minimuma za kvalitetan prikaz HDR-a:

https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-75-sony-bravia-kd-75x81j-2021g.html

Philips PUS8546 - graničan peak brightness za HDR, ima VRR (što govori da ima i HDMI 2.1 podršku, makar nisam siguran, nigdje se ne navodi na Philipsovom siteu):

https://www.sancta-domenica.hr/tv-75-philips-75pus8546-android-ambilight.html

Ako se odabereš spustiti na 65", narušiti ćeš si iskustvo gledanja i trebaš dobro razmisliti da li ti je to OK dijagonala na takvoj udaljenosti (probaj simulirati na način da si izrežeš nekakav karton na veličinu takvog TV-a) ali tu već imaš daleko bolje modele kao što su Samsung QN85A, Sony X93J, čak i LG A1 OLED (koji nema HDMI 2.1 podršku). Ako se malo rastegneš, možda je tu najbolji izbor Samsung QN90A.

Svi modeli su sada na ozbiljnim akcijama pa bi ja požurio sam odlukom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2022 10:58 (greysaint0).
11 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Bok, mislimo si uzet LG 48 C1, gledanje sa 2-2.5m udaljenosti. Moji se boje da će bit prevelik. Jel to dobar tv za 6500kn iz Elipsa, jel bi možda još pala cijena kad dođe nova generacija C2? Kad dolazi C2? Koja je razlika između C11, C12 i C17 koji su u ponudi u HR.

0 0 hvala 0
15 godina
jelincav kaže...

Bok, mislimo si uzet LG 48 C1, gledanje sa 2-2.5m udaljenosti. Moji se boje da će bit prevelik. Jel to dobar tv za 6500kn iz Elipsa, jel bi možda još pala cijena kad dođe nova generacija C2? Kad dolazi C2? Koja je razlika između C11, C12 i C17 koji su u ponudi u HR.

Prvo pravilo Fight Cluba je... nikad nije preveliko... :) Nedavno gledao nekog amera koji si je stavio 86" na 2.5 metra od kauca pod normalno, kino ugođaj jel'te... ;)

Cijene padaju uglavnom tek poslije ljeta pa prema novoj godini. Ove brojke iza "C1" su detalji (dizajn, boja...)...

EDIT: našao ga

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2022 12:47 (Mad Ant).
11 godina
neaktivan

Sad trenutno je najniža cijena od 6500kn koja je ikad bila, mislim si da kad dođe C2 za jedno mjesec dana da bi C1 mogao još niže, možda i ispod 6000kn. Koliko je moje razmišljanje točno? Jel se u prijašnjim godinama pokazalo da prijašnja generacija momentalno padne cijena izlaskom nove generacije? Ako bi trebalo čekati ljeto za pad cijene onda nebi čekali, čekanjem ljeta onda još počinju i nestašice starih modela pa je manja konkurencija, tj. još cijenom porastu.

0 0 hvala 0
11 godina
jelincav kaže...

Sad trenutno je najniža cijena od 6500kn koja je ikad bila, mislim si da kad dođe C2 za jedno mjesec dana da bi C1 mogao još niže, možda i ispod 6000kn. Koliko je moje razmišljanje točno? Jel se u prijašnjim godinama pokazalo da prijašnja generacija momentalno padne cijena izlaskom nove generacije? Ako bi trebalo čekati ljeto za pad cijene onda nebi čekali, čekanjem ljeta onda još počinju i nestašice starih modela pa je manja konkurencija, tj. još cijenom porastu.

Ja baš isto gledam taj 48C1 sa 2+3 garancije za 6500kn. Ne znam kolko će cijene ići dolje pošto kad dođe C2 ovih C1 će biti sve manje. Ono kaj će se možda dogoditi je da cijena i ode malo dolje al garancija bude samo 2 godine. Pa kad nadoplatiš 3 godine osiguranja dođe te na isto.

Na nabavi.hr vidim da je 55C1 bio 14k kn u travnju prošle godine. C2 model vjerojatno neće doći na "prihvatljivu" razinu do zadnjeg kvartala ove godine.

Ne znam jel netko upratio kak je to bilo sa prijelazom s CX na C1, odnosno jel su cijene CX pale kad je došao C1 u dućane.

15 godina
jelincav kaže...

Nemoguće je točno reći, ali produkcija je najvjerovatnije prešla na nove modele i pitanje je da li će biti još starijih kada dođe nova generacija. Tako da "ili kupuješ sada ili na jesen" je najbolji savjet... pogotovo što su se OLED-i više prodavali ove godine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2022 13:44 (Mad Ant).
14 godina
Samo upozorenje za one koji misle da ce izlaskom C2 pasti cijena C1. Krajem prosle godine CX je redovito bio skuplji od C1 u rijetkim ducanima gdje ga je bilo za kupiti. Nema tu bas nekih strogih pravila.

2 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Kod nas je to malo vjerojatno međutim kao što je rečeno ovisi i kad će stati produkcija C1. Najvjerojatnije bi još ožujak mogao ići i onda dok se to po eu skladištima rasporedi, u svakom slučaju moguće će bit ulovit i neki C1/G1 po dobroj cijeni..

A treba vidjeti i s kojim cijenama novih modela će krenuti LG EU. Na žalost veći popust je uvijek na većim dijagonalama pa svi koji čekaju 55C2 a posebno 48" ili 42" neće baš dočekat to. 65" i posebno 77" su već druga priča i tu su već 20-30% niže cijene u igri. Znači 300-500€ kod 65" a prek 1000 i više kod 77". Najviše naravno 83" di se predviđa i 2K€ niža cijena 83C2 u odnosu na 83C1:)

Kad smo već kod takvih super cijena onda evo jedna takva: 77C1 za 1999€ s 5g jamstva. Možda je netko to ulovio u Berlinu, kod nas po toj cijeni vjerojatno nikad neće bit niti ulazna A1 a kamoli C serija

https://www.mydealz.de/deals/lg-77-c-16-oled-lokal-berlin-saturn-steglitz-1954387

0 0 hvala 0
15 godina
Flagship kaže...

Kod nas je to malo vjerojatno međutim kao što je rečeno ovisi i kad će stati produkcija C1. Najvjerojatnije bi još ožujak mogao ići i onda dok se to po eu skladištima rasporedi, u svakom slučaju moguće će bit ulovit i neki C1/G1 po dobroj cijeni..

A treba vidjeti i s kojim cijenama novih modela će krenuti LG EU. Na žalost veći popust je uvijek na većim dijagonalama pa svi koji čekaju 55C2 a posebno 48" ili 42" neće baš dočekat to. 65" i posebno 77" su već druga priča i tu su već 20-30% niže cijene u igri. Znači 300-500€ kod 65" a prek 1000 i više kod 77". Najviše naravno 83" di se predviđa i 2K€ niža cijena 83C2 u odnosu na 83C1:)

Kad smo već kod takvih super cijena onda evo jedna takva: 77C1 za 1999€ s 5g jamstva. Možda je netko to ulovio u Berlinu, kod nas po toj cijeni vjerojatno nikad neće bit niti ulazna A1 a kamoli C serija

https://www.mydealz.de/deals/lg-77-c-16-oled-lokal-berlin-saturn-steglitz-1954387

Kao sto pise u komentarima, bila su 2 komada samo... dakle, to nije u njemackoj nego su u toj trgovini, iz nekog razloga, imali tu mini rasprodaju...

11 godina
neaktivan

Da, gledo na nabavi net kretanje cijene za CX, ali za C2 kažu da će početna cijena biti puno veća od C1 tako da nebi trebo bit slučaj ove godine, ali mislim da neće jeftinije od 6500kn za C1 48".

7 godina
neaktivan
MarioArt kaže...
Flagship kaže...

Kao sto pise u komentarima, bila su 2 komada samo... dakle, to nije u njemackoj nego su u toj trgovini, iz nekog razloga, imali tu mini rasprodaju...

A koliko ja znam Saturn je u njemačkoj pa technically je u njemačkoj:)

Jasno je da te lokalne akcije uvijek idu negdje međutim niti na drugim mjestima nije puno viša cijena- uz cashback i ostale popuste već je nekoliko mjeseci 77C1 nabavljiv za 2100-2300 ovisno o situaciji. Osim što uskoro stiže 77C2 što će dodatno utjecat na pad cijena preostalih C1 treba napomenut da je ovaj model koji je imao fakat super cijenu 77C16. To znači da je to EU model koji nema TWIN tunere pa je i zato cijena niža, ovisno opet o akcijama, od DE modela 77C19.

S obzirom da će 77C2 imat EVO panel i ostale novitete onda je ipak bolje možda pričekat razvoj situacije s cijenama i možda na ljeto ili jesen ić s kupnjom, osim ako baš ne uleti neka ovakva nemoralna cijena za C1:)

77C2 će biti minimalno 1000€ jeftiniji u odnosu na 77C1 prošle godine. Naravno vrijedi za UVP odnosno MSRP koji je za 77C1 u ožujku prošle godine bio 5299€. Na nekim shopovima već su se pojavile cijene pa bi tako 77C25 trebao imat početnu cijenu 4299 što je baš ovih 1000 manje

https://www.helmondshandelshuis.nl/lg-oled77c25lb.html

77G2 bi mogao bit i preko 1500 jeftniji, navodi se 4999 što je puno manje od prošlogodišnjih 6500 s koliko je krenuo 77G1. Treba napomenut da će ove godine bit i 83G2 što će još dodtno utjecat na pad 77" općenito. S obzirom da je to najnoviji EVO panel odnosno EX OLED, uz wi-fi6 i 48gbps na svim HDMI 2.1 priključcima onda je jasno koliko je možda bolje pričekat da padnu cijene ovim novim modelima.

Btw sutra bi i LG DE trebao predstavit 2022 modele, možda izađu i s prvim (preporučenim) cijenama pa ćemo vidjeti kako stoje stvari:)

14 godina
Flagship kaže...

77G2 bi mogao bit i preko 1500 jeftniji, navodi se 4999 što je puno manje od prošlogodišnjih 6500 s koliko je krenuo 77G1. Treba napomenut da će ove godine bit i 83G2 što će još dodtno utjecat na pad 77" općenito. S obzirom da je to najnoviji EVO panel odnosno EX OLED, uz wi-fi6 i 48gbps na svim HDMI 2.1 priključcima onda je jasno koliko je možda bolje pričekat da padnu cijene ovim novim modelima.

Džabe ti to kad je PS5 ograničen na 32 Gbps, a XsX na 40 Gbps pa je 40 Gbps na C1 sasvim dovoljno za konzole.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2022 15:09 (greysaint0).
11 godina
neaktivan

Još jedno pitanje, starci najviše gledaju preko antene, jel veliki problem to gledat na 48" oledu? Čujem da te niske rezolucije ispadnu loše na tv-u veče veličine(trenutno gledaju 42"), a čujem da je to još više izraženo na oledu. Koliko je dobra upscaling na c1 oledu? Jer najviše će se gledati HRT.

edit: lagao sam, evo još jedno pitanje. Piše da dosta loše podešena boja dođe iz kutije, jel najbolje samo prebacit na filmmaker mode ili ga treba baš kalibrirat(platit nekome il nabavit aparaturu za kalibraciju)? Rtings veli jako razštimana slika, koliko je to za prosječnog korisnika izraženo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2022 19:50 (jelincav).

0 0 hvala 0
16 godina
jelincav kaže...

Još jedno pitanje, starci najviše gledaju preko antene, jel veliki problem to gledat na 48" oledu? Čujem da te niske rezolucije ispadnu loše na tv-u veče veličine(trenutno gledaju 42"), a čujem da je to još više izraženo na oledu. Koliko je dobra upscaling na c1 oledu? Jer najviše će se gledati HRT.

edit: lagao sam, evo još jedno pitanje. Piše da dosta loše podešena boja dođe iz kutije, jel najbolje samo prebacit na filmmaker mode ili ga treba baš kalibrirat(platit nekome il nabavit aparaturu za kalibraciju)? Rtings veli jako razštimana slika, koliko je to za prosječnog korisnika izraženo?

Ja imam taj OLED i slika je na našim kanalima preko antene (dvb-t2) odlična. Nije to baš niska rezolucija. Svi kanali su u HD-u. Ne treba ti plačati kalibraciju. Pogledaj malo po netu i namjesti par sitnica. Za početak, obavezno makni Vived mode i ugasi Energy saving. Imaš na YT masu kalibracija za C1. Evo jedne provjerno dobre:

16 godina

Imaš i ovdje tekstualno, ako ti je draže:
https://technastic.com/lg-tv-best-picture-settings-oled-nanocell/

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2022 20:30 (stipest).

0 0 hvala 0
14 godina
jelincav kaže...

Ne trebaš ništa kalibrirati, te razlike u boji od idealne su praktički neprimjetne bez mjerne opreme. 

Moja preporuka ti je ovo:

1. Za HDR10 i Dolby Vision koristi Cinema Home mod.

2. Za SDR koristi ISF Bright Room.

Filmmaker mod osobno ne bi nikome preporučio jer je jednostavno pretaman, čak i u potpunom mraku. Dodatno, da bi taj mod ispravno radio, sadržaj mora slati metapodatke tako da bi TV znao kako taj sadržaj treba izgledati a to ne radi gotovo niti jedan film.

Ako će ti ovi gore modovi biti pretjerano "filmski žuti", uvijek možeš otići u advanced settings - Color -White balance i smanjiti color temperature na Warm 40 ili Warm 30. Po defaultu je na tim modovima na Warm 50. Ne bi nikome preporučio neutralnu vrijednost koja je 0 jer slika ide previše u plavi dio spektra.

Moja supruga svaki dan gleda seriju navečer na TV-u i prikaz TV sadržaja je standardno dobar. Doduše, gledamo preko A1 STB-a, ne znam kakva je situacija na anteni.

15 godina

Ja nemam nikakvih problema sa Filmmaker modom, uključeno je automatsko prebacivanje kad se detektira. Meni osobno nije pretaman, a i namjestio sam ga po svom ukusu (Warm 40).

BTW "Cinema home" je isto netočan na neki način, diže cijelu sliku ali zato su scene sa jakim highlightsima više flat, tj. manje su izraženi, AI i sve to... ali bolje se vide stvari u mračnim dijelovima... li-la.

Ali sve to je skoro nebitno nekome tko nije imao OLED da uopće zna o čemu pričamo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 9:01 (Mad Ant).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
jelincav kaže...

Sa tim slušanjem ne znam koga si samo napravio slona od muhe u glavi... prati malo preciznije recenzije, ako te uopće zanima...

7 godina
greysaint0 kaže...
....

Filmmaker mod osobno ne bi nikome preporučio jer je jednostavno pretaman, čak i u potpunom mraku. Dodatno, da bi taj mod ispravno radio, sadržaj mora slati metapodatke tako da bi TV znao kako taj sadržaj treba izgledati a to ne radi gotovo niti jedan film.

Ako će ti ovi gore modovi biti pretjerano "filmski žuti", uvijek možeš otići u advanced settings - Color -White balance i smanjiti color temperature na Warm 40 ili Warm 30. Po defaultu je na tim modovima na Warm 50. Ne bi nikome preporučio neutralnu vrijednost koja je 0 jer slika ide previše u plavi dio spektra.

Moja supruga svaki dan gleda seriju navečer na TV-u i prikaz TV sadržaja je standardno dobar. Doduše, gledamo preko A1 STB-a, ne znam kakva je situacija na anteni.

Ne znam na kakve filmove mislis ali na netflixu manje vise sve ide u filmmaker modu automatski.... 

Piratski mozda ne a iptv ili zemakljski kanalise i ne gledaju na OLEDu tj ne kupuje se oled radi toga.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 9:27 (Posmatrač).
14 godina

Kod mene Cinema za HDR i DV, i Dark room (night) za SDR po mraku, Bright room (day) za SDR po danu.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znači za potrebe mojih staraca bolje uzet IPS?

I uzeli smo ali je došao sa VA matricom pa smo vratili, ovako bi sigurno dobio i kuteve gledanja i crnu boju ako uzmemo oled. Al opet možda bolje potrudit se pa nać tv sa IPS-om.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 12:07 (jelincav).
15 godina
Posmatrač kaže...
greysaint0 kaže...
....

Ne znam na kakve filmove mislis ali na netflixu manje vise sve ide u filmmaker modu automatski.... 

Piratski mozda ne a iptv ili zemakljski kanalise i ne gledaju na OLEDu tj ne kupuje se oled radi toga.....

Imaju i remuxevi HDR info u sebi...

14 godina
Posmatrač kaže...

Ne znam kako si to uspio testirati na Netflixu kada isti ne podržava Filmmaker mode. Jedini streaming servis dostupan u Hrvatskoj koji ga podržava je Amazon Prime Video i jedino se tamo pali automatski kada detektira sadržaj - što upućuje da taj servis komunicira TV-u potrebne podatke da isti pokrene FM mod. Štoviše, Prime Video mi čak na LG C1 daje prompt da može uključiti FM mod (kad nije uključen auto start) jer je detektirao da servis šalje podatke.

Ti si vjerojatno upalio da ti je aktivan preset Filmmaker a to je jednostavno forsiranje FM moda na svemu na tom inputu. To nije isto što i podrška.

FYI, kad se FM mod upali kod kompatibilnog sadržaja, izletiti će ti pop up u gornjem desnom kutu na LG TV-ima. Na istom mjestu gdje su HDR i Dolby Vision/Atmos pop up-i.

EDIT: sad vidim da je LG omogućio auto start samo na Prime Video zasad. Moguće da sam u krivu ako koristiš TV od drugog proizvođača koji ga je omogućio na Netflixu. Doduše na Internetu ne nalazim niti jedan podatak da Netflix podržava takvo što.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 13:37 (greysaint0).
7 godina
greysaint0 kaže...
Posmatrač kaže...

Ne znam kako si to uspio testirati na Netflixu kada isti ne podržava Filmmaker mode. Jedini streaming servis dostupan u Hrvatskoj koji ga podržava je Amazon Prime Video i jedino se tamo pali automatski kada detektira sadržaj - što upućuje da taj servis komunicira TV-u potrebne podatke da isti pokrene FM mod. Štoviše, Prime Video mi čak na LG C1 daje prompt da može uključiti FM mod (kad nije uključen auto start) jer je detektirao da servis šalje podatke.

Ti si vjerojatno upalio da ti je aktivan preset Filmmaker a to je jednostavno forsiranje FM moda na svemu na tom inputu. To nije isto što i podrška.

FYI, kad se FM mod upali kod kompatibilnog sadržaja, izletiti će ti pop up u gornjem desnom kutu na LG TV-ima. Na istom mjestu gdje su HDR i Dolby Vision/Atmos pop up-i.

EDIT: sad vidim da je LG omogućio auto start samo na Prime Video zasad. Moguće da sam u krivu ako koristiš TV od drugog proizvođača koji ga je omogućio na Netflixu. Doduše na Internetu ne nalazim niti jedan podatak da Netflix podržava takvo što.

Moguce da si u pravu :) LG C1 je u pitanjiu i meni automatski pali filmmaker mod. Iskreno nisam se zamarao sa time. Pogledao par videa o podesavanjima podesio kako meni pase i uzivam u tvu kao sto nisam uzivao zadnjih 10tak godina ;)

P.S. Ja sam u BiH ;) Mozda je nama drugaciji Netflix ;) 

A sad ozbiljno. Koji jos streaming service nudi 4k HDR?

Radi li metoda placanja preko vpn kao na netflixu? Recimo indija manje od 2 dolara mjesecno....

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 14:01 (Posmatrač).
5 godina
neaktivan
greysaint0 kaže...
jelincav kaže...

Ne trebaš ništa kalibrirati, te razlike u boji od idealne su praktički neprimjetne bez mjerne opreme. 

Moja preporuka ti je ovo:

1. Za HDR10 i Dolby Vision koristi Cinema Home mod.

2. Za SDR koristi ISF Bright Room.

Ne govori gluposti, razlike su na oko vidljive, a mogu varirati od srednje odicith kod jako dobrih modela (tipa a90j) do vrlo ocitih, recimo na LG oledima.

U svakom slucaju kalibracija TV-a (i to bilo kojeg u bilo kojem cjenovnom rangu) je vrlo pozeljna stvar.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 14:14 (vRay).
15 godina
Posmatrač kaže...
greysaint0 kaže...
Posmatrač kaže...

Moguce da si u pravu :) LG C1 je u pitanjiu i meni automatski pali filmmaker mod. Iskreno nisam se zamarao sa time. Pogledao par videa o podesavanjima podesio kako meni pase i uzivam u tvu kao sto nisam uzivao zadnjih 10tak godina ;)

P.S. Ja sam u BiH ;) Mozda je nama drugaciji Netflix ;) 

Radi li metoda placanja preko vpn kao na netflixu? Recimo indija manje od 2 dolara mjesecno....

Filmmaker mode je samo za SDR i HDR10, Dolby ima svoj mod, tj. na LG-u dva - "Cinema home" gdje radi i Dolby Vision IQ i "Cinema". Znači Dolby ima svoj kalibrirani mod pa ne možeš na njega još Filmmaker, tj. dvaput...

EDIT: a Netflix je većinom Dolby Vision...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2022 16:42 (Mad Ant).
14 godina
vRay kaže...

Ne govori gluposti, razlike su na oko vidljive, a mogu varirati od srednje odicith kod jako dobrih modela (tipa a90j) do vrlo ocitih, recimo na LG oledima.

U svakom slucaju kalibracija TV-a (i to bilo kojeg u bilo kojem cjenovnom rangu) je vrlo pozeljna stvar.

Kalibracija TV-a je nepotreban trošak za sve osim filmofile jer prosječan korisnik neće vidjeti golim okom razliku. To što ti opsesiraš oko takvih stvari ne znači da se prosječan čovjek treba time zamarati.

Da LG masovno iz tvornice šalje defektno podešene displeje (i da je to tako lako uočljivo) već bi to bio ogroman skandal. Jedino je rtings u svojoj recenziji imao out of the box problema. Gledao sam hrpetinu recenzija za taj TV prije nego sam ga kupio i nitko nije spominjao taj problem (a svi su mjerili color accuracy).

Ako te baš zanima, rtings je netočno mjerio color accuracy što im je otkrio jedan youtuber (i što su oni priznali, čak imaš njihov komentar niže), sve je pojašnjeno u ovom videu:

16 godina

HBO MAX od 08.03. u Hrvatskoj

13 godina
greysaint0 kaže...
Posmatrač kaže...

Ti pricas o auto switchingu FMMa na Amazonu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice