Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.628.309
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

C2 42" izgleda da nece bit niš jeftiniji u odnosu na vece dijagonale.

Realno ako je Hisense OLED 55" prosle godine bio 5000kn +5 godina garancije(ne mogu to prežalit, pa da je ne znam kako loš u drugim aspektima, opet je OLED panel). Onda bi 2022 mogla bit godina OLED-a kad bi se i ostali proizvođaci spustili na taj price range. "A serija" od LG na primjer i Philips recimo. Qled od 55" realno ispod 3000kn. Tek  2023 ce valjda entrly lvl bit svi QLED s tendencijom pada prodaje QLED-a. Midrange OLED, miniLED. High end QD-OLED, za micro-LED je pre rano I guess, dok se "muze" i dalje stara tehnologija a nova pušta na kapaljku. Only time will tell. 

Bilo bi zgodno ak neko ima info kad mozemo ove kineske entry QLED ocekivat na HR trzistu, da sruše cijenu lanjskih modela opet. Vivax mozda neko zna oce bit novi  panel za ove TV koji se sklapaju u HR? Nez di da nađem takve info.

Hrvatska
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ja bi uzeo u obzir

65A7GQ 4400kn u elipsu 2+3g ili manji

55U8GQ 4700kn

13 godina

Vi koji pratite C1 LG-ev. Koliko je cijena isla najvise dolje u hrvatskim ducanima za ovaj od 55 incha? Koliko sam skuzio na ekupi je sada 7900 + bio je onaj kod za vikend popust 500kn...znaci 7400 kn....jel to najniza cijena sto je ikad bila za '55?

I zanima me koja je bila najniza za '65 za isti model?

You don't choose to be a Liverpool fan. You get chosen.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pomagajte drugovi.... hoću da se ubijem..

Nakon realnog pogleda u novčanik, odustah od gotovo sigurnog C1 za 7800kn, pa A1 za 6400kn...

Budžet dilema:

PHILIPS 58PUS8556/12 u pevecu za 5000kn

ili TCL QLED 55C725 Android u sancta domenici za 4900

philips sam pogledao u trgovini i smeta me malo loš kut gledanja

Ovaj TCl je qled to je valjda bolje ...

dajte koji savjet, mišljenje... ili ako šta bolje ima za 5k kn... hvala

0 0 hvala 0
16 godina
tommy5 kaže...

Nakon realnog pogleda u novčanik, odustah od gotovo sigurnog C1 za 7800kn, pa A1 za 6400kn...

Budžet dilema:

A možda vidi i ovaj Hisense 55U8GQ za za 4.700 kn u Elipsu - LINK.

15 godina
tommy5 kaže...

Budžet dilema:

Posto si vec gledao OLED, ja bih radije bio bez TV-a i ustedio za A/B/C, razlika je nemjerljiva, pogotovo od ovih kineza.

Ako bas moras nesto (djeca itd), uzeo bi neki jeftinjon reda radi i stedio dalje. Ali to sam ja i ne gledam bas domace programe pa mi nije bilo problem cekati par godina na 65" C1...

Ovo između "ja bih ali da mi ne uđe" je uvijek skoro banana...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2022 10:00 (Mad Ant).
13 godina

tommy5

Slažem se s Mad Ant-om, a ako baš moraš/želiš uzeti nešto, osobno bih onda prije išao na Samsung 55Q60A (od 4650 kn) nego TCL. Ne znam koliko je bolja kvaliteta slike (po recenziji se čini da je, barem po ocjenama... - Q60AC725), ali vjerujem da je kvaliteta izrade/komponenti bolja. Konkurenta Philipsu (60 Hz bez QLED-a) vidim isto iz Samsung brenda 55AU9072 (od 4450 kn). Na različitim recenzijama ga dosta hvale pa možda u trgovini pogledati (ako je moguće) kolika je razlika između njega i Q60A. 

Također bi vidio konkurentnim i TCL 55C815 (od 4900 kn) jer on ima 120 Hz panel, a i potencijalno bolji zvuk (Onkyo). Ako ti odgovara i IPS, onda predloženi Hisense U8GQ. U8 serija s VA panelom je nešto skuplja 55U8QF (od 5500 kn), a od boljih brendova za 120 Hz treba malo još dodati: Samsung 55Q70A (od 5600 kn), Sony 55XH9077 / XH9096 (od 5900 kn), Samsung 55Q80A (od 5950 kn).

14 godina
Cofinho kaže...

Vi koji pratite C1 LG-ev. Koliko je cijena isla najvise dolje u hrvatskim ducanima za ovaj od 55 incha? Koliko sam skuzio na ekupi je sada 7900 + bio je onaj kod za vikend popust 500kn...znaci 7400 kn....jel to najniza cijena sto je ikad bila za '55?

Najniže je bilo oko 7800 za black friday, bez ikakvih kodova. Tih 7400 osim na ekupi nisam vidio nigdje drugdje.

11 godina
Cofinho kaže...

Kupio sam 55" C1 za 7.499kn u Elipsu 15.11. To je koliko se sjećam bila najniža cijena (niža i od BF ponuda) ne računajući ovaj kod popust na ekupi.

My redemption lies in your demise
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

u potrazi sam za novim televizorom.

Udaljenost gledanja je cca 3m. Televizor namjeravam montirati na zid pa bih volio da ima prikladno pozicionirane priključke. Neće služiti za igranje, a najvažnije je da ima dobar upscaling jer se uglavnom gledaju klasika programi. Vjerujem da bi IPS panel bio bolji izbor jer će kut gledanja varirati. Želja mi je veličina od 65', ali budžet je 5500 do 6000 kn, a volio bih proći i jeftinije.

Unaprijed hvala na prijedlozima.

Ako je u ovoj poruci izražen neki stav to je bilo slučajno.

0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
Mad Ant kaže...

Od HDMI 2.1 featurea ima ALLM (auto low latency mod) znači da sam prebaci na "Game mod" kada upališ konzolu, ništa posebno pošto to možeš i sam daljinskim. VRR je okarakteriziran u rasponu 48-60Hz što je bezveze doslovno. V

Nije bezveze, to je sasvim dovoljno za pristojan 60hz gaming.

U vecini slucajeva na mid-hardware segmentu (kakve su konzole, ali i danasnji pc konfiguracije sa viskoim cijenama grafickih kartica) ciljani gaming je na 60hz jer omogucava vrtiti nove igre prakticno na high postavkama ali sa ogranicenih 60 fpsa.

U tim situacijama se cesto desava mali fps drop u rangu 50-60 i upravo ovaj VRR targetira taj problem tako da se to osjeti minimalno.

Za 4k120fps gaming trebas imati high-end komponente ili smanjiti graficke postavke toliko da se uopce ne isplati.

Generalno, ako je response time dobar, skok u normalnom gamingu sa 60fps na 120fps nije uopce nuzan. Jedini mozda razlog je kompetitivni fps gaming, ali tko zivi od toga ima love i za high end konfiguraciju.

15 godina
vRay kaže...
Mad Ant kaže...

Od HDMI 2.1 featurea ima ALLM (auto low latency mod) znači da sam prebaci na "Game mod" kada upališ konzolu, ništa posebno pošto to možeš i sam daljinskim. VRR je okarakteriziran u rasponu 48-60Hz što je bezveze doslovno. V

U vecini slucajeva na mid-hardware segmentu (kakve su konzole, ali i danasnji pc konfiguracije sa viskoim cijenama grafickih kartica) ciljani gaming je na 60hz jer omogucava vrtiti nove igre prakticno na high postavkama ali sa ogranicenih 60 fpsa.

U tim situacijama se cesto desava mali fps drop u rangu 50-60 i upravo ovaj VRR targetira taj problem tako da se to osjeti minimalno.

Za 4k120fps gaming trebas imati high-end komponente ili smanjiti graficke postavke toliko da se uopce ne isplati.

Generalno, ako je response time dobar, skok u normalnom gamingu sa 60fps na 120fps nije uopce nuzan. Jedini mozda razlog je kompetitivni fps gaming, ali tko zivi od toga ima love i za high end konfiguraciju.

VRR (variable refresh rate) je varijabilni V-Sync - sinkronizacija outputa PC/konzole sa frekvencijom osvježavanja ekrana, koja uklanja pucanje ekrana na raznim mjestima kada nema sinkronizacije. Da bi V-sync radio na nekoj frekvenciji osvježavanja, output uređaja mora biti identične frekvencije, tj. ne ići ispod (iznad je lock), nebitno da li pričamo o 50, 60, 100, 120 Hz/fps-a. Kod V-synca čim se jedna strana desinkronizira (ispod radne frekvencije) sve pada u vodu, te je još gore kod VRR-a ako se stalno ide iz VRR zone van pa nazad u nju. Znači poanta je konstantnost kod V-synca i ne izlaženje iz zone rada kod VRR-a, nikada, ni na sekundu. Stoga je jako bitno koliki je VRR raspon, jednako i donja i gornja granica.

Kod konzola malo igara stvarno uvijek drži konstantnih 60fpsa, te isto tako malo njih dippa samo 10ps-a, jer znamo da kod gadnijeg zastajkivanja nebitno koji je uzrok (grafika, hdd, mreža, neoptimizacija) dippa solidno nisko, makar i samo na kratko. Što znači izlaženje iz zone VRR-a iliti vidljive fluktuacije u prikazu, što je točno ono što bi VRR/V-sync trebali ukloniti. Ako na to dodamo da je hrpa igara na 30ps-a, znači debelo ispod tih navedenih 48, onda je još gora situacija jer ti ne radi VRR uopće.

Ako se prebacim u PC okruženje koje mi je primarno, onda je još gore jer VRR na TV-ima ide samo do 40Hz, a ne 20Hz kao u PC svijetu. To je čisto tehnički, nebitno koji ti je CPU, GPU, monitor, TV, konzola, koje su cijene, ima ili nema, bla, bla... Želiš što širi raspon da tvoja oprema, koja god bila, ima više šanse držati prikaz urednijim.

Ako ti ne vidiš razliku između 60 i 120fps-a, ili ti je nebitna, to je tvoja osobna stvar. O ukusima se ne raspravlja.

Tako da na onom Hisensu taj slabašni VRR raspon (48-60) ne da nije selling point, nego bezveze navlakuša jer pitanje koliko dobro zapravo radi (gledajući njihove "fake" 120Hz fore). Plus što kada pogledaš službenu stranicu TV-a, iz aviona se vidi kako su tehničke specifikacije napisane da što više zbune ekipu, uključujući i one koji se razumiju u materiju, puno više nego što drugi brandovi rade. Fuj. Jer zapravo oni hoće da ti pročitaš VRR i najednom si u glavi to izjednačiš sa superiornijim proizvodom poput LG C1 na primjer.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2022 18:40 (Mad Ant).
12 godina
odjavljen
Jel sam ja dobro shvatio onda, 60hz nema smisla imat VRR ili kaj tocno? Jer istina je da manjina igara na konzolama zapravo ide u tih 120fps i meni osobno ne igra ogromnu ulugu. Znaci, mislis da onaj Philips ne bi imao smisla ako je vec Hisenes los?
PeTak
5 godina
neaktivan
Mad Ant kaže...
vRay kaže...
Mad Ant kaže...

VRR (variable refresh rate) je varijabilni V-Sync - sinkronizacija outputa PC/konzole sa frekvencijom osvježavanja ekrana, koja uklanja pucanje ekrana na raznim mjestima kada nema sinkronizacije. Da bi V-sync radio na nekoj frekvenciji osvježavanja, output uređaja mora biti identične frekvencije, tj. ne ići ispod (iznad je lock), nebitno da li pričamo o 50, 60, 100, 120 Hz/fps-a. Kod V-synca čim se jedna strana desinkronizira (ispod radne frekvencije) sve pada u vodu, te je još gore kod VRR-a ako se stalno ide iz VRR zone van pa nazad u nju. Znači poanta je konstantnost kod V-synca i ne izlaženje iz zone rada kod VRR-a, nikada, ni na sekundu. Stoga je jako bitno koliki je VRR raspon, jednako i donja i gornja granica.

Kod konzola malo igara stvarno uvijek drži konstantnih 60fpsa, te isto tako malo njih dippa samo 10ps-a, jer znamo da kod gadnijeg zastajkivanja nebitno koji je uzrok (grafika, hdd, mreža, neoptimizacija) dippa solidno nisko, makar i samo na kratko. Što znači izlaženje iz zone VRR-a iliti vidljive fluktuacije u prikazu, što je točno ono što bi VRR/V-sync trebali ukloniti. Ako na to dodamo da je hrpa igara na 30ps-a, znači debelo ispod tih navedenih 48, onda je još gora situacija jer ti ne radi VRR uopće.

Ako se prebacim u PC okruženje koje mi je primarno, onda je još gore jer VRR na TV-ima ide samo do 40Hz, a ne 20Hz kao u PC svijetu. To je čisto tehnički, nebitno koji ti je CPU, GPU, monitor, TV, konzola, koje su cijene, ima ili nema, bla, bla... Želiš što širi raspon da tvoja oprema, koja god bila, ima više šanse držati prikaz urednijim.

Ako ti ne vidiš razliku između 60 i 120fps-a, ili ti je nebitna, to je tvoja osobna stvar. O ukusima se ne raspravlja.

Tako da na onom Hisensu taj slabašni VRR raspon (48-60) ne da nije selling point, nego bezveze navlakuša jer pitanje koliko dobro zapravo radi (gledajući njihove "fake" 120Hz fore). Plus što kada pogledaš službenu stranicu TV-a, iz aviona se vidi kako su tehničke specifikacije napisane da što više zbune ekipu, uključujući i one koji se razumiju u materiju, puno više nego što drugi brandovi rade. Fuj. Jer zapravo oni hoće da ti pročitaš VRR i najednom si u glavi to izjednačiš sa superiornijim proizvodom poput LG C1 na primjer.

Nisi pazljivo slusao.

Konzole, recimo ps5 nikada nece padati ispod 50 fpsa, zapravo ps5 nece padati ni ispod 60 fps-a. PS4 ce padati taman u raspon ovog VRR-a dakle negdje oko 40 fpsa.

Evo opis ps4 i ps5 poboljsanja:

"PS5 Game Boost uses the additional horsepower available in Sony’s next-gen console to improve the way backwards compatible PS4 software performs. When enabled, some titles will see enhancements based on how they’re programmed. For example, if a game has an unlocked framerate with a theoretical 60 frames-per-second cap on the PS4 Pro, it may fluctuate between 40 frames-per-second and 60 frames-per-second. With the hardware available in the PS5, however, this same title would provide a locked 60 frames-per-second on the newest PlayStation system."

Igre radjene za 30fps-a nece uopce padati tako da je bespredmetno.

Sto se tice pc-a, mid-range graficka je dovoljna da fps nikada ne padne ispod 50 fpsa cak i na high postavkama.

Dakle, VRR ispod 40 fps-a u danasnje vrijeme stvarno nije nuznost i u biti je samo teoretska prednost.

Sto se tice 120fps gaminga, po meni je fora stvar ali isto nije nuzna, pogotovo zato jer vecina novijih naslova na high postavkama su toliko zahtjevne da u biti trebas 3090 gpu da dobijes kontinuirano 100+ fpsa.

Ono sto je bitno kod gejminga je da panel ima response time ispod 20ms-a. Ako je to zadovoljeno pri 60 fps-a onda je to sasvim ok konfiguracija.

13 godina

VRR od 20-120hz je apsolutno koristan i za 30fps igre gdje se ispeglaju padovi ispod 30fps.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče VRR-a, 48-60 Hz je slab raspon i u budućnosti bi se mogao pokazati kao promašaj.

Kada Sony donese VRR, lako bi se moglo dogoditi da se developeri odluče na otključani framerate limiter (u resolution modu) i da, kad se igra vrti u nativnoj 4K rezoluciji se dogodi na se neke scene mogu vrtiti na 60(+) FPS-a dok druge padaju tipa na 45 i manje FPS-a. Ovo bi pogotovo mogao biti slučaj na sredini i kraju generacije kada se počnu gurati krajnje granice konzola.

Većina novijih i boljih (ne nužno skupih) TV-a ima VRR raspon od 20-120Hz i ja bi osobno, ako je VRR bitna stavka, ciljao na to. 2 godine stari Samsung modeli su već imali taj raspon (npr. Q80/90T).

2 0 hvala 0
13 godina

Q90R koji sam imao je bio 48-60hz VRR range i kada sam uzeo G1 sam usporedio igre i 20-120hz apsolutno ima smisla u nizu scenarija...

1. 30fps igre

2. Igre koje padaju ispod 48fps

3. 120hz igre 

4. XSs gdje je sve vise igara 30fps a podrzava VRR

5. PC gaming

Itd itd

Naprimjer sa zadnjim patchem vrr radi kako treba u Cyberpunku na PCu i ako stavim postavke na Psyho imam 40+ fps i dojam je otprilike kao u Rachetu za Ps5 u 120hz modu,oni koji su probali znaju kako to izgleda.

Sto se tice 48-60hz sve je ok dok fps ne ode ispod 48 ili dok ne zelite vise od 60fps,naprimjer imam hrpu pc igara gdje mogu omogucit 120fps a da i dalje dobro izgledaju na rtx3080 ali fps sara 80-120fps naprimjer i tu je VRR bogomdan,imam niski input lag i smooth iskustvo a nemam lock 120fps.

Moj PC  
3 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Q90R koji sam imao je bio 48-60hz VRR range i kada sam uzeo G1 sam usporedio igre i 20-120hz apsolutno ima smisla u nizu scenarija...

1. 30fps igre

2. Igre koje padaju ispod 48fps

3. 120hz igre 

4. XSs gdje je sve vise igara 30fps a podrzava VRR

5. PC gaming

Itd itd

Naprimjer sa zadnjim patchem vrr radi kako treba u Cyberpunku na PCu i ako stavim postavke na Psyho imam 40+ fps i dojam je otprilike kao u Rachetu za Ps5 u 120hz modu,oni koji su probali znaju kako to izgleda.

Sto se tice 48-60hz sve je ok dok fps ne ode ispod 48 ili dok ne zelite vise od 60fps,naprimjer imam hrpu pc igara gdje mogu omogucit 120fps a da i dalje dobro izgledaju na rtx3080 ali fps sara 80-120fps naprimjer i tu je VRR bogomdan,imam niski input lag i smooth iskustvo a nemam lock 120fps.

Kao sto sam rekao 48-60hz vrr nije bezveze i sasvim je smislen dio non-premium ponude.

60fps gaming sa vrr 48-60 je solidno rjesenje, kao sto je i 3060 sasvim dobra graficka kartica.

Za one debljeg novcanika i vecih prohtjeva postoje i bolja / skuplja premium rjesenja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.2.2022 17:25 (vRay).
17 godina
protjeran

Pozdrav,

Molio bih vas preporuku televizora za kupnju. Namjena je gledanje Netlifx/HBO i gaming na PS5.

Velicina 50-55" incha i budzet do 5000kn. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Znaci ti bi preporucio onog Philipsa 43PSU8000 tako nesto mu je ime. 60hz ima VRR.
PeTak
10 godina
neaktivan
soliitho kaže...

Pozdrav,

Udaljenost gledanja je cca 3m. Televizor namjeravam montirati na zid pa bih volio da ima prikladno pozicionirane priključke. Neće služiti za igranje, a najvažnije je da ima dobar upscaling jer se uglavnom gledaju klasika programi. Vjerujem da bi IPS panel bio bolji izbor jer će kut gledanja varirati. Želja mi je veličina od 65', ali budžet je 5500 do 6000 kn, a volio bih proći i jeftinije.

Na PM sam dobio preporuku za PHILIPS 65PUS8506 i 65PUS7506. Prvi mi je malo skup, a ne mislim koristiti ni ambilight. Za drugi ne kužim koji OS ima. Hvala na preporuci, ali ima li nešto drugo za razmotriti?

17 godina
soliitho kaže...
soliitho kaže...

Pozdrav,

Na PM sam dobio preporuku za PHILIPS 65PUS8506 i 65PUS7506. Prvi mi je malo skup, a ne mislim koristiti ni ambilight. Za drugi ne kužim koji OS ima. Hvala na preporuci, ali ima li nešto drugo za razmotriti?

Recimo bilo sto samo da nije Philips

10 godina
neaktivan
Pixel kaže...
soliitho kaže...
soliitho kaže...

Pozdrav,

Što mogu očekivati od upscalinga za ovaj model? Da tražim dalje?

15 godina
soliitho kaže...
Pixel kaže...
soliitho kaže...
soliitho kaže...

Pozdrav,

Što mogu očekivati od upscalinga za ovaj model? Da tražim dalje?

Upscaling je OK na svim novijim TV-ima, razlika bi bila jedino kod najskupljih koji imaju bolji procesor, ali to su detalji. Ionako ima gro opcija za igranje, ali nemoj očekivati da ćeš čarolijom popraviti loše domaće programe...

Inače taj LG 65UP7670 je IPS panel. Ako trebaš VA (bolji za po noći) onda gledaj ovaj:

LG 70UP77003LB - 5.499,00 kn

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-70UP77003LB.AEU/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

https://www.lg.com/hr/televizori/lg-70up77003lb

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2022 22:13 (Mad Ant).
17 godina
Molim preporuku TV-a od 55".
Android poželjan ali nije presudno.
Većinom se gledaju sport i filmovi i igraju PS igrice pa mislim da bi i 100hz bilo poželjno.

0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
tintin kaže...
Molim preporuku TV-a od 55".
Android poželjan ali nije presudno.
Većinom se gledaju sport i filmovi i igraju PS igrice pa mislim da bi i 100hz bilo poželjno.

Android, 55" VA panel, 120Hz

SONY KD55X85J - 7000 kn

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd55x85j-bravia-led-uhd-4k-google-smart-tv-t2-hevcs2/103124?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.displayspecifications.com/en/model/2fe22642

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2022 8:30 (Mad Ant).
4 godine
neaktivan

Pozdrav svima! Zanima me kupnja novog tva za duge staze, da bude tu što duže. Udaljenost od tva je cca 3,5 do 4., s tim da su 2 mjesta jedno 1,5m sa strane od tva.

Gledao sam na akciji u santa domenici samsung neo qled od 65, ali vidim da za manje novaca mogu dobiti kg c1. 

Santa Domenica mi se sviđa jer daje 36 rata bez kamata. Tv će služiti za max tv sport i filmove te serije i filmove u najboljoj mogućoj kvaliteti koju se da skinuti (da, nije me sram, ja sam jedan od većine).

Budžet, na rate, je od 7 do 9.000kn.

Imate li možda što za preporučiti? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Simunlimun kaže...

Pozdrav svima! Zanima me kupnja novog tva za duge staze, da bude tu što duže. Udaljenost od tva je cca 3,5 do 4., s tim da su 2 mjesta jedno 1,5m sa strane od tva.

Gledao sam na akciji u santa domenici samsung neo qled od 65, ali vidim da za manje novaca mogu dobiti kg c1. 

Santa Domenica mi se sviđa jer daje 36 rata bez kamata. Tv će služiti za max tv sport i filmove te serije i filmove u najboljoj mogućoj kvaliteti koju se da skinuti (da, nije me sram, ja sam jedan od većine).

Budžet, na rate, je od 7 do 9.000kn.

Imate li možda što za preporučiti? 

Sve si sam reko, trenutno su nabolje ponude za c1 55" ili neo qled 65", s tim da ce ti uskoro izlaziti novi 2022 modeli. 4 metra je dosta velika udaljenost od TV-a ali ako imas ta 2 mjesta blizu oko 1,5m onda najbolje ic na neko kompromisno rijesenje sa 55" jer 65" i 75" je pre veliko za tako malu udaljenost. U drugu ruku opet za udaljenost od 3,5-4m bolje ic na 65" cak 75" . Ja bi uzeo c1 55", radi ova 2 mjesta koja su blizu ali to sad moraš samo odlucit što ti je bitnije i kolko cesto se gleda s te blizine.

Predviđanja za Best 4k TV of 2022

Hrvatska
4 godine
neaktivan

Hvala lijepa. Krivo sam se izrazio, nije mjesto 1,5m od tva već 4m i sa strane 1,5 do 2m cca pa zbog kuta gledanja sam mislio. Ako je to uopće neki kut vrijedan spomena za vrstu tva. 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice