Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.655
|
čitano: 27.570.491
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Je bolje su.. al kad kod nekog ko je kupio novi skupi lcd vidim dirty screen efekt sve ostalo "super" na njima mi pada u vodu.. naprosto mi je nevjerojatno da to nisu uspjeli riješiti..
definitivno ko je imao plazmu mora na oled..

1 0 hvala 0
11 godina
Osim Grundiga naravno.. on nema tih problema :-D

3 0 hvala 1
13 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
IstraTourism kaže...

Evo malo se obnavaljam sa TVom. Trenutno imam plazmu, PanasonicTX-P42ST50B 42 ".

Sada je vrijeme za novi.
Prvenstveno me interesira kvaliteta slike. Smart tv i nešto drugo je manje bitno. Taman dnevni boravak, bez svjetla, Android TV box spojen, gleda se Netflix i Stremio...

Veličina 55 " ili 65 "..TV gledam sa udaljenosti od 4m. Sadržaj je 75% 720p ostalo je MaxTV i nešto full HDa. Naginjem ipak dimenizji 55" jer bi mi 65" malo previše rateriziralo sliku...oduvjerite me :P

TV 55" Samsung QLED 55Q80A

TV 55'' Sony Bravia XR-55X93J 2021g

TV 55'' Sony Bravia KD-55X81J 2021g

Spreman sam dati 7.ooo kn +-500 kn ali bolje što manje za prihvatljivu kvalitetu slike.

Ne znam sta da ti kazem...navikao si na plazmu i prije ces primjetit bilo kakav nedostatak na LCD modelima i to bi ti moglo full smetat,meni se to desilo ali ok ja sam 2016 uzeo Sony seriju 8 4k ovi koje ti navodis su bolji.

Sve navedene telke su beskonacno bolje od te plazme... 

Po kojim parametrima?.....

18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Bok, 

nakon 7 godina mi je krepala plazma i vrijeme je za nešto novoga. Kako se planiram seliti za cca 2 godine trebam nešto privremeno. Parametri bi bili sljedeći: 43'' - 50'' veličina, lova do 3200kn, što dulje jamstvo to bolje. Gledati će se torrent ripovi do 1080 i igrati PS5. Imate kakav best buy koji bi zadovoljio navedeno?

Našao sam ovo u elipsu (trenutno s jamstvom od 5 godina) HISENSE-50E76GQ ali što više tražim to sam luđi i bedastiji. Smart TV značajke mi nisu toliko bitne imam RPi4 sa kodijem za takve stvari ;)

Naravno, ako postoji kakva preporuka za manju lovu, prihvaćam ;)

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Havo kaže...
Je bolje su.. al kad kod nekog ko je kupio novi skupi lcd vidim dirty screen efekt sve ostalo "super" na njima mi pada u vodu.. naprosto mi je nevjerojatno da to nisu uspjeli riješiti..
definitivno ko je imao plazmu mora na oled..

Ja sam imao Panasonic plazmu pa mi je ovaj budget Samsung (TU8000) miljama iznad.. Jos uvijek paralelno znam pogledat nesto na toj plazmi i ne moze se to stavit jedno s drugim...

16 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
IstraTourism kaže...

Evo malo se obnavaljam sa TVom. Trenutno imam plazmu, PanasonicTX-P42ST50B 42 ".

Sada je vrijeme za novi.
Prvenstveno me interesira kvaliteta slike. Smart tv i nešto drugo je manje bitno. Taman dnevni boravak, bez svjetla, Android TV box spojen, gleda se Netflix i Stremio...

Veličina 55 " ili 65 "..TV gledam sa udaljenosti od 4m. Sadržaj je 75% 720p ostalo je MaxTV i nešto full HDa. Naginjem ipak dimenizji 55" jer bi mi 65" malo previše rateriziralo sliku...oduvjerite me :P

TV 55" Samsung QLED 55Q80A

TV 55'' Sony Bravia XR-55X93J 2021g

TV 55'' Sony Bravia KD-55X81J 2021g

Spreman sam dati 7.ooo kn +-500 kn ali bolje što manje za prihvatljivu kvalitetu slike.

Ne znam sta da ti kazem...navikao si na plazmu i prije ces primjetit bilo kakav nedostatak na LCD modelima i to bi ti moglo full smetat,meni se to desilo ali ok ja sam 2016 uzeo Sony seriju 8 4k ovi koje ti navodis su bolji.

Sve navedene telke su beskonacno bolje od te plazme... 

Po kojim parametrima?.....

Po glavnom parametru, parametru gledanja u jedno pa u drugo...

15 godina
Bothari kaže...

Bok, 

nakon 7 godina mi je krepala plazma i vrijeme je za nešto novoga. Kako se planiram seliti za cca 2 godine trebam nešto privremeno. Parametri bi bili sljedeći: 43'' - 50'' veličina, lova do 3200kn, što dulje jamstvo to bolje. Gledati će se torrent ripovi do 1080 i igrati PS5. Imate kakav best buy koji bi zadovoljio navedeno?

Našao sam ovo u elipsu (trenutno s jamstvom od 5 godina) HISENSE-50E76GQ ali što više tražim to sam luđi i bedastiji. Smart TV značajke mi nisu toliko bitne imam RPi4 sa kodijem za takve stvari ;)

Naravno, ako postoji kakva preporuka za manju lovu, prihvaćam ;)

Hvala unaprijed

Sumnjam, za te novce barem...

Usporedba cijena s drugim 50", VA na 60Hz, quantum dot (QLED, Nanocell):

LG 50NANO753PR - 3600 kn

https://www.nabava.net/televizori/lg-50nano753pr-televizor-cijena-50-127-cm-nanocell-led-ultra-hd-153051461

Samsung QE50Q60A - 4300 kn

https://www.nabava.net/search.php?q=samsung+50q60&cod=&cdo=

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2022 19:38 (Mad Ant).
7 godina
Inače evo usporedba najbolje plazme koja je ikad proizvedena s jednim od boljih proslogodisnjih modela oled-a...

Jednostavno je nemoguce uopce pomisliti da je plazma nesto bolja od oleda jer je ocito da su oledi daleko ispred po pitanju svakog "parametra"

Vecinom kad kupis proizvod koji je najbolji u svojoj klasi, kao sto je bila plasma prije 15-20 godina, onda ti to ostane u glavi i mislis da nece biti nista boljeg... Kad jednom izađe nesto bolje onda ti je tesko priznati si to u glavi jer je plazma najbolja.

Sto se tice kvalitete slike izbacite iz glave da je plazma i dalje najbolja jer cak i neki novi led s fald-om su bolji od vecine plasmi... Primarno zbog tehnologije upravljanja slike koja je puno napredovala od proteklih 20 godina

Tehnologija izrade i proizvodnje je pala kao i u tvornicama ostalih stvari tako i u tvornicama televizora, naravno da danas naprave proizvod koji ce trajati mjesec dana vise od garancije, tako da moras kupiti novi odmah cim ode garancija. Nema vise onoga kupit cu vesmasinu da traje 20 godina haha

Sori na dugom postu, evo krumpir

1 2 hvala 0
4 godine
protjeran
FakeTheror kaže...
Inače evo usporedba najbolje plazme koja je ikad proizvedena s jednim od boljih proslogodisnjih modela oled-a...

Jednostavno je nemoguce uopce pomisliti da je plazma nesto bolja od oleda jer je ocito da su oledi daleko ispred po pitanju svakog "parametra"

Vecinom kad kupis proizvod koji je najbolji u svojoj klasi, kao sto je bila plasma prije 15-20 godina, onda ti to ostane u glavi i mislis da nece biti nista boljeg... Kad jednom izađe nesto bolje onda ti je tesko priznati si to u glavi jer je plazma najbolja.

Sto se tice kvalitete slike izbacite iz glave da je plazma i dalje najbolja jer cak i neki novi led s fald-om su bolji od vecine plasmi... Primarno zbog tehnologije upravljanja slike koja je puno napredovala od proteklih 20 godina

Tehnologija izrade i proizvodnje je pala kao i u tvornicama ostalih stvari tako i u tvornicama televizora, naravno da danas naprave proizvod koji ce trajati mjesec dana vise od garancije, tako da moras kupiti novi odmah cim ode garancija. Nema vise onoga kupit cu vesmasinu da traje 20 godina haha

Sori na dugom postu, evo krumpir

Znači stavio si video o usporedbi plazme i oleda a da ga nisi niti pogledao i jos napišes budalaštine da je uopče nemoguće pomisliti o ikakvoj usporedbi a u pola testova je bolja od od najboljeg oleda Vlasnik sam identicne plazme iz videa!

13 godina

Ja sam prije pisao usporedbe Viere koju jos uvjek imam sa  Samsung Q90R fantasticnim fald televizorom i LG G1 oledom i dalje tvrdim da se Viera drzi nevjerovatno dobro u usporedbi sa jednim od najboljih LCDova i jednim od najboljih OLEDa.

Zato sam i napisao da ne znam sto da kazem kada netko zeli prec sa plazme koju je imao godinama i navikao svoje oci na nju na nekakav srednji LCD....

Istina je da dobijete 4k rezoluciju ali ionako vecina vas prema pisanju jos uvjek gleda tv program,ripove dvda i slicnu razinu kvalitete sadrzaja i tu ce plazma pojest 4k lcd srednje pa i vise klase....cak i oled ne moze pratit motion performanse plazme dok je u svakom drugom aspektu bolji.

Moj je savjet...ako imate plazme ciljajte na top end fald lcd ili oled sve ispod toga ce vam donjet upitnik jeste li pogrijesili.

Ehh da ovo se odnosi na ljude koji zele sto precizniju sliku tojest sto blize referentnoj,ako se u grupi korisnika koji gledaju na vivid jer obozavaju te bljestave flouroscentne boje....uzet sto bljestaviji lcd panel.

Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine
protjeran

Na plazmi doslovno gledam i 16k sadrzaj prek pc, istina nije to nativno no svejedno izgleda fantasticno!

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Kobajagi kaže...

Na plazmi doslovno gledam i 16k sadrzaj prek pc, istina nije to nativno no svejedno izgleda fantasticno!

Sa PCom koristis downsample pa recimo igru interno rendas na 4k a pustas ju na 1080p panel pa dobijes jednu vrstu antialiasinga kroz tu metodu pa izgleda bolje nego nativni 1080p prikaz,to sam i ja radio dok sam gejmao na staroj plazmi sa PCom.

Ali vjeruj mi da kada odes na oled,pogotovo ove novije da ti je primjetan ogroman skok u prikazu slike jer i dalje zadrzis visoki kontrast ali dobijes precizniju sliku radi vise rezolucije,preciznije i definiranije boje,dublju crnu itd i sad kad jos na to dodas HDR onda se sve te sposobnosti panela pokazu u punom sjaju radi daleko viseg brightnessa koji onda utjece na pop slike,boje,odnos svijetla i tame u sceni itd.

Jedino sto gubis je motion performanse u 24p gdje je plazma i dalje broj jedan ali svaka novija generacija oleda to malo poboljsa i donese nove funkcije.

Nesto sam vidio da Hisense ili netko najavljuje novu tehnologiju gdje se film prikazuje kroz tech slican VRRu ali sam zaboravio o cemu se tocno radi.

7 godina
neaktivan

Tko kupuje vani evo jedna dobra prilika- u saturnu 65G1 1795€ + gratis stalak. Neki superbowl popust još dan, dva:)

Procurile su i cijene za ove nove sony QDOLED- u usa $4000 za 65A95K te $3000 za 55". Iako niže od nekih prognoziranih ipak je to previše za te veličine. Vjerojatno će u EU biti slične cijene što znači 4K € za 65". Za sličnu lovu je bio dostupan čak i 83A90J oled a 83C1 za 2999 pa samim time i ove cijene prve generacije još nepoznatog tv-a su zaista previsoke.

A niti s X95K miniledom nije baš puno bolja najava, navodno 2800 za 65" što je cijena cca aktualnog 65A90J oleda i skuplje od A80J oleda. Valjda će lg imat povoljniji start s C2/G2 serijom pa se nestrpljivo očekuje neka official objava svaki dan:) Mislim da se najviše iščekuju cijene za najmanji i najveći: 42C2 te 97G2. A iz prikrajka sigurno će vrebat i novi 77C2 koji bi uz EVO panel mogao već krajem godine i ispod 2K€što će mnogi koji ciljaju na 77" s oduševljenjem dočekat

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2022 17:37 (Flagship).

0 0 hvala 0
13 godina
Flagship kaže...

Tko kupuje vani evo jedna dobra prilika- u saturnu 65G1 1795€ + gratis stalak. Neki superbowl popust još dan, dva:)

Procurile su i cijene za ove nove sony QDOLED- u usa $4000 za 65A95K te $3000 za 55". Iako niže od nekih prognoziranih ipak je to previše za te veličine. Vjerojatno će u EU biti slične cijene što znači 4K € za 65". Za sličnu lovu je bio dostupan čak i 83A90J oled a 83C1 za 2999 pa samim time i ove cijene prve generacije još nepoznatog tv-a su zaista previsoke.

A niti s X95K miniledom nije baš puno bolja najava, navodno 2800 za 65" što je cijena cca aktualnog 65A90J oleda i skuplje od A80J oleda. Valjda će lg imat povoljniji start s C2/G2 serijom pa se nestrpljivo očekuje neka official objava svaki dan:) Mislim da se najviše iščekuju cijene za najmanji i najveći: 42C2 te 97G2. A iz prikrajka sigurno će vrebat i novi 77C2 koji bi uz EVO panel mogao već krajem godine i ispod 2K€što će mnogi koji ciljaju na 77" s oduševljenjem dočekat

65inch G1 je bilo i ljetos oko te cijene ali bez stalka,ovo je svakako vrhunska prilika i pokazatelj koliko je tesko bit konkurentan LGu.

Ovo za Sony qdoled cijenu sam iskomentirao u drugoj tv temi danas.

18 godina
Hvala, znaci taj Hisense ispada dobra kupnja? Nadalje, sto mislite isplati li se pričekati s kupnjom do svjetskog prvenstva krajem godine?
17 godina

Hisense best buy QLED sigorno, pogotovo sto ima 5g garancije trenutno. I ne nikako se ne isplati cekat jer ovo je i lani bila najniža cijena za QLED tokom cijele godine, konkretno TCL C715 50" je bio 3000kn ali manje garancije ak se ne varam, ja ceko nižu cijenu a kad ono šipak sad je 5000. Recimo oko petog mjeseca, nadam se i prije ce ti pocet padat cijene prošlogodišnjih modela, a onda prema svjetskom ce opet sve napumpat. Jedino top modeli bi mogli bit jeftiniji tada. Sve to s pretpostavkom da se situacija u Ukraini ne razbukta, onda bi moglo bit svašta, znaš i sam. Po meni se trenutno jedino isplati uet taj najjeftiniji QLED ili ic na OLED za duplo vecu lovu. Javi svakako što si odlucio i dojmove u slucaju kupnje.

Hrvatska
10 godina
neaktivan

LG OLED55C11LB.AEU - 7900...u Elipsu.

1 0 hvala 1
16 godina
Na ekupi 7600 s kodom
14 godina
x360gamer kaže...
Na ekupi 7600 s kodom

Koji je kod u pitanju?

16 godina
Više ne vrijedi.
Od petka je bilo aktivno.
-500 kn za narudžbe od 5000+ kn.
Puno ljudi je stavilo već kodove u razne teme.
Čak i u Samsung S22 temi se pisalo o tome, budući da je s tim kodom bilo jeftinije nego bilo gdje.
14 godina
x360gamer kaže...
Više ne vrijedi.
Od petka je bilo aktivno.
-500 kn za narudžbe od 5000+ kn.
Puno ljudi je stavilo već kodove u razne teme.
Čak i u Samsung S22 temi se pisalo o tome, budući da je s tim kodom bilo jeftinije nego bilo gdje.

Znam za taj kod, stavio si post 4min prije njegovog isteka. Tako da ta cijena od 7600 sto si naveo nema smisla vise.

16 godina
Pa nema više smisla da.
Ali ne razumijem da se stavlja 300 kn skuplje, a 3 puna dana se može naći jeftinije.
Tko je htio kupiti, kupio ga je već odavno.
A ne da se stalno nešto čeka i onda prigovara jer sam stavio 4 minute prije isteka.
Pogotovo ako znate za kod i onda se čuditi nešto.
Dosta je zmukljanja ekipa, cijena teško da će biti niža od te, a taj TV će pomalo izlaziti iz ponude! Treba uzeti sad ili nikad po meni.
Ili platiti duplo za nasljednika :)
7 godina

Nakon dugog premišljanja između Led, Qled i oleda uzeo sam 55" C1 u Harvey Normannu za 8000, s obzirom da ga uskoro neće biti na raspolaganju to je skroz okej cijena. Tv-om sam oduševljen i preporučio bih ga svakome tko traži neki upgrade, bez obzira na budget, a ako vam je budget oko 6-7k probajte uštediti još tih 1000kn pa uzmite LG. 

Što se tiče plasma vs oled, smatram da je 4k rezolucija daleko bolja od full hd, ipak je to 4 puta više piksela. Svatko ima svoje misljenje pa tako i ja imam svoje. Osobno ne koristim tv za gledanje televizijskih programa pa mi 4 puta vise piksela puno znaci kad igram neke AAA naslove, a i response time cini razliku u odabiru tv-a za gaming. Netflix, Prime video i gaming, sve to koristi HDR koji plasma ni ne podrzava... po čemu je točno plasma bolja od bilo kojeg oleda danas?

3 1 hvala 0
6 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
Pa nema više smisla da.
Ali ne razumijem da se stavlja 300 kn skuplje, a 3 puna dana se može naći jeftinije.
Tko je htio kupiti, kupio ga je već odavno.
A ne da se stalno nešto čeka i onda prigovara jer sam stavio 4 minute prije isteka.
Pogotovo ako znate za kod i onda se čuditi nešto.
Dosta je zmukljanja ekipa, cijena teško da će biti niža od te, a taj TV će pomalo izlaziti iz ponude! Treba uzeti sad ili nikad po meni.
Ili platiti duplo za nasljednika :)
E baš duplo 😆

14 godina
Hebote sta su pale cijene OLEDA..kad se sjetim koliko sam cekao u redu u SD prije 3 godine i kupio zadnji model LG B8 55” za 10900 kn..30% popusta bilo..oko 14K su tad isle..mislim da je BF bio tad..vise se i ne sjecam!

I dan danas ostanem paf kad gledam 4K HDR sadržaj!!
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2022 8:48 (volegradele).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
FakeTheror kaže...
po čemu je točno plasma bolja od bilo kojeg oleda danas?

Motion kod 24p materijala (filmovi).

13 godina
FakeTheror kaže...
Skinuo sam sad par filmova u 4k HDR prek torrenta. Jel zna netko vidi li se razlika u encodanim filmovima i originalima? Inace su po 20-30 GB na torrentima. Također znate li možda neku stranicu da se mogu skidati u originalu?

Najbolju demonstraciju oleda ces dobit uz Dolby Vision Imax enhanced sadrzaj sa Disney+

Njihovi najveci naslovi tipa Avengersa su u tom formatu,spektakularno do te mjere da recenzenti filmova vise ne preporucuju BD UHD verziju ako postoji Imax enchanced na Disney+

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FakeTheror kaže...
Skinuo sam sad par filmova u 4k HDR prek torrenta. Jel zna netko vidi li se razlika u encodanim filmovima i originalima? Inace su po 20-30 GB na torrentima. Također znate li možda neku stranicu da se mogu skidati u originalu?

Ako nisu remux, tj. ista veličina kao i na BR disku (40, 50, 60, 70GB...) nije skroz isto (kompresija, manji bitrate...). Ako ti nije najbitnije gledati baš u original i ovi manji su OK. Ali za neke poznate po super kameri/kadrovima ili efektima se preporuča BR ili remux.

EDIT: šta kaže Megatama, IMAX je još prošireni format veličine slike, uglavnom nema crnih pruga gore i dolje već je cijeli (ili većinom) ekran popunjen:

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2022 9:15 (Mad Ant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...
Hebote sta su pale cijene OLEDA..kad se sjetim koliko sam cekao u redu u SD prije 3 godine i kupio zadnji model LG B8 55” za 10900 kn..30% popusta bilo..oko 14K su tad isle..mislim da je BF bio tad..vise se i ne sjecam!

Pa kad pogledas da sam ja jos ljetos dobio LG G1 55inch za 1400eu sta vise rec,sjecam se da me moj prvi oled B6 dosao podosta vise u 2016.

7 godina
MEGATAMA kaže...
volegradele kaže...

Pa kad pogledas da sam ja jos ljetos dobio LG G1 55inch za 1400eu sta vise rec,sjecam se da me moj prvi oled B6 dosao podosta vise u 2016.

A ja c1 sa 5 godina garancije platio 1550 eur prije mjesec dana....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice