Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.248
|
čitano: 23.757.955
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Mad Ant kaže...
FakeTheror kaže...
Domimoki kaže...

Pogledao sam još malo Sony xr55x93j šta se može dobiti za slične novce kao i C11 i ispada da je Sony u svemu lošiji od C11 osim slike u svijetlom prostoru kako ste i rekli. Odem na e kupi da uzmem C11 ali više ne vrijedi kod. Čekam sljedeću akciju.

Malo me bune ti modeli televizora i nemaju smisla. Sony xr55x90 znatno skuplji od x93, Philips 8506 skuplji i noviji od 8556, Lg nanocell 863 i 89x lošiji od 813...

Oled je oled, uvijek ce biti bolji od qleda (osim oni najjeftiniji sa 300-400nita brightnessa)

Sto se tice modela... Sony X je serija njihovih Led tv-a s fald-dom, A je oled. H oznacava seriju 2020., J oznacava seriju 2021. (90 je bolji od 80, 90-95 se razlikuju samo po standu, boji i nekim znacajkama koje mozes provjeriti na netu ako te bas jako zanima, također isto vrijedi i za 80-85, 85 samo koristi ips, a 80 va panel)  

Lg je dosta izravan s oznacavanjem tv-a, imas najbolji G koji je obicno po specifikacijama isti ili mrvu bolji od C, ali nema mount za stolic vec samo wallmount, B je slabiji od C, pa je onda A slabiji od B.  9 oznacava seriju 2019., X oznacava 2020., a 1 oznacava 2021. 2 ce oznacavati seriju 2022.

Philipsovo oznacavanje nemoj uopce gledati, to je koda su dali maloj djeci nek se igraju s brojkama pa su oni slozili nazive tv-a... Ako te zanima neki model upisi na google koji je to tocno.

Samsung uopce nemoj gledati kod nas jer imaju neke bugove i jos su im paneli u qn85 i qn90a ads sto je dosta lose uspoređujuci danasnji standard panela

Znam da je zbunjujuce jer mnogi ne znaju trenutnu cijenu pa ostavljaju staru... onda u nekim ducanima zna biti ista cijena tv-a kad je izasao, a realna je duplo manja

Malo si se zeznuo, nije X nego XR za Sony, te X85J ima VA na 120Hz, a X80J IPS na 60Hz.

Za "nove" Samsunge sa MiniLED ADS/IPS panelom još čekamo da netko ubode pa javi da li je oduševljen kao novinari/youtuberi u inozemstvu.

Ne, ti si se zeznuo, XR samo oznacava njihove Bravia XR procesore, a X je Led model

Novinari/youtuberi su placeni da govore sve lijepo o Samsungu, a nitko ne zeli komentirati razlike u panelima kod nas u europi i u americi.

5 godina
suspendiran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Grundig 55GFU7900B 55" IPS

Ja sam uzeo manji model od 55" sve u videu vise manje vrijedi i za 55" koji je placen  3300kn!

Izmjerena svijetlina mu je bila 334 cd/m2

contrast 720:1

Stock mjerenja su bila

72% adobeRGB, 72%p3,  94%sRGB, nakon kalibracije je to doslo na:

90% adobeRGB, 96%p3, 100%sRGB.

Ja sam televizorom frapiran, odaziv brutalan, menu je solidno nakrcan sve radi lijepo i uredno!

Dobio sto sam i trazio! Preporuka tko trazi telku u tom rangu, e i dobije se odma 5g garancije sto je svakako veliki plus jer u nekim trgovinama ako se oce nadoplatiti to je jos skoro extra 500kn!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2022 10:49 (Boris grozni).
Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
FakeTheror kaže...
Mad Ant kaže...
FakeTheror kaže...
Domimoki kaže...

Pogledao sam još malo Sony xr55x93j šta se može dobiti za slične novce kao i C11 i ispada da je Sony u svemu lošiji od C11 osim slike u svijetlom prostoru kako ste i rekli. Odem na e kupi da uzmem C11 ali više ne vrijedi kod. Čekam sljedeću akciju.

Malo me bune ti modeli televizora i nemaju smisla. Sony xr55x90 znatno skuplji od x93, Philips 8506 skuplji i noviji od 8556, Lg nanocell 863 i 89x lošiji od 813...

Oled je oled, uvijek ce biti bolji od qleda (osim oni najjeftiniji sa 300-400nita brightnessa)

Sto se tice modela... Sony X je serija njihovih Led tv-a s fald-dom, A je oled. H oznacava seriju 2020., J oznacava seriju 2021. (90 je bolji od 80, 90-95 se razlikuju samo po standu, boji i nekim znacajkama koje mozes provjeriti na netu ako te bas jako zanima, također isto vrijedi i za 80-85, 85 samo koristi ips, a 80 va panel)  

Lg je dosta izravan s oznacavanjem tv-a, imas najbolji G koji je obicno po specifikacijama isti ili mrvu bolji od C, ali nema mount za stolic vec samo wallmount, B je slabiji od C, pa je onda A slabiji od B.  9 oznacava seriju 2019., X oznacava 2020., a 1 oznacava 2021. 2 ce oznacavati seriju 2022.

Philipsovo oznacavanje nemoj uopce gledati, to je koda su dali maloj djeci nek se igraju s brojkama pa su oni slozili nazive tv-a... Ako te zanima neki model upisi na google koji je to tocno.

Samsung uopce nemoj gledati kod nas jer imaju neke bugove i jos su im paneli u qn85 i qn90a ads sto je dosta lose uspoređujuci danasnji standard panela

Znam da je zbunjujuce jer mnogi ne znaju trenutnu cijenu pa ostavljaju staru... onda u nekim ducanima zna biti ista cijena tv-a kad je izasao, a realna je duplo manja

Malo si se zeznuo, nije X nego XR za Sony, te X85J ima VA na 120Hz, a X80J IPS na 60Hz.

Za "nove" Samsunge sa MiniLED ADS/IPS panelom još čekamo da netko ubode pa javi da li je oduševljen kao novinari/youtuberi u inozemstvu.

Ne, ti si se zeznuo, XR samo oznacava njihove Bravia XR procesore, a X je Led model

Novinari/youtuberi su placeni da govore sve lijepo o Samsungu, a nitko ne zeli komentirati razlike u panelima kod nas u europi i u americi.

Mislio sam na ovo, jer samo "X" imaju svi, ne samo FALD: "Sony X je serija njihovih Led tv-a s fald-dom, A je oled.":

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/82431a4f9b

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2022 10:53 (Mad Ant).
16 godina

Lik je dodsta popljuvo neke druge tv recenzete kao industry plant i da rade payed promos Tva.

Tako da mu nekako vjerujem..

btw. ovi sto jedu govna s oledima.. 

Tako su se jela govna i za plazme (koje su kao neki predhodnik oleda) pa

dan danas svi koji imaju jos uvjek plazmu se kunu u njih ( i ja sam medju njima). Nikakvi burn inovi, ghostinzi ili slicno. 

R33mba#2892
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
R3nchi kaže...

Lik je dodsta popljuvo neke druge tv recenzete kao industry plant i da rade payed promos Tva.

dan danas svi koji imaju jos uvjek plazmu se kunu u njih ( i ja sam medju njima). Nikakvi burn inovi, ghostinzi ili slicno. 

Sa plazmom imam jednako iskustvo,radi izvrsno i nakon 15 godina,burn ina nije bilo ali ok zadnjih 6 godina ju upalim samo kad dodjem na godisnji.

Sto se tice oleda ja sam imao lose iskustvo s 2016 i 2017 serijom i rekao nikad vise oled ali prosle su godine i ekipa je tvrdila da je od 2018 serije situacija potpuno drukcija pa sam nazad na oledu.

Vjerujem da sam presisao 3000 radnih sati i za sada je panel jos uvjek izvrstan na G1.

5 godina
suspendiran
R3nchi kaže...

Moja Samsung plazma ima burn in-a i to poprilicno, ima joj 10g! Kao i predzadnji VA monitor starosti 7g! A i ovaj novi 4k za obradu od 2g!(pogotovo windows start ikona!)

Evo testa tko si zeli provjeriti, staviti na fullscreen i pogledati!

Vjerujem da ce se neki iznenaditi

https://cdn.hipwallpaper.com/i/69/76/jDuweI.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2022 13:40 (Boris grozni).
7 godina
R3nchi kaže...

Quantum nema pojma o tv-ima, samo ima cvrsto misljenje i zbog toga mu dosta ljudi vjeruju. LG C1 je najbolji omjer kvalitete i cijene sto mozes dobiti od oleda

A ako hoces posten review gledaj HDTVTest, uvjerljivo najbolji recenzent tv-a

13 godina

Nisam kliknuo na video pa nisam znao da ju u pitanju nesto od tog klikbejt degenerika.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
R3nchi kaže...

Moja Samsung plazma ima burn in-a i to poprilicno, ima joj 10g! Kao i predzadnji VA monitor starosti 7g! A i ovaj novi 4k za obradu od 2g!(pogotovo windows start ikona!)

Evo testa tko si zeli provjeriti, staviti na fullscreen i pogledati!

Vjerujem da ce se neki iznenaditi

https://cdn.hipwallpaper.com/i/69/76/jDuweI.jpg

Kaze lik kojem je vrhunac televizora grunding!!!

Ok ISpravka panasonic plazme.Ocito da je samsung oduvjek bio half smece.. 

vidim da je par vas popljuvalo quantuma dalje..

Ne znam meni se svidja jer je lik reko iskreno da u danasnje vrijeme svega par tvova valja..

Neko spominje hdtv pa vinceta je fino oceso kao placenika..

R33mba#2892
7 godina
R3nchi kaže...

Neko spominje hdtv pa vinceta je fino oceso kao placenika..

Ajde pogledaj si koji video od Vincenta pa reci iskreno jel tebi njegov review izgleda kao review nekog ko je potplacen, lik pokaze sve testove i kak ih radi. Quantum je za njega nula. Lako je danas biti youtuber kad te ljudi prate cim si vise glup.

15 godina

Običan click-bait fake drama queen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Boris grozni kaže...

contrast 720:1

Stock mjerenja su bila

72% adobeRGB, 72%p3,  94%sRGB, nakon kalibracije je to doslo na:

90% adobeRGB, 96%p3, 100%sRGB.

Ovo sto si napisao gore, doslovno svaki red za sebe znaci da:

1.Ne govoris istinu

ili

2. Nemas pojma o kalibraciji

ili

3. TV je potpuno smece cak i za tu cijenu

11 godina
Boris grozni kaže...

Ja sam uzeo manji model od 55" sve u videu vise manje vrijedi i za 55" koji je placen  3300kn!

Izmjerena svijetlina mu je bila 334 cd/m2 LOŠE

contrast 720:1 UŽAS

Stock mjerenja su bila

72% adobeRGB, 72%p3,  94%sRGB, nakon kalibracije je to doslo na: Prosječno

90% adobeRGB, 96%p3, 100%sRGB. Slikaj

Ja sam televizorom frapiran, odaziv brutalan, menu je solidno nakrcan sve radi lijepo i uredno!

Dobio sto sam i trazio! Preporuka tko trazi telku u tom rangu, e i dobije se odma 5g garancije sto je svakako veliki plus jer u nekim trgovinama ako se oce nadoplatiti to je jos skoro extra 500kn!

Ne znam što želiš dokazati. Možda ok TV za dječju sobu. 

17 godina
pqweasdyxc kaže...
Boris grozni kaže...

Izmjerena svijetlina mu je bila 334 cd/m2 LOŠE

contrast 720:1 UŽAS

Stock mjerenja su bila

72% adobeRGB, 72%p3,  94%sRGB, nakon kalibracije je to doslo na: Prosječno

90% adobeRGB, 96%p3, 100%sRGB. Slikaj

Ne znam što želiš dokazati. Možda ok TV za dječju sobu. 

Tko bi tako nesto zelio svojoj djeci 

10 godina
neaktivan

Pozdrav treba mi pomoc. Ne tice se kupnje al se tice pozicije tva
Dakle htio bi tv stavit na zid pa me zabima dal je ovo previsoko za tv?

https://www.google.com/search?q=ikea%20besta%20tv%20unit%20ideas&tbm=isch&client=ms-opera-mobile&prmd=ivmxn&hl=en&sa=X&ved=0CBYQtI8BKABqFwoTCNDNgcWr9_UCFQAAAAAdAAAAABAS&biw=360&bih=612#imgrc=iiVbS2M52ltpDM

https://imgur.com/a/qZAqKhJ

Dakle u planu mi je kupit ikein tv regal koji je visok cca 66cm a tv je 55" dal ce bit mozda previsoko ako bude montiran za zidu prilozio sam slike kako bi to izglefalo. Ovako je kod mojih rositelja al mi se tu cini da je tv prenisko https://imgur.com/a/ZWF9yzh

Sto vi mislite?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2022 10:31 (croGOREatia).

0 0 hvala 0
4 godine

još da pričaju po školi na čemu u mraku (Borisovom Grundigu) gledaju crtiće, pa da im se klinci počnu sprdati.... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2022 10:34 (Zaporožac).

0 2 hvala 0
4 godine
croGOREatia kaže...

Pozdrav treba mi pomoc. Ne tice se kupnje al se tice pozicije tva
Dakle htio bi tv stavit na zid pa me zabima dal je ovo previsoko za tv?

https://www.google.com/search?q=ikea%20besta%20tv%20unit%20ideas&tbm=isch&client=ms-opera-mobile&prmd=ivmxn&hl=en&sa=X&ved=0CBYQtI8BKABqFwoTCNDNgcWr9_UCFQAAAAAdAAAAABAS&biw=360&bih=612#imgrc=iiVbS2M52ltpDM

https://imgur.com/a/qZAqKhJ

Dakle u planu mi je kupit ikein tv regal koji je visok cca 66cm a tv je 55" dal ce bit mozda previsoko ako bude montiran za zidu prilozio sam slike kako bi to izglefalo. Ovako je kod mojih rositelja al mi se tu cini da je tv prenisko https://imgur.com/a/ZWF9yzh

Sto vi mislite?

po mome ukusu taman sredina između prvog linka, na kojemu mi je taj tv previsok, i drugoga koji mi je prenizak...

tvoja glava bi trebala gledati/udarati po sredini panela

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2022 10:37 (Zaporožac).
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
6 godina
croGOREatia kaže...

Pa to ti najbolje znas. Po polazaju sjedenja stimas tv....

15 godina

Svatko ima svoje preferijencije, ali generalno, za vecinu ljudi, udaljenost donjeg dijela tv-a od poda, otprilike 75 cm... opet kazem, kako tko voli ...

10 godina
neaktivan

https://imgur.com/a/Uax0Jo3

Ovako mislis od poda do pocetnog donjeg dijela tv da je 75cm?

15 godina
croGOREatia kaže...

https://imgur.com/a/Uax0Jo3

Ovako mislis od poda do pocetnog donjeg dijela tv da je 75cm?

Gledaš da ti sredina ekrana bude u razini očiju, ili blizu toga. Jako iznad ili ispod toga nije preugodno. Znači iznad kamina ili pri podu (nove moderne preniske komode) se uglavnom ne preporuča za doma.

Teško je to uspoređivati s drugima, s obzirom na visinu kauča i visinu TV-a od poda. Npr. kod mene je 65" C1 na 80cm od poda do donjeg ruba ekrana (Ikea komoda), ali je i sjedaća površina kauča na 50cm od poda (visok kauč). Tako da su mi oči u razini titlova.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2022 15:22 (Mad Ant).
15 godina

120 cm od poda do sredine ekrana. Za gledanje sa kauča ili stolice (ne sa poda ili kreveta). Mislim da je bolje davati mjeru do sredine ekran, jer do ruba ne znaći puno, kad su različite veličine TV, rzličite i u visini.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda prije 110 ili 100cm do sredine ekrana. Mislim da je ljudima prirodnije gledati malo prema dolje (par stupnjeva) nego tocno horizontalno.

Intel Core 2 Duo E6300 @3500Mhz - 1.4000V, CoolerMaster Hyper-TX, ASUS P5B deluxe, Crucial Ballistix DDR 677 2x1024MB 1000Mhz 4-4-4-8 - 2.45V, Gainward 8800GT 512MB, TV tuner ASUS P7131 Hybrid, HITACH
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
elvis again kaže...

Mozda prije 110 ili 100cm do sredine ekrana. Mislim da je ljudima prirodnije gledati malo prema dolje (par stupnjeva) nego tocno horizontalno.

Ima jedan blesavi problem ako stavis TV prenisko, tj. ako je komoda preniska - ako su drugi uređaji u njoj (kucno kino, player, receiver itd.) i između njih je niski stol za dnevnu sa stvarima na sebi, blokirat ce IR daljince, pa ce trebati mahati/ciljati.

Kod bluetooth daljinaca, kao Magic Remote od LG-a, nema tih problema, ali ostali... Imao sam tocno taj problem (receiver kucnog kina i DVB-T2) dok nisam promijenio komodu za novi TV. Glupost ali iritira.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2022 10:21 (Mad Ant).
16 godina

Meni je primarni tv dva mjeseca bio NOA.

0 0 hvala 0
10 godina

Evo malo se obnavaljam sa TVom. Trenutno imam plazmu, PanasonicTX-P42ST50B 42 ".

Sada je vrijeme za novi.
Prvenstveno me interesira kvaliteta slike. Smart tv i nešto drugo je manje bitno. Taman dnevni boravak, bez svjetla, Android TV box spojen, gleda se Netflix i Stremio...

Veličina 55 " ili 65 "..TV gledam sa udaljenosti od 4m. Sadržaj je 75% 720p ostalo je MaxTV i nešto full HDa. Naginjem ipak dimenizji 55" jer bi mi 65" malo previše rasteriziralo sliku...oduvjerite me :P

TV 55" Samsung QLED 55Q80A

TV 55'' Sony Bravia XR-55X93J 2021g

TV 55'' Sony Bravia KD-55X81J 2021g

Spreman sam dati 7.ooo kn +-500 kn ali bolje što manje za prihvatljivu kvalitetu slike.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2022 17:54 (IstraTourism).

0 0 hvala 0
15 godina
IstraTourism kaže...

Evo malo se obnavaljam sa TVom. Trenutno imam plazmu, PanasonicTX-P42ST50B 42 ".

Sada je vrijeme za novi.
Prvenstveno me interesira kvaliteta slike. Smart tv i nešto drugo je manje bitno. Taman dnevni boravak, bez svjetla, Android TV box spojen, gleda se Netflix i Stremio...

Veličina 55 " ili 65 "..TV gledam sa udaljenosti od 4m. Sadržaj je 75% 720p ostalo je MaxTV i nešto full HDa. Naginjem ipak dimenizji 55" jer bi mi 65" malo previše rateriziralo sliku...oduvjerite me :P

Spreman sam dati 7.ooo kn +-500 kn ali bolje što manje za prihvatljivu kvalitetu slike.

Ja sjedim na 3.5m od 65" C1 i ne bih manje nikako. Loša kvaliteta domaćih programa će doći do izražaja i na 55". Tu nema lijeka, osim da staviš 32" na tu daljinu i gledaš u malu sliku (logika naših staraca uglavnom). Predpostavljam da pod 720p misliš na neku kolekciju filmova, ako su dobre kvalitete izgledat će super na novim 4K TV-ima, naspram 720p domaćih programa sa previše kompresije/premalim bitrateom. Sve ostalo novo, tipa streaming poput Netflixa, ide u 4K plus neki HDR ionako.

Pošto dolaziš sa plazme, uvriježeni savjet je da ideš na OLED zbog kontrasta i nula bloominga, ali u cijenu ti se uklapa 55" LG A1 (60Hz), 55" LG B1 (120Hz) ili za mrvu više 55" LG C1 (120Hz) zbog veće svjetline za HDR:

https://www.nabava.net/search.php?q=lg+oled55&cod=&cdo=

Od ovih koje si naveo XR-55X93J (120Hz, FALD, VA panel), ali je tek parsto kuna jeftiniji od 55" B1 OLED-a. Ostali 65", a da su iole ekvivalent, su 9000 kn nagore.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2022 18:02 (Mad Ant).
13 godina
IstraTourism kaže...

Sada je vrijeme za novi.

Veličina 55 " ili 65 "..TV gledam sa udaljenosti od 4m. Sadržaj je 75% 720p ostalo je MaxTV i nešto full HDa. Naginjem ipak dimenizji 55" jer bi mi 65" malo previše rateriziralo sliku...oduvjerite me :P

Ne znam sta da ti kazem...navikao si na plazmu i prije ces primjetit bilo kakav nedostatak na LCD modelima i to bi ti moglo full smetat,meni se to desilo ali ok ja sam 2016 uzeo Sony seriju 8 4k ovi koje ti navodis su bolji.

16 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
IstraTourism kaže...

Sada je vrijeme za novi.

Ne znam sta da ti kazem...navikao si na plazmu i prije ces primjetit bilo kakav nedostatak na LCD modelima i to bi ti moglo full smetat,meni se to desilo ali ok ja sam 2016 uzeo Sony seriju 8 4k ovi koje ti navodis su bolji.

Sve navedene telke su beskonacno bolje od te plazme... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice