Pogledao sam još malo Sony xr55x93j šta se može dobiti za slične novce kao i C11 i ispada da je Sony u svemu lošiji od C11 osim slike u svijetlom prostoru kako ste i rekli. Odem na e kupi da uzmem C11 ali više ne vrijedi kod. Čekam sljedeću akciju.
Malo me bune ti modeli televizora i nemaju smisla. Sony xr55x90 znatno skuplji od x93, Philips 8506 skuplji i noviji od 8556, Lg nanocell 863 i 89x lošiji od 813...
Oled je oled, uvijek ce biti bolji od qleda (osim oni najjeftiniji sa 300-400nita brightnessa)
Sto se tice modela... Sony X je serija njihovih Led tv-a s fald-dom, A je oled. H oznacava seriju 2020., J oznacava seriju 2021. (90 je bolji od 80, 90-95 se razlikuju samo po standu, boji i nekim znacajkama koje mozes provjeriti na netu ako te bas jako zanima, također isto vrijedi i za 80-85, 85 samo koristi ips, a 80 va panel)
Lg je dosta izravan s oznacavanjem tv-a, imas najbolji G koji je obicno po specifikacijama isti ili mrvu bolji od C, ali nema mount za stolic vec samo wallmount, B je slabiji od C, pa je onda A slabiji od B. 9 oznacava seriju 2019., X oznacava 2020., a 1 oznacava 2021. 2 ce oznacavati seriju 2022.
Philipsovo oznacavanje nemoj uopce gledati, to je koda su dali maloj djeci nek se igraju s brojkama pa su oni slozili nazive tv-a... Ako te zanima neki model upisi na google koji je to tocno.
Samsung uopce nemoj gledati kod nas jer imaju neke bugove i jos su im paneli u qn85 i qn90a ads sto je dosta lose uspoređujuci danasnji standard panela
Znam da je zbunjujuce jer mnogi ne znaju trenutnu cijenu pa ostavljaju staru... onda u nekim ducanima zna biti ista cijena tv-a kad je izasao, a realna je duplo manja
Malo si se zeznuo, nije X nego XR za Sony, te X85J ima VA na 120Hz, a X80J IPS na 60Hz.
Za "nove" Samsunge sa MiniLED ADS/IPS panelom još čekamo da netko ubode pa javi da li je oduševljen kao novinari/youtuberi u inozemstvu.
Ne, ti si se zeznuo, XR samo oznacava njihove Bravia XR procesore, a X je Led model
Novinari/youtuberi su placeni da govore sve lijepo o Samsungu, a nitko ne zeli komentirati razlike u panelima kod nas u europi i u americi.

, odaziv brutalan, menu je solidno nakrcan sve radi lijepo i uredno!