Philips si je nazalost stvorio ovakav dojam o brandu jer su im LCD modeli bili jako jako losi godinama i to nece tako lako promjenit pogotovo jer su im LCD modeli i dalje losi a olede ionako svi naprave dobro jer...oled panel.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što se konkretno tiče Hisense modela 55U7QF, ja bih ga izbjegao. Zašto, jer ima mali broj zona local dimminga. Ako Hisense, onda ili nešto bazično tipa serija 7500 (eventualno 7100 ako vas ne smeta da je model star 3 godine), ili U8QF serija koja je nešto skuplja, ali ima veći broj zona zatamnjivanja, veću svjetlinu i 100 Hz panel.
LG OLED C1 jeli dobra cijena na akciji za 7499kn?
| 10 | Da! |
|---|---|
| 1 | Ne! |
Pozdrav.Jel bi 55' oled bilo previše za 2 metra dužine ili 48'?Gledalo bi se sve,od maxtv-a do Netflixa.Sad imam 49' lcd i taman mi je ali oled je druga priča.
Ja gledam 55inch G1 sa nekih 2m ali kad igram onda sam na nekih 1.5m
Nisam se precizno izrazio,referirao sam se na samu kvalitetu prikaza koja je kod Philipsa godinama losa jer su im lcd modeli losi po tom pitanju.
Da istina je to sto pises....napajanje,maticna,svasta moze riknut ako je losije kvalitete....
Povodom Elipso Black Week-a imate popuste na televizore (i ostalu tehniku) do 21.11., a na određene proizvode i dodatnih 10 % s Premium VISA karticom.
Samo ću izdvojiti Hisense OLED 55A9G koji s VISA popustom košta 5130 kn što je vjerojatno najniže za OLED, tj. možda je samo Grundig prošlih godina znao biti po sličnoj cijeni. Ono što vidim da kritiziraju na recenzijama su neki određeni problemi pri procesiranju pokreta, tj. trzajevi u slici, treperenje, halo efekti, no tko želi najjeftiniji OLED, mislim da neće biti povoljnije prilike od toga. Daju 2+3 godine jamstva pa bar dobijete neku sigurnost kao kompenzaciju potencijalno lošije kvalitete komponenti unutra.
Drugi najpovoljniji je LG 55A13 koji s VISA-om ima cijenu od oko 5670 kn pa bi kvalitetom izrade bio bolji izbor, no vjerojatno ne i kvalitetom prikaza slike.
EDIT: Na ovoj recenziji spominju halo na Hisense-u. Možda ne misle na one tipične "halo efekte" koje proizvodi pozadinsko osvjetljenje, već artefakte koji stvaraju taj "halo" dojam.
Povodom Elipso Black Week-a imate popuste na televizore (i ostalu tehniku) do 21.11., a na određene proizvode i dodatnih 10 % s Premium VISA karticom.
Samo ću izdvojiti Hisense OLED 55A9G koji s VISA popustom košta 5130 kn što je vjerojatno najniže za OLED, tj. možda je samo Grundig prošlih godina znao biti po sličnoj cijeni. Ono što vidim da kritiziraju na recenzijama su neki određeni problemi pri procesiranju pokreta, tj. trzajevi u slici, treperenje, halo efekti, no tko želi najjeftiniji OLED, mislim da neće biti povoljnije prilike od toga. Daju 2+3 godine jamstva pa bar dobijete neku sigurnost kao kompenzaciju potencijalno lošije kvalitete komponenti unutra.
Drugi najpovoljniji je LG 55A13 koji s VISA-om ima cijenu od oko 5670 kn pa bi kvalitetom izrade vjerojatno bio bolji izbor, no vjerojatno ne i kvalitetom prikaza slike.
Halo efekti na oledu....kako su to postigli 🤣
Ajmo ovako ipak smo na tehničkom forumu pa mi reci u čemu je to Philips tv kvalitetan?
Ako imaš neke konkretne stvari za kritizirati o Philipsu, slobodno kaži. Imam 2 modela LED ("The One") i OLED 805 i nema nikakvih grešaka, sve radi super. Rade jednako dobro kao i drugi televizori, tipa Samsung (kojeg isto imam, model Q60). TCL ili HiSense nisam nikad imao i ne mogu ništa tvrditi o njima. Grundig se u zadnje vrijeme izdigao koliko vidim, prije su bili katastrofa sa svojim budget "dumb" TV-ima, u rangu onih iz Kauflanda. Ne razumijem što točno ne valja na Philipsu da je ljudima trn u oku. Volio bih čuti barem jednu konkretnu stvar.
Smeta mi trenutačno kod njih nikakvo ažuriranje softvera, skoro godinu dana nikakvih updateova, i tako će nažalost vjerojatno ostati. Softver je pun grešaka. Znači preostaje kupnja vanjskog playera (fire tv npr.), ali ostalo radi savršeno dobro.
Philips si je nazalost stvorio ovakav dojam o brandu jer su im LCD modeli bili jako jako losi godinama i to nece tako lako promjenit pogotovo jer su im LCD modeli i dalje losi a olede ionako svi naprave dobro jer...oled panel.
Kako sam napisao u gornjoj poruci, osobno mi je zasmetalo na Philipsu nikakvi updateovi (jaaaako dugo vremena, skoro godinu dana), skinuo sam neke filmove u HDR formatu i dosta njih ne želi čitati ispravno (gomila grešaka, slika je zelena ili crvena, ogromni vizualni glitchevi, itd.) Probao s ugrađenim playerom, probao s VLC, MX Player, isl. i ništa ne pomaže. Instalirao KODI a on se skroz zablesavio. Instalirao jedan drugi player, pokrenem ga a on mi "disableira" vanjski USB disk (moram resetirati Android nakon toga). Onda zna "zaboraviti" da sam prebacio na "dark" filmski mod (iako je odabran), moram mod isključiti (prebaciti na nešto drugo) i ponovno vratiti kako bi prebacio. Vanjski soundbar je znao ostati bez zvuka, kao da se zablesavi tu i tamo (Samsung HW-Q800), pa moram ponovno fizički resetirati ne samo TV nego i soundbar. Hardverski gledano Philipsu ne mogu pronaći zamjerku (osim daljinskog), ali softverski gledano to je iskreno nešto na što nemam previše strpljenja - budem si uzeo vanjski player (pod uvjetom da je USB powered) jer ovo ugrađeno je iskreno IMHO vrlo amaterski. Opet ponavljam, hardverski je sve super ali slijedeći put 99.9% šanse da neću uzeti Android.
Ne znam da li samo Philips ima probleme s Android softverom ili je Android TV jednostavno takav...
Ajmo ovako ipak smo na tehničkom forumu pa mi reci u čemu je to Philips tv kvalitetan?
Ako imaš neke konkretne stvari za kritizirati o Philipsu, slobodno kaži. Imam 2 modela LED ("The One") i OLED 805 i nema nikakvih grešaka, sve radi super. Rade jednako dobro kao i drugi televizori, tipa Samsung (kojeg isto imam, model Q60). TCL ili HiSense nisam nikad imao i ne mogu ništa tvrditi o njima. Grundig se u zadnje vrijeme izdigao koliko vidim, prije su bili katastrofa sa svojim budget "dumb" TV-ima, u rangu onih iz Kauflanda. Ne razumijem što točno ne valja na Philipsu da je ljudima trn u oku. Volio bih čuti barem jednu konkretnu stvar.
Smeta mi trenutačno kod njih nikakvo ažuriranje softvera, skoro godinu dana nikakvih updateova, i tako će nažalost vjerojatno ostati. Softver je pun grešaka. Znači preostaje kupnja vanjskog playera (fire tv npr.), ali ostalo radi savršeno dobro.
Kako sam napisao u gornjoj poruci, osobno mi je zasmetalo na Philipsu nikakvi updateovi (jaaaako dugo vremena, skoro godinu dana), skinuo sam neke filmove u HDR formatu i dosta njih ne želi čitati ispravno (gomila grešaka, slika je zelena ili crvena, ogromni vizualni glitchevi, itd.) Probao s ugrađenim playerom, probao s VLC, MX Player, isl. i ništa ne pomaže. Instalirao KODI a on se skroz zablesavio. Instalirao jedan drugi player, pokrenem ga a on mi "disableira" vanjski USB disk (moram resetirati Android nakon toga). Onda zna "zaboraviti" da sam prebacio na "dark" filmski mod (iako je odabran), moram mod isključiti (prebaciti na nešto drugo) i ponovno vratiti kako bi prebacio. Vanjski soundbar je znao ostati bez zvuka, kao da se zablesavi tu i tamo (Samsung HW-Q800), pa moram ponovno fizički resetirati ne samo TV nego i soundbar. Hardverski gledano Philipsu ne mogu pronaći zamjerku (osim daljinskog), ali softverski gledano to je iskreno nešto na što nemam previše strpljenja - budem si uzeo vanjski player (pod uvjetom da je USB powered) jer ovo ugrađeno je iskreno IMHO vrlo amaterski. Opet ponavljam, hardverski je sve super ali slijedeći put 99.9% šanse da neću uzeti Android.
Ne znam da li samo Philips ima probleme s Android softverom ili je Android TV jednostavno takav...
Sony koji sam imao je imao vrlo slicno ponasanje pa bih rekao Android je bio problem.
Probaj napraviti update sa USB sticka. Imamo rekao bih hardverski isti TV i ja nemam niti jedan od navedenih problema... Ovo sa slikom zelena, crvena sam imao i ja nakon update ali se sve riješilo sa resetom
Meni je nevjerojatno da se ovdje neki preporučili Philips... To je smeće od tv-a... Samsung LG Sony su još uvijek u vrhu pa je hisense tcl... Iza toga je Philips u ranku grundinga i sličnih... Ali da ambilight 2 dolara ledice su vau to odma mora da valja...
meni je nevjerojatno da imaš volje toliko srati.
Lijepi pozdrav.
Pogledaj malo recenzije i forume dakle ima se 3 marke tva koji su premium klasa i tu je Sony sa android tv koji nakon Samsung i tizena nebi ni pogledao hvala... Onda imaš bang for buck to je u nas hisense u svitu je to tcl...
Onda dolaze grunding vivax i Philips koji je isti rang ko tcl i hisense ali skuplji jer je zvučno ime i ima trkeljano 3 ledice i vau premium feeling.... A ono kvaliteta ko quadro svako malo će nešto crknut...
Zašto ovdje savjete daju oni koji pojma nemaju ne znam ja se ne kužim toliko dobro u tv ono pratim povremeno i nikad nikome ne bi Philips preporučio osim u slučaju ekstra cijene ali čak ne bi ni tad jer znam njihovu "kvalitetu" koja je +2 i ovisi što te dopadne... Uvijek bi prije preporučio hisense ili čak tcl... Ali prvo bi vidio sto trojstvo za tv ima jer ako je razlika 500 kn rade uzmem pravi LG Sony ili Samsung nego taj škart i drlog....
Imam Philips OLED i mogu reći da su kvalitetno odradili posao. Zaista nemam neke zamjerke, od kvalitete izrade, slike, sustava (Android 9), Ambilighta, zvuka, podržavanja skoro svih standarda, uglavnom prezadovoljan sa TV-om. TV ima garanciju kao i svaki drugi, zar ne?
Probaj napraviti update sa USB sticka. Imamo rekao bih hardverski isti TV i ja nemam niti jedan od navedenih problema... Ovo sa slikom zelena, crvena sam imao i ja nakon update ali se sve riješilo sa resetom
Ako ti ne bi bilo teško,
https://rarbgmirror.org/torrent/dqv8xb2
Da li bi mogao probati ovaj film pustiti na Philipsu pa vidjeti da li imaš glitcheve na njemu?
Hvala lijepa.
Ajde baš probam navečer pa javim...
Osobno na XH900 imam problema sa jakom zeleno obojanom slikom s filmovima i serijama koje su u nekakvom formatu ATVP. Nemam pojma što je to, uglavnom ih izbjegavam i skidam ostale. Primjeri takvog ripa na slici
Apple TV Plus
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirated_movie_release_types
Ne znam da li je ovo samo kratica na linku ili se sadržaj skinut s jabučica+ doista razlikuje. Meni se zna desiti da film u Dolby Vision-u ne prikaže dobro, a onda opet neke prikazuje. Potpuno nejasno koji je "ispravan" a koji ne, i jako mi je teško sada skidati filmove kad nisam siguran koji će mi se prikazivati dobro.
Mogao bih eventualno imati PLEX server na kompu pa preko njega transkodirati na TV, ali to bi značilo i gubitak kvalitete i također izostanak HDR-a (PLEX ne podržava HDR kod transkodiranja ako se ne varam).
Osobno na XH900 imam problema sa jakom zeleno obojanom slikom s filmovima i serijama koje su u nekakvom formatu ATVP. Nemam pojma što je to, uglavnom ih izbjegavam i skidam ostale. Primjeri takvog ripa na slici
Apple TV Plus
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirated_movie_release_types
Ne znam da li je ovo samo kratica na linku ili se sadržaj skinut s jabučica+ doista razlikuje. Meni se zna desiti da film u Dolby Vision-u ne prikaže dobro, a onda opet neke prikazuje. Potpuno nejasno koji je "ispravan" a koji ne, i jako mi je teško sada skidati filmove kad nisam siguran koji će mi se prikazivati dobro.
Mogao bih eventualno imati PLEX server na kompu pa preko njega transkodirati na TV, ali to bi značilo i gubitak kvalitete i također izostanak HDR-a (PLEX ne podržava HDR kod transkodiranja ako se ne varam).
E i samo napomena, Što se tiče Dolby Vision sa torrenta.. tu imam nekih manjih problema, odnosno uvijek rade kada ga pustiš od početka ali ako premotaš počne štekati.. Neki rade bez problema tipa No time to die, a recimo probao jučer Shang Chi IMAX i šteka.. Ali mislim da je stvar do playera ili do samog torrenta jer mi se isto dešava i na Chromecast Google TV :/
Jos jedno/dva pitanja i kupujem :)
Vidim u Elipso imaju LG OLED65CX3LA po 9.999,00kn ali samo izlozbeni modeli, u trgovini mi kazu da su to televizori koji nemaju vise od 50h rada. Savjet oko ovoga, da li se upustiti u kupovinu istoga?
Koja je razlika izmedu ovih:
OLED65B9PLA.AEU 8.999,00 (zasto mi se cini da je ovo bolji izbor nego A13?)
OLED65A13LA.AEU 9.299,00
Najradije bi uzeo OLED55C11LB.AEU 7.499,00 ali se bojim da mi to bude premalo (udaljenost sa koje gledam 3,2m)
Pitam jer se bojim da na kraju ne uzmem OLED65C11LB.AEU 11.534,00kn.
Trenutno imam staru plazmu Panasonic P42S30. Gleda se Netflix, AppleTV, filmovi.
Hvala
Drugi najpovoljniji je LG 55A13 koji s VISA-om ima cijenu od oko 5670 kn pa bi kvalitetom izrade bio bolji izbor, no vjerojatno ne i kvalitetom prikaza slike.
EDIT: Na ovoj recenziji spominju halo na Hisense-u. Možda ne misle na one tipične "halo efekte" koje proizvodi pozadinsko osvjetljenje, već artefakte koji stvaraju taj "halo" dojam.
Ekipa, sto je jos dobro od ovih modela na popustu u Elipsu s 55" dijagonalom?
Jos jedno/dva pitanja i kupujem :)
Vidim u Elipso imaju LG OLED65CX3LA po 9.999,00kn ali samo izlozbeni modeli, u trgovini mi kazu da su to televizori koji nemaju vise od 50h rada. Savjet oko ovoga, da li se upustiti u kupovinu istoga?
Koja je razlika izmedu ovih:
OLED65B9PLA.AEU 8.999,00 (zasto mi se cini da je ovo bolji izbor nego A13?)
OLED65A13LA.AEU 9.299,00
Najradije bi uzeo OLED55C11LB.AEU 7.499,00 ali se bojim da mi to bude premalo (udaljenost sa koje gledam 3,2m)
Pitam jer se bojim da na kraju ne uzmem OLED65C11LB.AEU 11.534,00kn.
Trenutno imam staru plazmu Panasonic P42S30. Gleda se Netflix, AppleTV, filmovi.
Hvala
A1 prekrizi odmah jer ima 60hz panel.
B1 ima 2x hdmi 2.1 i cini mi se da je jedan od njih eARC sto ti ostavlja samo jedan
C1 ima 4xhdmi 2.1 i ako se dobro sjecam noviji procesor pa stoga i bolje procesiranje slike.
Ekipa, sto je jos dobro od ovih modela na popustu u Elipsu s 55" dijagonalom?
BX 6500kn ako ti to nije previse.
Koji ti je max budzet?
Najkompletniji model na trzistu je LG C1 sad dali je u Hr best buy ne znam,u DE je.
Ako ti ne bi bilo teško,
https://rarbgmirror.org/torrent/dqv8xb2
Da li bi mogao probati ovaj film pustiti na Philipsu pa vidjeti da li imaš glitcheve na njemu?
Hvala lijepa.
Evo skinem i ja i probam na Philips LED-u i OLEDU!
Nemas do 5000kn oleda.
Nemas do 5000kn oleda.
Hisense A9G je jako blizu te cijene u OLED kategoriji, ali kao sto sam naveo burn-in me brine pa i ne bi bas OLED.
Mene zanima sto je u tom 5000kn price-pointu trenutno najbolje, dakle ne OLED..
Nemas do 5000kn oleda.
Što nema u Elipso neki za oko 5000 kn 55" Vizio ili Hisense. Vidio ga izloženog i prvo pomislio kako LCD ima žive boje i super crnu i onda shvatio da je OLED
Vrijeme za kupovinu pa gledam malo ove akcije u Elipsu i dosta privlačno izgleda
SAMSUNG QE65QN95AATXXH (ima čak i popust od 10%, ali nije presudno kod kupovine) ili
LG 65C1 koji dođe nešto više.
Zanimaju me vaša mišljenja i koji od ova dva uzeti ili nešto treće jer nisam baš u tome. Gledanje MaxTV, PS5, filmovi itd..
Hvala.
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-75A7100F/
Šta kažete na ovu priliku za manje od 5 tisuća, 75 incha??
Za punca i punicu je koji nikad ni ne gledaju 4K...
.