Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.670
|
čitano: 27.673.508
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
nex987 kaže...

Brzina androida je ista na Sony-u i Philipsu, probao oba

Da, jedino na Sony oled AF9 radi najbrže zbog najnovijeg Chipseta in više memorije.

7 godina
neaktivan
Pixel kaže...
 ne kužim,  55NU7023 je 3800 kn ! 49" model je 3300 kn ! Cijela serija 7000 je slična po performansama

50NU7402 je bio moj favorit naspram svih LG-ja u tom rangu

ali vidim da ga retko ko spominje, favorit je serija NU8002 ali je

van dometa nažalost.

zato se mislim da idem na UK6950, dosta ljudi ga ima i samim tim ima legit utisaka, čekamo onda i Tomislava.

dakle VA se sigurno ok vidi/gleda i po danu, dokle god ne premašuje ugao od 30? 

edit: vredi li 50UK7550 oko stoju evra više od 50UK6950 ako se ne koristi kao monitor? njemu su svi modeli IPS

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 20:47 (happytimes).
15 godina
neaktivan
jomi kaže...

Ljudi ignorirajte Garfilda, ubija s Philipsom.

1. I osnovni savjet je bilo koji TV samo ne Philips - sofware je živi cirkus, dati tolike novce za TV i onda gledati kako šteka nedaj bože nikome.

Rang lista TV-a

1. Sony (malo ga pati cijena)

2. Samsung (mrvu lošiji od Sony-a, Qledovi odlična slika samo zašto nema DTS)

3. Lg (Još mrvicu lošijij od Samsunga, ali ga spašava Webos koji melje sve živo - Lg moj favorit pogotovo ako je budžet u granicama Oleda.)

.

99. Philips (može imati svemirske panele kad je software na razini Končara)

Na praktički svim online forumima koje mi je google ponudio dok sada istražujem, koncenzus je bio da je Sony još sporiji od Philipsa ili bilo kojeg drugog proizvođača koji radi sa androidom?

Nego, što se tiče tih akcija..

Da li stvarno u proljeće ih bude? I koliki popusti inače budu?

Jer gledam, ovaj Philips na kojega sam se nameračio, PUS7303, je sada 4300, a KAŽE da je inače 5000.

Ali, pošto nisam nikada ranije gledao, da li je stvarno bio većinu vremena 5000? Tj, koja mu je stvarna cijena?

Jer ako će na proljeće biti opet ista ili bolja akcija, a postoji pansa da je novi model neznatno skuplji, radije bih čekao? Ili se to odnosilo samo na OLED?

Jer. čitam tomsguide, kaže Jan/Feb je prepuno dealova, jer prodavači rasčišćavaju inventorij za nove modele. A to je sad!

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 18:21 (markizvonschnitzel).
14 godina
protjeran
happytimes kaže...
Pixel kaže...
 ne kužim,  55NU7023 je 3800 kn ! 49" model je 3300 kn ! Cijela serija 7000 je slična po performansama

van dometa nažalost.

zato se mislim da idem na UK6950, dosta ljudi ga ima i samim tim ima legit utisaka, čekamo onda i Tomislava.

To što ga nitko ne spominje ne znači, da je lošiji napram Lg-ju.. Čak je nešto bolji napram Lg-ju. A isto je bolji i Philips model 7303. Lg jednostavno ne može prikazat takvu kvalitetu slike, pošto nema dobrog procesora u tim nižim serijama:))

A slikovni procesor je danas presudan, pošto ionako koriste uglavnom svi jednake panele..

14 godina
protjeran
markizvonschnitzel kaže...
jomi kaže...

Ljudi ignorirajte Garfilda, ubija s Philipsom.

1. I osnovni savjet je bilo koji TV samo ne Philips - sofware je živi cirkus, dati tolike novce za TV i onda gledati kako šteka nedaj bože nikome.

Rang lista TV-a

3. Lg (Još mrvicu lošijij od Samsunga, ali ga spašava Webos koji melje sve živo - Lg moj favorit pogotovo ako je budžet u granicama Oleda.)

.

Na praktički svim online forumima koje mi je google ponudio dok sada istražujem, koncenzus je bio da je Sony još sporiji od Philipsa ili bilo kojeg drugog proizvođača koji radi sa androidom?

Nego, što se tiče tih akcija..

Da li stvarno u proljeće ih bude? I koliki popusti inače budu?

Jer gledam, ovaj Philips na kojega sam se nameračio, PUS7303, je sada 4300, a KAŽE da je inače 5000.

Ali, pošto nisam nikada ranije gledao, da li je stvarno bio većinu vremena 5000? Tj, koja mu je stvarna cijena?

Jer ako će na proljeće biti opet ista ili bolja akcija, a postoji pansa da je novi model neznatno skuplji, radije bih čekao? Ili se to odnosilo samo na OLED?

Jer. čitam tomsguide, kaže Jan/Feb je prepuno dealova, jer prodavači rasčišćavaju inventorij za nove modele. A to je sad!

Nasporije radi Android na TCL televizorima..

7 godina
markizvonschnitzel kaže...

ako misliš na 50" model onda je on skoro non stop bio na akciji u elipsu po 4300kn..

17 godina
happytimes kaže...
Pixel kaže...

van dometa nažalost.

edit: vredi li 50UK7550 oko stoju evra više od 50UK6950 ako se ne koristi kao monitor? njemu su svi modeli IPS

Gle, tvoja lova , kupi sto hoces, ali moram te upozoriti da ti je argument los.

To sto je hrpa ljudi odabrala neki tv jer nisu znali bolje nije nikakav argument da je to bolji tv.

Vecina tih ljudi nikad nije imala iskustva s nekim boljim modelima i nemaju nikakvu referencu da bi mogli dobro procjeniti tv.

Vidio sam obadva ta tva u kucnim uvjetima, a garantiram ti da 99% ljudi okoji ga imaju prije kupnje nisu vidjeli niti jedan.

Mene se taj lg nije niti najmanje dojmio. Samsung mi je imao bolju sliku i os mu je brze radio.

Kakav utisak ocekujes od bilo koga tko ne moze tv usporediti s ovim drugim ili nema iskustva s tvima ?

Imas za obje te serije recenzija po netu od nase hdtelevizije do rtingsa pa si pogledaj sto kazu i smetaju li te pojedini nedostatci tva.

Po meni je nu7000 serija best buy u toj klasi.

14 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Serija 7 počinje od 7400. 7000/7100/7300 su prepakirana serija 6.

2 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

hvala hvala, cenim sve sugestije, zato i pišem.

sa tehnikom ovog tipa

teško je uopšte davati preporuke jer stalno izlaze novi modeli,

imaš nečiji utisak i iskustvo od svega par meseci, tops.

svi ovi hvaljeni modeli će svoje lice pokazati za dve godine a tad će ih se retko ko i sećati.

zato je dobro doći do znalačkih komentara poput 

toga čije VA panele koristi LG, koji proizvođač je šta ukinuo, otkriti šta

nije navedeno na sajtu proizvođača, itd.

meni je samo važno da shvatim ponašanja panela pri određenoj svetlosti

a nakon današnjih komentara mi je jasnije da na prikaz od IPSa

utiče svetlost a na VA utiče ugao gledanja.

i još uvek je teško doneti odluku.

50NU7402 može da se nabavi za 550 evra što je između UK6950 i UK7750,

i smatram dobrom ponudom.

iritantno pitanje ali: kako unapred saznate da je fajl u DTS ili drugom codecu?

taj problem može da se preskoči mirroringom sa PC-ja?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
jomi kaže...

Rang lista TV-a

.

.

.

.

.

.

.

Da nisi malo preterao:) Ovdje si pogledaj.

PHILIPS 65PUS7601 (15.738,03 kn)

https://www.makspro.hr/led-tv-philips-65pus7601-4k.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

I tested Android TV 8.0 (Oreo) on the Philips 65PUS7601 UHD TV from 2016 lineup. Check out how the new platform looks and performs.

15 godina

Prativ ovu temu od kada sam postavio pitanje za best buy tv do 3500kn i dobio odgovor LG UK6470. 

No sada se dvoumim između LG 50UK6470 i Samsung 50NU7023 ili neki slican da je 49-50 incha? Ne mogu pronaci tocan model da ima kod nas u shopovima, pronalazim samo 55.

Postoji li nešto bolje? Također, kako smo zaključili između LG 50UK6470 i 50UK6300 je samo razilka u postolju, tako da mozda budem uzeo i 50UK6300.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala CRT

Nakon što sam sve odgledao, ipak sam odlučio čekati.

Iz razloga što želim android, ali me zanima kakav će biti Android TV 9.

Ako dealova bude na proljeće ljeto, tada ću nešto uzeti, ili noviji model neki, ili stariji na akciji ako na Android TV 9 nema nekih većih napredaka.

0 0 hvala 0
14 godina
happytimes kaže...

Pise u imenu/ opisu fajla. I da, ako pustas na kompu i castas na TV, nemas problema s time.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
12 godina

Pozz ekipa odavno nisam nesto komentirao ovdje...

Ako moze pomoc trebao bi mi tv do 5000kn,bitno je da ima android i backlight nije za mene nego prijatelja i koliko ja znam ostaje mu samo philips kolko ja znam?

Sta vi mislite?

Dzaba sto sam ga pokusavao odgovorit,ali zapeo je za to svijetlo i gotovo 

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
happytimes kaže...

hvala hvala, cenim sve sugestije, zato i pišem.

sa tehnikom ovog tipa

teško je uopšte davati preporuke jer stalno izlaze novi modeli,

imaš nečiji utisak i iskustvo od svega par meseci, tops.

svi ovi hvaljeni modeli će svoje lice pokazati za dve godine a tad će ih se retko ko i sećati.

zato je dobro doći do znalačkih komentara poput 

toga čije VA panele koristi LG, koji proizvođač je šta ukinuo, otkriti šta

nije navedeno na sajtu proizvođača, itd.

meni je samo važno da shvatim ponašanja panela pri određenoj svetlosti

a nakon današnjih komentara mi je jasnije da na prikaz od IPSa

utiče svetlost a na VA utiče ugao gledanja.

i još uvek je teško doneti odluku.

50NU7402 može da se nabavi za 550 evra što je između UK6950 i UK7750,

i smatram dobrom ponudom.

Gle, niti jedan od ova dva tv-a nije nešto ekstra, to su solidni tv-ovi i ok su za uobičajeno gledanje tv-a bez prevelikih zahtjeva za kvalitetom slike.  Prikazat će sadržaj pristojno, večini će slika biti ok jer su na to do sad i navikli, vjerojatno će izgledati nešto bolje od dosadašnjih tva. Ali treba biti realan i neočekivati čuda, ti tv-i ne mogu prikazati HDR ako to očekuješ, za to ti treba barem NU8000 koji si spomenuo , ali to je već puno više love.

Ponašanje pri određenoj svjetlosti, nisam siguran da si dobro to shvatio.  Tu je nekoliko stvari u igri, antirefleksivni sloj ekrana, vršna svjetlina tva, kontrast tva.

Svjetlos potpuno jednako djeluje na obatipa panela, stvar je kako se tv bori s time.

Antirefleksivni sloj (nebitno je li panel ips ili va) je bitan kako bi se umanjio odraz svjetla i okoline na ekranu (tu je cak lg 6950 nešto bolji od samsunga, ali  trebakledati konkretne modele za pojedina trzista jer to jako varira), to ti koristi kad po danu gledas tv pa da ne vidiš odraz okoline na ekranu kad su na tvu tamni djelovi slike.  

Vršna svjetlina je isto bitna najviše ako gledaš tv pod jakim svjetlom kako bi slika bila dovoljno svijetla, tu su oba tv-a podjednaka i to nema veze je li panel VA ili IPS. Oba ova tv-a su ovdje sličan i niti jedan ne ide prko 300 nits što je dovoljno za večinu uvijeta gdje se tv gleda.

Kontras je na strani samsunga i to debelo.  Kontrast je bitan kad tv mora prikazivati sliku u uvijetima gdje okolo ima puno svjetla kako bi tamne dijelove slike moga držati tamne dok svijetli moraju biti jako svijetli.  IPS tu ima dosta problema. Naravno kontrast je bitan i kako bi slika bila realističnija , a ne isprana i bljedunjava. U mraku dobar kontrast pomaže da crni dijelovi slike nemaju glow.

IPS u uvijetima gdje ima puno svjetla djeluje ok zato što se tu manje vide njegovi nedostatci, to si valjda mislio da na njega utječe svjetlo.

Samsung ne zna dekodirati DTS, ako nešto puštaš preko internog playera i zvuk je u DTS-u , nećeš imati zvuka. Ako puštaš iz vana preko tv-a i očekuješ da TV dekodira zvuk i ako je on u DTS-u , opet nećeš omati zvuk. Ako zvuk s kompa puštaš preko bio čeg drugog ili komp radi konverziju u neki drugi format onda je OK

14 godina
protjeran
hrka11 kaže...

Pozz ekipa odavno nisam nesto komentirao ovdje...

Ako moze pomoc trebao bi mi tv do 5000kn,bitno je da ima android i backlight nije za mene nego prijatelja i koliko ja znam ostaje mu samo philips kolko ja znam?

Sta vi mislite?

Dzaba sto sam ga pokusavao odgovorit,ali zapeo je za to svijetlo i gotovo 

Ovdje imaš veoma dobar model..

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus7503-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-62102051

Ili taj nešto malo slabiji model.

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus7303-12-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-67325771

12 godina

Tvoje misljenje sam uvik zaobilazio i vrlo si naporan po forumu...ali posto ostaje jedino philips kao izbor i nema sanse da se prijatelj pridomisli moram te ipak pitat onda u cem je razlika u ova dva modela?

Kod nas na oglasu cak i cijena nije razlika velika u 200kn razlike.

Netko drugi ima li savjet?

14 godina
protjeran
hrka11 kaže...

Tvoje misljenje sam uvik zaobilazio i vrlo si naporan po forumu...ali posto ostaje jedino philips kao izbor i nema sanse da se prijatelj pridomisli moram te ipak pitat onda u cem je razlika u ova dva modela?

Pa model 7503 ima več 10 bitni panel, nešto bolji sveukupni index kvalitet slike i bolji zvuk. Poslao sam ti tabelu na PM, pa si pogledaj detalnije razlike.

18 godina
odjavljen
garfield1 kaže...
hrka11 kaže...

Pa model 7503 ima več 10 bitni panel, nešto bolji sveukupni index kvalitet slike i bolji zvuk. Poslao sam ti tabelu na PM, pa si pogledaj detalnije razlike.

Ja bih ga poslao u kurac na tvom mjestu.

Freak Show Inc.
7 godina
neaktivan

Pixele, hvala ti ko bratu!! 

napokon sam sve razumeLA, idem da proslavim 😂

čim budemo precizirali ugao gledanja, doneće se konačna odluka (navijam za Samsung)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Friday kaže...
garfield1 kaže...
hrka11 kaže...

Zar te roditelji nisu naučili lepog ponašanja..? Svejedno što si na forumu, treba, da budeš pristojan..

8 godina
protjeran

Gardield !

Krati citate, nisi 5 dana na forumu....

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

2 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
garfield1 kaže...

Zar te roditelji nisu naučili lepog ponašanja..? Svejedno što si na forumu, treba, da budeš pristojan..

Oprosti, ali hrka uvijek izvuce ono najgore iz mene

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...

To je bio prvi korak,posto ne odustaje drugi korak je trazi tv 

12 godina
garfield1 kaže...
Friday kaže...

Dzabe ti njemu govoris,samo ceka priliku da me posalje u kurac...koda sam mu kriv nesto.

7 godina
neaktivan
Pozdrav, u procesu sam nabavke televizora i nekako sam najblizi kupnji Sonyja. Cjenovni rang je do max 4.5-5k kn, velicina ekrana 55, ali ako ima 49, 50 koji bi bio ipak bolja opcija u tom rangu, moze i to doci u obzir...tu sam pronasao modele tipa xf7005, 7596. Trenutno su na akciji u sd do 31.1. i nude 5 god garancije. xf7005 kosta 4850 kn, pa me zanima da li bi to bila dobra kupnja i postoji li mozda bolja opcija za tu cijenu? 

Vazan mi je dts jer gledam dosta skinutih filmova i serija pa je Samsung odmah otpao, aplikacija nije nesto sto puno koristim, vise me zanima sama kvaliteta slike i boje, to mi je najvazniji faktor kod kupovine.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Arai kaže...

Ako je u pitanju LG evo što kaže službeni support:

"Thank you for your interest LG C9 4K HDR Smart OLED TV w/ AI ThinQ® - 65" Class (64.5" Diag), Model # OLED65C9PUA has just gone into production and until it nears production completion, we will not have a timetable for availability, pricing or a release date for the TV. The earliest date for products that are showcased at CES to hit stores is around mid to late March and at a later date for premium products like the LG OLEDs..."

Ako uzmemo u obzir prošlogodišnju seriju ne vjerujem da će biti dostupni prije travnja. Sredinom ili pred kraj travnja, a i to je dosta optimistično... Vjerojatno će početna cijena za sve OLED-e ići barem 500 eura dolje u odnosu na prošlu godinu. Za veće dijagonale možda čak i više od toga. Stari modeli će naravno pojeftiniti...

PUA su modeli za usa i oni uvijek ranije dođu, čak već i krajem veljače/početkom ožujka.

PLA/LLA su EU modeli i vjerojatni datum je negdje kraj ožujka. Ono što se najviše očekuje je MSRP za seriju 9- nema još niti neslužbenih informacija ali ako gledamo kako su cijene s godinama padale onda je za očekivati da će cijene biti niže i više od 500€.

Kratak podsjetnik kako su se cijene lansiranih modela kretale u Njemačkoj kao jednom od glavnih EU tržišta za OLED-e i s najnižim cijenama:

2017 65C7 MSRP 5299€/ 55" 3299€

2018 65C8 MSRP 3499€/ 55" 2499€

U roku samo nekoliko dana je cijena pala 20-30% ovisno o modelu i shopu.

Ako bi morali prognozirati onda bi cijena u Njemačkoj za C9, koji će sigurno biti best buy ove godine, mogla biti 2999€ za 65" i 1999€ za 55". S uobičajenim prvim sniženjem cijena kod njih to bi onda moglo značiti ispod 2500 za 65" te oko 1500 za 55":) A do kraja godine vjerojatno nas očekuju i rekordno niske cijene.

S obzirom na dosta noviteta koje C9 ima u odnosu na C8 to su odlične prognoze:)

17 godina
happytimes kaže...

Pixele, hvala ti ko bratu!! 

napokon sam sve razumeLA, idem da proslavim 😂

čim budemo precizirali ugao gledanja, doneće se konačna odluka (navijam za Samsung)

Sorry, nisam znao da si curka/djevojka/žena :)

17 godina
Flagship kaže...

S obzirom na dosta noviteta koje C9 ima u odnosu na C8 to su odlične prognoze:)

Kakvi noviteti ? pa 99% stvari je dorada softvera koje mogu napraviti i na seriji 8. Pitanje je hoće li. Nadam se da barem dio hoće.

10 godina

Postovanje. Trebam savjet u vezi izbora tv-a za roditelje. Rekli su mi da mogu dati max 2000kn. Tv bi uzeo u SD, fullhd je dovoljna rezolucija i ne mora biti smart tv, dijagonala nekih cca 100cm ako ulazi u budzet. Evotv bi bio spojen na tv ako to igra ulogu. Pozeljna garancija od 5 g. Lp i hvala na sugestijama.

Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2019 14:07 (deepshitcro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice