Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.672
|
čitano: 27.694.094
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ima tko kakva iskustva sa ovim izlozbenim primjerima TVova?
Vrtim vec 2 tjedna nabavu i ludim lagano. Piknuo sam oko na 2 telke i konstantno uz upite na mailu dobivam odgovor da je rijes o izlozbenim primjercima. U pitanju su Sancta Domenica i Elipso ducani, te LG/Samsung verzije televizora.
Mislim si da je jos okej uzet taj izlozbeni kad imam 2+3godine garanciju. Valjda ce se nesto sjebat u tih 5 godina ako su izlozbeni, a ne nakon isteka garancije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Leon4rdo kaže...
Duje2 kaže...

Seki 55 inch ti je jeftinije nego verzija od 49, na nabavi je 55 4100kn https://euroshopmarket.com.hr/panasonic-viera-tx-55fx780e-55-inches-140-cm-955?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click dok je je 49 inch 6200.

Engleska firma sa računom u Njemačkoj, uplata se vrši samo uplatom na konto.

Bankovni prijenos (plaćanje unaprijed)

EURO SHOP MARKET LTD.
(SWIFT/BIC): DEKTDE7GXXX
IBAN: DE65 7001 1110 6053 5721 79

Warnung vor folgendem Konto: IBAN: DE75 7001 1110 6053 0142 49. Ti očito imaš namjeru popušiti ban.

Šta je s tim euroshop marketom, jel to neka patka ili šta

mislim da sam preko jeftinije.hr naletio na njihov link

Malo sam prošvrljao i vidio ovaj sony da je ok cijena

https://euroshopmarket.com.hr/sony-bravia-kd-55xf9005b-55-inches-139-cm-916

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 1:50 (Dr_Acula_Hr).
15 godina
Zver kaže...

Što je bolje, 55 inča IPS sa Direkt ili Eđe osvjetljenjem? Konkretno LG uk 6500 ili 6300.

Eto gledam ta 2 model i Hisense 55a6550. Igra se plejka, netfilx, maxtv. sport ne gledam XD.

i dosta 720p materijala. Malo sam danas bacil oko... ovi naši SD kanali su stvarno jad i bijeda na 55''. Koma.

Edge backlight je los kod svih nazalost, cijeli mid-range je stoga sranje zapravo jer ces na svima vidjeti taj efekt, nebitno koji panel. Ono sto mozes je zagasiti local dimming (ili ga staviti na low)i dobiti slicno direktu. Nema ti tu pomoci samo ti nece svi reci isto. Trebalo bi gledati FALD ali to kosta zasada, bar dok ne vidimo sta se nudi novo ove godine. Ja osobno ne volim cijeli taj srednji fake segment po puno novaca (dok ne dođes do FALD-a, iako ni on nije super bas), pogotovo sto se kosi cijenom sa OLED-ima. Iskreno preporucam ili nesto do 5000 ili od 10000 nadalje.

17 godina
craigbelamy kaže...

Pozdrav svima imam dvojbu oko ova dva modela pa molim za pomoć u odabiru, a radi se o LG 49SK8100PLA i LG 49UK7550MLA. Znam da je ovaj prvi klasa vise ali je razlika u cijeni oko 800-900 HRK pa me zanima da li se ta razlika isplati. TV inace ne koristim za gaming nego samo film, muzika, sport i sl. Moze i neki prijedlog za neki Samsungov model u ovom rangu.

Ja bi uzeo Samsung q6fn ili nu8002 , nikad ove ipsove.

Ako baš inzistiraš na LG-u onda 49SK8100PLA od ta dva

17 godina

Ovaj thread općenito postaje smiješan, na svakoj stranici netko postavi apsolutno isto pitanje, stalno se traži jedno te isto, preporuka tv-a od 4000 -7000 kn, u igri su stalno lg serija 6 ili 7, samsung nu serija 7 , pokoji philips ili hisense, sony

Pa dajte ljudi pročitajte barem tri stranice prije, dobit ćete odgovore bez da išta pitate. Već smo sve odgovorili puno puta, dali preporuke po klasama.

Treba staviti neki sticky post s preporukom tv-a po cijenovnim kategorijama da se stalno ne vrtimo u krug.

5 0 hvala 0
17 godina
DariX kaže...

Ima tko kakva iskustva sa ovim izlozbenim primjerima TVova?
Vrtim vec 2 tjedna nabavu i ludim lagano. Piknuo sam oko na 2 telke i konstantno uz upite na mailu dobivam odgovor da je rijes o izlozbenim primjercima. U pitanju su Sancta Domenica i Elipso ducani, te LG/Samsung verzije televizora.
Mislim si da je jos okej uzet taj izlozbeni kad imam 2+3godine garanciju. Valjda ce se nesto sjebat u tih 5 godina ako su izlozbeni, a ne nakon isteka garancije 

kod lcd-a tu ne vidim problem pogotovo ako je garancija 5 godina i ako su tvi u potpuno ispravnom stanju

11 godina
Pixel kaže...

Ovaj thread općenito postaje smiješan, na svakoj stranici netko postavi apsolutno isto pitanje, stalno se traži jedno te isto, preporuka tv-a od 4000 -7000 kn, u igri su stalno lg serija 6 ili 7, samsung nu serija 7 , pokoji philips ili hisense, sony

Pa dajte ljudi pročitajte barem tri stranice prije, dobit ćete odgovore bez da išta pitate. Već smo sve odgovorili puno puta, dali preporuke po klasama.

Treba staviti neki sticky post s preporukom tv-a po cijenovnim kategorijama da se stalno ne vrtimo u krug.

Brate, mislio sam da ne polemisem ovde sa tobomm vise ali ti si nepopravljiv, auuuu, pa ti bre sve nas koji imamo LG televizore smatras da smo neki totalni laici. Ja sam nekoliko puta pisao o tome i rekao da vise necu, ali ti si stvarno nepopravljiv covece. Pa da znas koliko imam privatnih poruka na mom e-mailu i ljudi mi se zahvaljuju sto su kupili LG SK8500, a ti ga propisno ispljuvao i ako nisi u zivotu video taj tv, ali se uhvatio ko pijan plota, ips, ips, ips, ma aman vise coveku. Ljudi koji su mi pisali, strahovali su od tvojeg pisanja i tvojih kojekakvih komentara kako nece imati crnu boju, ali im je laknulo kada su viedli da to nije tako u praksi. Pricam za SK8500, koji ima sasvim korektnu crnu boju i koji je stvarno ok izbor za buduce kupce, pa napominjem potencijalnim kupcima ovog modela da ne strahuju i da slobodnu kupuju seriju 8 od LG-ja, a ti brate pljuj do mile volje po ips panelima koji ruku na srce na seriji 6 i nisu nesto, ali za seriju 8, 9 to reci i praviti nas budalama ovde, ma bre smanji loptu vise. Ma dzabe ovo pisem nastavi sa pljuvanjem, pozz

11 godina

A ti pajdo smanji sa brekanjem.Na HR forumu si gost.

1 0 hvala 0
18 godina
levca5 kaže...

Pricam za SK8500, koji ima sasvim korektnu crnu boju

Da, ima sasvim korektnu crnu jedino kad je ugašen  ili (prividno) kad je upaljeno svjetlo u prostoriji gdje se gleda. Uz maksimalni kontrast od cca 1:1300 koliko taj model može potegnuti (imaš testove na netu ako ti se ne mjeri) nema nikakve teorije da mračnija slika dobro izgleda po mraku. Može biti ok jedino onome ko u mraku nikad nije vidio sliku dobrog VA panela, oled da ne spominjem. Drugim riječima drlog kao i svaki drugi IPS za gledanje u mraku.

Deckard
15 godina

Ovo je bolje od sapunice

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Tascam kaže...

prestani zivjeti u 91prvoj.

15 godina
deckard kaže...
levca5 kaže...

Da, ima sasvim korektnu crnu jedino kad je ugašen  ili (prividno) kad je upaljeno svjetlo u prostoriji gdje se gleda. Uz maksimalni kontrast od cca 1:1300 koliko taj model može potegnuti (imaš testove na netu ako ti se ne mjeri) nema nikakve teorije da mračnija slika dobro izgleda po mraku. Može biti ok jedino onome ko u mraku nikad nije vidio sliku dobrog VA panela, oled da ne spominjem. Drugim riječima drlog kao i svaki drugi IPS za gledanje u mraku.

Samo necemo izostaviti da jako veliki broj ljudi ne gleda tako, ili jako, jako rijetko. Na to dodamo i da vecina zapravo ni ne shvaca o cemu mi to. Nekolimo poznatih, koji su i tehnicke osobe, ne kuze razliku i odusevljeni su sa svime sto donosi SK8500 (za cijenu koja je bila na popustu). Pa ti vidi... Jer za full ugođaj znamo koji je jedini izbor.

10 godina
protjeran

Za full ugođaj je najbolji SonyXF9000 

Napad je najbolja obrana :)
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
C3c1l kaže...
Tascam kaže...

Momak  ne živim u 91-oj ,iako se ti tada nisi vjerojatno niti rodio.Što je previše=previše je i iritantno.

14 godina
neaktivan
Tascam kaže...
C3c1l kaže...
Tascam kaže...

Momak  ne živim u 91-oj ,iako se ti tada nisi vjerojatno niti rodio.Što je previše=previše je i iritantno.

Slusaj me "momak", bio u skoli ako te bas tocno interesira.

Nema potrebe da podizes tenzije bez cilja.

8 godina
neaktivan
levca5 kaže...
Pixel kaže...

Brate, mislio sam da ne polemisem ovde sa tobomm vise ali ti si nepopravljiv, auuuu, pa ti bre sve nas koji imamo LG televizore smatras da smo neki totalni laici. Ja sam nekoliko puta pisao o tome i rekao da vise necu, ali ti si stvarno nepopravljiv covece. Pa da znas koliko imam privatnih poruka na mom e-mailu i ljudi mi se zahvaljuju sto su kupili LG SK8500, a ti ga propisno ispljuvao i ako nisi u zivotu video taj tv, ali se uhvatio ko pijan plota, ips, ips, ips, ma aman vise coveku. Ljudi koji su mi pisali, strahovali su od tvojeg pisanja i tvojih kojekakvih komentara kako nece imati crnu boju, ali im je laknulo kada su viedli da to nije tako u praksi. Pricam za SK8500, koji ima sasvim korektnu crnu boju i koji je stvarno ok izbor za buduce kupce, pa napominjem potencijalnim kupcima ovog modela da ne strahuju i da slobodnu kupuju seriju 8 od LG-ja, a ti brate pljuj do mile volje po ips panelima koji ruku na srce na seriji 6 i nisu nesto, ali za seriju 8, 9 to reci i praviti nas budalama ovde, ma bre smanji loptu vise. Ma dzabe ovo pisem nastavi sa pljuvanjem, pozz

Ne treba podržati to smeće od matrice iz 1996!
Contrast ratio 1000:1 a 2019 lol:)

17 godina
levca5 kaže...
Pixel kaže...

Kao što vidiš , ne raspravljaš ovdje samo samnom, popriličan broj ljudi misli isto o  ips panelima. 

Blago tebi ako je tebi to dobra crna, uživaj. I daj više prestani govoriti što sam vidio , a što nisam jer sam ti već rekao da apsolutno nemaš pojma tko sam , čime se bavim i što sam vidio , a što ne. 

Tamo od kud si ti (bez ikakve negativne konotacije)  možda je stanje na tržištu drugačije, standard drugačiji, očekivanja ljudi drugačija, ali s obzirom na cijen u Hr za cijenu bilo kojeg tog LG-a / Sony-a s ips ekranom ima odgovarajući tv iste ili niže cijene koji ima bolju sliku. 

IPS samo ako je bitan široki kut gledanja, osim tog je samo zadovoljavajući i ima bolja VA opcija. Ako kome te razlike nisu bitne što onda opće traži savijet.

LG jedino ima odličan OS, ali na jeftinim serijama sam se uvjerio da ne radi pretjerano brzo.

I što si se nakačio na post na kojem govorim da ljudi pitaju stalno jedno te isto, kakve to veze ima s tvojim odgovorom ? 

Iskreno, tebe s obzirom na to što pišeš smatram totalnim laikom  

11 godina
C3c1l kaže...
Tascam kaže...
C3c1l kaže...
Tascam kaže...

Slusaj me "momak", bio u skoli ako te bas tocno interesira.

Nema potrebe da podizes tenzije bez cilja.

Uopće ne podižem tenzije, nego navodim ono što me smeta.I nisam se refirao na tvoj post (za razliku).

7 godina
neaktivan

meni je ovaj forum poslužio za kupnju tv-a, možda ne toliko puno u samom izboru tv-a nego najviše mi je pomogao oko cijene modela kojeg sam kupio, jer nakon mjesec dana čovjek skuži kakave su cijene pojedinih modela.

i onda nakon toga zapravo skužiš koje su kao realne cijene pojedinih modela koji te zanimaju, onda možeš ići u kupovinu tv-a

meni je recimo bio plafon nekih 7000kn u trenutku kad sam se registrirao na forum, s tim da je normalna stvar, bilo poželjno kupiti najbolji mogući tv za te novce i ako je moguće i platit manje od 7 tisuća...nakon čitanja stotine postova, par privat poruka došao sam do zaključka da trenutno na našem tržištu za 7000kn najbolji mogući tv je samsung nu8002...i ono što je bitno, gledao sam veličinu 55 u mojem slučaju..

nekako su se s vremenom iskristalizirali modeli sony 55ff9005, lg8500, samsung nu8 te samsung q6..sony, lg i q6 su bili iznad 7 tisuća, nu8 je bio 7 a sa stalnim akcijama bio je na 6 tisuća...i kad sam stigao u elipso po q6, koji je bio na nekih 6800kn, oni su imali samo izložbeni q6 i pored njega je bio nu8002...vratio se kući i natrag se odmah vratio po nu8002 i sad nakon mjesec dana mogu reći da je tv odličan, jako sam zadovoljan svime što nudi.

problem što ne podržava dts još nisam imao, gledam iptv, netflix, običnu tv te skidane filmove do max 3,5gb...

jedino taj VA panel ako se gleda pod kutem, ima tu sivkastu tamnu boju, al to meni uopće nije niti problem, niti se na to obazirem, niti je to takav problem u stvarnosti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 13:17 (lesonitka).

4 0 hvala 0
18 godina
Moby-Split kaže...

Pozdrav. Tv od 55incha do cca 5,6,7t kn. Sta bi preporucili? Za dnevni boravak

Zahvaljujem

Eto ti dva modela na izbor, dakle opet klasika 4K VA LCD panel+60hz.Skuplje od toga nema smisla, i opet uz oba modela ide petogodišnja garanacija.Ako hočeš(a ko neče)Ambilight, onda jasno u obzir dolazi samo Philips model kaj drugo.

https://www.links.hr/hr/led-tv-55-philips-55pus7503-12-uhd-dvb-t2-s2-hdmi-usb-energetski-razred-a-750100328

https://www.links.hr/hr/led-tv-55-tcl-u55c7006-dvb-t2-c-s2-android-tv-ultra-hd-4k-smart-tv-wifi-energetska-klasa-a-evotv-30-dana-750100186

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
16 godina
neaktivan
lesonitka kaže...

meni je ovaj forum poslužio za kupnju tv-a, možda ne toliko puno u samom izboru tv-a nego najviše mi je pomogao oko cijene modela kojeg sam kupio, jer nakon mjesec dana čovjek skuži kakave su cijene pojedinih modela.

Potpisujem sve, i ja sam uzeo NU80 jer je bio dosta jeftiniji, i prezadovoljan sam. Smatram da prosječnom korisniku više od toga ne treba.

8 godina
neaktivan
Moby-Split kaže...

Pozdrav. Tv od 55incha do cca 5,6,7t kn. Sta bi preporucili? Za dnevni boravak

Zahvaljujem

TCL 55DC760
https://www.nabava.net/televizori/tcl-55dc760-3d-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-74786431

UE55NU8002

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue55nu8002-televizor-cijena-55-139-cm-75-1905-cm-led-ultra-hd-61616011

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 13:57 (Crt True Colors).
15 godina
Pixel kaže...

kod lcd-a tu ne vidim problem pogotovo ako je garancija 5 godina i ako su tvi u potpuno ispravnom stanju

Vi ste gospon RTV Serviser ili? Bi prosil da to obrazložite. Jer sam se osobno porazgovaral u nazad dva mjeseca sa dva stričeka RTV servisera koji se sa Vama i nebi složili.

NHF

S tim da sam as ovim drugim razgovaral prošli tjedan dok sam držal pokvareni Samsung u rukama i nosil ga doma. Ukratko je čovjek rekel nemoj se nadat da budeš kupil bilo koji TV da ti bude gural više od 6-7 godina ak bude radil.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 14:50 (Zver).
18 godina
Mad Ant kaže...

Samo necemo izostaviti da jako veliki broj ljudi ne gleda tako, ili jako, jako rijetko. Na to dodamo i da vecina zapravo ni ne shvaca o cemu mi to. Nekolimo poznatih, koji su i tehnicke osobe, ne kuze razliku i odusevljeni su sa svime sto donosi SK8500 (za cijenu koja je bila na popustu). Pa ti vidi... Jer za full ugođaj znamo koji je jedini izbor.

Nemam ja što više vidjeti, dosta sam se nagledao IPS-a godinama i ostavio se ćorava posla oko crne i IPS-a jednom zauvijek. Što su to tehničke osobe koje ne kuže razliku? Na koju razliku misliš? Crna i kontrast na VA panelima i oledu u odonsu na ips? Iskreno, ko ne vidi razliku ima popriličan problem s vidom. Ili je ignorant kojeg ne zanima tehnika.

Deckard
17 godina
Zver kaže...
Pixel kaže...

Vi ste gospon RTV Serviser ili? Bi prosil da to obrazložite. Jer sam se osobno porazgovaral u nazad dva mjeseca sa dva stričeka RTV servisera koji se sa Vama i nebi složili.

NHF

S tim da sam as ovim drugim razgovaral prošli tjedan dok sam držal pokvareni Samsung u rukama i nosil ga doma. Ukratko je čovjek rekel nemoj se nadat da budeš kupil bilo koji TV da ti bude gural više od 6-7 godina ak bude radil.

Nisam serviser, recimo da sam malo stručniji od ljudi koji rade u servisima :)

Naravno da ćeš od servisera čuti najcrnju stranu kad mu je priroda posla takva da mu na popravak stižu neispravni uređaji.

Znači serviser se ne slaže da je ok kupiti izložbeni model lcd tv-a ?

Držao pokvareni samsung , i ? Svi se kvare što je tu čudno ?

Izložbeni modeli su generalno mlađi od godinu dana. 

Uređaji se obično kvare ili odmah na početku ili dosta kasnije nakon dužeg rada. Za izložbeni znaš da nema dječjih bolesti i da radi. Uz to imaš 5 godian garancije, a ako je tv već radio npr godinu dana u trgovini ispada da je pokriven garancijom do šeste godine rada.

Znači pokriven si i onu godinu kad svi kažu da tv crkne odmah nakon isteka garancije :)

Ako je cijena povoljna osobno mi ne bi smetao izložbeni lcd tv.

Ako te toliko strah kvarova, onda ne treba kupovati skupi tv.

11 godina
Seki001 kaže...

Za full ugođaj je najbolji SonyXF9000 

Ne bih  se baš složio.

7 godina
neaktivan

Kupiti izložbeni tv i to još kod nas, s takvim bezobraznim cijenama e to moraš biti teški mazohist

Osim ako nije ogroman popust a i tada je upitno, takvi tv-i mogu imati xxxxx radnih sati i tko zna kakve još probleme bez obzira na garanciju.

A ova rasprava od IPS vs VA i sve što ide uz to je uvijek navijačka ma kako se neki trudili biti neutralni. Jasno je da je Direct VA panel najbolji izbor ali problem je što su tv-i s takvim panelom u malom broju i dosta skupi u odnosu na ostale.

Osobno bih osim IPS panela isključio i sve samsunge jer kupiti sada u 2019. tv koji NEMA DTS je isto mazohizam. I k tome 99% su inferiorniji egde led, za Direct led (55Q8DN) treba pravo malo bogatstvo a za tu svotu je oled C8 naravno bolji.

Do 4000 kn LG 50UK65-69

Do 6000 kn Sony 49XF85xx

Do 8000 kn Sony 55XF9005

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 15:40 (Flagship).

1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Tascam kaže...

Izvini, ali ovim Tvojim postom i sam se osjećam prozvano. 

7 godina
neaktivan
deckard kaže...
levca5 kaže...

Izvini na pitanju, ali za koga je onda napravljena ta kompletna LG serija SKxxxx ?

Iskreno, ja sam potpuno svjestan nedostataka te serije i priče o crnoj boji, ali ta serija ima i svojih aduta i ondah ja kao kupac moram da dovedem sebe u poziciju da biram šta da žrtvujem za cijenu po kojoj koštaju u odnosu na OLED i na konkurenciju. Zašto, ..... pa zato što mi je suludo davati više novaca za TV-e ( moj lični stav ). I ptice na grani znaju da je OLED trenutno najbolji po pitanju crne boje, ali nemaju svi novaca da sebi priušte navedeni te moraju tražiti kompromis u nižim serijama.

Sa druges strane, pitam se tko toliko vremena provodi pred TV-om da mu je "toliko bitna" crna boja ?

Opet, sa neke druge strane i OLED-i imaju svojih nedostataka ..... to je i većina potvrdila svojim raspravama ovdje na forumu. Još ih nemam u planu za kupovinu - bezobrazno su skupi.

Potpuno sam ubjeđen da npr. zvuk na bilo kojem OLED-u ne može da nadmaši zvuk iz ove LG SKxxxx serije, a meni je to bitno i to smatram kao jedan od kompromisa.

Ne znam kako vama, ali meni je ta kompletna tehnologija ( telefoni, tableti, TV-ovi, .... itd. ) postala kao djetetu igračka - zanimljiva mi je prvih petnaest dana dok je ne izgustiram ..... poslije mi postane tako banalna i nebitna stvar u životu. U potpunosti sam ubjeđen da bi mi mozak isto reagovao i sa OLED-om i crnom bojom na istom.

Ako se malo bolje pogleda istorija postova - niko ovdje na forumu, ko je došao po neku preporuku, nije uzeo ono što je naveo da želi da kupi, već je uvijek neko predložio nešto drugo - obično skuplje. I tu počinje zbunjivanje i neodlučnost .....

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2019 16:11 (Neške).
17 godina
Neške kaže...
deckard kaže...
levca5 kaže...

Izvini na pitanju, ali za koga je onda napravljena ta kompletna LG serija SKxxxx ?

Iskreno, ja sam potpuno svjestan nedostataka te serije i priče o crnoj boji, ali ta serija ima i svojih aduta i ondah ja kao kupac moram da dovedem sebe u poziciju da biram šta da žrtvujem za cijenu po kojoj koštaju u odnosu OLED i na konkurenciju. Zašto, ..... pa zato što mi je suludo davati više novaca za TV-e ( moj lični stav ). I ptice na grani znaju da je OLED najbolji po pitanju crne boje, ali nemaju svi novaca da sebi priušte navedeni te moraju tražiti kompromis u nižim serijama.

Sa druges strane, pitam se tko toliko vremena provodi pred TV-om da mu je "toliko bitna" crna boja ?

Opet, sa neke druge strane i OLED-i imaju svojih nedostataka ..... to je i većina potvrdila svojim raspravama ovdje na forumu. Još ih nemam u planu za kupovinu - bezobrazno su skupi.

Potpuno sam ubjeđen da npr. zvuk na bilo kojem OLED-u ne može da nadmaši zvuk iz ove LG SKxxxx serije, a meni je to bitno i to smatram kao jedan od kompromisa.

Opet ideš od krive pretpostavke. Ne radi se samo o crnoj boji, to je samo dio priče, dobra crna je temelj za sve ostalo. Kontrast se gleda, to ja apsolutno najbitniji parametar kvalitete slike i mogućnosti tv-a. Ako tv nije u stanju napraviti dovoljnu razliku između najtamnijeg i najsvijetlijeg dijela slike, slika će izgledati isprano i loše. 

Ok svako gleda kompromise kod kupnje tva, to stoji. Za koga je napravljena SK serija, pa za kupce :) , šala, svako nastoji prodati svoju robu i reklamira prednosti, to ne znači da je ta roba najbojla ili da nema bojle za istu lovu.  Ali zašto odma SK seriju uspoređuješ s oledom, zašto je ne usporediš s VA konkurencijom ? Dat ćeš iste novce , a dobit bolju sliku, o tome govorim. 

Treba prestati razgovarati o crnoj boji , a više razmišljati o kontrastu.

Što se zvuka tiče, pogotovo kod skupih top modela, iskreno, zaboli me kakav zvuk imaju, pa ne kupujem tv radi zvuka. Ako si mogu kupit jedan oled, onda ću si valjda za potpuni doživljaj i kupiti nešto što daje bolji zvuk, barem neki soundbar ako ne cijeli ht sustav. Radije bi uzeo tv bez ikakvog zvuka ako će zato biti jeftiniji, pa sam potrošiti lovu na zvuk kakav želim.

Ne kupiti oled radi zvuka 

Oled ima nedostataka ali su poprilično nebitni, barem meni. Bezobrazno skupi nisu, proizvodnja oled panela je skupa, zato su i tvi skupi, ali za 10 000 kn ide 55" oled , a za te novce se prodaje hrpa LED tva pa i osjetno skuplje,  prije bih reako da su ti led tvi bezobrazno skupi s obzirom kakve performanse nude.  Dobra stvar je što oledima cijena svake godine osjetno pada i budu sostupniji sve većem broju ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 16:36 (Pixel).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice