Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.610
|
čitano: 27.406.182
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
grix kaže...

Čitam i čitam i čitam....brdo informacija meni manje koristi.

Molim zakorjele tv watchere i stručnjake za savjet...kupnja tv-a cca 4K kn. Gledat će se naši programi preko Iskona + filmovi s neta.

Razmak gledanja je 3+ m.

Hvala svima unaprijed!

Neki samsung 55” iz serije NU7000 

14 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kad smo već kod hdmi kablova... jel se isplati uzeti hdmi 2.1 za 4k filmove sa laptopa ili i ovi hdmi2.0 guraju dovoljno!?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Prvi puta koristim forum, nadam se da sam u pravoj temi. 

Izbor za kupnju tva sam suzio na ova dva modela: 1. tcl u49p6046(124cm) 2. sharp lc-55ui7352e(140cm)

Možete li mi vi pomoći pri odabiru? Subjektivno/objektivno mišljenje, svejedno mi je. Do ovih modela sam došao preko preporuka, ne razumijem se baš u tehnikalije. 

Razlika u veličini ekrana mi je nebitna, oba su dovoljno velika. Ne planiram koristiti gaming konzole na tvu, tako da to ne treba uzimati u obzir.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
grix kaže...

Molim zakorjele tv watchere i stručnjake za savjet...kupnja tv-a cca 4K kn. Gledat će se naši programi preko Iskona + filmovi s neta.

Razmak gledanja je 3+ m.

Hvala svima unaprijed!

nisi naveo ni željenu veličinu ni koliko si novaca spreman potrošiti.

žganac kaže...

Kad smo već kod hdmi kablova... jel se isplati uzeti hdmi 2.1 za 4k filmove sa laptopa ili i ovi hdmi2.0 guraju dovoljno!?

HDMI 2.0 s 18Gbps je dosta.

HmmMuu kaže...

Pozdrav svima.

Izbor za kupnju tva sam suzio na ova dva modela: 1. tcl u49p6046(124cm) 2. sharp lc-55ui7352e(140cm)

Možete li mi vi pomoći pri odabiru? Subjektivno/objektivno mišljenje, svejedno mi je. Do ovih modela sam došao preko preporuka, ne razumijem se baš u tehnikalije. 

Razlika u veličini ekrana mi je nebitna, oba su dovoljno velika. Ne planiram koristiti gaming konzole na tvu, tako da to ne treba uzimati u obzir.

ni jedan, ako hoćeš da ti kažem iskreno....

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
14 godina
HmmMuu kaže...

Pozdrav svima.

Samsung 49NU7172 55NU7172 (3.000 / 3.700) ili nešto bolji LG 50UK6470 (3.500-3.600, u Sancta Domenice 3.420 kn sa 10% popustom na newsletter i sa 5 godina garancije).

12 godina
Kada se očekuju ponovno neka sniženja,kakva je praksa? Kraj godine ili početak iduće kada izađu modeli za 2019.?
HZV

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
spilice05 kaže...
Kada se očekuju ponovno neka sniženja,kakva je praksa? Kraj godine ili početak iduće kada izađu modeli za 2019.?

Sad, če za kojih 14 dana i druge godine u prolječu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 12:52 (garfield1).
13 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...
grix kaže...

Razmak gledanja je 3+ m.

Hvala svima unaprijed!

nisi naveo ni željenu veličinu ni koliko si novaca spreman potrošiti.

Nadao sam se i preporuci veličine ekrana, mislio sam na ne manje od 49"/50", novaca sam napisao, 4000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 12:54 (grix).
12 godina
Evo,ja gledam sa 3 m udaljenosti i planirao sam kupiti 49-50 ali me uvjeravaju da uzmem 55 jer će mi bit vrlo brzo žao ako uzmem manju.
HZV
18 godina
neaktivan

Jel ima netko ovaj hisense; https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H50A6140/

Jel to popust ili realna cijena?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
grix kaže...

Nadao sam se i preporuci veličine ekrana, mislio sam na ne manje od 49"/50", novaca sam napisao, 4000 kn.

aha, piše gore 4k kn a ja pomislio na rezoluciju (to se piše 4 tkn) 

najbolji izbor bi bio LG 50UK6950 webOS 4.0 SMART UHD LED Televizor, sad je nešto preko 4 keke, malo pričekaj ili kupi (LG daje 5 god garancije) 

https://www.nabava.net/televizori/lg-50uk6950-televizor-cijena-50-127-cm-led-ultra-hd-62088451

ako u Santa domenica vrijedi još uvijek 10% popust tj bon, eto, nema bolje a da je 4 tkn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 13:08 (Anđeo bez falinge).
11 godina
neaktivan
spilice05 kaže...
Evo,ja gledam sa 3 m udaljenosti i planirao sam kupiti 49-50 ali me uvjeravaju da uzmem 55 jer će mi bit vrlo brzo žao ako uzmem manju.

Pa normalno na tu udaljenost,nista ispod 55...ja sad gledam da uzmem 65...ako bude recimo opet 8002 za 7 keka ,taj je moj....

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 13:08 (karlito13).
8 godina
protjeran
2fast4u kaže...

Jel ima netko ovaj hisense; https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H50A6140/

Jel to popust ili realna cijena?

što ne nazoveš ?

akcija je do sutra.

vjerojatno su imali dva, tri komada koje je netko vratio zbog reklamacije pa su spustili cijenu.

ne mora biti, samo sam sumnjičav...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 13:15 (Anđeo bez falinge).
13 godina

najbolji izbor bi bio LG 50UK6950 webOS 4.0 SMART UHD LED Televizor, sad je nešto preko 4 keke, malo pričekaj ili kupi (LG daje 5 god garancije) 

https://www.nabava.net/televizori/lg-50uk6950-televizor-cijena-50-127-cm-led-ultra-hd-62088451

koja je razlika tog lg-a i onog gore LG 50UK6470 koji je preporučio kolega Leon4rdo

ovaj tvoj prijedlog za LG 50UK6950 ima u nekoj maxpro trgovini za 3.800 kuna, pa mi to nije velika razlika u odnosu na ovaj 50UK6470

osim što ovaj jeftiniji ima 5g garancije, a možda ima i ovaj s registracijom na taj www.lg.com/hr/promotions

namjena je za moju bakutu od 85 godina, možda čak taj magic remote nije bolja opcija ako je kompliciran za korištenje (uzmi u obzir godine)

ili nešto treće do 4.000 kuna i do 55 veličine

15 godina
picajzla0707 kaže...

koja je razlika tog lg-a i onog gore LG 50UK6470 koji je preporučio kolega Leon4rdo

ovaj tvoj prijedlog za LG 50UK6950 ima u nekoj maxpro trgovini za 3.800 kuna, pa mi to nije velika razlika u odnosu na ovaj 50UK6470

osim što ovaj jeftiniji ima 5g garancije, a možda ima i ovaj s registracijom na taj www.lg.com/hr/promotions

namjena je za moju bakutu od 85 godina, možda čak taj magic remote nije bolja opcija ako je kompliciran za korištenje (uzmi u obzir godine)

ili nešto treće do 4.000 kuna i do 55 veličine

U 50" verzijama razlika je kućište i boja, te UK6950 ima Magic remote u paketu. I stalak je malo veći. Da, možda za baku ipak obični daljinac u UK6470...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 14:18 (Mad Ant).
13 godina
neaktivan

usporedba od navedena dva LG modela.

Ovaj model Samsung 49NU7172 je stari kupio u HN na "akciji" 3800 + 2 godine jamstva oko 4200 zajedno.

Drugi dan mi tek kaže da je bio u šopingu, odem na net, a ono cijena za taj model 2950. Bilo je odmah čelom nazad u HN da vrate pare.
Na kraju nisam ni gledao kakav je taj samsung po speckama jer me skoro šlagirala razlika u cijeni.
Kakav je u usporedbi sa ova dva navedena LG-a?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 14:21 (grix).

0 0 hvala 0
15 godina
grix kaže...

Ovaj model Samsung 49NU7172 je stari kupio u HN na "akciji" 3800 + 2 godine jamstva oko 4200 zajedno.

Drugi dan mi tek kaže da je bio u šopingu, odem na net, a ono cijena za taj model 2950. Bilo je odmah čelom nazad u HN da vrate pare.
Na kraju nisam ni gledao kakav je taj samsung po speckama jer me skoro šlagirala razlika u cijeni.
Kakav je u usporedbi sa ova dva navedena LG-a?

Ne znam na koje modele misliš, jer onaj link što si pejstao ovdje je generički, tj. prikazuje praznu usporedbu.

14 godina
neaktivan

Ekipa koja ima Sony XE 8 i 9 verziju, imate jaki backlight screen? Meni na mojem 55XE8596 užasno to već, najgore što sam prvoga zamjenil al ni sa drugim se nisam usrećil. Mislil sam da se budem s vremenom naviknul, al se naprosto jako primjeti kad se navecer gleda na tamnim kadrovima... tipa svemir i to. A kupil sam ga prvenstveno jer je ekipa tu hvalila da je na Sony-u crno crno.

Dal može kod toga kak servis pomoći? Razočaran iskreno sa Sonyem, prije svega mogli bi imati bolju kontrolu kvalitete.

0 0 hvala 0
15 godina

Evo info malo za one koje se premišljaju sada oko tih televizora, kao što sam i ja kada sam gledao za šogora, što uzeti. Na kraju smo uzeli LED TV LG 50UK6950 (Sancta Domenica i neki popusti za oko 4000kn). Sinoć sam instalirao TV i malo isprobao te mogu reći da je TV odličan za 4000kn !! Čisto sumnjam da se kao paket može naći išta bolje za te novce, počevši od dobrog IPS (izgleda da nije IPS panel, mada se meni čini da je ali eto, ako je VA onda je dobar VA) panela (to nema mislim nitko osim LG-a u ovoj klasi) pa do dobrog software-a. Ima i Magic Control, dobar feature, mada meni nije toliko nešto super. Druga stvar koja mi je jako dobra je voice search opcija. Dakle, youtube se recimo može lako koristiti s tom opcijom bez tipkanja 10 minuta da se nađe nešto, kako je na ostalima. Radi stvarno zaista dosta dobro i samo što normalnije izgovorite pojam, TV ga nađe i super. Stvarno sam jako ugodno iznenađen televizorom, s obzirom da nije skup i definitivno mogu preporučiti svakome tko želi pristojan TV a da ne daje baš hrpu love, a s druge strane da ne kupi baš neke bezveze početne modele. Naravno, puna ljepota slike se ne vidi s našim smeće kvalitet programima, nego s Netflix, youtube i bilo kojim drugim s HD sadržajem. Uglavnom, odličan TV, svaka preporuka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 21:45 (itomic009).
13 godina
Mad Ant kaže...
grix kaže...

Ne znam na koje modele misliš, jer onaj link što si pejstao ovdje je generički, tj. prikazuje praznu usporedbu.

ne samo da prikazuje praznu usporedbu, nego sam se izjebao kroz deset stranica (učitavanje im nije najbrže) škiljeći u modele i niti jedan od dva navedena nema u ponudi za usporedbu 

13 godina
neaktivan

Ah, sorry nisam otvarao link da provjerim.

Usporedba je bila između UK6950 i UK6470...nikakve bitne razlike osim magic daljinskog?
Ne mogu nigdje naći side by side između NU7172 i neki od ta dva LG-a. Dosta gledam filmove, ali na laptopu prek hdmi. Sad imam samsung 40" star preko 7 g. UE40EH6030.

Btw. telku kupujem stari, makar se i ja dvoumim da sebi uzmem, sad je na niskoj komodi, htio bi na zid ali max prostor između dva visok ormarića je 118 cm po dijagonalama max 50"

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Mad Ant kaže...
grix kaže...

ne samo da prikazuje praznu usporedbu, nego sam se izjebao kroz deset stranica (učitavanje im nije najbrže) škiljeći u modele i niti jedan od dva navedena nema u ponudi za usporedbu 

Kak nemreš naći? Na LG-stranici su.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 15:52 (grix).
16 godina
neaktivan

Lg ima programirani kvar na većini TV-a, pozadinsko osvjetljenje crkne par mjeseci nakon isteka garancije, pouzdano znam za deset slučajeva.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

Evo info malo za one koje se premišljaju sada oko tih televizora, kao što sam i ja kada sam gledao za šogora, što uzeti. Na kraju smo uzeli LED TV LG 50UK6950 (Sancta Domenica i neki popusti za oko 4000kn). Sinoć sam instalirao TV i malo isprobao te mogu reći da je TV odličan za 4000kn !! Čisto sumnjam da se kao paket može naći išta bolje za te novce, počevši od dobrog IPS panela (to nema mislim nitko osim LG-a u ovoj klasi) pa do dobrog software-a. Ima i Magic Control, dobar feature, mada meni nije toliko nešto super. Druga stvar koja mi je jako dobra je voice search opcija. Dakle, youtube se recimo može lako koristiti s tom opcijom bez tipkanja 10 minuta da se nađe nešto, kako je na ostalima. Radi stvarno zaista dosta dobro i samo što normalnije izgovorite pojam, TV ga nađe i super. Stvarno sam jako ugodno iznenađen televizorom, s obzirom da nije skup i definitivno mogu preporučiti svakome tko želi pristojan TV a da ne daje baš hrpu love, a s druge strane da ne kupi baš neke bezveze početne modele. Naravno, puna ljepota slike se ne vidi s našim smeće kvalitet programima, nego s Netflix, youtube i bilo kojim drugim s HD sadržajem. Uglavnom, odličan TV, svaka preporuka.

ta telka je VA panel...barem tak pise..55 je ips.

13 godina
grix kaže...

Kak nemreš naći? Na LG-stranici su.

jbga onda, išao sam preko onog linka, prešao 10 stranica do kraja i nigdje ta dva modela

17 godina
neaktivan

Ugl evo da javim samo da sam na kraju ipak uzeo ovaj model LG 50UK6300MLB

Za sad je sve apsolutno vrhunski. Istina da ja nisam neki prezahtjevni korisnik i ne zamaraju me razno razni paneli, kako ce se na kojoj slici vidit koji pixel i pod kojim kutom pod kojim svitlom ali prvi dojmovi su vrh.

Sto se tice gaminga, Input lag ko da ne postoji, za taj cjenovni rang definitivno najbolja tv za gamere.

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Evo info malo za one koje se premišljaju sada oko tih televizora, kao što sam i ja kada sam gledao za šogora, što uzeti. Na kraju smo uzeli LED TV LG 50UK6950 (Sancta Domenica i neki popusti za oko 4000kn). Sinoć sam instalirao TV i malo isprobao te mogu reći da je TV odličan za 4000kn !! Čisto sumnjam da se kao paket može naći išta bolje za te novce, počevši od dobrog IPS panela (to nema mislim nitko osim LG-a u ovoj klasi) pa do dobrog software-a. Ima i Magic Control, dobar feature, mada meni nije toliko nešto super. Druga stvar koja mi je jako dobra je voice search opcija. Dakle, youtube se recimo može lako koristiti s tom opcijom bez tipkanja 10 minuta da se nađe nešto, kako je na ostalima. Radi stvarno zaista dosta dobro i samo što normalnije izgovorite pojam, TV ga nađe i super. Stvarno sam jako ugodno iznenađen televizorom, s obzirom da nije skup i definitivno mogu preporučiti svakome tko želi pristojan TV a da ne daje baš hrpu love, a s druge strane da ne kupi baš neke bezveze početne modele. Naravno, puna ljepota slike se ne vidi s našim smeće kvalitet programima, nego s Netflix, youtube i bilo kojim drugim s HD sadržajem. Uglavnom, odličan TV, svaka preporuka.

Samo sto je 50" VA panel..

Negooo; jel LG.evi u 50" imaju "pravi" RGB panel?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 17:59 (2fast4u).
14 godina
Svi paneli nestandardnih veličina (50,58,60,70) koje LG ugrađuje u svoje televizore dolaze od drugih proizvođača i imaju punu RGB rezoluciju.
7 godina
neaktivan
grix kaže...

Ah, sorry nisam otvarao link da provjerim.

Usporedba je bila između UK6950 i UK6470...nikakve bitne razlike osim magic daljinskog?

Razlike nisu velike ali postoje.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/1b5c5aeca

50UK6950 ima bolji prikaz boja, ima local dimming, ima DTS Virtual X, ima jedan HDMI više, ima Magic remote.

Ne znam kolika je razlika u cijeni između ovog i 50UK6470 jer to ovisi o shopu, akcijama, načinu plaćanja itd ali kao što su već ovdje napisali 50UK6950 je cca 4000-4300 i za taj novac nema baš nekog puno boljeg tv.

2fast4u kaže...

Samo sto je 50" VA panel..

Negooo; jel LG.evi u 50" imaju "pravi" RGB panel?

Da. Kao i 70UK6950.

A pojavio se i najnoviji direct led VA panel i u 60" veličini što znači da bi mogao biti sharpov panel a oni imaju dobre VA direct panele. Riječ je o 60UK6200 koji bi mogao biti jedan ok budget 60" ali bolji nego kod konkurencije. U EU mu je povoljnja cijena oko 550 EUR. Vidjet ćemo kakvu će cijenu imat kod nas:)

https://www.displayspecifications.com/en/model/411314b3

14 godina

@ivo454

imam LG LB serije iz 2014 , garancija istekla 04.8.2016 . TV radi bez greske i dan danas , vise od 2g poslije nakon isteka garancije  kako kod mene tako i kod jos najmanje pet poznanika , tako da ne mozemo reci da  je to pravilo . 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 18:40 (error_666).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice