Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.629.947
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Armor kaže...
Koja je razlika između XE i XF 9005?

XF (model iz 2018) u odnosu na XE (model iz 2017) ima više svjetline (dobro za HDR ali kad se kuri ispoljava više blooma), koristi jači X1 Extreme procesor kakav se koristi u njihovim top LCD telkama iz 2017. (još bolje procesiranje slike, motion...), podržava Dolby Vision, ima ružnije noge (subjektivno) i što je možda najbitnije ne pati od 50Hz buga koji na XE modelu nikad nije riješen kako treba iako postoje workaroundovi ali koji onda izazivaju neke druge probleme (https://www.avforums.com/threads/sony-xe90-and-also-xe85-frame-repeats-drops-on-50-59-94-native-content.2132939/).

Deckard
11 godina
deckard kaže...
Armor kaže...

XF (model iz 2018) u odnosu na XE (model iz 2017) ima više svjetline (dobro za HDR ali kad se kuri ispoljava više blooma), koristi jači X1 Extreme procesor kakav se koristi u njihovim top LCD telkama iz 2017. (još bolje procesiranje slike, motion...), podržava Dolby Vision, ima ružnije noge (subjektivno) i što je možda najbitnije ne pati od 50Hz buga koji na XE modelu nikad nije riješen kako treba iako postoje workaroundovi ali koji onda izazivaju neke druge probleme (https://www.avforums.com/threads/sony-xe90-and-also-xe85-frame-repeats-drops-on-50-59-94-native-content.2132939/).

Izvini da li imas ti mozda taj tv ili pises na osnovu nekih tvrdnji i zapazanja sa foruma????

Sony XE 7005 proslogodisnji model, ima BOLJU sliku u ful HD, SD formatu i od LG SK8500 i od Samsunga MU 9002, takodje proslogodisnjeg modela, pa i od plazme Samsung D8000, koju takodje posedujem i koja je bila pre 5,6 godina the best bay.

Jedino i samo tu gde su dominantni SK i Samsung serija9 je u HDR opciji, jer ima par kanala na satelitskom nebu u HDR HLG tehnologiji koje Sony ne moze izvuci, potamni mu slika. Verovatno i na Netflix-u ko gleda serije u Dolby vison, da tu Sony ne moze parirati, ali to samo KO gleda takav materijal. Za gledanje utakmica sa satelita u HD-u na Soniju je pravo uzivanje, kao i slika u SD formatu koja je takodje za dva koplja bolja od LG SK8500,a neznatno bolja od Samsunga, mada mi je Samsung 65inca pa SD materijal sa daljine od 2,5m i ne moze izgledati nesto bog zna sta. Inacel, LG  sam kuoio pre mesec dana, platio cak kalibraciju onom Damiru, ali ni prici slici kao na Soniju. VA panel je zakon, jedino sto malo pobledi slika kada gledate iz kuta nekog, ali mesec dana uporedjujem slike u 4 sobe na 4 razlicita tv-a, koji su svi iskalibrisani po uputstvu i ZNAM sta pisem i govorim, pozz i nadam se da ce ovo nesto pomoci ako neko razmislja previse.

14 godina
Koliko košta profi kalibriranje slike na TV i ko to uopce radi u nas u HR,tocnije u Splitu?!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
levca5 kaže...
deckard kaže...
Armor kaže...

XF (model iz 2018) u odnosu na XE (model iz 2017)...

Izvini da li imas ti mozda taj tv ili pises na osnovu nekih tvrdnji i zapazanja sa foruma????

Sony XE 7005 proslogodisnji model...

Kakve XE7005 ima veze s XE/XF 9005!? To nisu ni slični televizori.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 13:43 (deckard).
8 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Meni nitko ne treba kalibrirati sliku jer sam sam sebi postavio sliku za razne sadržaje koje gledam.

Nije isto gledam li sport, film ili HD, UHd i sl

Napravio sam si 6 kalibracija za 6 različitih tipova programa i nitko me ne može uvjeriti da će mi podesiti sliku bolje nego kako meni odgovara.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 14:17 (Anđeo bez falinge).

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Armor kaže...
Niš, nadam se da budu došli 55Q6FN prije 14. ili pak LG 55SK9500 / Sony 55XF9005 u tu cijenu, dok još imam za nju.

Sinoć sam posl'o upit u SD i kažu oko 15. Kad bi bilo do 14. bilo bi to super.

Ja sam u fazi čekanja na povoljnije uvjete za LG49SK8500, al bi ovo definitivno uzeo ak' bi sat išao gratis.

Kažu, ko čeka taj se načeka...

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
8 godina
neaktivan

Pozdrav forumasi,dvoumim se oko kupovine tv-a a neznam sta tacno odabrati uglavnom na listi zelja imam cetiri tv-a a samo cu jedan uzeti pa me zanima i vase misljenje koji tv uzeti od ovih pet ponudjeni.

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005 
Samsung QE55Q8C Zakrivljen 2018
Samsung QE55Q7FN 2018

Samsung QE55Q8FN 2018

Tv ce biti namjenjen za PS4 Pro, kompijuter i za gledanje digitalni servisa kao sto su netflix,hbo go Youtube

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
REDDEVILS kaže...

Pozdrav forumasi,dvoumim se oko kupovine tv-a a neznam sta tacno odabrati uglavnom na listi zelja imam cetiri tv-a a samo cu jedan uzeti pa me zanima i vase misljenje koji tv uzeti od ovih pet ponudjeni.

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005 
Samsung QE55Q7FN 2018

Samsung QE55Q8FN 2018

Tv ce biti namjenjen za PS4 Pro, kompijuter i za gledanje digitalni servisa kao sto su netflix,hbo go Youtube

Ako ti lova nije problem, definitivno OLED

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina

Samo OLED

Samsung S8+
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
REDDEVILS kaže...

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005 
Samsung QE55Q7FN 2018

Samsung QE55Q8FN 2018

Po meni ja bih uzeo Sony bez razmisljanja, jeste Oled mozda bolji, ali moj prijatelj koji ima B7 i cija zena gleda Pink po ceo dan, ima problema sa onim logoom koji se vidi u pozadini (nije strasno, ne vidi se bas da bode oci, ali ako ti neko skrene paznju, eee, onda nastaju problemi i oko ti samo ide tamo, ha, ha

17 godina
Anđeo bez falinge kaže...

Meni nitko ne treba kalibrirati sliku jer sam sam sebi postavio sliku za razne sadržaje koje gledam.

Nije isto gledam li sport, film ili HD, UHd i sl

Napravio sam si 6 kalibracija za 6 različitih tipova programa i nitko me ne može uvjeriti da će mi podesiti sliku bolje nego kako meni odgovara.

Jedno je kako tebi odgovara, a drugo je ispravan prikaz kako je autor zamislio. 

Ako želiš točan prikaz nema ništa bez opreme za kalibraciju.

8 godina
protjeran

"Autor" je zamislio i već preddefinirane postavke Movie, sport, Vivid itd pa opet imaš custom opcije kod svake te "zamišljene" opcije.

Ne mogu oni znati gledam li tv u osvjetljenoj sobi, mrklom mraku, lagano osvjetljenoj, koji materijal gledam...

Mislim, meni je to nonsens.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 16:44 (Anđeo bez falinge).

1 0 hvala 0
17 godina
REDDEVILS kaže...

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005 
Samsung QE55Q7FN 2018

Samsung QE55Q8FN 2018

Iako je OLED daleko najbolji po kvaliteti slike i uvijek bih njega odabrao, u tvom slučaju zbog korištenja tv-a kao monitor računala i PS4 bih išao na Sony 55XF9005 da ne bi bilo nismo znali :)

E sad , pitanje je koliko misliš koristiti tv kao monitor tv-a i koliko se misliš igrati.  Ako su to stalno par istih igara deinitivno Sony, ako je sadržaj dovoljno raznolik mogao bi ići i oled.

Ja sam imao plazmu, puno se igralo na njoj i nikad nikakvih problema.  Sad imam oled, igra se PS4 ali je tv skroz nov pa ne mogu reći kakva su iskustva s burnin-om.

Zašto sony ,a ne samsung? zato što ćeš gledati Netflix i tu ti puno znači DolbyVison kojeg Samsung ne podržava! Uz to Q8FN nije FALD, Sony je.  Sony ima bolji procesor slike, samsung bolji antirefleksivni premaz (bitno ako ti svjetlost jako tuče u tv. 

Generalno i Sony i Samsung imaju dobru sliku. 

Ako se puno igraš i želiš biti miran odi na Sony-a

8 godina
neaktivan
REDDEVILS kaže...

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005 
Samsung QE55Q7FN 2018

Samsung QE55Q8FN 2018

Najbolji za filmove OLED
Najbolji za igre QLED

AMD FreeSyncTechnology :

10 godina
neaktivan
Samsung 7402
Samo bi htio podijeliti iskustvo sa kupovinom novog televizora. Dakle kupnja mi je bila kao drugi tv, prvi je sony, drugi sam mislio neku drugu marku jer mi treba hbo go, a sony nema zbog androida. 
Imao samsung, još je tu, dat ću ga nečaku i birao između samsunga 7402 i panasonic ex603.
Odluka zbog voice control daljiskog pala na samsung i evo prve opservacije ako netko razmatra kupnju. 
Dakle ono sakrivanje kablova da su uredni kao složeni, model koji se prodaje kod nas nema, Samsung na stranicama to reklamira kao nešto...
Drugo, važnije, jer mi je to tv za klinca divx format ne vrti, kaže podrška{srpska-jedva je našao taj model na svojim stranicama, tolko o podršci} da je samsung odustao od tog formata al to nigdje ne piše.
Za dts sound sam pročitao al divx je ipak svaki drugi crtić kojeg imam na hardu pa eto samo obavijest ljudima da se ne zeznu ko ja, a možda ću ga i zamijeniti za panasonica, vidjet ću još...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
veki666 kaže...

Uzeo 65" Q6F 15 min do ponoći. Nadam se da se nisam zajebao :D

IMHO nisi. Mene isto za te pare opako pere ta telka, vidim da su danas qledima u SD produljili produljeno jamstvo do kraja godine  .

Već sam našao kupca za S3 Gear, tak da me telka ispala ispod 10000 kaj mislim da je OK cijena...

za kolko ćeš ga prodati? stiže i meni uz tv za đaba, ne znam da ga prodajem ili da ga sebi ostavim

Mislio sam za 1500 Kn al nekak mislim da ću ga ipak zadržati...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 20:49 (veki666).
16 godina
neaktivan

Koji su mi najbolji testovi na youtubu / filmovi da testiram 4k na novom TV QE65Q6FN

0 0 hvala 0
17 godina
error_666 kaže...
Pixel kaže...
error_666 kaže...

@Pixel

Ne na svim . Ugl Na Marvelovim serijama imaju problem , Daredevil i Punisher npr, dok je MarcoPolo puno bolji  .

Zrnatost slike, padovi brightnessa i kontrasta u mracnim scenama itd . 

Je skoro sve u HDR na Amazon , ali ova nova od Tom Clancy-a " Jack Ryan " je u DV , i slika je fkt perverzna . Bolja za klasu naspram svega u DV sa Netflixa sto sam do sad vidio sto dovodi do zakljucka da to moze i mora bolje  . 

Mozes pogledat molim te koju brzinu streama ti daje Netflix app na TV ?  Ako ne znas , to mozes vidjet pod settings/get help / check your network . meni ne da vise od 17-18 Mbps ,a  brzina  neta  je 100 Mbps i spojen je kabelom na modem  wtf ??? 

Na netflixu mi kod provjere veze javlja 44 Mbps. Tv je spojen kabelom na modem, imam 50 Mps link i prema tcom serveru ide max do 47-48 Mbps, link je stabilan. 

Zrnatost slike ovisi kako je snimljeno, to se cesto dodaje radi filmicnosti , ali cesto pretjeruju, je to isto ne volim, draza mi je cista i ostra sloka.

Budem probao i amazon prime za usporedbu, trenutno nemam otvoren account

Provaj ba netflixu Altered Carbon i Lost In Space

probao sam ove dvije i Dynasty sto je gore predlozeno . Puno bolje tj odlicno , problem je samo na Marvelovim daredevil-u i punisher-u , dok je recimo Defenders  Ok. Ali opet u usporedbi sa Primeom losiji je prikaz . 

Probao sam malo prime video i zaista ovo malo sto sam gledao ima bolju sliku.

Ali nasao sam malo sadrzaja u HDR-u, opcenito nisam siguran sto bi tu gledao, nije neka ponuda.

Imas kakvu preporuku ?

Kako probaci hdr sadrzaj, nije bas ocito ovako na prvu?

15 godina
neaktivan

garfield1 prije dvije godine uzeo sam međuostalim i na tvoju preporuku 43pus6501. Prije nekoliko dana pojavilo se zatamnjenje duž cijelog ekrana u gornjem dijelu širine cca 15 cm. U čemu bi mogao biti problem? ili je kako kažu po forumima phillips teški shit koji ne može trajati ni dvije godine

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

garfield1 Pozdrav, prije dvije godine kupio sam 43pus6501 međuostalim i na tvoju preporuku. Prije par dana pojavilo se zatamnjenje duž cijelog gornjeg dijela ekrana (vidi foto)..Što bi mogao biti problem? Ili su phillips TV kao što pričaju na forumu tako loši da ne traju više od dvije godine

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
PetarG kaže...

garfield1 prije dvije godine uzeo sam međuostalim i na tvoju preporuku 43pus6501. Prije nekoliko dana pojavilo se zatamnjenje duž cijelog ekrana u gornjem dijelu širine cca 15 cm. U čemu bi mogao biti problem? ili je kako kažu po forumima phillips teški shit koji ne može trajati ni dvije godine

Najvjerovatnije je problem sa panelom. Ili sa samim pixlima ili sa osvetljenjem panela. Baš sam oko toga upozorio prije nekog vremena.. Jer danas više nema toliko problema sa matičnim pločama, pločama napajanja itd.. več sa panelima..

I to važi za sve proizvođače, jer ionako uglavnom koriste svi iste panele. Tako, da je Philips Shit kao što si napisao baš nije na mjestu:)) Danas nema garancije kako dugo, če panel da ti radi..Pa možeš uzet i najbolji LCD televizor, pa se ti može pokvarit i poslije par mjeseci, ima i takvih primjera.. Ako imaš još garanciju pozovi servis, pa ga daj na servis..  Na tom forumu, je uzelo različite Philips televizore barem 30 ljudi za koje znam, pa mislim, da nije još jedan napisao, da se mu što pokvarilo..Danas moraš imet sreče, pa svejedno koji televizor kupiš jel to Panasonic, Sony itd.. A evo ovdje je jedan baš jučer napisao iz drugog foruma oko Philipsa.

http://shrani.si/f/3r/Jr/42kFRyAE/untitled.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 8:42 (garfield1).
7 godina
neaktivan

Napokon sam suzio izbor TV-a na dva modela SAMSUNG 55Q6F i LG 55SK8500. Sad je ova akcija bila brutalna na SD za SAMSUNG za 7000 kn - 1500ish za sat... Da li mislite da će cijene za black friday biti u rangu ove ponude za ta dva televizora?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 9:22 (Mr_Peanut).

0 0 hvala 0
11 godina
Mr_Peanut kaže...

Napokon sam suzio izbor TV-a na dva modela SAMSUNG 55Q6F i LG 55SK8500. Sad je ova akcija bila brutalna na SD za SAMSUNG za 7000 kn - 1500ish za sat... Da li mislite da će cijene za black friday biti u rangu ove ponude za ta dva televizora?

jebote led sad stoji cijena 7700 za taj tv, a ja ga kupio prije koji tjedan za 9000 i mislio da sam prošao odlično, sad bi si jaja odgrizao. mislim nije mi žao što sam uzeo taj tv, stvarno mi je odličan ali kad sam sad vidio ovo...

jedino što ih nema trenutno na stanju kolko vidim

18 godina
odjavljen

Ne vidim nikakav foto ali najvjerojatnije ti je otišao donji red ledica, ne bi trebalo biti problema oko zamjene u servisu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Cansee kaže...
Mr_Peanut kaže...

jebote led sad stoji cijena 7700 za taj tv, a ja ga kupio prije koji tjedan za 9000 i mislio da sam prošao odlično, sad bi si jaja odgrizao. mislim nije mi žao što sam uzeo taj tv, stvarno mi je odličan ali kad sam sad vidio ovo...

Znači preporučuješ?

Daj mi pliz reci kako si zadovoljan sa slikom , u mračnom i djelomično osvijetljenom ambijentu?

Meni treba za Netflix, HBO GO i te stvari.

Gledao bih ga direktno sa cca 2 metra udaljenosti, znači kutovi mi nisu bitni.

Kakav je zvuk?

I za kraj, može li se na njegovom browseru gledati sadržaj sa stranice tipa roosterteeth.com ?

Znam da tražim puno, ali bih li mogao provjeriti može li se gledati video na toj stranici 😅?

8 godina
neaktivan
Pixel kaže...
REDDEVILS kaže...

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005 
Samsung QE55Q7FN 2018

Samsung QE55Q8FN 2018

Iako je OLED daleko najbolji po kvaliteti slike i uvijek bih njega odabrao, u tvom slučaju zbog korištenja tv-a kao monitor računala i PS4 bih išao na Sony 55XF9005 da ne bi bilo nismo znali :)

E sad , pitanje je koliko misliš koristiti tv kao monitor tv-a i koliko se misliš igrati.  Ako su to stalno par istih igara deinitivno Sony, ako je sadržaj dovoljno raznolik mogao bi ići i oled.

Ja sam imao plazmu, puno se igralo na njoj i nikad nikakvih problema.  Sad imam oled, igra se PS4 ali je tv skroz nov pa ne mogu reći kakva su iskustva s burnin-om.

Zašto sony ,a ne samsung? zato što ćeš gledati Netflix i tu ti puno znači DolbyVison kojeg Samsung ne podržava! Uz to Q8FN nije FALD, Sony je.  Sony ima bolji procesor slike, samsung bolji antirefleksivni premaz (bitno ako ti svjetlost jako tuče u tv. 

Hvala ti na odgovorunene je jedino strah kod OLED tv-a je burn in, a posto igram igre i na PS4 Pro a i na kompu vikendom i do pet sati u komadu nebi zelio da mi se pojavi burn - in. U svakom slucaju pomogao si mi oko izbora tv-a i jedan od ova dva modela cu uzeti 

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005

11 godina
cizma kaže...
Cansee kaže...
Mr_Peanut kaže...

Znači preporučuješ?

Daj mi pliz reci kako si zadovoljan sa slikom , u mračnom i djelomično osvijetljenom ambijentu?

Kakav je zvuk?

I za kraj, može li se na njegovom browseru gledati sadržaj sa stranice tipa roosterteeth.com ?

Znam da tražim puno, ali bih li mogao provjeriti može li se gledati video na toj stranici 😅?

gle meni je sve super, stvarno sam prezadovoljan sa svime, i sa slikom u mračnom i osvjetljenom prostoru, i sa crnom bojom i sa zvukom. ali ja nisam ni videofil ni audiofil, nije da prečesto mijenjam išta od toga pa da imam previše iskustva. gledao sam Dunkirk u 4k i slika ubija, i sad gledam Mad Man na netflixu (to nije 4k nego fullhd) i slika je stvarno fantastična, da jednu zamjerku imam ja bi ovdje napisao ali kad stvarno nemam. pičim i ps4 i sve je odlično

ovo za roosterteeth.com ti mogu provjeriti danas kad dođem kući s posla, oko 17 h pa napišem. al aj ako ne napišem do danas navečer podsjeti me ili ovdje ili pošalji privatnu poruku, znam ja i zaboraviti

7 godina
neaktivan
Cansee kaže...
cizma kaže...
Cansee kaže...
Mr_Peanut kaže...

Znači preporučuješ?

Kakav je zvuk?

gle meni je sve super, stvarno sam prezadovoljan sa svime, i sa slikom u mračnom i osvjetljenom prostoru, i sa crnom bojom i sa zvukom. ali ja nisam ni videofil ni audiofil, nije da prečesto mijenjam išta od toga pa da imam previše iskustva. gledao sam Dunkirk u 4k i slika ubija, i sad gledam Mad Man na netflixu (to nije 4k nego fullhd) i slika je stvarno fantastična, da jednu zamjerku imam ja bi ovdje napisao ali kad stvarno nemam. pičim i ps4 i sve je odlično

ovo za roosterteeth.com ti mogu provjeriti danas kad dođem kući s posla, oko 17 h pa napišem. al aj ako ne napišem do danas navečer podsjeti me ili ovdje ili pošalji privatnu poruku, znam ja i zaboraviti

Hvala ti!!!! 

Ma zanima me mogu li se reproducirati flash video-i na takvim stranicama pa da velim zbogom chromecastu ^^

A ni ja nisam filmofil neki, meni je ok slika na 10+ godina starom lcd-u tak da ^^'

Još jednom hvala ti!!!!

16 godina
REDDEVILS kaže...
Pixel kaže...
REDDEVILS kaže...

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005 
Samsung QE55Q7FN 2018

Samsung QE55Q8FN 2018

Hvala ti na odgovorunene je jedino strah kod OLED tv-a je burn in, a posto igram igre i na PS4 Pro a i na kompu vikendom i do pet sati u komadu nebi zelio da mi se pojavi burn - in. U svakom slucaju pomogao si mi oko izbora tv-a i jedan od ova dva modela cu uzeti 

LG TV OLED OLED55C8

Sony Bravia KD-55XF9005

Kako mozes gledat Sony pored tog C8

Kupuj C8

Samsung S8+
16 godina

Pozdrav,

kaj mislite o ovoj ponudi:

Samsung_QE49Q6FN

Iskreno veći TV mi ni ne stane, čak sam razmišljao o 43" neki LG ovogodišnji s WebOS 4.0 i Magic Remoteom...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice