Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.650.233
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
deckard kaže...
karlito13 kaže...

Mozda je glupo pitanje ali moram pitat...hmm

Kakva je situacija  kod oleda sa burn-in...jer kod mene se tv ne gasi od jutra do navecer..bez obzira ima doma nekog ili ne....imam macka koji gleda tv,zna recimo biti cjeli dan na jednom programu...kad dode BF i ostala snizenja ,tko zna moza se uzme oled..

Pitanje nije ni malo glupo ali si problematiku mogao izguglati u par sekundi. Evo kako stvari otprilike stoje ako ganjaš telku: https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test.

Vidio sam ja to,kao i tvoje misljenje koje si pisao tamo u 5mj...vidim da bjezis od oleda...:))..a nista cekamo xf ili sk.pa sta ispadne..

7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ali šta ti je budžet, tu sam došao sa namjerom da vidim što se nudi između 3-4 tisuće za uhd tetelku, onda se to popelo na 5600 kuna, za koliko sam mogao dobiti sk8500 u SD.

Onda sam malo pogledao ima li što bolje za gledanje filmova i nogometa u mračnoj prostoriji, i skužim nu8002 ali mi je malo skup.

Onda naletim na q6f koji je oko 6 tisuća bio, ali u međuvremenu nagovorim sam sebe da mi je 49 premalo, bolje bi bilo 55" uzeti. Nu8002 je bio u elipsu 7000 ali sa samo 2 godine garancije.

I sada ovaj vikend q6fq6fn za 7600, ali se suzdržim, reko pričekaj Black friday.

I sada malo gledam Sony 55xf9005, 10 somova, fald, va panel, do 1000 cd/m2, dolby vision...možda padne na oko 8 somova za Black friday, pa ga uzmem na 2 rate. 

Ali vidim zvuk je slab malo, pa ubacim neki sound bar, znači oko 9 somova.

Do crnog petka ću biti na oledu kruh ti mili...hahaha 

7 0 hvala 0
17 godina
error_666 kaže...
Netflix ima nekih problema sa DV,plus poznati problem sa skrtarenjem brzine streama. Slika je onako ,i nije kakva treba da bude,pogotovo na Marvelovim serijama, ostale bolje dosta.
Sto se samog DV-a tice na Amazon prime video sve to puno bolje izgleda naspram Nf. Upravo zavrsio Jack Ryan , zasad jedini dostupni sadržaj u DV, ok serija, al slika perfekt

Nisam primijetio nikakav problem s DV na Netflixu, slika je odlicna,  nista ne steka, ima vec dosta serija i filmova u DV.

Sto amazon ne podrzava samo HDR+ ?

Na kakve probleme mislis s DV ?

16 godina

E al i 55" ti nije bas nesto gledaj odmah 65" da budes na sigurnom 😎

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran

LG 49SK8500 local dimming test - 9x4 dimming zones

0 0 hvala 0
11 godina
Vi koji tupite da je DV marketinški trik poput Garfielda (vjerojatno jer ga nema Philips), pogledajte na Netflixu kako serija Dynasty izgleda u DV.

5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Mislim danas kupiti https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uk6300.aspx 

Koja su vaša mišljenja ? Da li se isplati.

0 0 hvala 0
11 godina
Vedran33 kaže...
garfield1 kaže...
Vedran33 kaže...
Mad Ant kaže...
Vedran33 kaže...

Molio bih preporuku za TV od 55", osnovna namjena pracenje programa putem Total TV (SD i HD programi), od "smart" stvari eventualno YT, bez igranja igrica,4k filmova i sl..

Ima li smisla za navedene sadrzaje iz perspektive prosjecnog, nezahtjevnog korisnika kupovati  (ukoliko financije ne igraju kljucnu odluku pri odabiru) TV poput LG SK850 ili Sony XE/F 8005, 9005 ili je za isto dovoljan cijenovno slabiji model poput XE 7005 ili LG UJ701v? Tj.isplati li se dati 2-3 000kn vise za TV koji ce se koristit iskljuciivo za pracenje opisanih sadrzaja, moze li uopce skuplji TV dati u tom segmentu (SD-HD sadrzaj) vise od slabijeg modela da bi isto prosjecan korisnik uopce primjetio? 

Hvala unaprijed na preporuci, informaciji.

Ako cijena nije problem onda se isplati ići na neki od FALD modela (poput SK8500) jer ipak daju bolju sliku (i još drugih stvari, ali kad kažeš da nije bitno). Ako pak ne, prosječnom/nezahtjevnom će biti dobar i neki duplo jeftiniji sa direct osvjetljenjem (poput UK6470/6400). 4K rezolucija je danas jednostavno norma, iako ima još ponešto 1080p TV-a okolo. Na 55" će se primjetiti razlika između SD programa tipa HRT i nekog u HD-u, pogotovo neki 4K HDR sa Youtube-a.

Pao je izbor ipak na jeftiniju varijantu; nešto od ovga npr.

1. LG 55UK6950 ili

2. SAMSUNG 55NU7172/7402

TV bi se gledao u pravilu direktno, naglasak na sport, film u HD rezoluciji, koja je bolja opcija od ponuđenih? 

HVALA 

Ako gledamo ukupno ti je Samsung svakako bolji izbor. Ali treba upozorit, da Samsung ne podržava DTS zvuka, nema Bluetootha i nema izhod za slušalice. Tako, da ako ti je to veoma važno, onda češ morat uzet Lg ili koji drugi model drugog proizvođača. A Lg ima WRGB panel što opet nije najbolje, tako, da ima svaki neki 

Odluka je pala na Samsung 55NU7402..mislim da za nekakvog prosjecnog korisnika (SD-HD sadrzaji, YT) u tom cjenovnom rangu (oko 5200kn i 5god.garancije) ovaj model nudi dovoljno i tjesim se da predstavlja svojevrsni best buy.
Nadam se da me necete razuvjeriti do sutra kada bi trebao naruciti model.

Od pocetne ideje jeftinije varijante s 7172 pa preko vec gotove price s 7402 na kraju narucio QLED TV Samsung QE55Q6FN..s 5g.garancije i poklon sat Gear S Frontier.

14 godina
neaktivan

Odlično si prošao. Preporučena cijena tog sata je ako se ne varam bila nekih 360€. Najeftinije što se mogao kupiti bilo je za Black Friday 230-240€. Vjerojatno bih ga i sam kupio da prije toga nisam odlučio da pored G-Shocka i za to koliko bih ga ja koristio nema smisla da idem više od 200€. Za BF me nije došlo "but what the heck". Samsung Q6F televizor bih stavio iznad Sony XE9005 i u rangu je sa Sony XE9305 što znači da bolje od toga u LCD domeni ne postoji. Osnovna mana tog televizora od prvog dana bila je samo Samsungova politika kreiranja cijena. Sada kad se taj televizor (kada oduzmeš 1.500-2.000 kn za sat) prodaje za manje od 1/3 originalne cijene sigurno je to najbolja akcija ove godine. Sa 10% popustom za newsletter televizor te dođe 6.930 kn. 5 godina garancije. You lucky bastard .

Edit: Za one koji gledaju veću dijagonalu taj televizor u 65" dođe 10.350 kn sa satom i garancijom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 18:03 (Leon4rdo).

0 0 hvala 0
14 godina

@Pixel

Ne na svim . Ugl Na Marvelovim serijama imaju problem , Daredevil i Punisher npr, dok je MarcoPolo puno bolji  . 

Zrnatost slike, padovi brightnessa i kontrasta u mracnim scenama itd . 

Je HDR na Amazonu  , ali ova nova od Tom Clancy-a " Jack Ryan " je u DV , i slika je fkt perverzna . Bolja za klasu naspram svega u DV sa Netflixa sto sam do sad vidio sto dovodi do zakljucka da to moze i mora bolje  . 

Mozes pogledat molim te koju brzinu streama ti daje Netflix app na TV ?  Ako ne znas , to mozes vidjet pod settings/get help / check your network . meni ne da vise od 17-18 Mbps ,a  brzina  neta  je 100 Mbps i spojen je kabelom na modem  wtf ??? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 19:05 (error_666).
17 godina
error_666 kaže...

@Pixel

Ne na svim . Ugl Na Marvelovim serijama imaju problem , Daredevil i Punisher npr, dok je MarcoPolo puno bolji  .

Je skoro sve u HDR na Amazon , ali ova nova od Tom Clancy-a " Jack Ryan " je u DV , i slika je fkt perverzna . Bolja za klasu naspram svega u DV sa Netflixa sto sam do sad vidio sto dovodi do zakljucka da to moze i mora bolje  . 

Mozes pogledat molim te koju brzinu streama ti daje Netflix app na TV ?  Ako ne znas , to mozes vidjet pod settings/get help / check your network . meni ne da vise od 17-18 Mbps ,a  brzina  neta  je 100 Mbps i spojen je kabelom na modem  wtf ??? 

Na netflixu mi kod provjere veze javlja 44 Mbps. Tv je spojen kabelom na modem, imam 50 Mps link i prema tcom serveru ide max do 47-48 Mbps, link je stabilan. 

Zrnatost slike ovisi kako je snimljeno, to se cesto dodaje radi filmicnosti , ali cesto pretjeruju, je to isto ne volim, draza mi je cista i ostra sloka.

Budem probao i amazon prime za usporedbu, trenutno nemam otvoren account

Provaj ba netflixu Altered Carbon i Lost In Space

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 19:10 (Pixel).
14 godina
Pixel kaže...
error_666 kaže...

@Pixel

Je skoro sve u HDR na Amazon , ali ova nova od Tom Clancy-a " Jack Ryan " je u DV , i slika je fkt perverzna . Bolja za klasu naspram svega u DV sa Netflixa sto sam do sad vidio sto dovodi do zakljucka da to moze i mora bolje  . 

Na netflixu mi kod provjere veze javlja 44 Mbps. Tv je spojen kabelom na modem, imam 50 Mps link i prema tcom serveru ide max do 47-48 Mbps, link je stabilan. 

Zrnatost slike ovisi kako je snimljeno, to se cesto dodaje radi filmicnosti , ali cesto pretjeruju, je to isto ne volim, draza mi je cista i ostra sloka.

Budem probao i amazon prime za usporedbu, trenutno nemam otvoren account

Provaj ba netflixu Altered Carbon i Lost In Space

Znam , ali su ga  na  navedenim fakat pretjerali i na momente je slika odron . O tim problemima sa DV  se pisalo na netu dosta . 

Evo sad se pitam sto mi qrvin sin ne da vise od 17 Mbps jbt . Veza  je stabilna i na svemu imam 100 Mbps , osim na  Netflixu gdje nemam ni 20 ?? Vj je i tu onda dio problema kod mene , jer za UHD treba  25 Mbps . 

Hvala , probat cu i ove da vidim kakva je situacija 

16 godina

To je do netflixa za njihov uhd ide do nekih 17Mbps. To je tako probaj stremat pravi 4k film od 70ak gb preko kodija recimo

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
CroVandal kaže...

To je do netflixa za njihov uhd ide do nekih 17Mbps. To je tako probaj stremat pravi 4k film od 70ak gb preko kodija recimo

A evo covjek izmjeri 44 Mbps , al i mislio sam da je do njih nesto i da skrtare sa brzinama streama 

Stream sa PCa 4K HDR filmova i svega ostalog  radi bez greske . Slika je ekstra , a i kad usporedim HDR/DV sadrzaj na Prime-u sa Netflixom vidim i golim ocima da je stream puno jaci , iako ne mogu vidjet kolika je vrijednost . Ocito da je do njih .

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 21:45 (error_666).
17 godina
Eerror_666 kaže...
CroVandal kaže...

A evo covjek izmjeri 44 Mbps , al i mislio sam da je do njih nesto i da skrtare sa brzinama streama 

Stream sa PCa 4K HDR filmova i svega ostalog  radi bez greske . Nije to problem  

Da , 44 mbs mi je netflix izmjerio brzinu linka, ali njhov uhd stream ne ide preko 17 mbit

14 godina
Pixel kaže...
Eerror_666 kaže...
CroVandal kaže...

Stream sa PCa 4K HDR filmova i svega ostalog  radi bez greske . Nije to problem  

Da , 44 mbs mi je netflix izmjerio brzinu linka, ali njhov uhd stream ne ide preko 17 mbit

Nisam to istrazivao , ok onda . Hvala obojici 

11 godina
neaktivan
Leon4rdo kaže...

Odlično si prošao. Preporučena cijena tog sata je ako se ne varam bila nekih 360€. Najeftinije što se mogao kupiti bilo je za Black Friday 230-240€. Vjerojatno bih ga i sam kupio da prije toga nisam odlučio da pored G-Shocka i za to koliko bih ga ja koristio nema smisla da idem više od 200€. Za BF me nije došlo "but what the heck". Samsung Q6F televizor bih stavio iznad Sony XE9005 i u rangu je sa Sony XE9305 što znači da bolje od toga u LCD domeni ne postoji. Osnovna mana tog televizora od prvog dana bila je samo Samsungova politika kreiranja cijena. Sada kad se taj televizor (kada oduzmeš 1.500-2.000 kn za sat) prodaje za manje od 1/3 originalne cijene sigurno je to najbolja akcija ove godine. Sa 10% popustom za newsletter televizor te dođe 6.930 kn. 5 godina garancije. You lucky bastard .

Edit: Za one koji gledaju veću dijagonalu taj televizor u 65" dođe 10.350 kn sa satom i garancijom.

Sta bi bilo bolje,recimo oled 55 ili ovaj samy 65...bolja slika ili veci format...

16 godina
neaktivan

Joj nikak se odlučiti 

Sad u užem izboru imam 3 TV-a.

QE65Q6FN

65SK9500

65XF9005

Znači prenstveno gaming(Ps4), pa onda filmovi i nešto sporta.

Uglavnom u zatamnjenoj sobi.

Znači neovisino o trenutnoj cijeni i akcijama koji bi bio najbolji TV za ovo kaj ja prvenstvno tražim?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 22:33 (veki666).

0 0 hvala 0
15 godina
karlito13 kaže...
Leon4rdo kaže...

Sta bi bilo bolje,recimo oled 55 ili ovaj samy 65...bolja slika ili veci format...

Ja bih uvijek uzeo bolju sliku, pogotovo što 55" nije baš ni minijaturno.

14 godina
neaktivan

OLED ima bolju sliku. VA paneli nemaju široki kut gledanja niti OLED infinite kontrast ali nije to toliko ni loše u ovoj verziji. 6.200:1 bez lokalnog zatamnjenja. Respect. Generalno problem VA panela u odnosu na LED je upravo nedostatak vršne svjetline. To kod Samsung Q serije i Sony 9300 nije slučaj. S druge strane LG OLED ima po meni ugodnije/praktičnije korisničko sučelje i Dolby Vision. Nećeš se razočarati ni s jednim televizorom. No za kino doživljaj ipak dajem prednost 65". Samsung Gear S3 Frontier je inače najbolji smartwatch koji postoji.

@veki666

65XF9005 (Dolby Atmos nadoknadiš soundbarom, sve drugo u odnosu na LG što se tiče slike je bolje). No ovaj Samsung ima stvarno dobru cijenu. Zamisli 55XE9005 za 5.000-5.500 kn ili 65XE9005 za 8.500 kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 23:27 (Leon4rdo).

2 0 hvala 1
15 godina

"Mislim danas kupiti https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uk6300.aspx 

Koja su vaša mišljenja ? Da li se isplati."

Za 3359 kn se isplati (50" je VA panel inače).

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 22:56 (Mad Ant).
15 godina

TV SHOOTOUT 2018 WINNER! King of TV'S | LG E8, Sony A9F, Z9F, Samsung Q9FN

Zanimljivo kako je Samsung Qled podbacio u tamnim scenama Harry Pottera, a kao dobar je kao i OLED...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Leon4rdo kaže...

@veki666

65XF9005 (Dolby Atmos nadoknadiš soundbarom, sve drugo u odnosu na LG što se tiče slike je bolje). No ovaj Samsung ima stvarno dobru cijenu. Zamisli 55XE9005 za 5.000-5.500 kn ili 65XE9005 za 8.000 kn.

Ja sam na 5 do 12 da kupim sad Samsunga...

7 godina
neaktivan
veki666 kaže...

Joj nikak se odlučiti 

Sad u užem izboru imam 3 TV-a.

QE65Q6FN

65SK9500

65XF9005

Znači prenstveno gaming(Ps4), pa onda filmovi i nešto sporta.

Uglavnom u zatamnjenoj sobi.

Znači neovisino o trenutnoj cijeni i akcijama koji bi bio najbolji TV za ovo kaj ja prvenstvno tražim?

65XF9005, danas do ponoći s 5 god. garancije:)

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-65xf9005-4k.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 23:36 (Flagship).
14 godina
neaktivan

Da ali nije na akciji. Budući da je to ovogodišnji model biti će ih još za Black Friday sa 5g garancije i po nižoj cijeni.

55" Samsung je već rasprodan u SD.

1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Vidjet ćemo koliko će biti najniža cijena kod nas za 65XF9005. Mislim da će teško ispod 12K, ipak nismo mi Njemačka gdje je cijena za takav i 1299€ kad su popusti:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Leon4rdo kaže...

Da ali nije na akciji. Budući da je to ovogodišnji model biti će ih još za Black Friday sa 5g garancije i po nižoj cijeni.

Uzeo 65" Q6F 15 min do ponoći. Nadam se da se nisam zajebao :D

17 godina
veki666 kaže...
Leon4rdo kaže...

Nisi, to je ok tv.  

18 godina
neaktivan
Leon4rdo kaže...

Ja čekam Black Friday. Trebam opremati stan pa onda još i TV. Valjda će bit nekih dobrih popusta :)

Every man dies, not every man really lives. William Wallace (1272 - 1305)
18 godina
veki666 kaže...

IMHO nisi. Mene isto za te pare opako pere ta telka, vidim da su danas qledima u SD produljili produljeno jamstvo do kraja godine  .

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2018 13:51 (deckard).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice