Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.659.987
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
joleog kaže...

Dnevni boravak je...Imam rolete na prozorima....

Znači možda i nebi bila loša kupnja??????

Kakav je za sportski sadržaj?

ŠtEta šta mi ne stane tv veći od 49.

Odličan. Punokrvni 100 odn 120 HZ panel. Nemaš brige.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
7 godina
neaktivan
joleog kaže...

Po tvome bolje pričekati SK 8500.Par postova ispred imam sličnu nedoumicu SK 8500 ili taj Q 6.......

Sada je Q6 best buy bez ikakve dileme. LG ima širi kut vidljivosti i Dolby Vision ali nema 5 god garancije. Ako ne kupuješ odmah i više ti odgovara širi kut LG-vog IPS FALD panela i Dolby Vision onda treba pričekat trenutak kad će biti cijena s popustom i 5 god garancijom. Možda i 55SK9500 ovisno koliko će im pasti cijena do kraja godine.

I da, ako ćeš uzimati Q6F onda nađi mjesta za 55" budući da 49" nema 100hz nego 50hz panel.

8 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nažalost nemogu naći mjesta a ako je q6 49'' 50 hz onda otpada definitivno.

1 0 hvala 0
18 godina
Znači ipak čekati SK8500...
Meni osobno izgleda ljepše, pogotovo daljinski (iako ih jako malo prikazuju), a još ak je i bolji, onda super!
Šteta samo kaj ja nemam prilike vidjeti ih (bar neki od tih tva) uživo.

Kakva je pak negde mašina taj SK9500, neću ni pomišljati.

Meni je, bez konkurencije, glavna namjena Netflix.

Ta vura koju daju uz Samsung košta 2k!?
To bi bilo za jako dobre slušalice (meni osobno se ipak jako dopada jedan Panasonic BT model za 500kn) ili za mobitel...ili kune. :)
7 godina
neaktivan
joleog kaže...

Nažalost nemogu naći mjesta a ako je q6 49'' 50 hz onda otpada definitivno.

https://www.displayspecifications.com/en/model/0295133b

Nijedan ovogodišnji samsung 49" nema 100hz pa onda preostaju ova 3 tv, svi imaju 100hz panel. LG FALD IPS a ova dva Sonyja VA s time da je XF9005 FALD direct led što je vrh ponude.

49SK8500

49XF8505

49XF9005

Pričekat povoljan trenutak kad bude neki popust i 5 god garancije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 14:20 (Flagship).
8 godina
neaktivan

Nema druge.Hvala puno na sugestijama

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
garfield1 kaže...

Ajde prestani več sa tim žaljenjem:)) A što se tiče tvog poznavanja je nula..Jedino znaš to što negdje pročitaš i to dalje ljudima prodaješ, kao, da su ovce i neznaju sami da nađu što jih zanima..Daj nekakve informacije iz prve ruke, a to naravno ne možeš jer nemaš nikakvih iskustva sa televizorima..! A sada dalje žali i piši laži..

Kaže lik koji nonstop lijepi linkove na njemačke, poljske i slične kvazi recenzije jer drugo ne zna. Šarlatan si samo takav koji od philipsa radi A klasu a daleko je od toga, jako daleko. Da ima tu pravih moderatora već bi odavno odletio kao što si na drugim forumima.

14 godina
protjeran
drummond kaže...
garfield1 kaže...

Ajde prestani več sa tim žaljenjem:)) A što se tiče tvog poznavanja je nula..Jedino znaš to što negdje pročitaš i to dalje ljudima prodaješ, kao, da su ovce i neznaju sami da nađu što jih zanima..Daj nekakve informacije iz prve ruke, a to naravno ne možeš jer nemaš nikakvih iskustva sa televizorima..! A sada dalje žali i piši laži..

Kaže lik koji nonstop lijepi linkove na njemačke, poljske i slične kvazi recenzije jer drugo ne zna. Šarlatan si samo takav koji od philipsa radi A klasu a daleko je od toga, jako daleko. Da ima tu pravih moderatora već bi odavno odletio kao što si na drugim forumima.

A si se pitao zašto i ja dajem linkove recenzija..Zato jer šta kod napišem je za vas to sve laž neistina itd.. A napišem sve to iz prve ruke za razliku od vas, koji nemate te mogučnosti.. Pa sad ko je ovdje sad šarlatan, takvi kao što si ti i tebi slični.. A što se tiče drugih foruma nisam nigdje odljetio:) I ako sam odljetio je to zbog ljudi koji se spuštaju na osobni nivo, i nema nikakve veze sa temom..! A za pojedince moraš imat dobre nerve, koje ja imam ali ipak mi kada popuste kad čitam taj forum ili koji drugi slični.. Ali mi je ipak drago, da svi ljudi ne nasedaju tom antipropagandom za Philips televizore, sa strane pojedinaca koji u stvari ni ne poznaju taj brend:)) Več pišu sasvim na pamet i iznose neke lažne činjenice itd..

Samo, da bi demantirali to što ja napišem..

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 15:18 (garfield1).
10 godina
protjeran

Ja samo vrebam ovog 49XF9005 kad bude naravno neka akcija + 5godina garancija ima da bude moj.Nikakvi oledi nikakvi qledovi zapeo ja za ovog i nema toga šta bi me natjeralo da kupim neki drugi.

Napad je najbolja obrana :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
garfield1 kaže...

A si se pitao zašto i ja dajem linkove recenzija..Zato jer šta kod napišem je za vas to sve laž neistina itd.. A napišem sve to iz prve ruke za razliku od vas, koji nemate te mogučnosti.. Pa sad ko je ovdje sad šarlatan, takvi kao što si ti i tebi slični.. A što se tiče drugih foruma nisam nigdje odljetio:) I ako sam odljetio je to zbog ljudi koji se spuštaju na osobni nivo, i nema nikakve veze sa temom..! A za pojedince moraš imat dobre nerve, koje ja imam ali ipak mi kada popuste kad čitam taj forum ili koji drugi slični.. Ali mi je ipak drago, da svi ljudi ne nasedaju tom antipropagandom za Philips televizore, sa strane pojedinaca koji u stvari ni ne poznaju taj brend:)) Več pišu sasvim na pamet i iznose neke lažne činjenice itd..

Samo, da bi demantirali to što ja napišem..

Da vjerujem svakoj recenziji a većina je plaćena jako puno puta bih se zajebao u životu. Hvala što još jednom dokazuješ svoje neznanje. Meni nećeš prodati drek u lijepo zapakiranoj foliji.

7 godina
neaktivan

Ima li netko Panasonic TX49EX600E ili 603E-610E pa da napiše prednosti i mane ovog tv-a. Ima li IPS glow i tako to...

0 0 hvala 0
18 godina
"If you have extra budget, LG SK9500 certainly is a better choice. Hundreds dollar more which you spent will be comparable with the advantages that offered. But even so, LG SK9000 is also not a bad choice for you considering their picture quality is also not far behind SK9500. But keep in mind, for you who frequently watch TV in a dark room, you should search other option. Sony X900F or Samsung Q6F has excellent dark room performance, but on the other hand, their side viewing angle coverage is limited."

http://www.uhdledtvcomparison.com/lg-sk9500-vs-sk9000-review-65sk9500pua-vs-65sk9000pua-what-are-their-differences/

Zadnje dvije rečenice, ovo za dark room, to je upravo slučaj kod mene!
Gledal sam i usporedbu tog Sonya sa dotičnim Samsungom i tu su negde kolko vidim, a s njima i SK9500?

Je to moguće?

Jer, do sutra 55Q6 ide za 6900kn sa 5god i nekim Samsung satom!

Zbilja ne znam, HDR10+ ali ne Dolby Vision, dal to zbilja ali onak iskreno = vidljivo, treba brinuti?
17 godina

Preporuka 4k TV-a do 4000 kn? veličina 49 ili 50 inča tražim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
lobotomac90 kaže...

Taj Panasonic ti nije ništa posebno. Bolji su ti modeli koje sam ti preporučio.

17 godina
Armor kaže...
"If you have extra budget, LG SK9500 certainly is a better choice. Hundreds dollar more which you spent will be comparable with the advantages that offered. But even so, LG SK9000 is also not a bad choice for you considering their picture quality is also not far behind SK9500. But keep in mind, for you who frequently watch TV in a dark room, you should search other option. Sony X900F or Samsung Q6F has excellent dark room performance, but on the other hand, their side viewing angle coverage is limited."

http://www.uhdledtvcomparison.com/lg-sk9500-vs-sk9000-review-65sk9500pua-vs-65sk9000pua-what-are-their-differences/

Gledal sam i usporedbu tog Sonya sa dotičnim Samsungom i tu su negde kolko vidim, a s njima i SK9500?

Je to moguće?

Zbilja ne znam, HDR10+ ali ne Dolby Vision, dal to zbilja ali onak iskreno = vidljivo, treba brinuti?

Imam Dolby Vision na svom tvu, i sad kad znam kako to izgleda nijad ne bi kupio tv koji ne podrzava dolby vision !

Ako ces gledati netflix dolby vision je must have !

14 godina
neaktivan

@garfield

Samo da ti malo pomognem mislio sam napisati da sam kupio Philips na tvoju preporuku, budući da na kraju mjeseca vjerojatno Philipsu pošalješ screenshot-e onih koji su napisali nešto takvo. Ono što me zanima je, ukoliko napišem da je kupljeni Philips najbolji televizor koji sam imao do sada, dali ti oni priznaju takav post ili odmah skuže da se zezam s tobom. Ili da samo napišem da sam pozitivno iznenađen slikom ta tom televizoru. Ja bih čak išao čak i nešto dalje. Vjerojatno si ti već napisao gomilu takvih postova sa lažnih profila pa me zanima da li je potrebno otvarati svaki put novi account ili je moguće npr. svakih 2-3 mjeseca napisati sa istog profila novi post. Da li je Philips to ikada primjetio. To me zanimalo da ipak ne pišem puste postove bezveze.

2 0 hvala 0
16 godina

Pravo pitanje je ako mi napisemo tako nesto dali dobijemo proviziju ako da odmah hvalim bilo koji tv nema frke 😂

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
neaktivan
stariji Samsung UE42F5500 za 1000kn, yay or nay?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

Sta god kupio samo nemoj Philips smece jer ces se pokajati. Moja preporuka su Sony, Samsung, LG, Panasonic, Hisense i TCL.

7 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Armor kaže...

Je to moguće?

Imam Dolby Vision na svom tvu, i sad kad znam kako to izgleda nijad ne bi kupio tv koji ne podrzava dolby vision !

Ako ces gledati netflix dolby vision je must have !

@Armor, evo imaš od čovjeka iz prve ruke info o DV i netflixu, na ponajboljem mogućem tv kao što je OLED C8 ali ako bude bio i 55SK8500/9500 ili 55XF9005 isto će biti dobar. Najbolji izbor, a da nije OLED B8-C8, bio bi Sony 55XF9005.

Prošli tjedan je bio dostupan za 8300 s 5 god garancije u ograničenim količama samo jedan dan međutim u sljedećih 2-3 mj sasvim sigurno će opet biti najmanje toliko, vjerojatno i ispod 8000 pa ako je netfix i DV važan onda je XF9005 pravi izbor. Naravno i SK8500/9500 su ok ako im cijena bude akcijska i dosta niža od XF9005:)

14 godina
Netflix ima nekih problema sa DV,plus poznati problem sa skrtarenjem brzine streama. Slika je onako ,i nije kakva treba da bude,pogotovo na Marvelovim serijama, ostale bolje dosta.
Sto se samog DV-a tice na Amazon prime video sve to puno bolje izgleda naspram Nf. Upravo zavrsio Jack Ryan , zasad jedini dostupni sadržaj u DV, ok serija, al slika perfekt
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 23:52 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Hvala Pixel, Flagship i error (napokon mogu urediti post).

Znači taj Samsung Q6 je, za te pare (još se da i prodati/pokloniti sat), realno jako dobar izbor ali ovi sa Dolby Vision su još bolji upravo zbog Netflixa?

OLED je vjerujem izvan mojih mogućnosti, pogotovo još ak treba brzo reagirati ili čak platiti na mjestu i koristiti svoj prijevoz, kojeg nemam.

Možda je zapravo najveći problem čekanje tih novih akcija i održavanje buđeta, koji će sigurno samo padati...

Pa mi po glavi idu samo "next time, there will be no next time" i "it's now or never". :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 22:46 (Armor).
11 godina
neaktivan

Mozda je glupo pitanje ali moram pitat...hmm

Kakva je situacija  kod oleda sa burn-in...jer kod mene se tv ne gasi od jutra do navecer..bez obzira ima doma nekog ili ne....imam macka koji gleda tv,zna recimo biti cjeli dan na jednom programu...kad dode BF i ostala snizenja ,tko zna moza se uzme oled..

0 1 hvala 0
14 godina
Armor kaže...
Hvala Pixel, Flagship i error (napokon mogu urediti post).

Znači taj Samsung Q6 je, za te pare (još se da i prodati/pokloniti sat), realno jako dobar izbor ali ovi sa Dolby Vision su još bolji upravo zbog Netflixa?

OLED je vjerujem izvan mojih mogućnosti, pogotovo još ak treba brzo reagirati ili čak platiti na mjestu i koristiti svoj prijevoz, kojeg nemam.

Možda je zapravo najveći problem čekanje tih novih akcija i održavanje buđeta, koji će sigurno samo padati...

Pa mi po glavi idu samo "next time, there will be no next time" i "it's now or never". :)

Ja sam uzeo upravo taj Samsung, ispao me nesto ispod 7000 kn (jer na popust ide jos i 10% manje s kodom), plus dobis sat koji mozes prodati za 1500 kn... plus 5 god garancije. Isto sam originalno htio OLED al mislim da je ovo u svakom slucaju odlicna kupnja, OLED ionako neces dobiti ispod u najboljem slucaju 9 000 kn, plus moguce bez 5 god garancije i definitivno bez sata koji ce ti potencijalno vratiti cetvrtinu ulozenog :)

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
18 godina
neaktivan

Isplati li se za Samsung 42f5500 dati 1000kn?

0 0 hvala 0
18 godina
Armor kaže...

Jučer sam baš u Elipsu malo proučavao Q6FN (65" izvedbu). Ja više pucam na krov svijeta, Q9FN ili C8, ali definitivno mi se ne bacaju novci na to trenutno. I, realno gledajući, dizajn mi je tak-tak, srebrni rub mi ne sjeda, noge u maniri jeftinih TCL-ova i telki s dna kace, ne podržava ništa od Dolby tehnologija, ne streama DTS, nije FALD, ali... Slika, ovako kako sam ga uspio pregledati u dućanu gdje nisu baš uvjeti za testiranje televizora, a i s obzirom na info o toj telki s rtings.com-a, hm, sasvim u rangu Q7FN i Q8FN, a ti su mi super. Mišljenja sam da trenutno možda nema isplativijeg i boljeg televizora za kupiti kod nas. S tim da je u Elipsu 65" 16k kn (buahahahahaha), a u SD je isti malo iznad 10k kn s 5g jamstvom (još danas) sada u akciji (i s 10% popusta na newsletter) te satom na poklon. Ono što me posebno veseli na toj telki je da su uglovi jednako osvijetljeni ko i ostatak ekrana na čemu masa telki pada, a kut gledanja uopće nije loš (čak sam se ugodno iznenadio jer sam očekivao da je fakat drlog, čini mi se da je kut bolji osjetno od prošlogodišnjeg Q7F). Boje ovako nafrljene u dućanu su fakat za polizat ekran, rtings navodi kontrast preko 6000:1 ako se ne varam i to bez local dimminga... Da ne čekam black friday i ove ranije spomenute telke ovo bih uzeo 101% bez obzira na Dolby Vision.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 8:08 (deckard).
18 godina
karlito13 kaže...

Mozda je glupo pitanje ali moram pitat...hmm

Kakva je situacija  kod oleda sa burn-in...jer kod mene se tv ne gasi od jutra do navecer..bez obzira ima doma nekog ili ne....imam macka koji gleda tv,zna recimo biti cjeli dan na jednom programu...kad dode BF i ostala snizenja ,tko zna moza se uzme oled..

Pitanje nije ni malo glupo ali si problematiku mogao izguglati u par sekundi. Evo kako stvari otprilike stoje ako ganjaš telku: https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test.

Deckard
7 godina
neaktivan
deckard kaže...
Armor kaže...

Jučer sam baš u Elipsu malo proučavao Q6FN (65" izvedbu). Ja više pucam na krov svijeta, Q9FN ili C8, ali definitivno mi se ne bacaju novci na to trenutno. I, realno gledajući, dizajn mi je tak-tak, srebrni rub mi ne sjeda, noge u maniri jeftinih TCL-ova i telki s dna kace, ne podržava ništa od Dolby tehnologija, ne streama DTS, nije FALD, ali... Slika, ovako kako sam ga uspio pregledati u dućanu gdje nisu baš uvjeti za testiranje televizora, a i s obzirom na info o toj telki s rtings.com-a, hm, sasvim u rangu Q7FN i Q8FN, a ti su mi super. Mišljenja sam da trenutno možda nema isplativijeg i boljeg televizora za kupiti kod nas. S tim da je u Elipsu 65" 16k kn (buahahahahaha), a u SD je isti malo iznad 10k kn s 5g jamstvom (još danas) sada u akciji (i s 10% popusta na newsletter) te satom na poklon. Ono što me posebno veseli na toj telki je da su uglovi jednako osvijetljeni ko i ostatak ekrana na čemu masa telki pada, a kut gledanja uopće nije loš (čak sam se ugodno iznenadio jer sam očekivao da je fakat drlog, čini mi se da je kut bolji osjetno od prošlogodišnjeg Q7F). Boje ovako nafrljene u dućanu su fakat za polizat ekran, rtings navodi kontrast preko 6000:1 ako se ne varam i to bez local dimminga... Da ne čekam black friday i ove ranije spomenute telke ovo bih uzeo 101% bez obzira na Dolby Vision.

Ja sam ga skoro jučer uzeo, ali isto čekam Black friday pa sam se nekako iskontrolirao haha

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice