Pusti taj 32" gratis, sigurno isto stari model, jednostavno ne vrijedi
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zašto preporučujete OLED naspram high-end LCD-ima?
U nekoliko sam postova pročitao "13.000 je previše za XF9005, za te novce se dobije prošlogodišnji OLED".
Mislim, jeste li vi vidjeli te OLED-e izložene? Svi koji stoje dulje od godinu dana imaju itekako vidljiv image retention (iliti zapečenu sliku)?
Da, bolja je crna, ali što mi znači bolja crna kada cijelo vrijeme vidim zapečenu sliku preko svega?
A problemi s filmovima (velika većina) koji imaju crna područja gore i dolje - područja koja na OLED-ima ostaju tamnija u usporedbi s ostatkom slike?
Ako za iste novce mogu dobit stvarno odličan TV i TV koji ima nešto bolju crnu "boju" i kontrast, ali postoji realna opasnost da se zaprži slika i da mi dio ekrana bude tamniji - zašto bih pobogu itko riskirao tih 13.000kn?!
Oled je filmski panel i nije za gledanje TV kanala. Štoviše, svatko tko kupi oled a gleda pretežito SD kanale i televiziju neka se pogodi ciglom u glavu.
U biti svatko tko primarno gleda televiziju i SD kanale nek se pogodi ciglom ako kupuje bilo kakav high end tv. U glavu. Uff 
E sad, probaj izvuć kaj sam htio reći.
ti se prvi trebas pogodit u glavu nakon high end sony-a xd9305 na entry level panasonic...
al ne ciglom nego betonskom opekom
Ali kad prodam stari onda ispadne skroz jeftino.A jbga ja sam u Bih tako da su cijene ovde dosta vece nego u hrv.
A gledam sada cijene tih modela pa oko 7500,a i kod nas je svagdi takva cijena po trgovinama.
Planirao sam uzet sony xd7005 55" i njegova je cijena 6000kn ovdje kod nas,ali isao bi na ovaj xd8005 nema veze sto je par cm manji ako je bolji model.
ps.gledalo bi se 95% vremena filmovi i serije...nista sd programi,jedino utakmice ali arene sport su u hd-u ili full hf-u.
A nisam bas neki strucnjak sto se toga tuce da bi mi smetalo to.
Sta ostali kazu?
Jos mi jedna stvar nije jasna xd8005 je 2016 model,a xe8005 je 2017 model.Gledam cijene ovaj iz 2016 je skuplji,bar kod nas sto sam uspio naci i usporediti.
Zasto to?
Nakon čitanja i pregledavanja po trgovinama odluka je pala na Panasonica.U finalu su ostala dva igrača:panasonic 50 ex703(5000kn) i panasonic 50ex 780(7400kn).Uglavnom se gleda maxtv hd(sport) i kodi .Koji uzeti jer je i razlika u cijeni velika.Na papiru je sve na strani ex 780,ali može li neko iz prakse pomoć pri odabiru?
ti se prvi trebas pogodit u glavu nakon high end sony-a xd9305 na entry level panasonic...
al ne ciglom nego betonskom opekom
Jesam nakon kaj sam ga kupio, pas mater i high end modelu sa procesorom iz 2015. Nisam uopće na to obračao pažnju a na kraju na high end 4K modelu nisam mogao vrtit 4K HDR preko usb-a. Katastrofa. Opet nije razlog prodaje.
Ovo je privremeno, DX700 je ipak malo iznad entry level modela i uopće nije loš, samo da je slika svjetlija, bar 500nita. I da čita DTSHD. I da ... Eto. Ništa više. Al prodajem i njega. Fali mi još koja tisućica za zvučnike i receiver 
A novu telku nek žena uzme na karticu, ne bum ja delal prekovremene i za zvučnike i za telku 
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Evo jedan mali savjet za Sony 55XE7077: ako gledate išta osim 4K, budite spremni na ozbiljne kompromise. Dakle, kontrast nije neko oduševljenje, Full HD materijal od 2GB izgleda dosta nazubljeno i otprilike malo lošije nego SD program na 4 godine staroj Sony 42W828. Ova ludorija s 4K televizorima je neoprostiva, čovik ne može kupiti pošten TV za gledanje SD i HD programa. Jedino rješenje je 43" tv ili poprilična udaljenost od TV-a.
Osobno posjedujem Sony 55XE7077 i ne slažem se sa tobom. Jedino što "ne valja" od slike je naš TV program i signal koji je kriminalno loš i to je vidljivo i na TV-u, čak i video skinut sa neta koji je kvalitete 480p ima bolju sliku nego slika naših TV programa. Sve ostalo 720p, 1080p, a pogotovo 2160p je perfektne slike i prikaza. Sjedim na udaljenosti od TV-a 2,5m - 3m.
Nema svatko isti ukus. Po meni kontrast i dubina crne boje mora biti na nekoj pristojnoj razini da mu oprostiš slabiju oštrinu.
Također se dosta vide artefakti unutar tamnijih regija (ok, ovdje igra ulogu kvaliteta videa). Ali problem je što npr lice izgleda dosta plošno, ne vidi se gradacija između centralnog dijela obraza i rubova. To je posljedica spržene gradacije tonova zbog upscaling-a i ostalih procesa (teško je slikovito opisati).
Zamijenio sam ga na kraju sa Samsung 50MU6127 i slika je neusporedivo bolja. Ima dosta veći kontrast, rubovi su dosta oštriji, cjelokupni dojam je puuuno uvjerljiviji.
Samo malo, hoćeš reći da kontrast od 3300:1 nije dovoljan, da crna nije dovoljno crna, pa definitivno se ne bi sa tobom složio.
Nadalje na našim programa razlika između 50" TV-a i 55" je jako vidljiva, da si uzeo taj Samsung u 55" vidio bi isto da je slika lošija kao i na Sony-u samo zbog dotatnih 5". Sa svakom većom dijagonalom ekrana vide se slabosti naših programa, tj. njihove kvalitete u prikazu.
To je istina da 5" razlike dosta utječe, ali na 49" dijagonali, Sony ima loš IPS ekran sa kontrastom od cca 900:1. Tek serija XE85 ima VA ekran i 100/120Hz tako da tu počinje prava zabava. Tako da nema više jeftino do Sony-jeve magije :)
Inače, solidan VA panel inače pruža oko 4500:1 i više. Zaključak: jedva čekam da sve bude na Full HD ...
Ali kad prodam stari onda ispadne skroz jeftino.A jbga ja sam u Bih tako da su cijene ovde dosta vece nego u hrv.
A gledam sada cijene tih modela pa oko 7500,a i kod nas je svagdi takva cijena po trgovinama.
Planirao sam uzet sony xd7005 55" i njegova je cijena 6000kn ovdje kod nas,ali isao bi na ovaj xd8005 nema veze sto je par cm manji ako je bolji model.
ps.gledalo bi se 95% vremena filmovi i serije...nista sd programi,jedino utakmice ali arene sport su u hd-u ili full hf-u.
Pogledaj ovdje recenziju za seriju 7 i 8. Praktički su iste, tek serija 85 i više nudi razliku. BTW upravo dolaze novi modeli iz 2018. pa će vjerojatno biti popusta i na top modele uskoro...
Može preporuka nekog 49-50" TV-a. cca 3500kn. Tv je za brata, 100% programa preko maxTV-a. Jedino bi u slučaju Smart TV-a uzeo Netflix. Ekran ne smije biti veći jer mu fizički ne može stati. Ako je +/- 200-300kn nekakav dealbraker onda ne bi bio problem.
Pogledaj ovdje recenziju za seriju 7 i 8. Praktički su iste, tek serija 85 i više nudi razliku. BTW upravo dolaze novi modeli iz 2018. pa će vjerojatno biti popusta i na top modele uskoro...
Ma necu onda ni zuriti.Povukla me cijena koju mi je je ponudio uz ovaj gratis 32".
I mozda se radi o XE modelu sad mi je rekao ali nije u firmi da provjeri tocno.Gledat cu da idem na neki 55" jer vecinom filmove gledam sto skinem s neta.Opet razlika u dijagonali imedju 49 i 55 nije bas mala.
Mislim nemora biti sony,moze i nesto drugo ako je bolje naravno.
Može preporuka nekog 49-50" TV-a. cca 3500kn. Tv je za brata, 100% programa preko maxTV-a. Jedino bi u slučaju Smart TV-a uzeo Netflix. Ekran ne smije biti veći jer mu fizički ne može stati. Ako je +/- 200-300kn nekakav dealbraker onda ne bi bio problem.
Ovdje imaš veoma dobar model.
došlo vrijeme za još jedan tv.
veličina od 40"-43" (čak bi i rađe manjeg jer sam ograničen prostorom),
do 3500 kuna,
po mogučnosti android.
došlo vrijeme za još jedan tv.
veličina od 40"-43" (čak bi i rađe manjeg jer sam ograničen prostorom),
do 3500 kuna,
po mogučnosti android.
Ovdje imaš dobar model sa Androidom, za nešto malo više para.
Koji model samsunga je najvise slican modelu KU7000? I da li se moze igdje kupiti taj model jos?
Pozdrav!
Kupujem veći tv jer mi je udaljenost s koje će se gledati gotovo 5m pa me zanima da li ću na tv.u iz linka primjećivati manjke slabijeg modela. Generalno, što mogu ocekivati od modela?
Cijena ovog Samsunga mi je ok :)
Koliko vidim ima VA panel.
Kako vam se čini taj tv i kakav je u odnosu na ovog Panasonica tj. koji bi po vama bio bolji izbor?
Ako može malo pojašnjenje oko nekih pojmova tipa pqi, uhd dimming...na štp bi trebalo gledati
Gleda se puno nogometa na satelitu (fhd) i filmova, a podosta i "kvalitetne" zemaljske tv.
Ja bi uzea samsunga. Trenutno ti je to najbolja cijena. Najjeftiniji je bija 4000kn prije tjedan dana u mall.hr. pratim taj model vec duze. Najvjer cu ga za sobu uzet. Taman san za dn boravak narucija 55inch panasonica.
Jedino sta mislim da ti je za sport VA(samsung) ekran malo losiji od ips-a. Al je zato za filmove bolji (bolji kontrast itd)
Ja bi uzea samsung pogotovo sta je jeftiniji za 1130kn.
https://edigital.hr/led-televizori/samsung-ue40mu6122kxxh-uhd-smart-led-televizor-p525552
https://www.nabava.net/search.php?q=LG+43UJ6307
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE50MU6172UXXH/
Zašto preporučujete OLED naspram high-end LCD-ima?
U nekoliko sam postova pročitao "13.000 je previše za XF9005, za te novce se dobije prošlogodišnji OLED".
Mislim, jeste li vi vidjeli te OLED-e izložene? Svi koji stoje dulje od godinu dana imaju itekako vidljiv image retention (iliti zapečenu sliku)?
Da, bolja je crna, ali što mi znači bolja crna kada cijelo vrijeme vidim zapečenu sliku preko svega?
A problemi s filmovima (velika većina) koji imaju crna područja gore i dolje - područja koja na OLED-ima ostaju tamnija u usporedbi s ostatkom slike?
Ako za iste novce mogu dobit stvarno odličan TV i TV koji ima nešto bolju crnu "boju" i kontrast, ali postoji realna opasnost da se zaprži slika i da mi dio ekrana bude tamniji - zašto bih pobogu itko riskirao tih 13.000kn?!
Šta se uopće onda javljaš kad si sve prokužio? Crne margine ti se ne mogu zapeći jer su to ugašeni pixeli, kako bi ti pobogu taj dio ekrana ostao tamniji u odnosu na ostatak panela?! Štoviše ti pikseli će ti moći emitirati veću svjetlinu kroz životni vijek jer se manje koriste od ostatka. Po tvome oled onda tamni i kad je ugašen. Uvijek se nađe genijalac koji zna koja je tehnologija najbolja. Nije ni čudo da oni koji nešto znaju o tv-ima i koji su ih imali malo više, ne žele gubiti živce na davanje lekcija ljudima kojima ne možeš ništa objasniti. Preporučam ti da se prestaneš sramotiti i da više ne komentiraš, jer će ti neki jadni ljudi i povjerovati. A tebi savjetujem da u tom slučaju uštediš nešto para i kupiš xe9005 jer tu nešto bolju crnu i svjetlinu na xf modelu ćeš vidjeti samo u savršenoj poziciji drito ispred tv-a. Još jedna osobina gdje oled pojede ostale tv-e, a ima ih mnogo, nije tu samo crna u pitanju. Lp
Najbitnija stavka za kvalitetu prikazane slike je kontrast,neka vam to bude polazna tocka prilikom biranja TVa pa onda dalje birate znacajke koje su vam bitne....input lag,wcg,hdr,motion itd itd.
Naravno ako vecinom gledate Hrt tv program isl onda vam je dobar i stari crt.
Naravno ako vecinom gledate Hrt tv program isl onda vam je dobar i stari crt.
Naravno da je ali ga nemoš više kupiti.
Taman su prije 15 godina počeli proizvoditi Slim CRT (danas bi već i cRT teveji bili max desetak cm širine)) ali su se ovi LCdi proširili kao kuga.
https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue50mu6122-50-127-cm-led__53271321
https://www.nabava.net/televizori__240/lg-televizor-49uj634v-49-125-cm-led__43798331
https://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-televizor-tx-49ex600e-49-125-cm-led__42395111
Malo se smiri, več je vrijeme:)) A kao drugo, sam mu napisao istinu i ništa drugo..A kao treče več prestani sa tim, da imam nekakve koristi itd..jer nemam nikakve koristi..!
Nismo svi ljudi isti, da gledamo sve skoz korist:)) A na kraju, ako se ti nešto ne sviđa možeš napustit taj forum, jer te niko ne prisiljava da si na tom forumu..
Ne, ne, prijatelju moj.. onaj koji istinu zbori sam ja.
Ti samo djetinjasto izvrces optuzbe.
U nedostatku argumenata uglavnom pises ovake nebuloze
Ja da napustim forum jer mi se ne svidja sto ti lajes okolo?!
Duhovit si..
Ako netko treba napustiti forum i opcenito otkaciti se sa interneta si ti, djedice. Ocito je da te sve veci broj ljudi prokuzio jer broj dislike-a konstantno raste.
Razumljivo je da si zivcan.. kredibilitet ti pada kao i tom filipsu koji te sponzorira.
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Pozdrav,
vidim da nema odgovora na moje pitanje, ali nije bitno više jer sam sam našao isto.
Trebao bi sada preporuku za TV . Mislim si između PHILIPS 55PUS6412 ili SAMSUNG UE55MU6172UXXH .
TV bi mi služio za igranje PS4 igrica najviše(nisam uzeo PRO jer nisam planirao TV, ali kad vidim da i običan može pružiti vrhunsku sliku moram ipak uzet neki oke TV).
U nekoj budućnosti eventualno ću gledati filmove (HDMI sa PCa), ali primarno gledajte da je za PS4.
P.S. ako imate neki jeftiniji TV a da je slika dobra slobodno mi date preporuku. Gledao sam na YT KU7000 kako izgleda slika i vrhunska je, ali nema nigdje više kupit taj TV.
Pozdrav,
vidim da nema odgovora na moje pitanje, ali nije bitno više jer sam sam našao isto.
Trebao bi sada preporuku za TV . Mislim si između PHILIPS 55PUS6412 ili SAMSUNG UE55MU6172UXXH .
TV bi mi služio za igranje PS4 igrica najviše(nisam uzeo PRO jer nisam planirao TV, ali kad vidim da i običan može pružiti vrhunsku sliku moram ipak uzet neki oke TV).
U nekoj budućnosti eventualno ću gledati filmove (HDMI sa PCa), ali primarno gledajte da je za PS4.
P.S. ako imate neki jeftiniji TV a da je slika dobra slobodno mi date preporuku. Gledao sam na YT KU7000 kako izgleda slika i vrhunska je, ali nema nigdje više kupit taj TV.
Ja bi ti preporučio Philips model.
Pozdrav,
Ja bi ti preporučio Philips model.
Da li taj TV ima HDR? Ja se uopće ne razumijem u TV , znam samo da PS4 podržava HDR i da je razlika ogromna u igrama ako je HDR uključen.