Ambilight mi nema smisla zbog uskog prostora, a na koju foru taj panasonic ima kontrast 4500 kad je ips ekran?
edit : sad sam vidio da je mva ekran. nisam baš upoznat s njim.
Ambilight mi nema smisla zbog uskog prostora, a na koju foru taj panasonic ima kontrast 4500 kad je ips ekran?
Nisam ti ja Philipsa preporučio zbog Ambilighta več zbog drugih prednosti:)
Zahvaljujem :)
Jedno pitanje. Je li netko zaista kupio elipsov bon na njuškalu sa 15% popusta? Naime, moj prijatelj je bio dogovorio telefonski sa likom na njuskalu da bi uzeo jedan TV u elipsu preko njegovih bonova koje on prodaje. Lik kaze: " moze, cujemo se drugi dan, nađemo se u elipsu, vi odaberete prozivod ja rješavam na blagajni, nazovite me sutra kada vama paše". Došao je taj termin kupnje, prijatelj nazove tog lika i lik mu odgovara:" joj, ja sada ne mogu, dolaze mi navodno 5-6 kupaca po bonove, ja sada nemam vremena da idem na pola sata i gubim svoje vrijeme za tih vaših par tisuća kuna, možeš li ti doći do mene pa kupiš te bonove i odes sam u elipso?" Frendu je odmah bilo sumnjivo da lik nešto mulja i da ti bonovi sigurno ne vrijede. Bezuspješno je pokušao dogovoriti koji drugi dan i koje drugo vrijeme termin kada liku paše da dođe osobno u elipso, ali ovaj je stalno imao neke isprike. Onda je frend nazvao drugi oglas sa malo drugacijim podacima i opet se isti glas javio na telefon. Onda je bio uporan pa je našao neki oglas na njuskalu gdje doslovno pise: " OSOBNO RJEŠAVAM BONOVIMA NA BLAGAJNI", nazvao je i gospodin koji se javio je bio kao iz Splita i rekao je: " a ne ne, ja necu ulaziti u elipso, samo ispred elipsa moze, ja vama bonove a vi meni novac". Naravno da frend nije popušio takvu navlakušu i da mu je to dosta sumnjivo...
Kolega je mogao lijepo poslati mail u upravu Elipsa i pitati što je s tim bonovima pa ne bi dolazio u takve neprilike.
Bolja informacija na ovoj temi bi bio info od ovlaštenih iz Elipsa nego ovakva nedorečena informacija.
O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Kolega je nazvao Elipso, kazu da oni imaju bonove ali ne moze se provjeriti ispravnost tih bonova tek kada ih se osobno preda na blagajnu a takve opcije prodavačima sa njuskala očito ne pada na pamet, po njihovom je samo da ti prodaju bon van poslovnice Elipsa.
ma takvih se treba kloniti, na kraju te tv kosta 15% koliko popusis kod tih likova...
Par stranica prije sam napisao prve dojmove o ovom televizoru. Kupnja je i više nego OK a sad imaš akciju u Santa Domenici 5000,00 kn s tim da ako plaćaš na rate ukucaj TV-5 za dodatnih 5% popusta ili TV-10 za dodatnih 10% popusta. Jedino što je istekla promocija na garanciju od 5 godina, ali je zato i jeftinije.
U 12om mjesecu sam od čovjeka kupio 4500kn bonova za 4050kn. Htio je da se nađemo na Žitnjaku al smo imali domjenak u Antunoviću i nije mi se dalo vozit skroz tamo i on je sam došao do benzinske i obavili smo primopredaju.
Bez problema sam kupio u Elipsu telku.
Inače, svaki bon ima serijski broj i isti se mora ovjeriti u Elipsu. Bar je tako sa Emmezetom. Ak ti je sumnjivo, nazoveš u trgovinu i oni ti provjere dal je bon važeći.
Rekao je da ima za Elipso, Emmezetu, Pevec, Ikeu i DM haha.
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Evo jedan mali savjet za Sony 55XE7077: ako gledate išta osim 4K, budite spremni na ozbiljne kompromise. Dakle, kontrast nije neko oduševljenje, Full HD materijal od 2GB izgleda dosta nazubljeno i otprilike malo lošije nego SD program na 4 godine staroj Sony 42W828. Ova ludorija s 4K televizorima je neoprostiva, čovik ne može kupiti pošten TV za gledanje SD i HD programa. Jedino rješenje je 43" tv ili poprilična udaljenost od TV-a.
Osobno posjedujem Sony 55XE7077 i ne slažem se sa tobom. Jedino što "ne valja" od slike je naš TV program i signal koji je kriminalno loš i to je vidljivo i na TV-u, čak i video skinut sa neta koji je kvalitete 480p ima bolju sliku nego slika naših TV programa. Sve ostalo 720p, 1080p, a pogotovo 2160p je perfektne slike i prikaza. Sjedim na udaljenosti od TV-a 2,5m - 3m.
Nema svatko isti ukus. Po meni kontrast i dubina crne boje mora biti na nekoj pristojnoj razini da mu oprostiš slabiju oštrinu.
Također se dosta vide artefakti unutar tamnijih regija (ok, ovdje igra ulogu kvaliteta videa). Ali problem je što npr lice izgleda dosta plošno, ne vidi se gradacija između centralnog dijela obraza i rubova. To je posljedica spržene gradacije tonova zbog upscaling-a i ostalih procesa (teško je slikovito opisati).
Zamijenio sam ga na kraju sa Samsung 50MU6127 i slika je neusporedivo bolja. Ima dosta veći kontrast, rubovi su dosta oštriji, cjelokupni dojam je puuuno uvjerljiviji.
Osobno posjedujem Sony 55XE7077 i ne slažem se sa tobom. Jedino što "ne valja" od slike je naš TV program i signal koji je kriminalno loš i to je vidljivo i na TV-u, čak i video skinut sa neta koji je kvalitete 480p ima bolju sliku nego slika naših TV programa. Sve ostalo 720p, 1080p, a pogotovo 2160p je perfektne slike i prikaza. Sjedim na udaljenosti od TV-a 2,5m - 3m.
Ja imam LG49UJ701V i SD signal uopće nije loš a još sam na Iskonu koji još komprimira SD signal na nekih 700x460
Nevjerojatno mi je da je taj Sony ima tako loš tv program.
Ako tako kažeš, vjerujem..
U godini 2017. je Sony vjerojatno odlučio prijeći na neke kineske panele, izvor (http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/sony-kdl-49we755-test.html - potrebno uključititi translate):
The tear turns in the eye, when I recall that even last year, the price of the model 49WE755 (around PLN 3000) was able to buy Bravia Full HD TV series W805C (with more accurate colors, high contrast VA 120Hz sensor, sharper movement, its liquefaction, etc., etc.). It is worth remembering that Sony is not a manufacturer of displays, therefore, perhaps in a situation where the above mentioned Full HD 120Hz panels or when due to their low supply have become too expensive, they had to replace something. And that the choice fell on IPS "made in China"?
Ja imam LG49UJ701V i SD signal uopće nije loš a još sam na Iskonu koji još komprimira SD signal na nekih 700x460
Nevjerojatno mi je da je taj Sony ima tako loš tv program.
Ako tako kažeš, vjerujem..
U godini 2017. je Sony vjerojatno odlučio prijeći na neke kineske panele, izvor (http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/sony-kdl-49we755-test.html - potrebno uključititi translate):
The tear turns in the eye, when I recall that even last year, the price of the model 49WE755 (around PLN 3000) was able to buy Bravia Full HD TV series W805C (with more accurate colors, high contrast VA 120Hz sensor, sharper movement, its liquefaction, etc., etc.). It is worth remembering that Sony is not a manufacturer of displays, therefore, perhaps in a situation where the above mentioned Full HD 120Hz panels or when due to their low supply have become too expensive, they had to replace something. And that the choice fell on IPS "made in China"?
Pa nije to samo kod Sonya..Sve više proizvođača ugrađuje Kinezke panele..Tako, če i Samsung koristit Mikro Led panele od Kineza.
Evo jedan mali savjet za Sony 55XE7077: ako gledate išta osim 4K, budite spremni na ozbiljne kompromise. Dakle, kontrast nije neko oduševljenje, Full HD materijal od 2GB izgleda dosta nazubljeno i otprilike malo lošije nego SD program na 4 godine staroj Sony 42W828. Ova ludorija s 4K televizorima je neoprostiva, čovik ne može kupiti pošten TV za gledanje SD i HD programa. Jedino rješenje je 43" tv ili poprilična udaljenost od TV-a.
Nema svatko isti ukus. Po meni kontrast i dubina crne boje mora biti na nekoj pristojnoj razini da mu oprostiš slabiju oštrinu.
Također se dosta vide artefakti unutar tamnijih regija (ok, ovdje igra ulogu kvaliteta videa). Ali problem je što npr lice izgleda dosta plošno, ne vidi se gradacija između centralnog dijela obraza i rubova. To je posljedica spržene gradacije tonova zbog upscaling-a i ostalih procesa (teško je slikovito opisati).
Zamijenio sam ga na kraju sa Samsung 50MU6127 i slika je neusporedivo bolja. Ima dosta veći kontrast, rubovi su dosta oštriji, cjelokupni dojam je puuuno uvjerljiviji.
Samo malo, hoćeš reći da kontrast od 3300:1 nije dovoljan, da crna nije dovoljno crna, pa definitivno se ne bi sa tobom složio.
Nadalje na našim programa razlika između 50" TV-a i 55" je jako vidljiva, da si uzeo taj Samsung u 55" vidio bi isto da je slika lošija kao i na Sony-u samo zbog dotatnih 5". Sa svakom većom dijagonalom ekrana vide se slabosti naših programa, tj. njihove kvalitete u prikazu.
U 12om mjesecu sam od čovjeka kupio 4500kn bonova za 4050kn. Htio je da se nađemo na Žitnjaku al smo imali domjenak u Antunoviću i nije mi se dalo vozit skroz tamo i on je sam došao do benzinske i obavili smo primopredaju.
Inače, svaki bon ima serijski broj i isti se mora ovjeriti u Elipsu. Bar je tako sa Emmezetom. Ak ti je sumnjivo, nazoveš u trgovinu i oni ti provjere dal je bon važeći.
Lijepo.
Ja se ne bih usudio dok dobro ne provjerim na pet strana...
Nije mi jasno kako si ti uletio u tako nešto a nisi ni nazvao Elipso i tebi nije bilo "sumnjivo" ?
Po ovome kako si napisao tebi nije bilo sumnjivo pa nisi ni nazvao...?!
Čestitam na hrabrosti.
Lijepo.
Ja se ne bih usudio dok dobro ne provjerim na pet strana...
Nije mi jasno kako si ti uletio u tako nešto a nisi ni nazvao Elipso i tebi nije bilo "sumnjivo" ?
Po ovome kako si napisao tebi nije bilo sumnjivo pa nisi ni nazvao...?!
Čestitam na hrabrosti.
Zato kaj je došao s autom direkt na benzinsku, pred 10 kamera iz svih kuteva, oš od benzinske, dm-a i samog centra. 4500kn je velika lova i da me zajebo murija bi imala posla ak ga ja ne bih prvo našao preko tablice.
Zval sam ga popodne kad sam skužio da jebeni Elipso nema skoro niti jedan tv koji sam pikirao i tražio da mi zamjeni za Emmezetine bonove i reko je nema beda da će me nazvat kad se vrati iz VŽ. I bome me zvao al sam ipak našao jedan XE70 u Vukovarskoj pa nisam ništa mjenjao.
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Ovaj forum mi je pomogao kod izbora,kupovine, novoga tv pa bi se zahvalio forumasima koji pisu,daju linkove i sugestije. Na HR black friday kupio sam sa dobrim popustom sony 55xe9005.
Imam Panasonic plasmu hd ready 42 cm koja odlično procesuira ove naše tv signale sa kojom sam i danas zadovoljan, ali..
Ne mogu se usporediti ova dva tv-a, ipak je malko plasma ostarila, sony ima neuporedivo bolju sliku kad je signal FHD ili 4K koji sam gledao na netflixu.
Istina je da sam morao napustiti b-net i preći na VIP tv koji daje skoro sve programe u FHD onako kako su emitirani bez posebne naplate paketa,meni najbitnijih SK 1,2,3.
Tv preporučam svakome uz uvjet da ima dobar izvor signala (FHD) inače je slika, bar meni, bila katastrofalna, mislim na sportske prijenose. Pretpostavljam da su i ovi naši operateri dali svoj doprinos emitirajući loš signal. Sada na FHD-u vidi se struktura pahulje snijega kad se prenosi skijanje ili mrvice zemlje kad je tenis u pitanju,nevjerovatno.
Zvuk tv-a je prosječan pa sam svoje staro kućno kino Phillips ( nije ovo garfildovo) spojio sa Vipovim resiverom, sa ona tri raznobojna kabela. Problem mi je spajanje direktno sa tv jer Sony nema scart a Phillips nema HDMI, zna li iko kako bi se mogli direktno povezati?
Vidim da na forumu ima korisnika koji tvrde da su svi televizori iz iste tvornice i da su samo naljepnice različite. Mišljenja sam da koliko platite toliko ćete i dobiti, bitno je po meni da tv ne pretplatite.
Narucija san napokon sljedeci tv
Za 10ak dana se javim sa mini reviewom.
Lijepi pozdrav, u potrazi sam za novim tv-om. 40-43 incha, 4k, oko 3500kn po mogucnosti nekakav hdr al s obzirom na budzet pretpostavljam da ne trebam bit prezahtjevan.. takodjer vidim da ima raznih akcija trenutno kao npr. U elipsu gdje se dobiva 5 godina garancije sto bi takodjer bilo jako lijepo. Namjena: filmovi i igre vecinom. Hvala unaprijed.
Nisam ti ja Philipsa preporučio zbog Ambilighta več zbog drugih prednosti:)
Naravno da nisi preporuci jer odgovara krajnjem kupcu.
Preporucio si jer imas koristi od toga.
Izgleda da se to mora ponavljat svake dvije stranice da ljudi shvate. Jer ovako se svakih par dana javi netko novi tko jos nije upoznao tvoj "model poslovanja" pa popusi pricu o filipsovim nadnaravnim mogucnostima.
Stvarno te je dosta...
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Malo se smiri, več je vrijeme:)) A kao drugo, sam mu napisao istinu i ništa drugo..A kao treče več prestani sa tim, da imam nekakve koristi itd..jer nemam nikakve koristi..!
Nismo svi ljudi isti, da gledamo sve skoz korist:)) A na kraju, ako se ti nešto ne sviđa možeš napustit taj forum, jer te niko ne prisiljava da si na tom forumu..
Zašto preporučujete OLED naspram high-end LCD-ima?
U nekoliko sam postova pročitao "13.000 je previše za XF9005, za te novce se dobije prošlogodišnji OLED".
Mislim, jeste li vi vidjeli te OLED-e izložene? Svi koji stoje dulje od godinu dana imaju itekako vidljiv image retention (iliti zapečenu sliku)?
Da, bolja je crna, ali što mi znači bolja crna kada cijelo vrijeme vidim zapečenu sliku preko svega?
A problemi s filmovima (velika većina) koji imaju crna područja gore i dolje - područja koja na OLED-ima ostaju tamnija u usporedbi s ostatkom slike?
Ako za iste novce mogu dobit stvarno odličan TV i TV koji ima nešto bolju crnu "boju" i kontrast, ali postoji realna opasnost da se zaprži slika i da mi dio ekrana bude tamniji - zašto bih pobogu itko riskirao tih 13.000kn?!
U nekoliko sam postova pročitao "13.000 je previše za XF9005, za te novce se dobije prošlogodišnji OLED".
Mislim, jeste li vi vidjeli te OLED-e izložene? Svi koji stoje dulje od godinu dana imaju itekako vidljiv image retention (iliti zapečenu sliku)?
Da, bolja je crna, ali što mi znači bolja crna kada cijelo vrijeme vidim zapečenu sliku preko svega?
A problemi s filmovima (velika većina) koji imaju crna područja gore i dolje - područja koja na OLED-ima ostaju tamnija u usporedbi s ostatkom slike?
Ako za iste novce mogu dobit stvarno odličan TV i TV koji ima nešto bolju crnu "boju" i kontrast, ali postoji realna opasnost da se zaprži slika i da mi dio ekrana bude tamniji - zašto bih pobogu itko riskirao tih 13.000kn?!
Oled je filmski panel i nije za gledanje TV kanala. Štoviše, svatko tko kupi oled a gleda pretežito SD kanale i televiziju neka se pogodi ciglom u glavu.
U biti svatko tko primarno gleda televiziju i SD kanale nek se pogodi ciglom ako kupuje bilo kakav high end tv. U glavu. Uff 
E sad, probaj izvuć kaj sam htio reći.
. Problem mi je spajanje direktno sa tv jer Sony nema scart a Phillips nema HDMI, zna li iko kako bi se mogli direktno povezati?
Riješio sam taj problem tako što sam na Ebay kupio digital analog converter za 15 €
Iz tv.a ide optički kabel u converter a van iz convertera analogni chinch.
Ako ti linija i nema crveno/crni chinch ulaz, običnim adapterom chinch~scart i to riješiš.
Ako tv ima izlaz za slušalice ne treba ti ni DAC.
O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Cijena ovog Samsunga mi je ok :)
Koliko vidim ima VA panel.
Kako vam se čini taj tv i kakav je u odnosu na ovog Panasonica tj. koji bi po vama bio bolji izbor?
Ako može malo pojašnjenje oko nekih pojmova tipa pqi, uhd dimming...na štp bi trebalo gledati
Gleda se puno nogometa na satelitu (fhd) i filmova, a podosta i "kvalitetne" zemaljske tv.
Pa tko normalan će za lcd tv dati 13tk?.Inače 9005 i nije baš haj end model.Haj end je Z90.Izložbeni OLED-i vrte danima statičnu sliku, pa nije čudno da vidiš image retention ili burn in.
Momci molim pomoc.
Imam dobru ponudu za KD-49XD8005 cijena mi je niza jer je prijatelj moze nabavit preko svoje firme i jos uz to dobijem 32" sony model gratis?
Kakav je tv ovaj?
Inace ove serije sonya su ok koliko sam procitao po forumu do sada.
A oko 6500kn s tim da dobijem jos i sony 32" u toj cijeni.
Mislio sam ici na neki model od 55" ali sad kako me on nazvao dobio je tu ponudu od dobavljaca vjerovatno se zaliha rijesavaju pa mi javio.To je cijena s pdvom.