Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.241
|
čitano: 23.723.461
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
gocc01 kaže...

Zna li netko kako da na DX700 provjerim radne sate? Sve živo sam pretražio, ima kak se uđe u servisni meni al navigacija njime nula. Od starih serija ne odgovara. Barem ne od 2011/12 plazmi.

Sta si uzimao izlozbeni primjerak?ili sumnjas da se radi o izlozbenom?

15 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Samsung UE55M5572 ima li ista bolje od ovog do 4,5k?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
U Elipsu je manje više sve izložbeno

1 0 hvala 0
12 godina

Dan ranije, nakon kaj nisu pola televizora imali pa sam navečer uzeo XE7077, rekli su mi da DX700 imaju samo u Splitu a njega sam htio kao 4. izbor pošto nisu imali niti jedan koji sam tražio. 

Drugi dan sam vratio Sonya a ispostavilo se da im je iz Splita stigao jedan DX700. A ne vjerujem im ništa pa me zanima u kakvom je stanju ovaj. 

Inače, XE7077 ima HDR prikaz puno svjetliji od ovog Panasonica, dosta sličniji XD93 jer ima stvarno blještavih trenutaka ali je na Panasonicu slika puno prirodnija, tamnija kao prigušena i nema HDR mod kao Sony pa da se prešalta već samo nabije svjetlinu na 100. 

Kažu na kalibraciji da se svjetlina mora smanjit na 28 što je meni too much pa sam digao na 85-90.  

Tako da do 5000kn kako kolega traži, mislim da nema kaj razmišljat. Za Playstation uzmi Sony a za filmove Panasonic. 

Sony ima sve codece i čita i 4K HDR sa usba dok Panasonic još nema podršku niti za DTSHD.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.12.2017 15:01 (gocc01).

1 0 hvala 1
17 godina

Sony 55XE7005+ nVidia shield, ili da gledam cistu telku za 6500?
NPR: Sony KD55XE8096

Android mi je must have bilo preko nVidia shielda ili direktno u tvu, tvornicki smartovi su mi iskeno bezveze

55inch bi bilo najbolje

Želio bih najbolje uloženo dobiveno što se tiče kvalitete slike, kut gledanja će biti relativno mali cca 45 stupnjeva

naletio sam i na ovo TCL U55C7006

DualCore E2180 @ 3,2 ; 2 Gb Kingmax @ 870Mhz (hhh); GeForce Bliss 9600GT ; 250+80 gb HD ; samsung 2232bw
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 2:44 (Vule).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Izbor mi je pao na dva modela:
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-40GFS6740/
i drugi
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-40re455.aspx
Razlika je par stotina kn.Dva Grundiga imam i meni su skroz ok.Sony mi se ipak čini klasu bolji.
Grundig je smart,al grundigov smart baš i nije smart jer ima sve bezvezne aplikacije.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kupujem TV za cca 3500kn ali nemam pojma što trebam gledat kod svakog od njih pa vas molim za pomoć. 

Na njemu će se najviše gledati maxtv, veličina cca 110 cm

Ne znam jel mi treba full hd ili ultra hd

Po mogućnosti ali nije nužno i toliko bitno da ima stalak kao ovaj na linku: http://www.makspro.hr/index.php/led-tv-philips-43pus6162-4k-wi-fi.html

Hvala na pomoći

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Vule kaže...

Android mi je must have bilo preko nVidia shielda ili direktno u tvu, tvornicki smartovi su mi iskeno bezveze

55inch bi bilo najbolje

Želio bih najbolje uloženo dobiveno što se tiče kvalitete slike, kut gledanja će biti relativno mali cca 45 stupnjeva

Ja bi ti preporučio Sony model XE8096, ili taj model Philipsa..

http://www.salonatech.com/philips-led-tv-139cm-55pus6482.html

14 godina
protjeran
gugro kaže...

Kupujem TV za cca 3500kn ali nemam pojma što trebam gledat kod svakog od njih pa vas molim za pomoć. 

Po mogućnosti ali nije nužno i toliko bitno da ima stalak kao ovaj na linku: http://www.makspro.hr/index.php/led-tv-philips-43pus6162-4k-wi-fi.html

Hvala na pomoći

Pa za tvoje potrebe ti je dovolnjo koji FullHD model, ali pošto nema nekakve velike razlike u cjeni mislim, da ti je bolje uzet koji 4k model. Ja bi ti preporučio nešto od toga.

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-43pfs5302.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-43pus6412-43-110-cm-led__45204971

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-televizor-kd-43xe7077-43-110-cm-led__44236951

13 godina
neaktivan

Imate kakvu preporuku  8000 kn (+/- 1500 kn) ?
Za PS4 PRO i monitor.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
M3talen kaže...

Za PS4 PRO i monitor.

Hvala!

Koje veličine..?

13 godina
neaktivan
Nije važno, manje je bolje zbog večeg ppi-a
14 godina
protjeran
M3talen kaže...

Pa onda 49" ili 43" veličine..? Jer manje, ionako ne dobijaš ništa pametno:)

13 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
M3talen kaže...

Pa onda 49" ili 43" veličine..? Jer manje, ionako ne dobijaš ništa pametno:)

Može 49" 

13 godina
Vule kaže...

55inch bi bilo najbolje

55xe7005 ti je VA a 55xe8096 je IPS,znaci dosta su razliciti ,tako da prema tome gledaj,sta ti je bitnije.

TCL izgleda dobro na papiru,ali iskreno nisam ih uopce vidio uzivo.Jedino da ga uzmes,pa ako ti se nesvidja,vratis.I uzmes jednog od onih sony.

gugro kaže...

Hvala na pomoći

Ako ti nije problem dati sto kuna vise od budgeta ja bi isao na Samsung UE43MU6122

M3talen kaže...

Za PS4 PRO i monitor.

Hvala!

Za gaming u tom rangu najbolji ti je Sony KD-49XE9005.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 13:45 (geronimo4661).
10 godina
neaktivan

Šta kupitiiiii,

Sony kd55xe8577 ---8100 kn

Samsung ue55mu8002 ----8000 kn

-----------------------------------------------------

Philips 49pus7502 ------7200 kn

Sony kd 49xe8077-----6000 kn

Ima tu jos modela koje sam gledo ,ali kad se nerazumijem.

Velicina ekrana cak nije toliko ni bitna, već me ubiše ove razlike u cijenama...a neznam zbog čega su tolike i da li je ta razlika stvarno opravdana.

Hvala

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
sb_siri kaže...

Šta kupitiiiii,

Velicina ekrana cak nije toliko ni bitna, već me ubiše ove razlike u cijenama...a neznam zbog čega su tolike i da li je ta razlika stvarno opravdana.

Hvala

Sad šta češ najviše gledat..?

17 godina
garfield1 kaže...
Vule kaže...

55inch bi bilo najbolje

Ja bi ti preporučio Sony model XE8096, ili taj model Philipsa..

To mi i je problem 1900 kn je razlika, a dobijem Android TV koji je na Shieldu puno bolji i taj neki Triluminus osvjetljenje, šta meni osobno ne zanači puno, ostale specifikacije su identične. 

A što se tiče tog Pillipsa, neznam za tu salonatech, radije bi nešto pouzdanije + za CityCentar imam kupon od 400kn (Elipso i SvijetMedija) 

jeli ovaj phillips ko i taj? https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PUS6501/ 6501 vs 6482, nekom logikom 65 mi se čini bolje od 64

geronimo4661 kaže...

55xe7005 ti je VA a 55xe8096 je IPS,znaci dosta su razliciti ,tako da prema tome gledaj,sta ti je bitnije.

TCL izgleda dobro na papiru,ali iskreno nisam ih uopce vidio uzivo.Jedino da ga uzmes,pa ako ti se nesvidja,vratis.I uzmes jednog od onih sony.

Doma imam IPS i TN monitor, a IPS je puno bolji od TNa ali vidi se da crne nisu bas najcrnije, a na VA bi crne trebale biti odlične ako se ne varam, ali kut gledanja lošiji. Zato sam rekao da je kut gledanja relativno mali? TV će biti na zidu širine 3.5 metara i to je širina cijele prostorije, a dužina je cca 5 metara. Kut gledanja je maksimalno 100° diagonalno gledano sa lijeve strane TV-a na desni kut

Za TCL sam čuo da je odličan brend ali isto tako nisam čuo od nikoga uživo da mi je rekao, je stvarno su dobre, a reviewi su ugl modeli sa američkog tržišta

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 16:40 (Vule).
14 godina
protjeran

@Vule

Model 6501 je nešto bolji zbog 100Hz osvežavanja panela, a sve ostalo što se tiče kvalitet slike, Androida itd.. je bolje na modelu 6482:)

https://www.philips.hr/c-p/55PUS6482_12/6000-series-izuzetno-tanki-4k-televizor-sa-sustavom-android-tv-s-tehnologijama-ambilight-s-3-strane-i-pixel-plus-ultra-hd

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 16:58 (garfield1).

0 0 hvala 0
13 godina
Vule kaže...

Doma imam IPS i TN monitor, a IPS je puno bolji od TNa ali vidi se da crne nisu bas najcrnije, a na VA bi crne trebale biti odlične ako se ne varam, ali kut gledanja lošiji. Zato sam rekao da je kut gledanja relativno mali? TV će biti na zidu širine 3.5 metara i to je širina cijele prostorije, a dužina je cca 5 metara. Kut gledanja je maksimalno 100° diagonalno gledano sa lijeve strane TV-a na desni kut

Za TCL sam čuo da je odličan brend ali isto tako nisam čuo od nikoga uživo da mi je rekao, je stvarno su dobre, a reviewi su ugl modeli sa američkog tržišta

Ako su filmovi prioritet ja bi onda isao na 55xe7077+neki vanjski media player,posto kazes da kut gledanja nije veliki.

A za TCL je problem sto su americki modeli iste serije navodno bolji nego europski,iako po testovima ni europski nisu uopce losi.Neznam,ja uvijek savjetujem ljudima da uzmu tv i ako nisu zadovoljni,fino vrate i uzmu nesto drugo.To je vani sasvim normalna stvar i ljudi masovno vracaju nazad,tako mozes i ti sa TCL ako bas hoces probati.

10 godina
neaktivan

Pa vecinom sd kanale i iptv....tu i tamo filmove u hd-u.

10 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
sb_siri kaže...

Šta kupitiiiii,

Hvala

Pa vecinom sd kanale....iptv....kodi

8 godina
neaktivan

Razmišljam o Samsung 55MU6402
Trenutno mu je najbolja cijena u HgSpotu - 5793
https://www.hgshop.hr/led-tv-samsung-ue55mu6402-55-140cm-ultra-hd-4k-pqi-1500-smart-tv-dvb-t2-s2-c-hevc/proizvod/223097

Ono što me zanima... nudi li LG neki model koji je tu ili bolji po performansama i cijeni
Ovo mi je okvir tih 5500-6000, a telka je za sve, malo filmova, plejke, televizije...

tnx za savjet

LLAP

0 0 hvala 0
13 godina
JohnnyStar kaže...

https://www.hgshop.hr/led-tv-samsung-ue55mu6402-55-140cm-ultra-hd-4k-pqi-1500-smart-tv-dvb-t2-s2-c-hevc/proizvod/223097

Ono što me zanima... nudi li LG neki model koji je tu ili bolji po performansama i cijeni
Ovo mi je okvir tih 5500-6000, a telka je za sve, malo filmova, plejke, televizije...

tnx za savjet

Nema u tom cjenovnom rangu LG nista bolje od tog tva.

17 godina

Koliko sam ja istrazio, a puno sam istraživa :P, LG ima najbolje top of the line (OLED) a najgore Mid i Low range, od boljih brenova ofc (Samsung, Sony, TCL, Panasonic, Philips, LG) .

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
sb_siri kaže...
garfield1 kaže...
sb_siri kaže...

Šta kupitiiiii,

Hvala

Pa vecinom sd kanale....iptv....kodi

Onda razmisli i o Philips modelu 7502:) Sony model xe8577 ili taj model Philipsa.

14 godina
protjeran
JohnnyStar kaže...

tnx za savjet

Ja bi ti preporučio taj bolji model Philipsa:) Ako si se več odlučio za model sa IPS panelom. Jedino ako očeš samo Samsung. A što se tiče Lg televizora, se ništa ne isplati jer imaju svi u tom rangu  RGBW panele..

13 godina

Pozdrav,

u potrazi sam za TV-om pa bih trebao pomoć. Neki uvjeti:

- maksimalno 110 cm (može i 102 cm, više nikako)

- smart tv

- što duže jamstvo

- oko 3000 kn

S obzirom da će se uglavnom gledati max tv, mislim da je full hd rezolucija skroz dovoljna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok i sve najbolje svima... Znači imam pc spojen na tv hd ready sa nvidia gtx970 karticom i treba mi tv za to od 40 do 43 incha i pa koji uzet full hd ili 4k koristim ga za igrice .. Trazim i gubim se vec mjesec dana. Hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice