Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.417
|
čitano: 25.464.417
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
mika1986 kaže...

Pozdrav, može neka preporuka za tv oko 102cm i do 3000 kn, s tim da bi ga koristio da ga spojim na računalo hdmi kabelom (igrice,filmovi) . Hvala

Toshiba 39L3663DG iz Peveca za 2500 Kn (akcija ovaj mjesec). 99cm (teško da ćeš primjetiti nedostatak 3cm dijagonale), smart, DVB-T2/S2, USB, FullHD...

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
medoplavi kaže...

Bok. O tom LG-ju razmišljam i ja, može iz prve ruke kakva je slika,zvuk....dojmovi... Hvala 

Jesi to meni govorio za ovaj LG 32LJ500v ili?

ja sam ga tek narucio rekli su mi u cetvrtak ili petak da mi stize pa ti javim dojmove.

12 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Poz,

planiram kupnju novog televizora, 4k ; 55" a da cijena bude do nekih 6000kn.

Gledao sam sljedece:

- https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-55xe7077-led-smart-uhd-4k-tv-t2s2/81761

- https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xe7005-4k.aspx

Uglavnom razmisljam o nekom Sony ili Philips televizoru jer mi je potreban Android TV zbog Kodi-ja i jos nekih aplikacija.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Darster kaže...

Poz,

planiram kupnju novog televizora, 4k ; 55" a da cijena bude do nekih 6000kn.

Gledao sam sljedece:

- https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-55xe7077-led-smart-uhd-4k-tv-t2s2/81761

- https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xe7005-4k.aspx

Uglavnom razmisljam o nekom Sony ili Philips televizoru jer mi je potreban Android TV zbog Kodi-ja i jos nekih aplikacija.

Ako očeš VA panel možeš uzet taj Sony, a ako očeš IPS panel imaš ovdje taj dobar model Philipsa. Moram te još upozorit, da taj Sony nema Androida.https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PUS6412/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik&pp=price_comparison

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 11:48 (garfield1).
14 godina
Bok. I ja sam gledao taj Sony u SD pa me zanima razlika u Androidu u sonyu i ovom philipsu koji si predložio. Rekli su mi u Harvey normanu da Sony ima otvoreni (rootani?) Android a Philips nema.
14 godina
protjeran

@Antonio3003

Kao prvo taj Sony nema Android. A kao drugo, sam rad Androida i same mogučnosti, su jednake kao na Philipsu kao i na Sonyu..

0 0 hvala 0
14 godina
@garfield1
Stvarno nema, piše Linux. Hvala.
Jel' ima neki LG u tom rangu cijene za preporuku? Znači 55 inch, uhd, Android, IPS zaslon.
Imam LG već skoro 8 godina i nikad nije bilo problema.
13 godina

Ako je Android muss, "zapeo" si izmedju Phillips, Sony, TLC. Ima jos jedan "low end proizvodjac" sa Androidom, ali ubij me sad se ne mogu sjetiti koji tocno.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
12 godina
odjavljen

Koja je razlika izmedju C7 i B7 LG OLEDa? Ista je cijena

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Antonio3003 kaže...
@garfield1
Stvarno nema, piše Linux. Hvala.
Jel' ima neki LG u tom rangu cijene za preporuku? Znači 55 inch, uhd, Android, IPS zaslon.
Imam LG već skoro 8 godina i nikad nije bilo problema.

Što se tiče LG-ja nema ništa pametnog..Što se tiče Lg televizora, sta jedino dobra modela SJ850 i 950. Svi ostali imaju WRGB panele, tako, da nisu najbolji..

A pored toga, ti Lg nema Android.. Za takve pare, ti je definitivno najbolji Philips model 6412.

14 godina
Jovanka kaže...

Ako je Android muss, "zapeo" si izmedju Phillips, Sony, TLC. Ima jos jedan "low end proizvodjac" sa Androidom, ali ubij me sad se ne mogu sjetiti koji tocno.

Pa nije muss ako se na druge os-ove može instalirati Kodi i razne aplikacije kao što traži i Darster. Kodi može na linux pa pretpostavljam da može i na tv sa linux os?

13 godina

Ako je Kodi muss, ili vanjski Android box player; ili Phillips, Sony, TLC.

Tizien (Samsung) i WebOS (LG) nemaju podrsku za Kodi tj Kodi nema podrsku za navedene OSove.

Vezano uz sonyev Linux, rekao bih prije da neces nego hoces instalirati Kodi.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 13:46 (Jovanka).
14 godina
protjeran
IvanDado kaže...

Koja je razlika izmedju C7 i B7 LG OLEDa? Ista je cijena

Razlika ti je samo u dizajnu..

14 godina
Jovanka kaže...

Tizien (Samsung) i WebOS (LG) nemaju podrsku za Kodi tj Kodi nema podrsku za navedene OSove.

Misliš na TCL a ne TLC? To su oni kineski tv-i kaj su nedavno došli kod nas? Vidio sam da se priča tu o njima. Oni su ok kvalitete?

13 godina

Da da, moj tipfeler!

Nemam nikakve informacije van onog procitanom na Internetu. Ono sto sam zakljucio je da TCL ima na papiru zadovoljavajuci model s kojim imam problema s fizičkim izgledom, takodjer nazalost "samo" 100-150E jeftiniji od nacelno boljeg Sonya(KD55XE9005). Isto tako, mozda lazem, ali TCL je imao dvije vs Sonyevih 5 godina garancije (nisam 100% za TCLove dvije, chekiraj u webshopu).

8 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Pogotovo što danas za malo para ( cca 400kn) možeš dobiti solidan Android media player

14 godina
grmljar kaže...
Jovanka kaže...

Pogotovo što danas za malo para ( cca 400kn) možeš dobiti solidan Android media player

Ma znam, ali volio bi imati sve na jednom uređaju ako je moguče.

18 godina
Antonio3003 kaže...
grmljar kaže...
Jovanka kaže...

Uzmi neki best buy uredaj i ako nije android onda kupi ovo za 200 kn https://www.geekbuying.com/item/MECOOL-M8S-PRO-Plus-4K-TV-Box-381461.html?utm_source=newsletter&utm_medium=EDM&utm_content=&utm_campaign=DMCAH_holiday_20171107 i bok.

Kad i ako budes prelazil na drugi tv ili ides na more uzmes android box sa sobom. Isto tak sam shemiral uzet Sony radi androida ali sam na kraju uzel Samsung i android box koji mogu nanasat sa sobom po potrebi a box radi savrseno.

14 godina
protjeran

@Antonio3003

Ovdje si pročitaj što kažu ljudi. A mogu ,da ti pošaljem koju sliku, da malo vidiš taj televizor.

http://www.mediamarkt.de/de/product/_philips-55pus6412-12-2240519.html

0 0 hvala 1
14 godina
NEW_MAN kaže...
Antonio3003 kaže...
grmljar kaže...
Jovanka kaže...

Uzmi neki best buy uredaj i ako nije android onda kupi ovo za 200 kn https://www.geekbuying.com/item/MECOOL-M8S-PRO-Plus-4K-TV-Box-381461.html?utm_source=newsletter&utm_medium=EDM&utm_content=&utm_campaign=DMCAH_holiday_20171107 i bok.

Kad i ako budes prelazil na drugi tv ili ides na more uzmes android box sa sobom. Isto tak sam shemiral uzet Sony radi androida ali sam na kraju uzel Samsung i android box koji mogu nanasat sa sobom po potrebi a box radi savrseno.

Kad si več spomenuo Samsung ovo mi se čini kao dobar popust https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue55ku6072-uhd.aspx. A kako da znam dali je ips ili va zaslon?

14 godina

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Da, to ti je Samsungov IPS panel.

17 godina

Treba otvorit temu " Philips TV".

Ovo nema smisla :)

PSN: Muskarcina77
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 17:41 (Virty).
Moj PC  
4 0 hvala 1
18 godina

poruka dana! 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Virty kaže...

Ima smisla, itekako ima smisla:))

13 godina
Virty kaže...

4mal kaže...

poruka dana! 

Imate tipku ignore user koliko se sjecam; nikad vise Phillips iz Garfieldovih usta ne morate vidjeti na forumu. Garfield koliko god bio Phillips evangelista, je pridonio temi vise puta van Phillips svjetonazora, i koliko god netko vjerovao ili ne vjerovao nekom review sajtu/screenshotu sa covjekom se da raspravljati, bez prepucavanja. Ovako ste mi smjesni, šatro "cipelarnje tipa dok je na podu"; jer covjek preporucuje sto prodaje.

To sto neki radje traže gresku u tekstu nego u njegovim argumentima, to vise govori o njihovim načinima rasprave na Internetu nego o njemu. 

Prije nego mi itko okrene pilu naopako... Nisam imao, nemam, niti cu do daljnjeg imati Phillips TV. Generaliziram o ljudima koji ce se prepoznati u gornjem tekstu, koji imaju valjda za dobro jutro izguglati review X koji pobija review Y od Garfielda.  Na kraju, stvarno mi je smjesno sto ljudi sa 3-4 banke u guzici nastupaju poput teenagera kojem jos nisu ni dlake pocele rasti.

Now, let the hate begin...

9 godina

Ja se slažem sa Jovankom. Garfield je više do itko pridonio temi na način da je Philips postao najomraženija marka na ovim forumima. Toliko se antireklame napravilo samom brendu Philips, da ljudi dolaze i većina ih traži preporuku s tim da naglase da ne žele Philips.

Dobar glas daleko se čuje, loš glas još i dalje 

9 0 hvala 3
18 godina
Antonio3003 kaže...

Kodi može na linux pa pretpostavljam da može i na tv sa linux os?

Ne, nije to Linux kao na PC-u pa da sad ti možeš raditi što te volja i instalirati programe koje te volja. TV u pozadini vrti Linux, a sam OS je zatvoren i prilagođen za OS. Smart aplikacije imaš samo one koje ti proizvođač da.

Npr. u slučaju Sonya (a i mnogih drugih) imaš Opera TV:

http://www.opera.com/opera-tv

14 godina

Pozdrav!

Majci se pokvario TV pa bih joj kupio novi ne manji od 40”... Ne treba biti smart, čak ni full hd, jedini uvjeti su da ima najmanje 5 god. garancije te onaj receiver sa kojim bude bezbrižno “lovila” signal narednih godina... Nisam pratio cijene/akcije/ponude već jako dugo pa se obraćam Vama nadajući se da budete našli neki po “socijalnoj” cijeni! 

BattleTag - Yovitssa-2302; PSN - Yovitssa; Steam - jovica0106
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav. Jucer mi crknuo (citaj malo jace lupio stari crt tv) i sad sam u potrazi za novim, sto prije po mogucnosti. U planu mi je neki klasicni 32'' tv, da ima po mogucnosti dobre kutove gledanja i cijenovno do 2000 kn ako je moguce ikako. Pa eto ako mi moze netko preporuciti 2-3 komada bio bih vam zahvalan. Zivili

The villian strikes, The world is thorn. A war begins, a Hero is born, The Nemesis sets the sky alight. A Heroes sacrifice sets everything right. - Drakes epitaph
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice