Odavno nisam radio nadogradnju firmvera za PUS6501.
Koja bi bila zadnja, a najstabilnija verzija za navedeni model?
Ovdje si pogledaj. Ali ako ti sve radi bez problema, onda nema smisla stavljat novi update..
Odavno nisam radio nadogradnju firmvera za PUS6501.
Koja bi bila zadnja, a najstabilnija verzija za navedeni model?
Ovdje si pogledaj. Ali ako ti sve radi bez problema, onda nema smisla stavljat novi update..
Uf čak i na našoj stranici imaju novijeg datuma firmvare
A jbg i ja imam takva iskustva sa Filipsom.
Motion mu je živi očaj... jedva čekam majstorov komentar o procesoru 😂😂
Kako god, misli da bi svima koji kupuju TV za spavaću sobu trebao prvi izbor biti VA panel.
Da li to znači da je za dnevni boravak bolja IPS matrica? Zato se ne mogu odlučit što skoro kupit. Pročitao sam prednosti i mane jedne i druge matrice. Imam monitor sa IPS matricom Lenovo, jer se malo bavim i fotografijom i jako sam sa njime zadovoljan, ali koliko vidim VA panel je bolji za filmove i sport. Meni jednostavno treba TV najviše za gledanje TV programa i filmova. Sve drugo mi uopće nije bitno. Kut gledanja ne bi prelazio 45°. U boravku nikad nema Sunca, jedino vanjsko svjetlo, a lako se ga i malo zamrači. Radi prostora mi jedino stane 32", ali nekako bi ugurao i 43", ali onda moram naći novo mjesto za printer. Jednostavno mali stan i tu nema pomoći. Da postoji OLED tako malih dijagonala, pa makar koštao i 20.000kn, možda bi ga kupio, zato što tražim vrhunsku sliku. Još uvijek imam klasačan CRT TV sa analognim kanalima i niti jedan, ali doista niti jedan digitalni TV nema tako kvalitatnu sliku kao ovaj Panasonic. Pogotovo ako se radi o SD rezoluciji, pa čak možda i HD. Jednostavno je slika na tim LCD-ima plastična, umjetna, poput barbike. I da, ono što me isto malo muči je to što sve manje LCD LED TV-a ima Scart ulaz, no postoje kvalitetni konvertori, tako da me to baš i ne brine.
Samsung 50ku6072
Posto se dosta raspravljalo o Philips televizorima, odlucio sam da iskreno napisem moje iskustvo kao vlasnika Philips TV-a 55' UHD 6262!
Kao sto sam napisao par stranica dalje, televizor je bio za spavacu sobu gdje ce se povremeno pogledati neka serija ili film (neflix, youtube) ali ne i sam televizijski program.
Plusevi:
Boja i prikaz slike ( crna not so much)
Zvuk
Brzina kojom se kreces kroz izbornike, aplikacije itd.
Dizajn
Cijena
Minusi:
Pozadinsko osvijetljenje na nekim mjestima nije uniformirano (nije strasno i naravno vidi se samo kad je slika cisto crna)
Crna boja ( u totalnom mraku, i kad je cisto crna pozadnina , vise je tamno siva nego crna)
refresh rate (valjda)
(ne znam tocno sta je to, i koristio sam ga samo nekih 2-3h isprobavajuci filmove, videe, netfilx, youtube... kad gledas u usta osobe koja govori ili pjeva, imas osjecaj da je film/video sinkroniziran pa zvuk i pokreti nisu 100% uskladjenji.
kao kad si prije na mobitelu gledao recimo 4k film, pa nije mogao dovoljno brzo prikazivati sadrzaj pa je izbacivao djelove videa da bi uspio drzati korak sa zvukom. Tako se meni to tu cini. Ovo je daleko najveci minus, sve ostalo je vise nego dobro uzimajuci u obzir ulozeno dobiveno i za sta ce se koristiti. Ali to da ne moze toliko brzo prikazivati framove da usta budu sinkronizirana je po meni neprihvatljivo. Isprobano i na full hd i na 4k.)
Nadam se da ce ovo pomoci nekome u odabiru svog TV-a.
Mozda ja nesto krivo radim, ili je to jednostavno normalno na takvim televizorima, ali meni to nije prihvatljivo da nesto osnovno kao pokreti usta budu "prebrzi" za tv da ih prikaze.
Mali update:
nakon igranja sa postavkama i citanjem iskustava neki drugih ljudi, iskljucio sam sve "motion" filtere i sada je sve super.
Sad sam zadovoljan i mogu ga preporuciti svima.
Ne mogu nigdje naći specifikacije panela od XD9305.
Znam da je AUO 4K VA i to je to. Sve recenzije pišu da je izmjereno osvježavanje 120Hz al bez infoa o panelu nisam siguran.
Ajmo reć da je. Postoji li šansa da se PC spoji sa 120Hz ikako?
Samo ograničenje je propusnost HDMI kabela, kod 2.0 to je nekih 18Gbps tako 4K@120Hz otpada pošto je to oko 24Gbps.
E sad, manja rezolucija, kako bi se to dalo riješiti?
1080p@120Hz oko 5,9Gbps a 1440p@120Hz oko 10,6Gbps, znači debelo unutar tih 18Gbps koliki je limit HDMI 2.0 kabela.
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Ne mogu nigdje naći specifikacije panela od XD9305.
Znam da je AUO 4K VA i to je to. Sve recenzije pišu da je izmjereno osvježavanje 120Hz al bez infoa o panelu nisam siguran.
Ajmo reć da je. Postoji li šansa da se PC spoji sa 120Hz ikako?
Samo ograničenje je propusnost HDMI kabela, kod 2.0 to je nekih 18Gbps tako 4K@120Hz otpada pošto je to oko 24Gbps.
E sad, manja rezolucija, kako bi se to dalo riješiti?
1080p@120Hz oko 5,9Gbps a 1440p@120Hz oko 10,6Gbps, znači debelo unutar tih 18Gbps koliki je limit HDMI 2.0 kabela.
Televizori koji mogu sibat u 120Hz to ti rade na 1080p.
Po računici bi bez beda trebalo rokat 2K@120 ili 100Hz
Ovo kaj su na drugom forumu napisali su racunali rezolucija x 24(bit) x Hz.
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Pozdrav ljudi. Već sam bio pitao za savjet na forumu u vezi TV-a, ali su se dogodili nepredviđeni troškovi, pa sam morao odustajati.
Imam budžet do max 3500kn, a htio bih 1080p zaslon između 80cm i 100cm, sa Androidom, Wi-Fi-om, USB-om, (planiram gledati filmove preko interneta), a također bi valjalo da se nađe dvb-t2, hevc, i h265.
Hvala unaprijed
Bio sam malo u izvidnici i kolege forumasi grga i jos jedan kolega su mi preporucili samsung neki ali taj mi je prelazio cifru za malo previše ovi modeli su bili u elipsu i imaju foru kao 2 plus 3 g. garancije pa sad bi volio pomoc koji bi od njih bio best buy???
Ako moze i neko objasnjenje zasto da mogu proguglat ako me jos nesto bude zanimalo?
Mislim da jedan od njih prelazi 5000kn pa nekako sumnjam da ce se on kupovat jedino, ako bude pohvaljen od svih.
Hvala puno :)
Ja sam budala stisnuo na sony tako da on ima glas manje a ne znam maknut svoj glas xD
| 6 | Philips 49PUS6412 |
|---|---|
| 23 | Sony KD49XD7005BAEP |
| 0 | Samsung UE50MU6172UXXH |
| 0 | Samsung UE49M5672AUXXH |
| 0 | Samsung UE49MU6402UXXH |
| 1 | Philips 49PFS5301 |
| 1 | Samsung UE49M5572AUXXH |
Molim preporuku za FULL HD TV do 3.000-3.500 kn, sa što dužom garancijom,
ne treba biti Smart TV (za roditelje u mirovini), ionako imaju Internet sa samo 4 Mbit/s da zamijeni stari Vivax CRT TV.
Veličina 40", 43" ili čak 49", ako je moguće uopće naći takvog za tako nisku cijenu.
Isplati li se čekati do Božića, hoće li biti kakvih akcija/popusta?
Jos jednom da potvrdim pre nego sto narucim televizor:
Sony 49XD70 ili LG 49UJ701v / LG 49UH7570? :)
Jos jednom da potvrdim pre nego sto narucim televizor:
Sony 49XD70 ili LG 49UJ701v / LG 49UH7570? :)
(
) LG
Definitivno Sony, LG ima RGBW strukturu panela samim time i lošiju sliku.
narucujem Sony onda definitivno :)
Pozdrav ljudi.
Imam budžet do max 3500kn, a htio bih 1080p zaslon između 80cm i 100cm, sa Androidom, Wi-Fi-om, USB-om, (planiram gledati filmove preko interneta), a također bi valjalo da se nađe dvb-t2, hevc, i h265.
Hvala unaprijed
Ne volim biti dosadan ali čini mi se da nitko nije doživio objavu pa bih molio pomoć.
Ono što sam samostalno istraživao, vidio sam da ima jako malo Android Tv-a, a mislim da imaju veću budućnost od ostalih OS-ova.
a šta će ti Android na TV za toliko novaca?
Ja bi gledao prvenstveno kvaliteu slike, android box kupiš za 300 kn i ima prednosti u odnosu na tv sa androidom.
Od ovoga nećeš naći bolje za te novce... i računaj još 300 kn za box i neku brzu sd karticu.
Alternativa ti je kupiti nekog Filipsa upitne kvalitete i očajne slike.
Ja bi gledao prvenstveno kvaliteu slike, android box kupiš za 300 kn i ima prednosti u odnosu na tv sa androidom.
https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/54842/samsung-ue40ku6452uxxh-ultra-hd-led-tv/
Od ovoga nećeš naći bolje za te novce... i računaj još 300 kn za box i neku brzu sd karticu.
Očajni su tvoji postovi:))
https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/54842/samsung-ue40ku6452uxxh-ultra-hd-led-tv/
Očajni su tvoji postovi:))
Prestani pričat gluposti nego budi koristan i preporuči nekog boljeg Filipsa...
Doma imam samo CRT TV, ali s obzirom da android ima puno aplikacija koje će se povećavati s vremenom smatram da ima više prednosti nad Tizen-om i webOS-om, ali opet sam početnik u ovom pa pitam ljude koji se više razumiju od mene.
Zašto Android TV box, umjesto već ugrađenog u TV? Prednosti, mane?
Pa prednost je u cijeni i mogućnostima. uzmeš neki sa s905x chipsetom cca 30 usd i imaš bolju stvar nego android u uređaju. veći broj aplikacija možeš instalirati, proširiva memorija sa micro sd karticom, libreelec itd...
Za svaki dan tizen radi brže i fluidnije što se tiče surfanja i osnovnih smart stvari.
Za kodi imaš box sa libreelecom i nema bolje.
Tv sa ovakvom kvalitetom slike i androidom nećeš naći za 3500 kn pogotovo solidan 4k sa odličnim kontrastom, crnom bojom i WCG.
da ne spominjem da je sami dizajn uređaja 3 klase iznad u tom cjenovnom razredu.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku7000
pozdrav, namjeravam kupit novi TV pa sam se izgubio u moru opcija:
- full hd ili 4k
- IPS ili VA
- Android ili "obični" smart
- 50/60 hz ili 100/120
jedino što znam da dijagonala mora biti 49-55 incha, a budžet mi je do nekih 5000 kn. ograničio bih se na provjerene marke: LG, Samsung i Sony.
da skratim priču, što mislite o ovom TV-u https://www.mall.hr/ultra-hd-prijemnici/samsung-led-tv-ue55ku6072uxxh