Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.631.878
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Za te novce se uzme 55ks8000 ili ako baš želiš Sony onda 55xe9005. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

ova dva sa nijednim neces pogrijesit ako ti je bitan sd izvor uz4k onda sony 

za hdr ,crnu boju onda samsuna a za igranje na pc-u,konzolama uz odlicnu interpolaciju

oba su vrhunska tako da to su nijanse 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Ja imam 55ks9002 godinu i pol, odlican tv i za hd i 4k i za plejku... i sd je podnosljiv iako rijetko gledam nase programe...
17 godina
neaktivan

Danas poslije posla idem u trgovinu i kupujem TV,

Kakvi su Toshibini televizori?

Tocnije:
Toshiba 55U6663DG Ultra HD LED TV

Moze li mi netko poblize objsniti?

Hvala

[M|C] ex_Co7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Co7 kaže...

Tocnije:

Hvala

Pa Toshiba ti je Turski Vestel. A što se tiče tog modela ništa posebno, nema širok razpon boja, nema HDR , običan smart itd..

17 godina
neaktivan

Odabir je pao na ova dva, s tim da bi me toshiba izasla nekih 800kn jeftinije:

LED TV PHILIPS 55PUS6262               - 4600kn
Toshiba 55U6663DG Ultra HD LED TV            - 3800kn

Koji bi radje uzeli?

3 Toshiba 55U6663DG Ultra HD LED
7 LED TV PHILIPS 55PUS6262
[M|C] ex_Co7
15 godina

A ovisi o tebi.

Ako gledaš filmove i materijale u zamračenoj prostoiki uzmi tošibu😂.VA panel ima bolju crnu, kontrast...

Ako ti je bitan kut gledanja onda Filips.

Makar moje iskustvo sa low end Filipsom su katastrofa.

Za razliku u cijeni uzmeš još pravi Android box i miran si.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Njavise ce sluziti za gledanje filmova i serija u low light uvjetima.

[M|C] ex_Co7
12 godina

Napokon mi je visost od televizora dopustila da pokrenem HDR film na njemu bez trzanja i nisam ostao razočaran. 

Riječ je o Planet Earth 2 koji je sada aktualan. HDR se upalio odmah, uvod sa svojim bijelim planinama i suncem koje se probija kroz šumu me u par navrata natjerao da zaškiljim, zasmetalo me malo. Slika predivna, detalji nadrealni. 

Pokrenuo sam čak i Lucy 4K ali sam prije toga ručno morao upaliti BT2020 ljestvicu boja. Zanimljivo. 

Star Wars Rogue One se i dalje odupire tako da odustajem od njega. 

Mislim da Sony ima najgori ugrađeni video player s kojim sam se susreo. 

Čini mi se da je nekaj počelo štekat. Daljinski reagira tek svaki 3-4 pritisak, primjetim po ledici na TVu, uspijem pokrenut gore navedeni 4K video da nakon toga ne želi otvoriti običan GoT, tj ništa drugo. Nedavno sam ga resetirao nakon updatea tak da mislim da nema potrebe za time. Nemam ništa skoro instalirano. 

Čini mi se da ću poslat neki mail u Sony direktno. 

A taman sam počeo uživati u HDRu kak spada 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...

Gdje ima za 8000-8500kn (koliko koštaju ova 2 gore koja su trenutno na akcijama) novi 55ks8000 ili 55xe9005?

13 godina
gocc01 kaže...

Napokon mi je visost od televizora dopustila da pokrenem HDR film na njemu bez trzanja i nisam ostao razočaran. 

Riječ je o Planet Earth 2 koji je sada aktualan. HDR se upalio odmah, uvod sa svojim bijelim planinama i suncem koje se probija kroz šumu me u par navrata natjerao da zaškiljim, zasmetalo me malo. Slika predivna, detalji nadrealni. 

Pokrenuo sam čak i Lucy 4K ali sam prije toga ručno morao upaliti BT2020 ljestvicu boja. Zanimljivo. 

Čini mi se da je nekaj počelo štekat. Daljinski reagira tek svaki 3-4 pritisak, primjetim po ledici na TVu, uspijem pokrenut gore navedeni 4K video da nakon toga ne želi otvoriti običan GoT, tj ništa drugo. Nedavno sam ga resetirao nakon updatea tak da mislim da nema potrebe za time. Nemam ništa skoro instalirano. 

Stekanje je normalno na androidu,mene je najvise zivciralo kada nije reagirao na plus minus za zvuk ili jeste ali nakon par sekundi.

Trebat ce godine i godine da android tv dobije prihvatljive performanse ovim tempom.

Jedina prednost je nativni Kodi i nista vise.

18 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Hm ja imam Sony i niti jedan HDR film mi nije niti najmanje zastekao, koristim default player, externi disk spojen na usb..

13 godina

Ako je pravi hdr izvor u pitanju bilo disk,stream ili igra xd80 mi ga je automatski detektirao tako da ako se ne aktivira pretpostavljam da je problem u izvoru

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

trea skidat 4k 10bit hdr ili hdvision10000plus 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Co7 kaže...

Tocnije:

Hvala

Pa Toshiba ti je Turski Vestel. A što se tiče tog modela ništa posebno, nema širok razpon boja, nema HDR , običan smart itd..

Kakv turski tv o cem pricas toshibe se proizvode u poljskoj.

18 godina

Ovi plejeri su srednja zalost na androidu tj telkama.. Posto mi je telka spojena prek kompa, koristim mpc koji je odlican za 4k filmove, dok filmovi u 4k rezi trzaju na vlc i proc ode na 90%.. Bas sam koristio nativni plejer na telki, ne znam, nije to to jos.. A sto se tice trzanja, pa to je android:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@zeroname

Pa vidi se, da ne pratiš tv scenu pa zato nemaš pojma:)

1 0 hvala 0
15 godina
Bakaluar kaže...
Grga1984 kaže...

Gdje ima za 8000-8500kn (koliko koštaju ova 2 gore koja su trenutno na akcijama) novi 55ks8000 ili 55xe9005?

Ja uzeo 55ks8000 u Emmezeti za 7300 kesh. Bude akcija jednom mjesečno za 8 i ekipa Dila sa bonovima pa spuste još 10%. Sony je još nov pa ga nema za tu lovu ali uskoro.

15 godina
gocc01 kaže...

Meni Android radio super doduše novi chipset, tri koplja bolje od Filipsa. Za 4K HDR filmove kao player koristiti isključivo Kodi i nema problema.

Uostalom kaj se zezaš, piknik neki Android box sa 2g Rama i jednu se bržu sd karticu, staviš libreelec i vidi čuda za 500kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 20:16 (Grga1984).
15 godina
Co7 kaže...

Njavise ce sluziti za gledanje filmova i serija u low light uvjetima.

Onda sve osim Filipsa jer sve od njih u toj klasi ima IPS.

12 godina

Lol, koji užas haha

Riješio sam problem sa daljinskim. Promjenio baterije  

Kad odem u postavke pod bluetooth i odaberem Sony MIC nešto, piše mi na koliko posto je baterija u daljinskom. 

Bila je na 29% pa nisam pridavao neku važnost tome al reko idem stavit nove unutra i voila, TV ko nov  

Btw, u Kauflandu 4kom Duracell 16kn 

Kaj se playera tiče, vi svi sa XD i XE imate novi čipset sa 4 jezgre. 

Sutra ću radi svog mira posjetit Emezettu i spojit eksterni na njihov XD9305, mislim da imaju još jedan izložen i odmah probat na B7.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kupio bih smart tv, neki jeftiniji. Koji os bi mi bio najpogodniji da na njemu mogu gledati bez problema filmove sa filmovite, neokina,filmovizije... ( java, flash ... ) ?

.

0 0 hvala 0
15 godina

Dobra vecer, dragi ljudi. Evo, kupio bih rado smart tv, no kako nisam u tome, ne znam sto kupiti. Znam da zelim dijagonalu od 80 cm (ili 82 cm) i da je smart tv i naravno, da nije preskup. Pronasao sam dva, u linku su ispod. Sto vi mislite, dragi forumasi? Vise naginjem Samsungu Slobodno i vi dajte svoje preporuke. Bitno je da ne bude neki teski odron, da je pouzdan tv i da se moze spojiti na kucni wlan i uz tv odgledati koji youtube. Hvala i svako dobro svima.

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-32we615.aspx

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-samsung-ue32m5572-led-smart-tv-t2-hevcs2/80160?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 23:05 (jurica_m).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

@zeroname

Pa vidi se, da ne pratiš tv scenu pa zato nemaš pojma:)

Pogledaj malo bolje toshibe se prozvode u poljskoj na mojoj toshibi piše Made in Poland a i taj vestel koji spominješ proizvodi u poljskoj.

16 godina
Grom kaže...
Bok treba mi pomoc, planiram kupiti tv za sobu pa mi treba neka preporuka tv-a do 1500kn, treba biti 32 incha. Koristiti ce se za gledanje max tv-a i dodatno bih spojio racunalo na njega putem HDMI-a.

bump

8 godina
garfield1 kaže...
Grga1984 kaže...

Pa jedino taj 7101 ima WCG ali to ne mjenja činjenicu da je TV čisti prosjek, užasan kontrast, crna i svjetlina...

Pa kao svi televizori u tom rangu:) Ali treba reči, da ima ipak veoma solidan kontrast i crnu za televizor koji ima IPS panel..Ima dosta modela sa IPS panelima, koji su osjetno lošiji, uopšte, da ne govorim ako se gleda u mraku:)

Ne bih rekao da je statički kontrast od 1000:1 dobar,  a svjetlina je vrlo skromna.

14 godina
protjeran

@endoki

Taj model ima kontrast 1300:1 , što je veoma dobro za IPS panele, ali naravno osjetno slabiji od VA panela. A što se tiče svetilnosti izmereno na duže vrijeme, je isto veoma solidno..ali opet naravno slabije od top televizora. Ne može se uspoređivat televizore koji koštaju jedan ili dva puta više, sa tim modelom:) Ali za takve pare, veoma dobar model..

0 0 hvala 0
8 godina

Ja sam našao podatke gdje piše  1000:1. Možeš li mi dati stranicu na kojoj si dobio podatke?

14 godina
protjeran
endoki kaže...

Ja sam našao podatke gdje piše  1000:1. Možeš li mi dati stranicu na kojoj si dobio podatke?

Poslao sam ti na PM.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice