Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.651
|
čitano: 27.568.345
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

telka bi bila na nekom postolju ili u  okviru ormara ? ak je ovo prvo

naviknut ces se za tih 5% 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 12:44 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pa možda i nebi,ali nebih da mi bude cijeli zid prekriven telkom,podosta malo dnevni je.

lako za naviku,treba platit tih 5% hahahah 

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Mate604 kaže...

S koje udaljenosti gledaš tv (mislim da se ne isplati 4K ako se gleda sa udaljenosti veće od 3 metra)? Trenutno mislim uzeti Sony 55w755c, ali još nisam donio konačnu odluku (najviše bih gledao serije/filmove i igrao PS4)

Te tablice su mi smiješne. Nisam fiksno vezan za udaljenost od tv-a. Nekad ću sjest na fotelju koja je 2m od telke, nekad na rub kreveta koji je 1.5m od telke, a nekad leć i bit na 3m. A i to, da bi za 3m udaljenosti trebao gledat u 75'' telku, yea right. 

U 2017. godini smo, 4K nije toliko skup, sadržaja ima sve više i nema baš puno razloga za ići na 1080p. Ako planiraš netflix ili nešto slično, uhd sadržaja ima sve više. A za igranje, već danas imaš konzole za 4K (doduše tek ps4 pro) no ide i xbox. Mislim da je u tvom slučaju šteta dati 6000kn za full hd telku, k tome je i edge led, a ne full array. Po mom skromnom mišljenju, previše novca za edge led full hd telku.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
neaktivan

Marketing pali :) Ni jedna konzola nema 4K

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Mate604 kaže...

S koje udaljenosti gledaš tv (mislim da se ne isplati 4K ako se gleda sa udaljenosti veće od 3 metra)? Trenutno mislim uzeti Sony 55w755c, ali još nisam donio konačnu odluku (najviše bih gledao serije/filmove i igrao PS4)

Te tablice su mi smiješne. Nisam fiksno vezan za udaljenost od tv-a. Nekad ću sjest na fotelju koja je 2m od telke, nekad na rub kreveta koji je 1.5m od telke, a nekad leć i bit na 3m. A i to, da bi za 3m udaljenosti trebao gledat u 75'' telku, yea right. 

U 2017. godini smo, 4K nije toliko skup, sadržaja ima sve više i nema baš puno razloga za ići na 1080p. Ako planiraš netflix ili nešto slično, uhd sadržaja ima sve više. A za igranje, već danas imaš konzole za 4K (doduše tek ps4 pro) no ide i xbox. Mislim da je u tvom slučaju šteta dati 6000kn za full hd telku, k tome je i edge led, a ne full array. Po mom skromnom mišljenju, previše novca za edge led full hd telku.

Moguće da ta tablica daje krive informacije (ne znam na kojem forumu sam je prvi put vidio i sačuvao, možda i na ovom). Svatko mora uzeti osobne razloge kad kupuje TV.  Meni je problem jako loš internet (oko 3 Mbita), tako da ne znam kako doći do 4K materijala za gledanje. Nisam upoznat s tim edge led, pogledat ću na netu o tome.

9 godina

Jarče i pasu...DOA znači da  tv ima vertikalne ili horizontalne crte u panelu. Strava 

Ontopic, ovaj KU6072 Samsungov model prema izvoru displayspecs ima različite panele u 50'' i 55'' varijanti...

http://www.displayspecifications.com/en/model/3c427f0

http://www.displayspecifications.com/en/model/02727ef

znači 50-ka je VA panel sa Edge-led, dok je 55-ka Direct LED sa PLS panelom. Ko bude kupovao nek obrati pažnju na to.

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
nex987 kaže...

Marketing pali :) Ni jedna konzola nema 4K

Nisam tvrdio "kako" trenutno funkcionira prs4 pro na 4k, već da ima podršku. Nativni 4k ps4 pro vrti na starijim i nezahtjevnim igrama, a drugdje vrši upscale. Meni osobno konzole trenutno nisu za 4K. Ta i vrhunski PC ima problema sa 4K rezom. Poanta je da sve ide ka 4K i da će sljedeća generacija konzola biti puno bolja u rendanju 4K igara. To je prosto činjenica.

Mate604 kaže...

Moguće da ta tablica daje krive informacije (ne znam na kojem forumu sam je prvi put vidio i sačuvao, možda i na ovom). Svatko mora uzeti osobne razloge kad kupuje TV.  Meni je problem jako loš internet (oko 3 Mbita), tako da ne znam kako doći do 4K materijala za gledanje. Nisam upoznat s tim edge led, pogledat ću na netu o tome.

Nije da tablica daje krivi info, jer većina distance-viewing kalkulatora daju slične brojke. Meni se samo čine prenapuhane. Apsurdno je da se preporučuje 95'' tv za 4m udaljenost, potpuno apsurdno. Punica mi ima staru lg plazmu od 43'' i gleda je sa min 3,5m do 5m. Dida je može gledat sa 5m!!! Dida od 86 godina, bez naočala!

Da, 3mbit je presporo i za fullhd, kamoli uhd sadržaj za streamanje. 

Edge LED je nešto slabija tehnologija uspoređujući sa full array ili direct led tehnologijom. Edge, kako ime govori, sadrži led lampice na rubovima tv-a, dok direct led ima ledice po cijelom zaslonu. Prvi ima nešto manju potrošnju i slabiju svjetlinu prema sredini panela, drugi ima ujednačenu osvjetljenost panela.

Ovaj Samsung (55'') kojeg sam uzeo za 5.600kn ima 4K direct LED, hdr, 4k. Mislim da je no-brainer odluka između tog Sony-a što pikiraš i ovog samsunga. Jedina prednost sony-a je, čini mi se, Android. 

Kolega iznad - da, 50'' model ima VA panel sa edge led-om, a 55'' PLS sa direct led-om. I mene je zbunilo kad sam ih uspoređiva.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan

u svakom slučaju mislim da je na kraju najbolje kupovat veličinu TV-a po nekim svojim mjerilima.....jer nekakome je dobro i 43" na 4,5 m.....vjerujete i to sam čula,čak da im je i preveliko....meni je osobno premal,ali opet očito stvar ukusa najviše. 

definitivno ne mislim dati 6000 kn na fullhd to svakako,ali me eto zanimalo za ove samsunge. trenutno mi je za tih 5" prevelika razlika od 1300 kn ili više,stvarno prevelike razlike za tih 10ak cm.

za sve preporuke hvala uistinu,neke supomogle više,a neke manje,ali mislim da ga uzimam danas ako još bude dostupan dok to uspijem odraditi naravno,pa ćemo vidjeti.

mislila sam iskreno još i čekati da padnu cijene i drugim modelima i sve,ali opet nekako mi se čini da će se sve kasnije vrtiti oko tih nekih cijena,ništa više od toga.

0 0 hvala 0
10 godina

tablica radi usporedbu udaljenosti samo gledanja i piksela eventualno..medjutim gledati 2160p sadrzaj ili veci na full hd i  i 4k telki mislim da nije ista stvar..pa bilo to 1.5 ili 4.5m udaljenosti btw moze li netko tko ima 4k TV (samsung itd)  napisati osvrt o playbacku videa skidanjih sa neta ...raznih formata  u 4K i nizim rezolucijama ...mkv  itd 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 19:39 (sseennoonn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
angel53 kaže...

u svakom slučaju mislim da je na kraju najbolje kupovat veličinu TV-a po nekim svojim mjerilima.....jer nekakome je dobro i 43" na 4,5 m.....vjerujete i to sam čula,čak da im je i preveliko....meni je osobno premal,ali opet očito stvar ukusa najviše. 

definitivno ne mislim dati 6000 kn na fullhd to svakako,ali me eto zanimalo za ove samsunge. trenutno mi je za tih 5" prevelika razlika od 1300 kn ili više,stvarno prevelike razlike za tih 10ak cm.

kolegice tih 10 cm veće dijagonale nosi i 20% veću površinu ekrana. Apropo omjera ako košta 5000 kuna 50'' onda je prikladna i razlika od 1000 za skuplju 55'' koja bi onda došla 6000.

http://www.displaywars.com/50-inch-16x9-vs-55-inch-16x9

Jedino ako nije problem doplatiti tih 1000 kuna, sa većom dijagonalom nećeš pogriješiti.

9 godina
neaktivan

Prije cca. mjesec dana kupip sam Philips 49 pus6401. Prije par dana na donjem dijelu ekrana pojavile su mi se dvije crne točkice koje su stalno stajale. Nakon što sam restartao tv ( isključio iz struje pa uključio ) one su nestale. poslije se nisu pojavile. Trebam li biti zabrinut ? Hvala  !

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zanima me koji tv 49" ili 50'' najbolje prikazuje sliku u sd formatu, tj. na kojem se najbolje moze gledati obican tv program?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

na plazmi 

18 godina

ne to je ocito bilo do elektrostatickog slabog naboja u tom dijelu panela pa si ga ajmo rec upalio

restartom ispravio tako da ako ti se to ponovi pravac servis jer ipak se radi o philipsu koji

koristi lose kondenzatorr od npr. samsunga, panasonica i sonya di panasonic je najaci ;-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 22:32 (4mal).
16 godina
Ocemo li mi docekat da dodu vise novi qled-ovi? Bojim se i pogledat vise ovu temu odma me napada kupovanje novog tv-a :D
VenAtoR#2231
16 godina
neaktivan

Molim Vas za preporuku tv-a

Da ima: 32", DVB-T2 + HEVC, 1080p, WiFi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pozdrav svima, ovako riknuo mi je moj 10 god star vivax tv :( pošto nemam što gledati sada molio bih Vas za preporuku i pomoć oko odabira tv-a pošto sam u tom polju potpuni stranac, iznos kojim raspolažem je cca 3500 kn, kupujem u gotovini, nalazim se u Zagrebu ako je to bitno zbog poslovnice, također dijagonala mi nije jako bitna pošto se nalazim 2-2,5 m od tv-a zbog rasporeda stana, na njemu gledam filmove i igram ps4. Hvala Vam unaprijed, nemate pojma koliko nama koji nismo u tome području pomognete i novca sačuvate. Svaka čast :)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Soldjer330 kaže...
Pozdrav svima, ovako riknuo mi je moj 10 god star vivax tv :( pošto nemam što gledati sada molio bih Vas za preporuku i pomoć oko odabira tv-a pošto sam u tom polju potpuni stranac, iznos kojim raspolažem je cca 3500 kn, kupujem u gotovini, nalazim se u Zagrebu ako je to bitno zbog poslovnice, također dijagonala mi nije jako bitna pošto se nalazim 2-2,5 m od tv-a zbog rasporeda stana, na njemu gledam filmove i igram ps4. Hvala Vam unaprijed, nemate pojma koliko nama koji nismo u tome području pomognete i novca sačuvate. Svaka čast :)

Ovdje imaš nešto solidnih 4K modela.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-43pus6201.aspx?&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue40ku6072-40-102-cm-lcd-led__22280241

https://www.nabava.net/televizori__240/lg-3d-televizor-40uh630v-40-102-cm-lcd-led__22973301

Ili ova veoma dobra FullHD modela.

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-televizor-kdl-43wd755-43-110-cm-led__23146021

https://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-3d-televizor-tx-40ds630e-40-102-cm-led__22184161 ( nekoliko slabiji input lag, ali za prosječnog igrača nema problema, nema DTS zvuka, i nema Hevc -toliko za informaciju)

To bi ti bilo za takve pare.

14 godina
neaktivan

Molim pomoć. Trebam tv za more (vikendica) išla bi na zid i ne veća od 82cm. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 12:39 (njuskalo56).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
njuskalo56 kaže...

Molim pomoć. Trebam tv za more (vikendica) išla bi na zid i ne veća od 82cm. Hvala

Sad neznam, šta očekuješ od televizora..?

9 godina
protjeran
njuskalo56 kaže...

Grundig 32VLE6621.

13 godina
jakov_zg kaže...
Zanima me koji tv 49" ili 50'' najbolje prikazuje sliku u sd formatu, tj. na kojem se najbolje moze gledati obican tv program?

sony 50W756 ti je jako dobar u procesiranju SD signala, šogor mi ga ima pa ti kazem iz prve ruke + odlican kontrast jer ima VA panel i 120Hz refresh

14 godina
neaktivan

Samo evo-tv ili obični kanali koji su dostupni, bez satelita, bez interneta. Hvala

14 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
njuskalo56 kaže...

Sad neznam, šta očekuješ od televizora..?

evo-tv, ili obični dostupni programi, bez igrica, bez satelita, bez interneta. Hvala

9 godina
protjeran
Inaće kada tražiš pomoć onda to radiš na način da poštuješ one koji ti daju savjet.
Kada ja tražim savjet oko auta, neću napisati trebam auto. Može savjet?
Nego za što će mi služiti auto, koliko novca mislim potrošiti, što mi je kod njega bitno (sigurnost, izgled, oprema).
U tvom slučaju savjet ti je onda za ovaj tv: Grundig 32VLE5620.

1 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Molio bih vas preporuku tv 139cm, od 5-7k kuna.
Hvala ;)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD_IT kaže...
Inaće kada tražiš pomoć onda to radiš na način da poštuješ one koji ti daju savjet.
Nego za što će mi služiti auto, koliko novca mislim potrošiti, što mi je kod njega bitno (sigurnost, izgled, oprema).

Hvala na preporuci. Bit će Grundig.

16 godina
neaktivan
AMD_IT kaže...

a ja sam lijepo napiso poviše što mi treba i nitko mi nije odgovorio.

"Molim Vas za preporuku tv-a

Da ima: 32", DVB-T2 + HEVC, 1080p, WiFi"

9 godina
protjeran
FeeDzOR kaže...
AMD_IT kaže...

a ja sam lijepo napiso poviše što mi treba i nitko mi nije odgovorio.

"Molim Vas za preporuku tv-a

Da ima: 32", DVB-T2 + HEVC, 1080p, WiFi"

Grundig 32VLE6621.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice