Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.628.141
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
skoosha kaže...

Nije uopce stvar u preferiranju marke, mene sve zanimaju podjednako i kad sam kupovao TV gledao sam razlicite recenzije i izabrao nesto sto mi pruza najbolji omjer cijene / kvalitete (po nekom mom misljenju). Konkretno, moj tv je Philips PUS6401 i bas me zanimalo to s kondenzatorima, no na oba linka koje si provideao (Google search) i onaj forum - uopće se ne spominju TV-i iz 2016. Baš kao i par postova iznad, ako već netko iznosi neke tvrdnje - normalno da očekujem neke direktne linkove, a ne forum na kojem sam na search term 'Philips' nasao 20 razlicitih philips tema, a nijedna sa TV-om iz 2016 (slicno je i s onim ebay / Google searchom).

Daleko od toga da ja smatram svoj odabir marke ispravnim, bas suprotno - isti taj TV otisao na servis  cim sam ga upalio, jer mi je na tamnoj boji vidljiva plava tockica malo ispod sredine ekrana

Slažem se u potpunosti sa tobom, sa svim napisanim.

Kakva je to osoba koja može napasti drugog kako nema pokriće za tvrdnje koje iznosi a niti on sam nema pokriće.

9 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Zar nije dosta više ovih napadanja i prepucavanja?
I za minimum rasprave, logike i razuma kada nekog napadate imajte neke osnove, neko pokriće.

2 0 hvala 0
13 godina
skoosha kaže...

1. Konkretno, moj tv je Philips PUS6401 i bas me zanimalo to s kondenzatorima, no na oba linka koje si provideao (Google search) i onaj forum - uopće se ne spominju TV-i iz 2016.

2. Baš kao i par postova iznad, ako već netko iznosi neke tvrdnje - normalno da očekujem neke direktne linkove, a ne forum na kojem sam na search term 'Philips' nasao 20 razlicitih philips tema, a nijedna sa TV-om iz 2016 (slicno je i s onim ebay / Google searchom).

1. konkretno za tvoj model je kineska tpv ploča, google search tvojeg modela + tpv supply power board = rezultat, nije baš toliko teško

2. direktne linkove nitko nema, to proizvođači skrivaju kao zmija noge i niti na jednoj recenziji takve stvari nećeš vidjeti, jer se to od recenzenata niti ne očekuje, osim na recenzijama napajanja gdje rastavljaju kutije i detaljno provjerava kvaliteta

primjer ti je ovaj video dolje, sve recenzije grafičkih kartica govore o broju fps-a, temperaturi, buci, ali nigdje nemaš pojma da je powercolor u svoju grafu ubacio smeće od komponenti, dok se ne nađe entuzijast sa znanjem koji će rastaviti i analizirati - tko god je pogledao taj video zgrozio se što powercolor stavlja u svoje grafe

neki ovdje traže linkove na tako nešto ili na recenzije poput onih za napajanja, ali toga nema, nema "philips breakdown" jer to nitko ne radi, i na grafičkim karticama to nitko nije radio dok se nije našao ovaj lik

imaš informacije o tpv pločama i kondićima sumnjive kvalitete, je li tako za svaki model - ne zna nitko jer ih nitko nije rastavio sve i analizirao na takav način

meni osobno takva informacija bila bi dovoljna da ne riskiram svoju lovu bez barem 5-godišnje garancije

13 godina

Evo uglavnom bih se složio s onim što je kolega picajzla0707 naveo za Philips televizore.

Teško je pronaći informacije o komponentama iz najnovijih modela jer, kao što je rečeno, rijetko tko radi recenziju s rastavljanjem, tj. svojevremeno su to radili na stranici fullhd.gr, ali ona je od prošle godine ugašena tako da trenutno te informacije jedino pronalazim na ranije navedenoj stranici na Ebay-u ili na Euras sustavu za rezervne dijelove elektroničkih uređaja, bijele tehnike i ostalog. Specifično za PUS6501 nemam podatke tako da mogu samo pretpostaviti kako se radi o sličnim TPV pločama kao i u 6401 modelima. Nekako sumnjam da su se odlučili na kvalitetnije serije kondenzatora, no vjerujem da će se i te ploče u narednim mjesecima pojaviti na Ebayu pa ćemo moći donijeti prave zaključke.

Evo još nekoliko fotografija ploča iz kod nas dostupnih Philips modela koji dokazuju kako većinom TPV radi ploče za Philips televizore novijih godišta (tj. od preuzeća većinskog dijela Philipsovog TV segmenta): 

PFT5500 (link 1 / link 2)

PFT4100 (link 1 / link 2)

PUT6400 (link 1 / link 2).

Znači vjerojatno u svim dijagonalama ovih modela su ploče napajanja TPV s kondenzatorima Hermei ili Elite (poznatiji od Hermei-a, ali i dalje niži rang kondenzatora). Naravno, teško je zaključiti samo na osnovi kondenzatora da se radi o nekvalitetnim napajanjima (pr. može biti serija napajanja Super Flower Leadex Silver u kojoj se nalaze samo CapXon kondenzatori (izuzev primarnog Chemi-Cona i još pokojeg na sekundarnom dijelu) - serija nije dostupna kod nas, ali postoje recenzije (1 / 2 / 3) u kojoj se može vidjeti kako serija ima gotovo pa slične vrhunske rezultate regulacije napona i oscilacija kao i ostale Leadex platforme), ali opet nekako imam više povjerenja u Panasonic i Sony ploče u kojima se nalaze punokrvni japanski Rubycon i Chemi-Con kondenzatori.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2017 12:30 (kiwi_91).
11 godina

Dobri ljudi, molim savjet za ovaj TV i konkretno shop koji ga prodaje?!

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-TV%2C-mobiteli-i-elektronika-Televizori-i-dodaci/TV-55UH661V-55%22-%5B%3F%5D-140-cm-3840x2160-Ultra-HD/p/E008CKK

Jel to u redu cijena za taj TV i li ima nešto bolje u rangu do oko 7000 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Koji model iz 2016 koristi nippon kondenzatore?

0 0 hvala 0
13 godina

Tu i tamo koji Chemi-Con se može pronaći na Panasonic DX700 modelima (40'' / 58''), Sony X750/X700 (link 1 / link 2) i najmanjoj dijagonali (43'') modela Sony X800 (link 1 / link 2). Kod nas su to XD modeli 7 i 8 serije.

10 godina
Pogledajte samo cijene i sve je jasno :) Sony mi djeluje puno bolje od Panasonica.

1 0 hvala 0
16 godina
A dobro i ti kondenzatori su samo jedan dio tv-a vjerujem da bi se jako neugodno iznenadili da znamo ko su ostali dobavljaci i koja je kvaliteta ostalih komponenti unutra...
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Baldrick76

Na Abrakadabri možeš dobiti dodatni popust od 5% ako upišeš kod NOVAZA5 (trebalo bi vrijediti do kraja mjeseca).

Inače osobno nisam ljubitelj IPS matrice, ali budući da one dominiraju u tom cjenovnom rangu, teško je pronaći nešto bolje od tog LG-a, a da je 55'' i UHD. Mogući problem kod tog modela je nešto lošiji prikaz pokretnih scena pa ako ti je sportski program relativno pri vrhu, možda bi bilo bolje uzeti model Sony 49XD8077 (IPS?) jer Sony u pravilu ipak ima bolje procesiranje pokreta, a i vidim ga kao kvalitetniju soluciju.

U Sancta Domenici se može pronaći i prošlogodišnji Panasonicov model 55CX670 kojeg bih i preporučio ako nisi za IPS. Vjerujem da se unutra nalazi isti VA panel kao i u CX680 modelu, a za njega ima nekoliko recenzija (link 1 / link 2) koje tvrde da je svojevremeno bio (a i dalje je) jedan od best buy modela srednjeg ranga. Samo treba provjeriti da nije to možda izložbeni model.

Od nešto malo skupljeg sa 100 Hz panelima u Abrakadabri imaju Sony 49XD8305 (7550 kn -> 7180 kn s popustom) i LG 49H8507 (7350 kn -> 6990 kn s popustom) i oni bi bili najbolji izbor za oko 7000 kn ako ciljaš IPS.

Recenzije UH6550 (trebao bi biti tehnički jednak UH661V modelu), UH8500X850D (kod nas je to XD85, a XD83 bi trebao imati isti panel).

S obzirom na popust, Abrakadabra ima trenutno najbolje cijene tih televizora pa sam stavio samo njihovu ponudu.

P.S. Budući da smo u kondenzatorima i pločama napajanja, komentirat ću i taj dio. LG koristi ploče iz vlastite proizvodnje s uglavnom Samyoung kondenzatorima. Samyoung Electronics je u kooperaciji s Chemi-Conom tako da se ne bih previše brinuo oko njihove kvalitete. UH6500UH850V

Gogo222

Ta cijena s Ebay-a ne mora nužno značiti da su i Sony ploče kvalitetnije jer evo primjerice Panasonic ima primarne kondenzatore deklarirane na 105 °C, a Sony-ev zlatni je 85 °C...

jocommb

Istina, ali svaki detalj može presuditi kada smo neodlučni. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2017 17:37 (kiwi_91).
13 godina

Danas sam šogoru slagao mirroring sa Acer laptopa na Sony 50" W755c (model 2015) i covjece koji je to tv, slika odlicna hoces HD ili SD preko bnet digitalnog prijemnika, zagladivanje pokretne rezolucije perfektno odrađuje, kome treba tv za akcijske filmove ili sport ovo je debelo topla preporuka od mene ako ne pati na 4K rezu, jednostavno tv otkida od kvalitete slike, android je dovoljno fluidan i nema zaštekavanja sto je najbitnije...

Kad smo povezali laptop sa tvom bezicno slika također odlicna, film se trenutno prikazuje i na lapu i na tvu bez laga, jedino nisam siguran koji je panel u njemu ali mislim da bi trebao biti VA posto se 49" režu IPS paneli... 

I jos nesto ako netko ima PS konzolu neka gleda Sony jer vidim da ima jako dobru integraciju u postavkama sa istim. 

Ako netko ima jos kakvih pitanja slobodno pitajte.

Mene samo zanima koji je njegov nasljednik u 2016 godini ako netko zna?

2 0 hvala 1
15 godina
roby27 kaže...

Danas sam šogoru slagao mirroring sa Acer laptopa na Sony 50" W755c (model 2015) i covjece koji je to tv, slika odlicna hoces HD ili SD preko bnet digitalnog prijemnika, zagladivanje pokretne rezolucije perfektno odrađuje, kome treba tv za akcijske filmove ili sport ovo je debelo topla preporuka od mene ako ne pati na 4K rezu, jednostavno tv otkida od kvalitete slike, android je dovoljno fluidan i nema zaštekavanja sto je najbitnije...

Kad smo povezali laptop sa tvom bezicno slika također odlicna, film se trenutno prikazuje i na lapu i na tvu bez laga, jedino nisam siguran koji je panel u njemu ali mislim da bi trebao biti VA posto se 49" režu IPS paneli... 

I jos nesto ako netko ima PS konzolu neka gleda Sony jer vidim da ima jako dobru integraciju u postavkama sa istim.  

Je, odličan je TV. Napisao sam već par puta. VA je panel, ali ima jako velik kut gledanja i ne vjerujem da će ikome to predstavljati problem.

Što se tiče plejke, nije ništa bez čega se ne može, ali čovjeka veseli. Uđeš fino u sobu, sjedneš u fotelju, stisneš samo jedan gumb na DS4 kontroleru i automatski ti se budi konzola iz sleepa, TV se sam upali i prebacuje ti na input koji treba. Fora fičer šta je da je. Pretpostavljam barem da je to samo na Sonyu jer mi je netko to spomenuo jednom.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
@roby27

To je 100hz VA panel, a pravog nasljednika i nema u 2016.
Serija xd80xx ima trilumonos zaslon, ali samo 50hz edge led ali samo 43", ostali su IPS.
14 godina
neaktivan
kiwi_91 kaže...

Baldrick76

Na Abrakadabri možeš dobiti dodatni popust od 5% ako upišeš kod NOVAZA5 (trebalo bi vrijediti do kraja mjeseca).

Inače osobno nisam ljubitelj IPS matrice, ali budući da one dominiraju u tom cjenovnom rangu, teško je pronaći nešto bolje od tog LG-a, a da je 55'' i UHD. Mogući problem kod tog modela je nešto lošiji prikaz pokretnih scena pa ako ti je sportski program relativno pri vrhu, možda bi bilo bolje uzeti model Sony 49XD8077 (IPS?) jer Sony u pravilu ipak ima bolje procesiranje pokreta, a i vidim ga kao kvalitetniju soluciju.

U Sancta Domenici se može pronaći i prošlogodišnji Panasonicov model 55CX670 kojeg bih i preporučio ako nisi za IPS. Vjerujem da se unutra nalazi isti VA panel kao i u CX680 modelu, a za njega ima nekoliko recenzija (link 1 / link 2) koje tvrde da je svojevremeno bio (a i dalje je) jedan od best buy modela srednjeg ranga. Samo treba provjeriti da nije to možda izložbeni model.

Od nešto malo skupljeg sa 100 Hz panelima u Abrakadabri imaju Sony 49XD8305 (7550 kn -> 7180 kn s popustom) i LG 49H8507 (7350 kn -> 6990 kn s popustom) i oni bi bili najbolji izbor za oko 7000 kn ako ciljaš IPS.

Recenzije UH6550 (trebao bi biti tehnički jednak UH661V modelu), UH8500X850D (kod nas je to XD85, a XD83 bi trebao imati isti panel).

S obzirom na popust, Abrakadabra ima trenutno najbolje cijene tih televizora pa sam stavio samo njihovu ponudu.

P.S. Budući da smo u kondenzatorima i pločama napajanja, komentirat ću i taj dio. LG koristi ploče iz vlastite proizvodnje s uglavnom Samyoung kondenzatorima. Samyoung Electronics je u kooperaciji s Chemi-Conom tako da se ne bih previše brinuo oko njihove kvalitete. UH6500UH850V

Gogo222

Ta cijena s Ebay-a ne mora nužno značiti da su i Sony ploče kvalitetnije jer evo primjerice Panasonic ima primarne kondenzatore deklarirane na 105 °C, a Sony-ev zlatni je 85 °C...

jocommb

Istina, ali svaki detalj može presuditi kada smo neodlučni. :)

Usporedite preporuku čovjeka koji očito zna - kiwi_91 i kolege garfilda koji konstantno tambura po Philipsu.

Kolega @kiwi_91 ponudi čovjeku 8 televizora...8 televizora i o svakom kaže po nešto.

Kolega garfild samo copy/paste - Philips, pa ponovno Philips, pa opet Philips.

Nadam se da će kolega kiwi_91 više sudjelovat na ovoj temi i pokušat nam objasnit takve neke nedoumice a i pomoć ostalim oko odabira tv-a.

Respect

16 godina
Hexfire kaže...

Što se tiče plejke, nije ništa bez čega se ne može, ali čovjeka veseli. Uđeš fino u sobu, sjedneš u fotelju, stisneš samo jedan gumb na DS4 kontroleru i automatski ti se budi konzola iz sleepa, TV se sam upali i prebacuje ti na input koji treba. Fora fičer šta je da je. Pretpostavljam barem da je to samo na Sonyu jer mi je netko to spomenuo jednom.

Samo da kažem da nije to samo na sonyu nego na svakom tv-u koji ima hdmi-cec standard.

Imao sam ga na samsungu 2010.-e godine pa pretpostavljam da danas nema tv-a koji to ne podržava. To radi u kombinaciji sa bilo kojim drugim hdmi-cec kompatibilnim uređajem. Ne radi se samo o automatskom paljenju oba uređaja nego se kroz ps4 izbornik možeš kretati sa daljinskim od tv-a i koristiti ga u ps4 aplikacijama (youtube, plex itd...)

PSN - darklydexter
14 godina
protjeran

@R36

Ne treba više, da brineš jer sam završio sa ovim forumom:)

0 0 hvala 6
15 godina
roby27 kaže...

Ako netko ima jos kakvih pitanja slobodno pitajte.

Mene samo zanima koji je njegov nasljednik u 2016 godini ako netko zna?

I dok nekome preporučiš takav TV, netko drugi će reći da ga ne treba gledati jer u toj cijeni ima 4k TV-a. Što je žalosno jer po kvaliteti slike šišaju 4k u istom cjenovnom razredu.

Sony je oduvijek radio ponajbolje 1080p LCD televizore i ova serija W755 i W805 je među posljednjim takvima pa tko je u nabavci, neka obavezno baci oko na njih.

16 godina
garfield1 kaže...

@R36

Ne treba više, da brineš jer sam završio sa ovim forumom:)

ma sta se uopce sekiras oko ovakvih likova ako ih sta zanima nek pitaju ako ne nemoraju ni brabonjat vamo o onima koji probaju pomoc....

VenAtoR#2231
9 godina
protjeran
R36 nadam se da ćeš ti jednako dobro zamijeniti garfielda1 na ovoj temi. :)

1 0 hvala 0
17 godina

ovako trazim neki tv da jeftin i dobar?znaci 82 cm moze lcd ili led da bude smart tv android ima li nesto takvo??

ovo?http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/VIVAX-32LE74SM/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ajmo raja da cujem UE55KS7002 vs KD-55XD8505 ... vidim da je Sony sad na akciji i posto mi nije bas ulazio u obzir prije nisam kopo po netu o njemu... sta vi mislite?

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Po meni ja bi isao na sony pogotovo jer je velika razlika u cijeni a taj sony je nativno 100Hz koliko vidim, samsung serije 7 je isto dobar ali po meni samy ima umjetnu sliku malo previše...  

Edit:

Sad vidim da je sony IPS a tu ne znam kako stoji bas mi nije obecavajuci staticki kontrast od 1500, mislio sam da je VA

Samsung na drugu stranu ima impresivne specs

http://www.displayspecifications.com/en/comparison/1acce14

pitanje je samo dali je ta razlika u cijeni opravdana

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2017 20:58 (roby27).
13 godina
unky kaže...

ovako trazim neki tv da jeftin i dobar?znaci 82 cm moze lcd ili led da bude smart tv android ima li nesto takvo??

ovo?http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/VIVAX-32LE74SM/

imas u kauflandu jebenu ponudu 40" full hd led tv MVA panel 4000:1 kontrast dvbt2 hevc

kasnije si ubodes neki amazon ili android ili cromecast box i uzivas 

http://products.umc-slovakia.sk/wp-content/uploads/2016/03/BLA-40-148O-GB-11B-FEGBQP-EU-Datasheet_3463S.PB711-48W.pdf

17 godina

Nadam se da nije skuplji od 2000kn!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jocommb kaže...

ajmo raja da cujem UE55KS7002 vs KD-55XD8505 ... vidim da je Sony sad na akciji i posto mi nije bas ulazio u obzir prije nisam kopo po netu o njemu... sta vi mislite?

Samsung je mnogo bolji kad je u pitanju HDR sadržaj, a i slike općenito pošto ima Ultra HD Premium oznaku što garantira odličnu sliku

13 godina

pa pise ti cijena na slici 1799kn

16 godina
jocommb kaže...

ja bih radije samsung, samo me malo razočaralo kad sam u specifikacijama vidio da je edge a ne direct led. To me čudi, jer serija 7000 iz 2015 ima direct led (taj tv imam i odličan mi je).

Treba paziti kod kupovine da bude baš samsungov panel. Znam da je serija JU7000 iz 2015 dolazila sa više vrsta panela i da je samsungov najbolji.

I još nešto, cijena u sd je očito malo pretjerana.

Pogledaj na nabava.net:

https://www.nabava.net/search.php?q=UE55KS7002

PSN - darklydexter
11 godina

kiwi_91,

Hvala lijepo na odgovoru! Puno si pomogao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2017 23:09 (Baldrick76).
16 godina
roby27 kaže..

Samsung na drugu stranu ima impresivne specs

http://www.displayspecifications.com/en/comparison/1acce14

pitanje je samo dali je ta razlika u cijeni opravdana

zuper kaže...

Samsung je mnogo bolji kad je u pitanju HDR sadržaj, a i slike općenito pošto ima Ultra HD Premium oznaku što garantira odličnu sliku

Ezio kaže...

ja bih radije samsung, samo me malo razočaralo kad sam u specifikacijama vidio da je edge a ne direct led. To me čudi, jer serija 7000 iz 2015 ima direct led (taj tv imam i odličan mi je).

Ma nesmeta mi previse ta boja... Vise me zabrinjava rad androida jer sam mislim na hd televiziji vidio da se znaju rusit aplikacije dosta i to na 9 seriji koja je vrhunac...a ovo je jos samo dvojezgreni proc kod sony-a ako sam dobro vidio... A za sliku bas veceras smo ja i zena bili naisli u mall-u u svijet medija i serija 6 ispod a iznad nje serija 7 i slika je neusporedivo bolja i zato i nezelim seriju 6 nema puni hdr i razlika se bas vidi.... a linkove sam onako samo stavio jer sam tamo gledao.... santa domenica je bolja sta se tice 36 mj bez kamata na rate ako budem isao na tu shemu...jer sam planirao uhvatit 7002 na akciji i za razliku uzet av reciver Denon X1300 i na njega spojit Logitech Z5500 koji imam dok nenabavim prave zvucnike :D... Sony-a sam sad vidio da je na akciji pa sam zato i pitao nisam vidio ovdje da je netko uzimao 8 seriju pa reko da pitam kako vam se cini....

Ezio - Kako znati koji je panel unutra kad kupujem...ima li nacin da se to vidi izvana nekako ili?

VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2017 23:07 (jocommb).
17 godina

Da li se isplati ovaj Samsung od 60" sa slike u SD kao dugoročna investicija ili bi za otprilike sličan novčani iznos za 55" ili 60" možda trebao nešto drugo gledati?

FC Bayern Munchen
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice