Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.663
|
čitano: 27.623.505
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
@angel53

Ako si gledala model UH668, onda je tako. Veličina 43 i 49 imaju Direct Led panel, dok imata modela veličine 55 i 65 Edge Led panel.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

garfield1 

gledala sam 661 ili 664.....tako piše na stranicma od LG-a....odtamosam tu informaciju preuzela.

može još jedna pomoć. od LG-a koji je po tvom i ostalim mišljenjima bolji. znam da su to srednje klase i da se ne može uspoređivati sa onim skupljim modelima,ali svejedno. 

LG 50UH635v ili LG 49UH661v....vidim da ovaj 635 ima lokalno zatamljenje i malo mi je veći ekran,pa mi je to isto uredu. hvala i ispričavam se na toliko pitanja

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
@angel53

Lg UH 630 ima VA panel, dok ima model UH668 ips panel.Pa sad šta ti je bolje.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

garfield1 

hvala na informacijama. nažalost s obzirom da sam vidjela da više ne vrijedi akcija 5 godina jamstva odustajem od LG-a i pokušavam nešto drugo smisliti. ali moram vidjeti oće biti popusti neki ili nešto još malo. 

preporuke imam tako da vrijedi još malo prokopati i budem pitala kad budem imala neke nedoumice opet i ako budem.

0 0 hvala 0
18 godina

imas dobrih sony,smasung i panasonic sa local dimmimgom 

od 50incha pa na gore sa dobrom cijenom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

4mal  slušam prijedloge evo ako nije problem voljela bi ih čuti. hvala

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
@marinnn

Imam sličan problem kao ti i def. najbolja kupnja ti je Samsung 40KU6402.
10 godina
@marinnn
10 godina
@angel53

Zašto samo LG ? Pa imaš i boljih opcija.
Samsung, Sony, Panasonic .....
Do kolko para ideš ?
18 godina

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-55dx600e.aspx

omjer ulozeno  dobiveno 

p.s jeli ti je bitan 3D

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 16:08 (4mal).
10 godina
@marinnn

E sad vidim da tražiš jeftiniji tv, onda Samsung 40K5500 ili 40KU6072.

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
4mal kaže...

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-55dx600e.aspx

omjer ulozeno  dobiveno 

p.s jeli ti je bitan 3D

Uff..Ovo se nikako ne isplati..Ima samo 50Hz IPS Edge Led panel,nema HDR, veoma loš kontrast za IPS panel, loše zatemnenje,slabo prikazovanje SD sadržaja,loša svetilnost samog panela,nema podržke za DTS zvuk itd..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 16:43 (garfield1).
10 godina
@marinnn

E sad vidim da tražiš jeftiniji tv, onda Samsung 40K5500 ili 40KU6072.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

planirala sam ići do nekih 6500 maksimum ili 6000,ali bi bilo bolje kad bi do 5500 kn bilo.....

sada gledam mozda da uzmem 49" jer bi kao i to zadovoljilo porebu. a gledala sam LG jer je imao 5 godina jamstva,pa zato....mada ima još preko ekupi. 

evo ja vam kažem pišite prijedloge,pa da vidim što ima. sve što mi je do sada itko rekao to sam i gledala. ali kad samsung ima dosta veće cijene,a panasonic i sony ni neznam što nude jer modele koju su mi bili preporučeni od panasonica tu ni nema za kupiti. tako da slušam.

bitno mi je da ima dobru sliku jer gledam dosta filmove i serije...igre igram na starom xboxu tako da tamo ionako slika nije nešto i to mi je manje bitno i ne gledam uopce 3D. ali bih i da slika prilikom gledanja obicnih programa bude dobra.

svaki savijet je dobrodošao :)

0 0 hvala 0
15 godina

@Gogo222

Ovaj k5500 mi je bio prvi izbor, ali previsoka su oba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 12:13 (marinnn).
14 godina
protjeran
angel53 kaže...

planirala sam ići do nekih 6500 maksimum ili 6000,ali bi bilo bolje kad bi do 5500 kn bilo.....

sada gledam mozda da uzmem 49" jer bi kao i to zadovoljilo porebu. a gledala sam LG jer je imao 5 godina jamstva,pa zato....mada ima još preko ekupi. 

evo ja vam kažem pišite prijedloge,pa da vidim što ima. sve što mi je do sada itko rekao to sam i gledala. ali kad samsung ima dosta veće cijene,a panasonic i sony ni neznam što nude jer modele koju su mi bili preporučeni od panasonica tu ni nema za kupiti. tako da slušam.

bitno mi je da ima dobru sliku jer gledam dosta filmove i serije...igre igram na starom xboxu tako da tamo ionako slika nije nešto i to mi je manje bitno i ne gledam uopce 3D. ali bih i da slika prilikom gledanja obicnih programa bude dobra.

svaki savijet je dobrodošao :)

Ovdje imaš nešto modela, koji nude najviše za takve pare:)

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pus6501-49-125-cm-lcd-led__22336951

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue50ku6072-50-127-cm-lcd-led__22443981

https://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-televizor-tx-50dx700e-50-127-cm-led__22531921

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-3d-televizor-kd-49xd7005baep-40-102-cm-49-125-cm-lcd-led__24956451

9 godina
neaktivan
Pa možeš pogledati ovo http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS6401/
Ili ovo http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS6401/
Oba 4k,hrpa nekih poboljšanja slike,48 inča,smart su I ispod 5000
Philips je dosta dobar :-)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Tipfeler,dvaput sam isto,mislio sam na ovog http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS6101/
A sad su i neka sniženja
16 godina
neaktivan
askip kaže...

Pozdrav , 

Možete mi napisati iskustva s  televizorom Sony KDL43WD755BAEP ? Primarno bi Tv koristio u dnevnom za normal digi tv a ponekad  i zaigrao ps4 ili spojio laptop...

up.

Nemam potpis
13 godina
gocc01 kaže...
garfield1 kaže...

Pa jedva smo se riješili Doktora...opet nekakvi glupi posti, sa strane drugih pojedinaca..Pa naravno ima svaki pravo na svoje mišljenje, ali jedni več pretiravaju sa antireklamama  u ovom primjeru za Philips..Ima i drugih brendova, koji nisu ništa bolji nego Philips neki još lošiji, pa se ne pravi takva antireklama..Treba napravit posebnu temu ako več nije, pa nek pojedinci tamo prave diplomu oko poznavanja televizora

Problem leži u tome što ti Philips preporučaš u 9,9/10 slučajeva a sad pričaš o nekim antireklamama. Bez ljutnje ali potrebno je malo tih realnih antireklama u ovakvoj situaciji gdje ljudima Philips predstavljaš kao prvi izbor.

tim više jer pilips, otkako su ga preuzeli kinezi, ugrađuje jako nekvalitetne komponente i tek kad nova serija prođe godinu-dvije vidjet će se rezultat takve poslovne politike u kojoj se štedi na kvaliteti

zato sam i rekao ranije, ako već mora biti pilips, neka ljudi uzimaju te televizore s pet godina garancije, pa kad počnu krepivati neka bar svoje novčeke dobiju nazad

amva panel ili ips, ambilight i slično, to su karakteristike koje se uzimaju po osobnim preferencijama, ali kvaliteta bi se trebala podrazumijevati kad uzimaš proizvod koji nećeš mijenjati svakih dvije godine, a to pilips nažalost nema jer kad u google ukucašhermei kondenzatore koje oni koriste uglavnom kao rezultate koje dobiješ su rant zbog crkavanja i razočaranje

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 21:44 (picajzla0707).
18 godina

Ezio!

DYNAMIC METADATA DEMO AT CES 2017:

https://www.avforums.com/news/samsun...ces-2017.13282

The best news I have heard n days..."However the good news is that the TV manufacturers should be able to upgrade the HDMI 2.0a connections on their TVs to HDMI 2.1 if they so wish. It's still early days and how much support there will be for HDR 10 with dynamic metadata will largely depend on how successful Dolby are in promoting their version of HDR"

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 23:00 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam pitanjce jedno posto gledam da uzmem novi tv vec duze i volim i dobar zvuk a sad imam Logitech z5500 zvucnike e sad znam da nemaju nove Dolby dide mide da nekopam sad kako se zovu.... dal cu moc te nove dide mide slusat ako kupim i reciver i spojim na tv a zvucnike na njega...dal ce moc dekodirat zvuk normalno to me zanima...na zvucnicima imam optiku i koaksialni audio i naravno analog al na to sigurno nespajam....dal ce kroz ova dva moc dekodiran zvuk al onako kako treba ne bezveze...ili da uz reciver i zvucnike gledam odma? 

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4mal kaže...

Ezio!

DYNAMIC METADATA DEMO AT CES 2017:

https://www.avforums.com/news/samsun...ces-2017.13282

The best news I have heard n days..."However the good news is that the TV manufacturers should be able to upgrade the HDMI 2.0a connections on their TVs to HDMI 2.1 if they so wish. It's still early days and how much support there will be for HDR 10 with dynamic metadata will largely depend on how successful Dolby are in promoting their version of HDR"

misliš da će isto doći i na ps4 pro? ja nemam uhd player koji bi to mogao iskoristiti. samo netflix, amazon i sl.

svakih par tjedana izmisle nekaj novo :)

PSN - darklydexter
16 godina
neaktivan

Spojio sam pc na svoj LG UH7707 da odvrtim koji bench i primjetio sam da igra koja se vrti na 20fps ide puno fluidnije na tv-u u odnosu na monitor od 60Hz s istom rezolucijom i detaljima. Sta je u pitanju? Mogu reci da je cak i igrivo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Spojio sam pc na svoj LG UH7707 da odvrtim koji bench i primjetio sam da igra koja se vrti na 20fps ide puno fluidnije na tv-u u odnosu na monitor od 60Hz s istom rezolucijom i detaljima. Sta je u pitanju?

100 / 120 Hz panel na televizoru?

18 godina

moj je 120hz i ps igre se klizu iako su 30lock a ove na pro sto variraju takodjer  izgledaju fluidno 

p.s samo taj panel je i dalje 60hz-a tj 4k60p u vertkalnom osvjezavanju od 120hz-a

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 16:20 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
askip kaže...
askip kaže...

Pozdrav , 

Možete mi napisati iskustva s  televizorom Sony KDL43WD755BAEP ? Primarno bi Tv koristio u dnevnom za normal digi tv a ponekad  i zaigrao ps4 ili spojio laptop...

up.

Koristim 50" model, ali pretpostavljam da je ispod haube više manje ista stvar. Za PS4 ti je Sony ionako najbolja opcija, Android radi savršeno i od oka se redovito nadograđuje (u 6 mjeseci koliko imam TV 3 ili 4 system upgradea su bila), slika je odlična, sa sportskim sadržajima nema nikakvih problema. Ukratko, odličan TV ako ne patiš na 4K.

Ak te zanima nešto specifično, možemo preko pp. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
neaktivan

Na stranici pise da je 200Hz. Znaci bukvalno mozes uzivati u igrama na 30fps lock. Ipak sam mislio da nizi frejmovi izgledaju isto bez obzira na panel. 

9 godina
neaktivan

Može li mi neko reći da li valja ovaj TV: Panasonic TX-50DS630E? Da li je neko imao iskustva, kakva je slika, screen uniformity, clouding...? Da li se isplati uzeti ga za igranje sportskih igara? Pročitao sam recenziju na HDTelevizija i vidim da ga Darko hvali. Hvala unapred! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
@Blejac

Po meni je to odličan izbor, 100hz VA panel, nema HDR, nema Firefox OS ali ostalo je ok. Ak si pročitao recenziju, tamo ti je sve rečeno.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice