Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.622
|
čitano: 27.498.326
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...
angel53 kaže...

Pozdrav svima!!

Trebala bi mi vaša pomoć oko kupnje televizora. Dosta sam i sama pokušavala proučavati i pronaći odgovarajući televizor no na svašta sam naišla naravno.

Udaljenost od TV-a je cca 3,5 m te bi se TV koristio za gledanje serija i filmova najviše,te malo igranja XBOX-a 360 za koji znam da mi nije potreban neki vrhunski televizor.

Razmišljam da kad već kupujem da kupim nešto što će što duže biti dobar TV. Mogu izdvojiti do 6500 kn.

Nedavno sam dobila preporuke za određene televizore te me zanima što vi mislite i možda preporuku za neki drugi.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pus6561.aspx (kao trenutno najbolji omjer dobiveno/uloženo)

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uh661v.aspx (skuplje,ali)

LG55UH615

Panasonic TX-55DX601 (njega kod nas nemogu nigdje pronaći)

Svi drugi prijedlozi su dobrodošli i dolazi u obzir i veličina od 49" koja je za tu udaljenost koliko znam neki minimum.

Hvala!

Ja bi ti preporučio ovaj model.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-55pus6501-55-139-cm-60-152-cm-led__22363551

Hvala garfield1 na odgovoru,ali imam još jedno pitanje. Kakva je razlika između ovog philipsovog modela kojeg sam ja napisala i preporučenog? Vidim da jedan ima ambilight na 2,a drugi 3 strane i neznam što je još razlika,tj zašto bi ovaj bio bolji? Noviji model ili?

9 godina
neaktivan

Angel53

Kak misliš minimum? Valjda maksimum? Obično se uzima oko 5 dijagonala ekrana udaljenost. 49 inča je oko 124cm*5=620cm. ja imam od Philipsa 48pfs8209 i gledam ga sa 5 metara i slika je super. Iz manje udaljenosti teško vidiš cijelu sliku. A ti misliš još veći ekran uzeti... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 22:48 (quadral).
11 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav ljudi, može li preporuka TV-a koji ima slijedeće specifikacije:

- 40" (102cm)

- DVB-T2

- 1080p (full HD)

maksimalni budžet je 2500kn

Ukoliko ima neki smart tv, bilo bi lijepo, ali mislim da će za ove novce to biti nemoguće 

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@angel53

Model 6501 ima nešto kvalitetniji panel, i bolji antireflexan panel.A ostala razlika je kao što si več napisala.

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
marsovac zemaljski kaže...

Pozdrav ljudi, može li preporuka TV-a koji ima slijedeće specifikacije:

- 40" (102cm)

- DVB-T2

- 1080p (full HD)

maksimalni budžet je 2500kn

Ukoliko ima neki smart tv, bilo bi lijepo, ali mislim da će za ove novce to biti nemoguće 

Ovdje imaš.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-40pft4101-40-102-cm-led__23385981

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue40k5102-39-9906-cm-40-102-cm-led-oled__24678411

https://www.nabava.net/televizori__240/lg-3d-televizor-43lh510v-43-110-cm-lcd-led-oled__22615501

10 godina
12 godina
neaktivan

quadral  tako su rekli,a i ako ideš malo pogledati na internet gjd eimaš one kao pretvarače za koju udaljenost uzmeš koju veličinu TV-a dođe isto to. Ja koliko sam uspjela shvatiti ta udaljenost za FHD TV nije ista kao za UHD jer kao za UHD je drugačije,tj vidiš višedetalja. NEznam ja osobno detalje i nisam toliko u tome,ali to je šta mi je rečeno i kakve sam preporuke dobila od prodavača i ostalo. A i ja osobno volim veći TV i gledam frendovi imaju na cca 4 metra 43" i meni je iskreno to malo pre malo,ali valjda je isto i stvar ukusa.

9 godina
neaktivan
angel53 kaže...

quadral  tako su rekli,a i ako ideš malo pogledati na internet gjd eimaš one kao pretvarače za koju udaljenost uzmeš koju veličinu TV-a dođe isto to. Ja koliko sam uspjela shvatiti ta udaljenost za FHD TV nije ista kao za UHD jer kao za UHD je drugačije,tj vidiš višedetalja. NEznam ja osobno detalje i nisam toliko u tome,ali to je šta mi je rečeno i kakve sam preporuke dobila od prodavača i ostalo. A i ja osobno volim veći TV i gledam frendovi imaju na cca 4 metra 43" i meni je iskreno to malo pre malo,ali valjda je isto i stvar ukusa.

A OK, očito se promjenilo... Ali opet svejedno mislim da je ipak gledati ljepše iz daljega. Ja sam osobno imao malo problema dok sam se navikao na TV od 122cm.. Sad je super. Ali u početku baš i nije bilo. Ali što ti kažeš to je možda sve stvar ukusa... Evo ovdje tablica, ali i to je nešto starije...

http://hdtelevizija.com/2008/01/28/savjet-za-kupovinu-tablica-idealnih-udaljenosti-gledanja-tv-a/

12 godina
neaktivan
quadral kaže...
angel53 kaže...

A OK, očito se promjenilo... Ali opet svejedno mislim da je ipak gledati ljepše iz daljega. Ja sam osobno imao malo problema dok sam se navikao na TV od 122cm.. Sad je super. Ali u početku baš i nije bilo. Ali što ti kažeš to je možda sve stvar ukusa... Evo ovdje tablica, ali i to je nešto starije...

http://hdtelevizija.com/2008/01/28/savjet-za-kupovinu-tablica-idealnih-udaljenosti-gledanja-tv-a/

Ja sam proučvala i gledala na stranim stranica isto baš da vidim,mada opet neznam,mislim da je uistinu i dosta stvar ukusa,tj kako koem najbolje odgovara. Osobno moji imaju na odprilike tu istu udaljenost 107 cm i meni je malo malo,ali opet.....sve stvar navike i svega mislim. Ali svejedno hvala na komentaru :)

9 godina
neaktivan
Ja sam bise lud jer se pogubim u ovim detaljima s obzirom da sam laik za vecinu toga.
Ajd vi meni recite jel postoji uopce koji SmartTV a da ima pristup Google shopu i mogucnost instalacije aplikacija? Tek sto naletim na nesta dobro razocaram se jer vidim da je sve to jos dosta pod ogranicenjem tj ono sto TV ima instalirano,to je to.
Danas vidim u S.Domenici akcija na Samsung TV kad ono pogledam modele neke,DVB-T :) Nije ni cudo sto je na akciji a takvih ce biti sad pretpostavljam dosta.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

i ja bi molio za pomoć... :)

gledam tv dijagonale 60"-65", te mi je primarna kvaliteta prikaza hd sadržaja i za starce naših sd programa... smart dio mi ne igra neku ulogu jer imam android box...

budžet mi je cca 12000kn te ove dole mogu dobiti za otprilike te novce pa bi molio za neku preporuku vezanu uz njih (ili nešto drugo)...

dakle razmišljam o:

SAMSUNG 60KS7002
lg 60UH850V
sony kd65xd8577saep

svaki savjet dobro došao... :))

0 0 hvala 0
15 godina
Ja bi išao na Samsung jer koristi VA panel koji je superiorniji za gledanje HD materijala zbog puno većeg kontrasta. Ali mana mu je uzak kut gledanja gdje već nakon 30-40 stupnjeva se gubi kvaliteta. U tom slučaju je IPS bolji, a navedeni LG koristi ponajbolji takav panel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kibo00 kaže...

i ja bi molio za pomoć... :)

gledam tv dijagonale 60"-65", te mi je primarna kvaliteta prikaza hd sadržaja i za starce naših sd programa... smart dio mi ne igra neku ulogu jer imam android box...

budžet mi je cca 12000kn te ove dole mogu dobiti za otprilike te novce pa bi molio za neku preporuku vezanu uz njih (ili nešto drugo)...

dakle razmišljam o:

SAMSUNG 60KS7002
lg 60UH850V
sony kd65xd8577saep

svaki savjet dobro došao... :))

Možeš uzet Samsung ili Sony model.Dobra opcija ti je i ovaj model.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-65pus6521-65-165-cm-led__23385541

15 godina

Postoji li bolji televizor od ovog Samsunga 40K5502 za 3000kn i 5 god. jamstva? 

EDIT: Jel bolji od ovog SONYa KDL40WD655, za istu cijenu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 15:45 (Gunner11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Gunner11 kaže...

Postoji li bolji televizor od ovog Samsunga 40K5502 za 3000kn i 5 god. jamstva? 

EDIT: Jel bolji od ovog SONYa KDL40WD655, za istu cijenu?

Za takve pare, ti je ovaj model Samsunga najbolji.I bolji je od tog modela Sonya.

10 godina
neaktivan

Zna li možda netko koji panel se nalazi u Philips televizorima niže klase, konkretnije serija 4101?

0 0 hvala 0
18 godina

Garfiled1 da zamolit cu miru da ti promjeni nick u philips 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 18:12 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
agontprevarator1 kaže...

Zna li možda netko koji panel se nalazi u Philips televizorima niže klase, konkretnije serija 4101?

Veličina 32 ima 50Hz IPS panel, dok imata veličini 40 i 48 50Hz MVA panele.

18 godina

bas si dobar kolega 

bdw moj 4k samsung HDR iz 2k14 potrga svaki tvoj philips UHD pa cak i ovaj iz 2k16 od 16k ok a sad eod.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 18:23 (4mal).
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

koliko god čovjek nije ili je u pravu, on za razliku od velike vecine u temi (pa i mene) na svaki upit odgovori, bila rijec o Philips, Samsung, LG ili nekom trecem TV-u... dok eto, u zadnjih par stranica vidim ekipu koja samo komentira njegove postove i ostavlja poruke moj tata je jaci od tvog tate...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 18:47 (skoosha).

5 2 hvala 0
18 godina

sve to stoji ali citaj izmedju redaka forsira i favorizira taj philips kao vlada evgu

nista osobno i meni je pomogao kod nekih pitanja 

samo nek to malo smanji i sve 5 samo reno 4 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 18:48 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A šta ćeš.. možda čovjek samo voli tu marku, možda ima profita, a možda nešto treće... No, iz iskustva znam, kad zatrazim savjet na forumu, kad mi netko kaze konkretan savjet prije cu poslusati njega, nego onog koji govori za njegov post da je sranje :)

2 2 hvala 0
9 godina

BTW moram da primjetim da su se mojim dolaskom na temu stvari stubokom preokrenule. Dok se ja nisam pojavio ovaj topic je bio poligon za preporuke Philips televizija u svakom cjenovnom tazredu, u svakoj mogućoj usporedbi, ma u svemu. Nitko nije imao volje da se da drugo mišljenje, pa se čitanjem teme moglo doć do zaključka da svi ostali osim Philipsa treba da ugase svoju proizvodnju jer će Philipsov nivo nemoguće bit nadmašiti.

Nedugo nakon mog djelovanja, čak i garfild preporučuje Samsunga na temi. To mora da je neko čudo. 

Pasivne promatrače sam povukao da reagiraju, i vidim da tuku žešće artiljerijom nego ja.

Zadovoljan sam svojim radom.  Samo tako nastavitE :D

2 2 hvala 0
10 godina

nova linija samsung televizora ....QLED

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
sseennoonn kaže...

QLED može parirati OLEDU? Nema nekakvo pozadinsko svjetlo?

9 godina
lovacmaki kaže...
sseennoonn kaže...

Nema, ima samo strah u kostima ;)  .A ne može mu parirati mi u čemu :D

14 godina
protjeran
lovacmaki kaže...
sseennoonn kaže...

Ovdje si možeš pročitat.

http://www.newtechnologytv.com/2016/11/03/qled-vs-oled/

15 godina
protjeran

Može savjet, tražim UHD, 49'' i da može vrtiti bilo koji program (samostalno) za gledanje filmova i serija besplatno

do 4300 kn koliki mi je budžet?

Ajmo ekipa koja ne voli Philips, ikakav prijedlog?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 22:14 (lovacmaki).

0 0 hvala 0
11 godina

ako kog zanima nesto o ovom http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS6401/

mogu napisat, uzeo ga danas.

imao lg 42 iz 2014 g. placen 6000 kn, i za sad mi je ovaj bolji, osim u zvuku, onaj je imao subwoofer ipak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
garfield1 kaže...
lovacmaki kaže...
sseennoonn kaže...

Ovdje si možeš pročitat.

http://www.newtechnologytv.com/2016/11/03/qled-vs-oled/

Pročitao sam, i zaključak mi je da ne želim QLED, ne znam tko želi kričave boje i lošiji kontrast ako može imati OLED..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice