Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.651
|
čitano: 27.569.044
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nakon jedno milion poziva dosao sam do nekoga s kime mogu rijesiti svoj povrat u S.D. Kazu sve je ok i za koji dan ce napraviti povrat love tako da sam si danas uzeo Samsung 50KU6072. Ipak je prevladao razum i nisao isao na 55'' :). Na prvu je ok, tizen frlo fluidan i dobar (jedino ne kuzim kako ga natjerati da vidi NAS, PC vidi ali njega ne). Napravio sam kalibraciju prema uputama i sa dobrim materijalom vrlo je ugodan za gledanje. Sto se tice sd signala, Panasonic to definitivno bolje odradjuje ali posto ne gledam live tv, nebitno :)

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
@robee1

Kak znaš da bolje odrađuje SD processing kad si rekao da je užasno loša slika, tj IPS panel ?
Btw, šta nisi išao na po meni dosta bolji 6402 ?
11 godina
neaktivan

Znam tako sto sam imao CX680 seriju koja ima VA panel. DX600 serija je uzasno losa!

Gledao sam optimalu cijene i kvalitete. Ovaj je 4500kn a moze se nabaviti i za manje samo sto sam ja bio kratak s vremenom tako da mi je i ovo ok. KU6400 je sigurno bolja sto se tice slike, dolazi sa dva daljinca, ima malo elegantniji dizajn i skuplja je skoro 1000kn za 1'' manji panel. Za sada ovo mi je ok. Probao sam Plex, radi solidno no kada se jednom naviknes na Kodi, vise nema povratka :). Mozda cu si napraviti rpi-3 player i ubosti ga u tv tako da bude uvijek dostupan. Mislim da se cak moze upravljati sa daljincem od tv-a.

1 0 hvala 0
10 godina
Jedino 40DX600 ima VA, ostali IPS.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molio bih najbolji TV do 4000kn.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

imam jedno pitanje, nevezano uz odabir televizora

znači danas je kupljen novi televizor samsung 49k5102 i pokušali smo na njemu prelazit digitalne kanale sto na kabelskom sto na antenskom programu i ne nalazi ništa

dok je na svim prethodnim televizorima radilo, što mi je sada činiti?

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Kakav je Sony XD8077 za SD processing, u osnosu na Panasinic ? Samsung KU6xxx koliko čujem nije nešto.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Mala_Iva kaže...

Bok, moze preporuka za TV od 37 do 42 inca?

Sto je jednostavniji (i jeftiniji), to bolje. Vazno mi je samo da je slika fluidna. Koristio bi mi za HDMI spajanje sa kompom vise nego gledanje samog TV programa. 

Ovdje imaš.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-40pft4101-40-102-cm-led__23385981

https://www.nabava.net/televizori__240/lg-3d-televizor-43lh541v-39-9906-cm-43-110-cm-lcd-led__22464061

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue40k5102-39-9906-cm-40-102-cm-curved__24678411

Hvala, uzela sam Philips. Cini se vulgaris ok

16 godina
neaktivan

Jel se isplati Philips 47pfh4109/88 za 2000kn, rabljen s garancijom.

Najvažnije kvaliteta slike na analognoj kabelskoj i kodi+yt, a ni tu nisam prezahtjevan.

Smart i ostale điđe nebitno

http://www.philips.hr/c-p/47PFH4109_88/4000-series-full-hd-led-tv-s-tehnologijom-digital-crystal-clear/specifications

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Uzeo Samsung UE49KU6402UXXH.
Prezadovoljan sam. Kvaliteta izrade i dizajn je odličan, video u 4K izgleda jako impresivno, zvuk je dinamičan i čist. Tizen OS radi bez laga i sve je jako fluidno. Jedino imam jedno pitanje postoji li kakav AdBlock za njegov browser ili za YouTube aplikaciju?

11 godina
neaktivan

Mene zanima postoji li kakva opcija da se makne fakin tviter sa gumba Extra :), Samsung tv...

Sa ku64xx si dobio i onaj drugi daljinac? Kako ti se cini?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Mene zanima postoji li kakva opcija da se makne fakin tviter sa gumba Extra :), Samsung tv...

Sa ku64xx si dobio i onaj drugi daljinac? Kako ti se cini?

Da, onaj sa 7 tipki + tipka za paljenje Ma kao i na svakom drugom daljincu, malo dok se ne privikenš je čudno ali nakon 1 dan korištenja ni ne fale mi ostale tipke

10 godina
@ParaNO1d

Znam ta taj tv da ima odličnu sliku na 4k, ali zanima me kak mu radi upscaling sa sd, hd, i fhd ?
18 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
@ParaNO1d

Znam ta taj tv da ima odličnu sliku na 4k, ali zanima me kak mu radi upscaling sa sd, hd, i fhd ?

Zavisi što gledaš i s kojeg izvora. Slika s VIP TV-a je nešto bolja nego na antetni no zanemarivo. Potjera izgleda očajno, dakle HRT toliko malo ulaže u svoju infrastruktru da mi je to tek sad vidljivo otkad sam kupio TV. Kanal CineStar i traileri za filmove su u 1080p i izgledaju odlično. Slika je čista, a zvuk kao da si u kinu. Upscale je dobar većinom i izgleda sve vrlo dobro, kažem samo Potjera na HRTu izgleda odvratno. Općenito se vidi razlika kad gledam HRT i ostale kanale. 

10 godina
Jesi spojio kodi preko kompa ili box-a i kakva je slika na hd, fhd ?
18 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...

Još uvijek nisam kupio Android BOX. U procesu sam prebacivanja na ISKON (20-50Mbps), još uvijek sam na VIP-u i imam samo 4 Mbps, pa ga nisam još kupio pošto znam da će mi štekat i da nema smisla sad to ugrađivat. Čim budem sve spojio, javim dojmove.

16 godina
neaktivan

Koji je najbolji tv da ima:

37" - 40"

Full-hd 1080p

WiFi

DVB-T2

HEVC /  h.265

I da je slika dobra :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 12:47 (FeeDzOR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nema nažalost.
15 godina

Bok ljudi, Sretna 2017.

Gledam ovaj Samsung na Elipsu http://www.elipso.hr/prilika/predblagdanska-akcija-samsung-40k5502/

od oka sasvim ok i dolazi s 5g garancije, a nje nikad dovoljno.

Za max 3000 kuna se može upiknuti nešto puno bolje ili neću puno zeznuti? Prvenstveno starcima za 

dnevnik i serije, ali ne škodi ako ima i smart fičere.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
lovacmaki kaže...
Nema nažalost.

Kako nema? Pa evo navedeni samsung K5502 je iznimno dobar za ne prevelike novce

11 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...

Ja na Ku6072 imam spojen Denon AV a na njega Intel Nuc media player. Slika odlicna cak i sa 480p materijalom :) U biti Denon radi upscaling tako da TV sluzi kao izlaz. Nisam spajao player direkt na TV posto ga tako nebi ni koristio. Jedio sam probao HDR promo sa 10bit direkt preko sticka kao i 4K materijal i to je vise nego odlicno s obzirom da panel nema lokalnu regulaciju. Napravio sam update TizenOS-a na zadnju verziju i sam OS je vrlo fluidan, lijepog izgleda i jednostavan za upotrebu. Naspram njega Panasonic OS izgleda kao stari Commodore :)

12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!!

Trebala bi mi vaša pomoć oko kupnje televizora. Dosta sam i sama pokušavala proučavati i pronaći odgovarajući televizor no na svašta sam naišla naravno.

Udaljenost od TV-a je cca 3,5 m te bi se TV koristio za gledanje serija i filmova najviše,te malo igranja XBOX-a 360 za koji znam da mi nije potreban neki vrhunski televizor.

Razmišljam da kad već kupujem da kupim nešto što će što duže biti dobar TV. Mogu izdvojiti do 6500 kn.

Nedavno sam dobila preporuke za određene televizore te me zanima što vi mislite i možda preporuku za neki drugi.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pus6561.aspx (kao trenutno najbolji omjer dobiveno/uloženo)

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uh661v.aspx (skuplje,ali)

LG55UH615

Panasonic TX-55DX601 (njega kod nas nemogu nigdje pronaći)

Svi drugi prijedlozi su dobrodošli i dolazi u obzir i veličina od 49" koja je za tu udaljenost koliko znam neki minimum.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
angel53 kaže...

Pozdrav svima!!

Trebala bi mi vaša pomoć oko kupnje televizora. Dosta sam i sama pokušavala proučavati i pronaći odgovarajući televizor no na svašta sam naišla naravno.

Udaljenost od TV-a je cca 3,5 m te bi se TV koristio za gledanje serija i filmova najviše,te malo igranja XBOX-a 360 za koji znam da mi nije potreban neki vrhunski televizor.

Razmišljam da kad već kupujem da kupim nešto što će što duže biti dobar TV. Mogu izdvojiti do 6500 kn.

Nedavno sam dobila preporuke za određene televizore te me zanima što vi mislite i možda preporuku za neki drugi.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pus6561.aspx (kao trenutno najbolji omjer dobiveno/uloženo)

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uh661v.aspx (skuplje,ali)

LG55UH615

Panasonic TX-55DX601 (njega kod nas nemogu nigdje pronaći)

Svi drugi prijedlozi su dobrodošli i dolazi u obzir i veličina od 49" koja je za tu udaljenost koliko znam neki minimum.

Hvala!

Ja bi ti preporučio ovaj model.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-55pus6501-55-139-cm-60-152-cm-led__22363551

9 godina
Hexfire kaže...

Bok ljudi, Sretna 2017.

Gledam ovaj Samsung na Elipsu http://www.elipso.hr/prilika/predblagdanska-akcija-samsung-40k5502/

od oka sasvim ok i dolazi s 5g garancije, a nje nikad dovoljno.

Za max 3000 kuna se može upiknuti nešto puno bolje ili neću puno zeznuti? Prvenstveno starcima za 

dnevnik i serije, ali ne škodi ako ima i smart fičere.

Šteta što se nisi prije sjetio, prije nove godine se taj tv u emmezeti akciji mogao nabaviti za 2200 kuna, mislim da je bila ta cijena. Doduše sa 2 godine garancije.

9 godina
zuper kaže...
lovacmaki kaže...
Nema nažalost.

Ma pusti, lažna mu filozofija, a znanja nima.

15 godina
protjeran
Doktor Rambaudi kaže...
zuper kaže...
lovacmaki kaže...
Nema nažalost.

Ma pusti, lažna mu filozofija, a znanja nima.

Oprosti, ovo se odnosilo na drugog forumaša koji je pitao ako Tizen OS ima adblock.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 17:23 (lovacmaki).
10 godina
@ParaNO1d

Nema ti šta štekat, ja sam ma 4Mbit-a vrtio kodi samo tako na hd/fhd-u
9 godina
neaktivan

Bok,

I dalje gledam okolo TV,čekam nove ponude za Siječanj tj nove kataloge pa bih molio dodatno savjete:

na Abrakadabri naišao na:

Sony KDL40R485B  3400kn
LG TV 43LH590V  3049kn
Philips 43PFS5301
Philips 43PUS6101

PHILIPS 43PUS6401
Samsung TV UE43JU6072UXXH  2999kn ima napomenu "proizvod je otvaran",što znači to točnije?rabljen,izložbeni?

Koji od ovih bi savjetovali?

Također me zanima vaše mišljenje oko manje poznatih marki npr Grundig (koji ima 5god garancije u Elipsu),VIVAX (kao domaći :-) ),Blaupunkt,Skyworth?

Grundig 43VLE6625BP

Grundig 40VLE7630BP

Grundig VLE6621WP ima obični smartTV,što znači "obični"?

GRUNDIG 40VLE5520BN A samo 2300kn.Što ne valja? :-)

VIVAX 40LE74SM

Skyworth 42E2000S

Skyworth 43E5600 Ultra HD

Da bježim od takvih? Kakav SmartTV sustav oni uopće koriste,Grundig pogotovo?

Osobno bih najradije nekog Samsunga,da je SMARTTV,,HEVC 265,dijagonala 40-43" do 3700-3800kn max

Ako se nekome da malo pogledati,bio bih zahvalan za savjet

0 0 hvala 0
16 godina
MrkiMrki kaže...

Bok,

I dalje gledam okolo TV,čekam nove ponude za Siječanj tj nove kataloge pa bih molio dodatno savjete:

na Abrakadabri naišao na:

Sony KDL40R485B  3400kn
LG TV 43LH590V  3049kn
Philips 43PFS5301
Philips 43PUS6101

PHILIPS 43PUS6401
Samsung TV UE43JU6072UXXH  2999kn ima napomenu "proizvod je otvaran",što znači to točnije?rabljen,izložbeni?

Koji od ovih bi savjetovali?

Također me zanima vaše mišljenje oko manje poznatih marki npr Grundig (koji ima 5god garancije u Elipsu),VIVAX (kao domaći :-) ),Blaupunkt,Skyworth?

Grundig 43VLE6625BP

Grundig 40VLE7630BP

Grundig VLE6621WP ima obični smartTV,što znači "obični"?

GRUNDIG 40VLE5520BN A samo 2300kn.Što ne valja? :-)

VIVAX 40LE74SM

Skyworth 42E2000S

Skyworth 43E5600 Ultra HD

Da bježim od takvih? Kakav SmartTV sustav oni uopće koriste,Grundig pogotovo?

Osobno bih najradije nekog Samsunga,da je SMARTTV,,HEVC 265,dijagonala 40-43" do 3700-3800kn max

Ako se nekome da malo pogledati,bio bih zahvalan za savjet

Od kvalitetnijih smart TV sustava su tu samo Android koji je po meni najbolji jer mozes instalirat kodi, a jos su ok tizen i webOS(samsung i LG)

Ovaj obican smart to je valjda samo browser i youtube(u vecini slucajeva lose implementacije)

Ovaj grundig za 2300kn nema HEVC, zato je i jeftin, a smart tv mogucnost dobiva preko Android boxa.

Ja sam uzeo za 3100 grundiga FHD 49" i narucio sam android box jer mi je bilokakav smartTV bez kodija bezveze.

Grundig je nekad bio pri vrhu po pitanju tv-a, sad je u vlasnistvu turcina. Ja imam jednog LCD 7-8 god starog(nakon sto je turcin preuzeo, cak ga PC prepoznaje ko Beko koji je takoder u njegovom vlasnistvu), 720p i jos radi ok, nikad problema s njim tako da sam se opet odlucio na njih posto su jeftini.

9 godina
neaktivan

Što kažete za Philips 43PUS6401? 3500kn u Elipsu,veličina mi dovoljna,ima HEVC 265,Android...Baš mi se čini ok.
Dok je malo jači model 43PUS6501 4000kn,ne vidim baš ni razliku

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice