Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.655
|
čitano: 27.570.577
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Led lampice=slabiji kontrast.. Fizički nemoguće izbjeći.
13 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
Led lampice=slabiji kontrast.. Fizički nemoguće izbjeći.

QDot je upravo to što će uvećani eliminirati LCD nedostatke...

Uvođenjem electroluminescent quantum dots umjesto led dioda doći će do omogućavanja per-pixel controle što automatski znači da će biti rame uz rame oledima gledajući kontrast...

Uglavnom u svakom slučaju bit će zanimljiva bitka Oled vs Qled narednih godina.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

planiram kupuiti novi televizor.Trenutno imam Philips 52PFL9703 star nekoliko godina.

Razmišljam između ova 3 televizora:
Phlips 55PUS6561 - 6800kn

Philps 55PUS7181 - 7700kn

Samsung 55KS7580 - 7400kn

Što mislite koji je od ova 3 najbolja opcija?

Da li mislite da li mi se uopće isplati sada kupovati novi televizor tj. da li ću primijetiti nekakvu značajnu razliku u odnosu na ovaj koji sad imam ili je možda bolje pričekati još neko vrijeme?

Uglavnom preko card sharinga gledam HD programe i igram igre na PS4.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Definitivno zadnji Samsung 55KS7580 - 7400kn.

Ali gdje si našao taj model po toj cijeni ??

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Doktor Rambaudi kaže...

Definitivno zadnji Samsung 55KS7580 - 7400kn.

Ali gdje si našao taj model po toj cijeni ??

Možeš odgovoriti na pitanje? Postavio sam ga jer preuveličavaš Samsung i mislim da si toga svjestan.

12 godina

Uzeo sam pred mjesec dana Sony 55XD9305, znači top Sony i slika je ok, prešao sam sa Panasonic plazme međutim, ne znam dal je tako na svim LED televizorima ali prilikom pojave titlova osvjetli mi se cijeli donji dio panela, znači od lijeve do desne strane mi posvjetli cijelu sliku. 

Koristio sam postavke za kalibraciju sa AVS foruma ali nebitno koje postavke koristim ista se stvar događa što je nedopustivo TV od 15000kn. 

Postoji li riješenje ili će na Njuškalo. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
15 godina
Local dimming uključen? Ako možeš, daj sliku da vidimo koliko je očito...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zuper kaže...
Local dimming uključen? Ako možeš, daj sliku da vidimo koliko je očito...

Mislim da je ovo u pitanju i izgleda užasno: https://m.youtube.com/watch?v=RJbQ6oH66gE

15 godina

Evo sa jedne recenzije o tom problemu..

With adaptive backlight on you will also notice how subtitles can mess with zone control, sometimes provoking a sudden "brightness pop". It is mostly noticeable in scenes where subtitles come and go; scenes with slow or little dialogue. The only way to avoid this effect is to deactivate the adaptive backlight control (or subtitles) but that negatively affects the HDR picture and makes clouding more visible.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Probijas mi budzet :)

Vrtim se oko 5500+/-, i da imam vise love jednostavno mi se ne daje 8tis+

55PUS6501 mi je u razmatranju ali prvo ga zelim vidjeti u zivo da nebi bilo opet zezanja sa povratima. Sa Sony nemam iskustva a nisam ih ni pratio u zadnje vrijeme.

Zanimljivo je kako me ne dozivljava ni jedna trgovina kada spomenem popust i placanje gotovinom.

Jako jako jako dobar televizor..naravno da ambilight podiže sveukupni opći dojam

Kod mene je 4 mjeseca, imam samo 2 zamjerke..

1. kad gasim bnet tv box.... gasi mi se i TV automatski

2. Nekad kad ugasim HTPC koji je spojen na HDMi2 i idem se prebaciti na HDMI 1..(bnet tv) nema signala...

vratim na HDMI2...i prikaže mi tv sliku od HDMi1 ??

http://www.igreklik.com/slike/images/92745708770790347274.jpg

http://www.igreklik.com/slike/images/57282360427965493878.jpg

12 godina

Upravo to sa videa koji je LEX stavio. 

Koje sranje... 

Imam li osnove za reklamaciju i povrat te eventualnu zamjenu za drugi TV?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
15 godina
Pročitaj komentare tog videa, možda oni pomognu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bok, moze preporuka za TV od 37 do 42 inca?

Sto je jednostavniji (i jeftiniji), to bolje. Vazno mi je samo da je slika fluidna. Koristio bi mi za HDMI spajanje sa kompom vise nego gledanje samog TV programa. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poznanik koji ga je kupio vani mi nudi taj Samsung 7580 za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2016 18:48 (cistamlaka).
14 godina
protjeran
Mala_Iva kaže...

Bok, moze preporuka za TV od 37 do 42 inca?

Sto je jednostavniji (i jeftiniji), to bolje. Vazno mi je samo da je slika fluidna. Koristio bi mi za HDMI spajanje sa kompom vise nego gledanje samog TV programa. 

Ovdje imaš.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-40pft4101-40-102-cm-led__23385981

https://www.nabava.net/televizori__240/lg-3d-televizor-43lh541v-39-9906-cm-43-110-cm-lcd-led__22464061

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue40k5102-39-9906-cm-40-102-cm-curved__24678411

15 godina
neaktivan
cistamlaka kaže...

Poznanik koji ga je kupio vani mi nudi taj Samsung 7580 za te novce.

Gle od ovih tri šta si nabrojao Samsung je recimo najbolji,ali realno gledano cjenovno ne spadaju u isti rang,to je drugo šta ti ga poznanik daje debelo ispod cjene...A ne spadaju u isti rang ni što se tiče oblika ekrana,navedeni Samsung je zakrivljen a philipsi su flat...drugi put malo prouči glavne karakteristike tva i vidi šta želiš pa ćeš možda dobit neku preporuku...ovako nema smisla 

9 godina
neaktivan

Poz.

Naišao na ovaj forum,tražim help oko kupnje novog TV-a

Nagledao se svega i naslušao ne baš pametnih savjeta trgovaca (cilj im je samo uvaliti uređaj pa neka se mislim dalje što ću)

Pa ne znam više što,gdje i kako :-)

Kupio bih:

SMART TV

Dijagonala 43" pa na više no ne pretjerano (udaljenost gledanja 2m i nešto sitno)

Preferiram Android OS no slobodno preporučite i nešto drugo ako imate iskustva sa istime (tražim više od samog pristupa Youtube-u i slično,da mogu kakve aplikacije koristiti,igrice te i web search)

FULL HD,bar 200 Hz naravno

Samsung,LG,Panasonic,Phillips?

Također mi bitan DVB-T2 HEVC 265 ,kad već kupujem da ne moram kroz godinu-dvije mijenjati TV ili kupovati dodatne receivere.

Listam već danima trgovine i ne mogu se odlučiti,previše je toga a laik sam za većinu pa bih cijenio vaše sugestije

Cijena 3500 do max 4000kn

Koliko vidim svi su na 2 god garancije,tu i tamo kakva akcija na 5 godina

Možda da pričekam novu 2017? Idu li kakve akcije početkom godine na TV uređaje?

Lud sam više :-)

help :-)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MrkiMrki kaže...

Poz.

Nagledao se svega i naslušao ne baš pametnih savjeta trgovaca (cilj im je samo uvaliti uređaj pa neka se mislim dalje što ću)

Kupio bih:

SMART TV

Dijagonala 43" pa na više no ne pretjerano (udaljenost gledanja 2m i nešto sitno)

Preferiram Android OS no slobodno preporučite i nešto drugo ako imate iskustva sa istime (tražim više od samog pristupa Youtube-u i slično,da mogu kakve aplikacije koristiti,igrice te i web search)

Također mi bitan DVB-T2 HEVC 265 ,kad već kupujem da ne moram kroz godinu-dvije mijenjati TV ili kupovati dodatne receivere.

Listam već danima trgovine i ne mogu se odlučiti,previše je toga a laik sam za većinu pa bih cijenio vaše sugestije

Ako ćeš baš Android TV onda mi jedino pada napamet do te cijene Philips 43PUS6401.

Sony koji također ima android je preskup.

Naći ćeš ok Samsung modele, serije 6xxx (Tizen OS, UHD).

LG isto serije 6 iako nisam detaljnije upoznat sa njima (Web OS koji oni imaju mi je nešto ispeglaniji nego Tizen iako je to čini mi se stvar ukusa).

Panasonic ima Firefox OS koji mi se čini ok, iako ga opet nisam upoznao detaljnije.

Ako ti je bitan OS u televiziji i ako sa njime želiš gledat youtube ili surfat tu su svi jako slični.

Ako želiš gledati besplatno filmove i serije, onda je tu Android TV u velikoj prednosti jer ima nekoliko aplikacija sa kojima to možeš postići (Kodi, ShowBox),

dok (koliko sam upoznat) drugi operativni sustavi to nemaju (kod njih si ograničen na web stranice sa filmovima (Filmovita i sl.)..

Što se tiče kvalitete slike, po mojoj skromnoj procjeni nema ogromnih odstupanja u tom cjenovnom razredu.

Nitko ne nudi pravih 100 Hz u panelu niti HDR u pravom smislu rijeći.

Neki imaju VA panel koji je bolji za kontrast, neki IPS koji je živahniji što se boja tiće.. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 1:07 (lovacmaki).
15 godina
neaktivan
MrkiMrki kaže...

Poz.

Kupio bih:

SMART TV

Ipak ćeš morat pričekat 2017 a najbrže i koju godinu više, jer trenutno najbolji refresh rate LCD-a je 120hz(mislim na izvorni,efektivni je nešto drugo).Vidim još ima ljudi koji padaju na HZ marketinške trikove http://www.tomsguide.com/us/tv-refresh-rates-explained,review-3750.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 2:59 (LexTHE Boxer).
15 godina
neaktivan

Nitko ne nudi pravih 100 Hz u panelu niti HDR u pravom smislu rijeći.

Griješiš malo,jeftini modeli uglavnom imaju 60 Hz a skuplji uglavnom 120hz nativne vrijednosti i vrijednosti se uvijek duplaju znači sljedeća vrijednost je240hz Itd.
Šta misliš nema HDR panela u punom smislu u tom cjenovnom razredu ili općenito ako je ovo drugo pojasni,u suprotnom se izvinjavam...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 2:53 (LexTHE Boxer).
11 godina
neaktivan

Panasonic firefox OS je dosao do kraja i sluzbeno vise nema razvoja (odluka Mozille). Dvije godine je na trzistu i bez obzira na svoju jednostavnost nije zazivio u developer krugovima. Sto ce dalje biti sa Panasonic smart tv to za sada nitko ne zna.

Mogu reci iz prve ruke kako je firefox OS bio jedno veliko nista kao i sam media player u Panasonic-u. Nekoliko nativnih aplikacija i hrpa nepotrebnih koje apsolutno nikome nece trebati. Ako se ''smart'' svodi na pristup netu, YT i F onda bi radje koristio tv koji nije smart :)

Svi vi koji razmisljate o kupovini novog tv-a a trebate smart, slobodno zaobidjite Panasonic. Isti je dobar sto se tice kvalitete slike u jacim serijama.

0 0 hvala 0
16 godina
robee1 kaže...

Panasonic firefox OS je dosao do kraja i sluzbeno vise nema razvoja (odluka Mozille). Dvije godine je na trzistu i bez obzira na svoju jednostavnost nije zazivio u developer krugovima. Sto ce dalje biti sa Panasonic smart tv to za sada nitko ne zna.

Mogu reci iz prve ruke kako je firefox OS bio jedno veliko nista kao i sam media player u Panasonic-u. Nekoliko nativnih aplikacija i hrpa nepotrebnih koje apsolutno nikome nece trebati. Ako se ''smart'' svodi na pristup netu, YT i F onda bi radje koristio tv koji nije smart :)

Svi vi koji razmisljate o kupovini novog tv-a a trebate smart, slobodno zaobidjite Panasonic. Isti je dobar sto se tice kvalitete slike u jacim serijama.

Nije me briga za panasonic, ali realno, za što drugo bi 99% ljudi koristilo smart komponentu na tv-u ako ne za aplikacije tipa youtube, netflix, plex i slične aplikacije koje nude gledanje video sadržaja? 

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 8:10 (Ezio).
10 godina
Da se mene pita, svi na android :)
15 godina
protjeran
@LexTHEBoxer Ne čitaš mi sa razumjevanjem, odgovarao sam čovjeku koji je pitao do max 4000 kn..
15 godina
protjeran
A koliko znam, nema 100 hz panela na telkama do 4000 kn..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,
molim preporuku za UHD TV do 5500 kuna.

Što mislite o Sony Bravia KD-43XD8005?

0 0 hvala 0
10 godina
@primeval

Odličan izbor, kvalitetan VA panel sa proširenim spektrom boja, 8bit + FRC, čita HDR, mali odziv, dobra pokretna rezolucija, android, odličan dizajn, definitivno uz XD8077 i moj izbor.
Ako ideš na 49", on je IPS, ali isto vrlo dobar.
10 godina
@primeval

Odličan izbor, kvalitetan VA panel sa proširenim spektrom boja, 8bit + FRC, čita HDR, mali odziv, dobra pokretna rezolucija, android, odličan dizajn, definitivno uz XD8077 i moj izbor.
Ako ideš na 49", on je IPS, ali isto vrlo dobar.
15 godina
neaktivan
primeval kaže...

Pozdrav,
molim preporuku za UHD TV do 5500 kuna.

Što mislite o Sony Bravia KD-43XD8005?

Taj model spada u niskobudžetne 4k Tv, ali za tu cijenu, nudi neke od najboljih performansi prikaza i reprodukcije sadržaja(kao i igre) koje smo vidjeli među svim HDR 2016 4K televizorima.
Ovaj model ima izvrsne HDR specifikacije.Osim toga, stilski ljep televizor,donosi i cijeli Android Smart TV sustav Koji se nalazi u svakom Sony 4K TV-u 2016.
Njegov VA panela jamči duboke i bogate razine crnei izvrsne performanse kontrasta.
Ako želite izuzetno povoljan 4K TV sa HDR i premium hardver/panel uz Smart TV specifikacije iz 2016 linije taj Sony je jedan od najboljih izbora na raspolaganju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice