HEHE. Krivo sam se izrazio, da daju 5 godina garancije, a da ili ne se odnosilo je li dobra kupnja ili ne? 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupio jucer Panasonic 49DX600E i tv je blago receno zivi uzas sto se tice panela. Taj njihov ips je na razini jeftinih televizora od prije 5 godina. Prvo sto mi je palo na pamet je blijedi Grundig i sl koje sam ponekad vidjao u trgovinama prije nekoliko godina.
Navikao sam na Dell ips monitor koji je vrlo ugodan za rad a ovaj tv ima vrlo los ips koji sliku cini blijedom, ispranom a sd signal je zbog toga jos losiji. Cak ni 4K demo ne izgleda dobro.
Sada slijedi natezanje oko povrata novca :(. Nekako sam jedva dosao do djelatnika SD-a, prvi dio odradjen korektno, tv odvezen i ceka se njihov pregled i odobrenje. S moje strane sve korektno zapakirano i bio je u stanju kao i kada je dovezen kod mene.
S Panasonicom ce druzim dugi niz godina bez ikakvih problema i zbog toga je pala odluka na kupovinu ovog modela. Ovo mi je prvi puta da nesto moram vratiti i nadam se da ce proci korektno.
napravi zamjenu i uzmi u istom rangu samsunga ;-)
javi sto je dalje bilo...l.p
Zamjena bi ti trebala proći ok, uzmi LG ili Sony, ne možeš pogriješiti.
Najmanje se vraćaju na servis a kupci su zadovoljni. Puno bolji prosjek nego kod drugih proizvođača.
Najmanje se vraćaju na servis a kupci su zadovoljni. Puno bolji prosjek nego kod drugih proizvođača.
Što se tiče reklamacija, su svi tu negdje:)
Ma mogu govoriti samo u ime svoje trgovine, najgori su Vivax, Grundig i Samsung.
Ma mogu govoriti samo u ime svoje trgovine, najgori su Vivax, Grundig i Samsung.
Dao sam nedavno jedan graf, gdje se vide koji televizori se procentoalno najviše kvare.
Probaj TV sa VA panelom.
https://www.avforums.com/review/panasonic-tx-55dx600b-ultra-hd-4k-tv.12495
Nadam se da ce sve proci ok.
Gledam 50ku6072 ima ok cijenu dok je 55 skup. Ako je vec ispalo kako je radje bi isao na 55 :) do nekih 5700-800.
Sony je skup a Philips koristi isto ips kao i Lg. Panasonic cx670/680 serija je bila ok no kako je to iz 2015 skoro da ih i nema, jedino neki zaostali po nabrijanim cijenama.
Prvo sto sam napravio je kalibracija prema uputama. Panel je jednostavno prelos i nema tu pomoci. Kada dijete od 7 god. skuzi da nesto nije kak treba onda...
VA obavezno, zato i pisem o CX seriji koja je ok. Meni treba panel koji cu spojiti na AV i media pl sa kodijem. Sve ove smart djidje u tv-u su za nista...nikakav airmouse, scroll, browser i ostali cirkusi mi ne trebaju.
Nadam se da ce sve proci ok.
Gledam 50ku6072 ima ok cijenu dok je 55 skup. Ako je vec ispalo kako je radje bi isao na 55 :) do nekih 5700-800.
Sony je skup a Philips koristi isto ips kao i Lg. Panasonic cx670/680 serija je bila ok no kako je to iz 2015 skoro da ih i nema, jedino neki zaostali po nabrijanim cijenama.
Prvo sto sam napravio je kalibracija prema uputama. Panel je jednostavno prelos i nema tu pomoci. Kada dijete od 7 god. skuzi da nesto nije kak treba onda...
VA obavezno, zato i pisem o CX seriji koja je ok. Meni treba panel koji cu spojiti na AV i media pl sa kodijem. Sve ove smart djidje u tv-u su za nista...nikakav airmouse, scroll, browser i ostali cirkusi mi ne trebaju.
Ja bi ti preporučio ovaj model Philipsa.Jeste, da ima IPS panel, ali je več puno bolji napram Panasonica u svim segmentima.
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS7101/
https://www.nabava.net/televizori__240/philips-3d-televizor-49pus7101-49-125-cm-led__22336971
Ili ovaj isto veoma dobar model, sa Direkt Led panelom.
https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-55pus6501-55-139-cm-60-152-cm-led__22363551
Ili ovaj model Sonya.
Svi su ti to bolji televizori, napram Panasonic modela.A možeš i uzet Samsunga.
Probijas mi budzet :)
Vrtim se oko 5500+/-, i da imam vise love jednostavno mi se ne daje 8tis+
55PUS6501 mi je u razmatranju ali prvo ga zelim vidjeti u zivo da nebi bilo opet zezanja sa povratima. Sa Sony nemam iskustva a nisam ih ni pratio u zadnje vrijeme.
Zanimljivo je kako me ne dozivljava ni jedna trgovina kada spomenem popust i placanje gotovinom.
55PUS6501 mi je u razmatranju ali prvo ga zelim vidjeti u zivo da nebi bilo opet zezanja sa povratima.
Model 7101 dobijaš za 5999 kuna, samo moraš napravit selfie.Piše ti gore.Kad češ gledat sve te televizore, nemoj jih gledat u demo modu več u cinema modu.Moli prodavača, da malo isprobaš razne sadržaje, da lakše dobijaš sliku oko kvalitete televizora.Jer u prodaonici je teško ocjenit kvalitetu televizora, pošto je ambient sasvim drug, i sami televizori nisu baš podešeni kako treba.Ali ja ti kažem, da su sva tri televizora veoma dobra.
Ovdje si pogledaj i testove.
https://www.avforums.com/review/philips-7101-49pus7101-uhd-4k-hdr-tv-review.12950
https://www.avforums.com/review/philips-6501-49pus6501-uhd-4k-hdr-tv-review.12949
A baš da je Philips bitno bolji od Panasonica čist sumnjam jer Panasonic sam izrađuje svoje panele i koristi kvalitetnije komponente.
Čije panele Philips koristi?
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1463996597
55PUS6501 mi je u razmatranju ali prvo ga zelim vidjeti u zivo da nebi bilo opet zezanja sa povratima. Sa Sony nemam iskustva a nisam ih ni pratio u zadnje vrijeme.
Zanimljivo je kako me ne dozivljava ni jedna trgovina kada spomenem popust i placanje gotovinom.
http://www.trustedreviews.com/philips-55pus7101-review
A glee, evo ti recenzija nazivno boljeg modela od Philipsa nego ga ti spominješ, jesi siguran da si spreman dati 6000 kuna za nešto što ima ovakvu recenziju hehehe
Uzmi nešto od Sonya, Samsunga ili LG-a.
A baš da je Philips bitno bolji od Panasonica čist sumnjam jer Panasonic sam izrađuje svoje panele i koristi kvalitetnije komponente.
Panasonic je izrađivao svoje panele, ali danas više ne:)A Philips izrađuje svoje panele.
Od Philipsa ostade nekad samo slavno ime :D
Tpvision ilitiga čajna majna truć buć itd itd. Nisu se dosad pokazali. Možda budu u 2017 ako se budu jako trudili :D
Pa i od Samsunga i još pokojih ostade samo slavno ime:) Pa ako se budu trudili i drugi, čemo možda dobiti televizore koji su nekad sličili na televizore..
Samsung je za Philipsa kao Barcelona za Eibar :D
usprkos svim manam koje ima, definitivno philips nije dostojan suparnik. Philipsov razred takmičenja je Grunding, Vivax, Blaukpunkt i sl.
A naravno da podržavam trud, i nadu da će u 2017 biti bolje. Ali sad je tako kako je :D
Sve je to globalni cirkus i vise nitko ne zna sto i tko od koga kupuje i sta sve gura u svoje modele. Iz nekakvog iskustva kroz posao sa tehnickom robom znam da je sa Panasonicom bilo vrlo rijetko, gotovo nikakvih problema. Samsung sam cesto znao odmah nakon prvog izlaganja na policu vracati u kutiju kao neispravnog. Philips je uvijek imao bezlicno i tupavo sucelje, Sony uniformiran, nekome ok a nekome ne a LG onak, nesto sto bez problema prodajes i obicno se pokvari u jamstvenom roku :). Zadnjih nekoliko godina vise to ne pratim tako da ne znam koliko ima pomaka u razvoju i stabilnosti kod pojedinih proizvodjaca.
Samsung je za Philipsa kao Barcelona za Eibar :D
usprkos svim manam koje ima, definitivno philips nije dostojan suparnik. Philipsov razred takmičenja je Grunding, Vivax, Blaukpunkt i sl.
A naravno da podržavam trud, i nadu da će u 2017 biti bolje. Ali sad je tako kako je :D
Vidi se, da ti televizori nisu jača strana:)
Uzmi Samsung ali 49KU6402.
Samsung trenutno ima najbolji omjer uloženog i dobivenog a i budućnost im je svijetla pošto su kupili jednu od dvije najveće firme koja se bavi razvojem QDot tehnologije,jer jedino LCD+QDot(koji još treba dobro usavršit) mogu konkurirat LG Oled-ima uz manju cjenu.Sony se isto okreće Oledu za sljedeću godinu da ostane u vrhu pošto Nema qdot tehnologiju,bar ne ove godine.Panasonic malo zaostaje jer je prije bio previše orijentiran na plazme s kojim je u svoje vrijeme suvereno vladao kvalitetom slike.A za Philips što reć on se pozicionirao taman u segment između gore spomenutih i između grundiga,vivaxa.....Zapamtite Quantum dot je budućnost TV-a
Samsung trenutno ima najbolji omjer uloženog i dobivenog a i budućnost im je svijetla pošto su kupili jednu od dvije najveće firme koja se bavi razvojem QDot tehnologije,jer jedino LCD+QDot(koji još treba dobro usavršit) mogu konkurirat LG Oled-ima uz manju cjenu.Sony se isto okreće Oledu za sljedeću godinu da ostane u vrhu pošto Nema qdot tehnologiju,bar ne ove godine.Panasonic malo zaostaje jer je prije bio previše orijentiran na plazme s kojim je u svoje vrijeme suvereno vladao kvalitetom slike.A za Philips što reć on se pozicionirao taman u segment između gore spomenutih i između grundiga,vivaxa.....Zapamtite Quantum dot je budućnost TV-a
Samo da se riješe led lampica i super.
Kako misliš se riješe led lampica????Led lampice su sastavni dio LCD tehnologije i bez njih ne može,razlikuju se samo po načinu pozicioniranja iza panela....
Neće ih se riješit,samo će zamjenit bijele ledice sa plavim ledicama za potrebe kod implementacije full quantum dot tehnologije.
Haha..inferiornija tehnologija radi ledica.Misliš na to da nepotrebnost ledica kod oleda=10 kuna manje na uplatnici za struju...?
Gle Samsung je suvereni vladar oled mobilnih ekrana,šta misliš da se nebi bacio i na TV olede da nije siguran u uspjeh qdot tehnologije uz puno manji troškovno proizvodni proces,oled jest dobar al je proces proizvodnje još uvijek preskupi bit će još dugo i nemožeš se bazirat samo na highend segment kojem su trenutno oled namjenjeni,bar cjenovno.Zato se i Sony sljedeće godine opet okreće oledu jer nemože više kao LG pratit Samsung na LCD polju visoke klase.