Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.656
|
čitano: 27.606.267
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
mTamorf kaže...
Svaki IPS panel ce imati izrazito izrazen DSE plus nula od crne boje tako da moji savjet definitivno VA panel..

Napisana još jedna glupost:) Ovdje si pogledaj sa testa, Ocjene od 1 do 4.Da vam još jednom pojasnim, nije sve do vrste panela..Več kako dobro, ima televizor zatemnenje itd..

http://shrani.si/f/1S/zd/1FxPGm7p/untitled.png (Philips 6501)

http://shrani.si/f/1s/4Z/1KvD6HPr/untitled.png (Samsung KU6072)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 8:31 (garfield1).
17 godina
neaktivan

Ne moram ništa čitati..Svaki IPS panel(a imao sam ga) ima izražen DSE bilo to slabije ili jače..tako da pirčaš gluposti :) dovoljno ti je staviti samo jednoličnu boju na ekran bilo, bijela, zelena ili crvenu ili zelenu boju na ekran.. 

14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pa što se tiče DSE, ima svaki televizor svejedno na panel i rang:) Jedino OLED nema tu problema.Samo, da jedan ima malo više a jedan malo manje, zavisi od modela do modela..A u ovom primjeru kojeg sam ti stavio, je IPS bolji nego VA panel.Samo ti si toliko uporan, da nečeš, da slušaš šta ti pričam..

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 9:27 (garfield1).

0 1 hvala 0
18 godina

Bok,

Trebao bih tv do 1.500 kn, 32", ne treba biti full hd, NE smije biti smart, gledat će se samo naši zemaljski kanali.

Našao sam na nabavi Grunding, Vivax, Vox, Telefunken i Sencor.

Koji od tih proizvođača bi preporučili, jer pretpostavljam da nije neka razlika u slici?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 9:35 (kimi).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kimi kaže...

Bok,

Trebao bih tv do 1.500 kn, 32", ne treba biti full hd, NE smije biti smart, gledat će se samo naši zemaljski kanali.

Našao sam na nabavi Grunding, Vivax, Vox i Sencor.

Koji od tih proizvođača bi preporučili, jer pretpostavljam da nije neka razlika u slici?

Pa najbolji od ovih ti je Sharp i Grundig.A ako si u mogučnosti dati još nešto više para, imaš ovdje još nešto bolji televizor.Imaš več 5 godina garancije ,Hevc kodiranje itd..

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-32PHS4131/

18 godina

Već je ovih 1.500 kn nategnuto, i to samo iz razloga da mogu ubaciti Grundig u mix, jer za Vox i Sencor nisam nikda čuo, a o Vivaxu nemam dobro mišljenje.

Sharp sam obrisao iz posta jer su u technomarketu promijenili cijenu iz 1.125 kn u 1.499 kn.

Neznam dal bude umirovljenik uopće primjetio kakvu razliku između njih

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 9:53 (kimi).
12 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
kimi kaže...

Bok,

Pa najbolji od ovih ti je Sharp i Grundig.A ako si u mogučnosti dati još nešto više para, imaš ovdje još nešto bolji televizor.Imaš več 5 godina garancije ,Hevc kodiranje itd..

Ja sam uvjeren da ti dobivaš neku proviziju od Philipsa 

17 godina

Stigao moj 43PUS6401/12. Što mislite trebam li raditi update jer koliko vidim na trenutna verzija mi je neka iz trećeg mjeseca dok na netu posljednja verzija koja postoji je iz jedanaestog mjeseca. Pitam iz razloga što imam problema s YouTube-om, točnije s jednim kanalom na YouTube-u od onih na koje sam ja subscribe-an. Radi se o kanalu JackFrags-a i kada pustim jedan o njegovih videa TV kao da poludi. Djeluje mi kao da pokušava prikazati 3D video s kojim ne što bi. Slika mi se podijeli na 4 dijela i gornje dvije polovice su jednostavno ekran koji vidim duplo dok donja polovica je čisto "pokvarena" slika i takav mi bude cijeli sustav TV-a. Da bi mi se to maknulo moram ugasiti TV ili pustiti neki drugi video da se prikaz vrati u normalu.

I imam još jedno pitanje. Koristi li netko od vas PLEX? Imam problem s većim fileovima. Probao sam gledati seriju (4.37GB epizoda) i TV mi javlja da mi je veza prespora (imam optiku 100/100). Čini mi se kao da to streamanje između TV-a i kompa ide preko neta a ne preko moje lokalne veze. Je li imao netko ovakvih problema? Mislio sam spojiti TV na router putem kabela ali to mi je još jedan dodatni kabel na koje sam inače alergičan. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma cini ti se ali philipsi su najbolji telkaci s ips panelom da va ima dse koji je nezamjetan..ips je po meni za svekoliko pucanstvo kojima nije vazan kontrast. Dok oni koji znaju sto je ips ili ti va panel nikada nece uzeti ips.
14 godina
protjeran
blowfish_cro kaže...
garfield1 kaže...
kimi kaže...

Bok,

Ja sam uvjeren da ti dobivaš neku proviziju od Philipsa 

Moram ti reči, da si pogriješio:)

14 godina
protjeran

Pa da več jednom završimo priču oko tih panela.Ako neko oče bolji kontrast i crnu, onda , če uzet televizor sa VA panelom. Ako neko oče bolju reprodukcijo boja( vjernije,tačnije boje) širi kut gledanja gdje se ne gube kvalitet slike,stabilniji panel, bolji odaziv samog panela, onda , če uzet televizor sa IPS panelom. A šta če ljudi odabrat, to , če sami odlučit:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 13:33 (garfield1).

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav grupi,

Molim Vas prijedlog ili link na neke stranice sa testom televizora - modela 2016.

Gledam nešto u dijagonali 49 - 55 inch. Cijenovni razred 5000 - 6500 Kn. TV planiram gledati sa udaljenosti 3,5 - 4 m.

Prema vašim tu preporukama mi izgleda OK Philipsova serija 6501, tako da sam sad zagrijan za taj model, sad dal 49 ili 55, budem vidio kak budu cijene. Sviđa mi se kaj na papiru piše 4K, refresh rate, android, ledice u boji i prilično lijep dizajn (mada ima šuma android boxova koji se mogu naknadno dodati). Molim Vas ako me ko može uvjeriti da postoji bolji izbor za te novce, nek pokuša ;)

Sad pitanje do kad čekat, valjda budu neke dobre akcije za Božić / Novu god. pa da se uštedi koja kuna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Nemoj Philipsa ni pod koju cijenu, to je jako loš tv za pare koje košta. Kinesko smeće koje samo nosi ime Philips. Ustvari sinonim za sivu umjesto crne boje, dalje da ne nabrajam evo kako izgleda jedan od njihovih top modela kad ga se rastegne na testnom stolu :D

http://www.trustedreviews.com/philips-55pus7101-review

Nula bodova, a dođe koliko i Samsungovi, Sonyevi ili Lgovi premium tv-ovi. Uglavnom ne kupujte Philips ;)

0 1 hvala 1
14 godina
protjeran
Ovog člana što se je upravo pridružio Doktor Rambaudi, ne smete ozbilnjo shvatat.Jer samo provocira..Več je bio i na drugom forumu upozoren i banan, ali mu izgleda nije dovolnjo:).A sad je došao i na ovaj forum pravit problema..

1 2 hvala 0
14 godina
protjeran
eblagus kaže...

Pozdrav grupi,

Molim Vas prijedlog ili link na neke stranice sa testom televizora - modela 2016.

Gledam nešto u dijagonali 49 - 55 inch. Cijenovni razred 5000 - 6500 Kn. TV planiram gledati sa udaljenosti 3,5 - 4 m.

Prema vašim tu preporukama mi izgleda OK Philipsova serija 6501, tako da sam sad zagrijan za taj model, sad dal 49 ili 55, budem vidio kak budu cijene. Sviđa mi se kaj na papiru piše 4K, refresh rate, android, ledice u boji i prilično lijep dizajn (mada ima šuma android boxova koji se mogu naknadno dodati). Molim Vas ako me ko može uvjeriti da postoji bolji izbor za te novce, nek pokuša ;)

Sad pitanje do kad čekat, valjda budu neke dobre akcije za Božić / Novu god. pa da se uštedi koja kuna.

Možeš slobodno uzet ovaj model Philipsa:) A ovdje imaš i test.

https://www.avforums.com/review/philips-6501-49pus6501-uhd-4k-hdr-tv-review.12949

9 godina

Ovaj garfield1 inače znan kao majstor2 sa forum.hr je ništa drugo nego najobičnija pijavica koja radi u nekakvom Philipsovom servisu u sloveniji. Po svim forumima gadi sve druge marke, naročito Samsung. 

A ko zna, možda ga i poglade po kosi zato šta revno lobira po forumima.

Na forum.hr nitko ozbičljno ne shvaća njegove ''preporuke'' pa nemojte ni vi.

Tip je ništa drugo no neznalica i troler, šteta bi bilo jedino da se netko uhvati ozbiljno za njegove ''preporuke'' i kupi kinesko smeće ''Philips''.

5 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Doktor Rambaudi kaže...

Ovaj garfield1 inače znan kao majstor2 sa forum.hr je ništa drugo nego najobičnija pijavica koja radi u nekakvom Philipsovom servisu u sloveniji. Po svim forumima gadi sve druge marke, naročito Samsung. 

A ko zna, možda ga i poglade po kosi zato šta revno lobira po forumima.

Na forum.hr nitko ozbičljno ne shvaća njegove ''preporuke'' pa nemojte ni vi.

Tip je ništa drugo no neznalica i troler, šteta bi bilo jedino da se netko uhvati ozbiljno za njegove ''preporuke'' i kupi kinesko smeće ''Philips''.

Da ti još jednom kažem.Ne radim ja samo sa Philips televizorima več sa svima. Kao drugo, ljudi kupuju po mojim preporukama i su zadovolnji. Pa mislim, da su ljudi dosta demantirali tvoje postove. Ali ti si još dalje uporan i teraš svoje..Tako, da bi bilo krajnije vreme, da se malo smiriš, i prepustiš stvar ljudima koji se bave tim stvarima..

Pa zbog mene ti možeš kao i svi drugi, preporučat televizore ja uopšte namam ništa protiv, ali ne možeš, da pljuješ po televizorima koje ja preporučujem i da jih ocenjuješ  pošto nemaš veze sa televizorima.

9 godina

Pa ti se ne baviš uopće televizorima, ti si čistač u Philipsovom servisu jer sam to provjerio.

Neki dan je kolega garfield1 dao iscrpnu analizu Sonyevog tv-a (naravno iz iskustva kako on kaže) i na kraju poentirao riječima ''to je jedan od najboljih fullHD televizora''.

Ali znate što, na kraju je ispalo da je tv 4k hahaha. Stručnjak je to :kava:

Čovjek ne zna što govori, malo ga je krivo spojilo i jbg. Biće bolje valjda.

5 1 hvala 0
13 godina

a bogumi nije niti daleko s tim izrazom "smeće"

pogotovo ako se uzme u obzir što je kolega ranije analizirao po smeće komponentama koje stavljaju u njega

s tim tatung napajanjima i žnj kvalitete hermei kondenzatorima, ja te pilipse ne bih preporučio ni najvećem neprijatelju

to je potencijalna crkavela, vrlo vjerojatno par dana nakon isteka garancije 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

hahaha a baš tako...samo ovakve kao on treba ''izolirati'' iz ovakvih tema, da nebi došao netko neiskusan i bez da se uvjeri na svoje oči naslijepo kupi tv, i onda potroši novce uzalud.

Kao i onaj momak koji je kupio jedan od Philipsovih top model, pa svoja iskustva sažeo rečenicom '' nisan znao da tv koji toliko košta, može biti toliko loš'' .

Ne treba dalje.

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

a bogumi nije niti daleko s tim izrazom "smeće"

pogotovo ako se uzme u obzir što je kolega ranije analizirao po smeće komponentama koje stavljaju u njega

s tim tatung napajanjima i žnj kvalitete hermei kondenzatorima, ja te pilipse ne bih preporučio ni najvećem neprijatelju

to je potencijalna crkavela, vrlo vjerojatno par dana nakon isteka garancije 

A pošto sam servisirao televizore, ti mogu kazati, da tu grešiš:) Philips se ništa više ništa manje ne kvare, kao Samsung  Lg i ostali..Još najmanje se kvare Panasonic.Ali svi su untra 5 procenata.. na više od 100.000 prodatih televizora.Vidiš kako ste ljudi naivni. Danas se uglavnom ugrađuje u sve televizore više manje jednaka hardwerska tehnologija..Tako, da i ako kupiš Panasonic, nije nužno, da če ti radit dalje nego Philips Lg itd..Danas moraš imat svejedno dosta sreče, kad kupujš novi televizor..

13 godina
Provjerene komponente nisu zabadava skuplje, i dok su najbolji japanski kondenzatori, korejski imaju prolaz, pa i neki kineski, ali ovi apsolutno nepoznati kondici su big no-no

nemeres zdrave pameti tvrditi da su isti japanski i ovi znj kvalitete kondici, ali bas nikako
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Provjerene komponente nisu zabadava skuplje, i dok su najbolji japanski kondenzatori, korejski imaju prolaz, pa i neki kineski, ali ovi apsolutno nepoznati kondici su big no-no

nemeres zdrave pameti tvrditi da su isti japanski i ovi znj kvalitete kondici, ali bas nikako

Pa pogledaj, več sam ti sve napisao. Elektrolitski kondenzatorji, se svuda kvare,pa svejedno dali su Japanski, Korejski KineSki itd..Moram ti reči, da sa kondenzatorima ima najviše problema Samung.A isto ti moram reči, da i neki modeli Sonya imaju unutra Kinesku elektroniku..A možeš si ovdje pročitat.

http://www.practical-home-theater-guide.com/are-there-still-capacitor-problems-with-samsung-tvs.html

A ovdje si možeš pročitat, sa sajma CE 2016.

Still, it is interesting to observe that Chinese TV manufacturers are at the forefront of TV hardware innovation ahead of popular brands such as Samsung and Sony.

9 godina

Pazite vrsnog znalca i stručnjaka za televizore...riječ je o istom korisniku majstor2 / garfield1...njegova analiza Sonyevog tv-a iz prve ruke...

http://www.forum.hr/showpost.php?p=61080353&postcount=7193

i odgovor kolege koji je bio u posjedu tv-a...

http://www.forum.hr/showpost.php?p=61080895&postcount=7194

Ma znalac je taj naš garfield, majstor pravi hehehe

1 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Doktor Rambaudi kaže...

Pazite vrsnog znalca i stručnjaka za televizore...riječ je o istom korisniku majstor2 / garfield1...njegova analiza Sonyevog tv-a iz prve ruke...

http://www.forum.hr/showpost.php?p=61080353&postcount=7193

i odgovor kolege koji je bio u posjedu tv-a...

http://www.forum.hr/showpost.php?p=61080895&postcount=7194

Ma znalac je taj naš garfield, majstor pravi hehehe

Pa šta ako sam pogriješio pa napisao FullHD umjesto 4k.Pa svako griješi pa i ti..Ali bilo je mišljeno za 4k..

13 godina
Odi onda u temu za napajanja i reci ekipi tamo da om je isti kujac seasonic i msi platinum govno

Nevjerojatno koliko neki ljudi nemaju pojma ili ako imaju koliko su daleko u stanju ici s fanboyizmom

Mislio sam da je car fanboya chaselol u amd podforumu, ali ti kolega nenadjebiv s tim pilipsom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@ picajzla0707

Pa več sam napisao,da možeš imat Japanske kondenzatore cijelu matičnu, i napajalnu ploču i još uvijek se televizori kvare:) I to još prije garantnog roka..Jer je to sve potrošačka roba..Jeste , da nek bi bilo tako, da tu imaju Japanci nešto bolju elektroniku.Ali kao što sam več napisao, možeš ti uzet Panasonic ili Sony, pa nemaš garancije, da če ti radit 2 ili 3 godine.Bilo je primjera, kad je televizor riknuo, po par mjeseci.. Ja sam imao Philips 3 godine, pa nijedan problem, pa ako ga ne bi prodao još bi radio.I moji obiteljski prijatelji imaju Philips televizore stare 2 3 godine, pa jim još uvijek rade..Tako, da se ne sme gledat tako uzko..
Danas treba imat samo sreče..

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 17:09 (garfield1).

0 0 hvala 0
9 godina
picajzla0707 kaže...
Odi onda u temu za napajanja i reci ekipi tamo da om je isti kujac seasonic i msi platinum govno

Nevjerojatno koliko neki ljudi nemaju pojma ili ako imaju koliko su daleko u stanju ici s fanboyizmom

Mislio sam da je car fanboya chaselol u amd podforumu, ali ti kolega nenadjebiv s tim pilipsom

Ma javla je on mislio, nema on pojma šta govori. U tome i jest problem.

Nije uopće problem šta on preporučuje Philips, razumijem ga jer je zaposlen kao čistač u Philips servisu u sloveniji pa se želi dokazati pred gazdama.

Ali je problem njegova patološka mržnja prema svim ostalim brendovima, a posebno Samsungu. T o je njemu bitnije od promidžbe Philipsa, a u tu svrhu izmišlja laži tipa '' Samsungu se guli antirefleksivni sloj ako ga čistite vlažnom krpom''

Koliko je laži ispisao, morao je i moderator da djeluje pa briše te postove.

Patologija, šta ćeš.

14 godina
protjeran
Doktor Rambaudi kaže...
picajzla0707 kaže...

Ma javla je on mislio, nema on pojma šta govori. U tome i jest problem.

Nije uopće problem šta on preporučuje Philips, razumijem ga jer je zaposlen kao čistač u Philips servisu u sloveniji pa se želi dokazati pred gazdama.

Ali je problem njegova patološka mržnja prema svim ostalim brendovima, a posebno Samsungu. T o je njemu bitnije od promidžbe Philipsa, a u tu svrhu izmišlja laži tipa '' Samsungu se guli antirefleksivni sloj ako ga čistite vlažnom krpom''

Koliko je laži ispisao, morao je i moderator da djeluje pa briše te postove.

Patologija, šta ćeš.

Nije treba širit laži i vređat ljudi..)Zar te nisu učili kod kuče roditelji ponašanja!) Pa vjerovatno ne,koliko izgleda..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice