Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.622
|
čitano: 27.486.623
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Nema li taj Philips IPS panel? Jer ako ima, ne vidim smisla ga uzeti pored recimo Panasonic CX670/680 modela sa VA panelom koji daje puno dublju crnu
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Sto se tice 6501, imaju samo izlozbene televizore u elipsu pa mi to ne pase, a ovako na online trgovinama mi se ne trguje (sto se moze, staromodan sam). A sto kazes na 48PUS7600, da li on preskace jako ove sa serijom 6?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zuper kaže...
Nema li taj Philips IPS panel? Jer ako ima, ne vidim smisla ga uzeti pored recimo Panasonic CX670/680 modela sa VA panelom koji daje puno dublju crnu

Pa mislim, da se televizor ne kupuje samo zbog dublje crne boje:) Ovaj Philips je u glavnom sigurno bolji nego Panasonic..Da nabrojim nešto prednosti.Philips ima 100Hz Direct Led panel-što znači kvalitetniju sliku u dinamici i bolju uniformiranost panela,bolju pokretnu resoluciju što u praksi znači bolji kvalitet slike, ima HDR procesing, bolju svetilnost samog panela, bolju reprodukciju boja, bolji kut gledanja gdje se ne gubi kvalitet slike, bolji antireflexni panel itd..A što se tiče crne boje, na ovom Philipsu je sasvim solidna:)

Kao prvo ima ovaj televizor veoma dobro zatemnenje, i kao drugo ima Ambilight što u mraku izgleda crna isto veoma solidno.Tako , da crna izgleda više crna nego siva, kao kod recimo Lg i Sony televizora gdje crna izgleda više siva nego crna.. A sad ako sakupiš pluseve i minuse, mislim, da je sve jasno:)

14 godina
protjeran

@Bojan84

Ja osobno bi uzeo model 6501, pa svejedno gdje ga uzmem:) Više se ti isplati taj model, nego model 7600..

Ali ti sam znaš šta češ uzet..

0 0 hvala 0
15 godina
Ambilight prikriva manu slabije crne, ali to je isto kao da staviš lampicu pokraj tv-a. IPS ne može imati kontrast kao VA i to je jedino bitno ako se gledaju filmovi. IPS je rješenje ako se na tv baca dosta svijetla i gleda iz širih kuteva, ali u ostalim slučajevima baš i ne. Evo i testova

https://www.avforums.com/review/philips-6501-49pus6501-uhd-4k-hdr-tv-review.12949

https://www.avforums.com/review/panasonic-cx680-tx-50cx680b-4k-ultra-hd-tv-review.11857
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@zuper  

Pa normalno, da se IPS ne može uspoređivat sa VA panelom što se tiče tog segmenta. Ali svi ne kupuju televizor, zbog dublje crne boje. A što se tiče testova, je ocjena crne boje naravno slabija jer uspoređivaju sa Va panelima, Ali ako češ gledat taj televizor kod kuče, ti crna neče smetat budi siguran:) A što se tiče tog modela Philipsa, možeš pročitat 3 strane nazad, pa da završimo priču oko toga..

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jos jedno pitanje: Philips 48PUS7600 za 5200kn ili 55PUS6501 za 6500kn? Jos uvijek 6501, isplati li se toliko nadoplatiti?
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nista o računu, o garanciji... Sigurno pao deset puta da je tako jeftina prodaja :/
14 godina
neaktivan

da nisam kupio telku išao bi ga pogledati, lako se provjeri da li je ispravan ili ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa vjerovatno mu ništa ne fali.Jedni uzimaju televizor na rate, pa ga poslije daju nešto jeftinije za gotovinu.Ali naravno, treba obavezno isprobat televizor prije kupnje.

0 0 hvala 0
14 godina

pozz ekipa,

stigao ps4 pro, sad je na redu 4k tv  znači primarno za igranje, ne treba 3D funkcija i buđet je do 5000kn, samo novo iz trgovine.

What could possibly go wrong?

1 0 hvala 0
18 godina

di si ubo ps? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

brat donosi poklone iz irske 

0 0 hvala 1
9 godina
protjeran
nex987 kaže...

Ne mora mu biti ništa.

Trgovci imaju svoje fore; kalo, rasip, lom i kvar gdje mogu provući proizvod pod jeftiniji i inda ga jeftino prodaju rodbini. 

14 godina

ipak se ne bi kockao za 5k krznenih... 

nisam nikada posebno pratio televizore - koje se marke donekle pouzdane? panasonic, lg, sony, samsung?

sada imam neki phillips 40" FHD iz 2013 i užasno je spor, treba mu 30 sec da se samo upali, mjenja kanale po par sekundi, učitavanje sticka je posebna priča...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo danas uzeo u Elipsa 43 inch 6501 pala cijena na 4070 Kn

Pitanje za Garfielda

Gdje se vidi koji je firmware, našao sam gdje piše trenutni softwer i tu piše QM163E.0.1.12.13 - jeli je to firmware?

Inače tv zna dosta zablesirati, pa ga moram skroz iz struje ištekati. Jeli je to do firmwarea?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

he he jebes taj philips kad ti tv moras iz struje istekavat a prakticki nov tv

14 godina
protjeran
PetarG kaže...

Evo danas uzeo u Elipsa 43 inch 6501 pala cijena na 4070 Kn

Pitanje za Garfielda

Gdje se vidi koji je firmware, našao sam gdje piše trenutni softwer i tu piše QM163E.0.1.12.13 - jeli je to firmware?

Inače tv zna dosta zablesirati, pa ga moram skroz iz struje ištekati. Jeli je to do firmwarea?

Hvala

Ovdje imaš update za Softwer.A imaš i upute kako napravit update, pod brojem 26.

http://www.philips.hr/c-p/43PUS6501_12/6000-series-izuzetno-tanki-4k-televizor-sa-sustavom-android-tvtm-s-tehnologijama-ambilight-s-2-strane-i-pixel-precise-ultra-hd/support

https://www.download.p4c.philips.com/files/4/43pus6501_12/43pus6501_12_dfu_hrv.pdf

14 godina
protjeran
roby27 kaže...

Pa uglavnom svaki televizor moraš nadgrađivat.Ako ne odmah pa sigurno kasnije:) Tako, da nije to samo kod Philipsa.

16 godina
garfield1 kaže...
roby27 kaže...

Pa uglavnom svaki televizor moraš nadgrađivat.Ako ne odmah pa sigurno kasnije:) Tako, da nije to samo kod Philipsa.

svejedno, nisam čuo da svako malo treba samsung uključivat/isključivat iz struje

PSN - darklydexter
18 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

pozz ekipa,

stigao ps4 pro, sad je na redu 4k tv  znači primarno za igranje, ne treba 3D funkcija i buđet je do 5000kn, samo novo iz trgovine.

PS4 Pro se hvali HDR prikazom, pa mozda da gledas TV koji to podrzava.

Samo, ako se sjecam nekih postova iz PS4 teme, takve telke nisu do 5000kn

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina
Chaky kaže...
Hornet_93 kaže...

pozz ekipa,

PS4 Pro se hvali HDR prikazom, pa mozda da gledas TV koji to podrzava.

Samo, ako se sjecam nekih postova iz PS4 teme, takve telke nisu do 5000kn

mislim da je taj philips PUS6500 koji se mora isključivati/uključivati tu negdje

PSN - darklydexter
14 godina
protjeran
Ezio kaže...
garfield1 kaže...
roby27 kaže...

svejedno, nisam čuo da svako malo treba samsung uključivat/isključivat iz struje

Pa ima i kod Samsunga.

http://shrani.si/f/V/W0/1o2W3SvH/untitled.png

14 godina
protjeran

Što se tiče Philipsa 6501, može prikazivat  dobru sliku kod igranja igara:) Ali što se tiče HDR, naravno nije na razini top modela koji imaju Hardwer, koji podržava HDR10. Taj Philips ima HDR procesing. Ali je svima jasno, da takav televizor koji če prikazivat stvarno HDR sliku, več košta dosta više.. Ali iskustvo igranja na tom televizoru je veoma dobro.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

pozz svima...

uglavnom da krenemo na stvar...

treba mi jedan tv za u sobu (udaljenost cca 3m )za gledanje standardnog programa, gledanje filmova i serija te stream sportskog programa.

PItanje:1. da li je bolje uzet smart platformu ili prenosit preko laptopa  sport streamove?

2. isto tako da li je bolje gledat filmove direktno sa laptopa ili da spremim na usb pa gledam preko media playera?

cijena cca 2500 kn

unaprijed zahvaljujem na odgovoru/ima?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ale10 kaže...

pozz svima...

uglavnom da krenemo na stvar...

treba mi jedan tv za u sobu (udaljenost cca 3m )za gledanje standardnog programa, gledanje filmova i serija te stream sportskog programa.

PItanje:1. da li je bolje uzet smart platformu ili prenosit preko laptopa  sport streamove?

2. isto tako da li je bolje gledat filmove direktno sa laptopa ili da spremim na usb pa gledam preko media playera?

cijena cca 2500 kn

unaprijed zahvaljujem na odgovoru/ima?

Daj još nešto više para i imaš ovdje več veoma dobar televizor. Pa možeš gledat preko laptopa, kao i preko usb.A imaš več i Android, pa možeš gledat i preko kojeg Androida playera.

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-40PFS5501/

Ili ovaj model Samsunga i Lg-ja.

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE40K5502AKXXH/

https://www.nabava.net/televizori__240/lg-televizor-43lh630v-43-110-cm-led__24224781

13 godina

BJEZAT od Philipsa.....nazalost

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a recimo nesto za cca 2000 kn?

14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

BJEZAT od Philipsa.....nazalost

Neki konkretan razlog? Ja sam se namjerio na kupovinu 55pus6501 po preporuci ovdje s foruma....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice