Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.765.149
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Garfield, a kaj je sa hardom? Kolika pohrana treba biti?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

imam ovaj sony od 50 inča kdl50w 755ci ovaj panasonic od 40 inča TX-40CS630E ,

Panasonic ima puno bolju kontrolu nad pokretnim slikama kad gledaš tekmu ili igraš igre

iako mu je input lag veći ali izgleda da je procesuiranje slike bolje.

sony ima bolji smart sustav (android) iako količina iskoristivih aplikacija i nije nešto ali

puno bolje od panasonica.

panasonic ima dobar 3d jedino što oćale moraš posebno kupiti

sve u svemu panasonic je bolji tv

o ovom philipsu ne mogu suditi jer ga nemam

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 15:04 (batly).
9 godina
neaktivan
Da li mi može netko objasnit odnos dijagonale i hertza kod lcd tv? Trenutno imam 82cm i 200hz i slika se super vidi i jako sam zadovoljan.Pošto planiram uzet 140cm sa 200hz zanima me da li kvaliteta slike opada s obzirom na veći ekran ili mogu očekivati podjednaku kvalitetu slike?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Euro16 kaže...
Da li mi može netko objasnit odnos dijagonale i hertza kod lcd tv? Trenutno imam 82cm i 200hz i slika se super vidi i jako sam zadovoljan.Pošto planiram uzet 140cm sa 200hz zanima me da li kvaliteta slike opada s obzirom na veći ekran ili mogu očekivati podjednaku kvalitetu slike?

Jeste,da je u praksi nešto malo bolja slika,na manjim modelima.Ali ne zbog Hz pokretne resolucije o kome ti pričaš,več zbog pixel strukture u samom panelu.A što se tiče Hz,su više važni kod panela,nego kod pokretne resolucije.Jer paneli ionako rade na 100-200 Hz,što se tiče pokretne resolucije.Ovi Hz, so više opet marketinški trik proizvođača.Ali jeste nešto na tome,da više ima Hz,kvalitetnija bi nek bila slika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 16:37 (garfield1).
9 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru.Vidim da si vrlo aktivan na ovoj temi te da se kužiš u tv pa me zanima šta misliš o Philips 55PFT5500? Pošto je u Pevecu na akciji cca4800kn zanima me da li je to dobra kupnja to jest da li mogu očekivati dobru sliku?
14 godina
protjeran
Euro16 kaže...
Hvala na odgovoru.Vidim da si vrlo aktivan na ovoj temi te da se kužiš u tv pa me zanima šta misliš o Philips 55PFT5500? Pošto je u Pevecu na akciji cca4800kn zanima me da li je to dobra kupnja to jest da li mogu očekivati dobru sliku?

Drago mi je,da uživam tvoje poverenje.Tako,ču da ti kažem.Veoma kvalitetan,za ovaj rang televizora.Ima kvalitetan panel,dobru crnu boju,sasvim solidnu svetilnost,dobar kontrast,i sam panel je premazivan satenom,što je dobro kod refleksije panela.I za same igre, je sasvim solidan,ako češ kada poželjet igrat.Ima ugrađen veoma snažan Chipset.

Philips ima od prošle godine, veoma kvalitetne svoje panele,tako da je kvalitet same slike odličan.A još nešto bolji, je ovaj tv.Jeste nešto manji, ali bolji.

http://www.harveynorman.hr/odjeli/novosti-iz-kataloga/proljetna-akcija/audio-video/LED-TV-PHILIPS-50PFK6510.133024.html

9 godina
neaktivan
Puno si mi pomogao,hvala!Rađe bi uzeo 140cm kada već kupujem.Idem sutra u Pevec vidjet navedeni model pa ako budem zadovoljan sigurno ga kupujem! Javim kako je prošlo u Pevecu :)
14 godina
protjeran
Euro16 kaže...
Puno si mi pomogao,hvala!Rađe bi uzeo 140cm kada već kupujem.Idem sutra u Pevec vidjet navedeni model pa ako budem zadovoljan sigurno ga kupujem! Javim kako je prošlo u Pevecu :)

Moli ovog što prodaje,da ti malo podesi televizor.Jer Philips je loše tvornički podešen,pa poslije ispadne,da je Philips loš što se tiče kvalitet slike.Jer u prodaonici, je ionako teško rasuđivat oko kvalitet sd slike, jer uglavnom  svi televizori rade preko demo mode.Ponesi sa sobom koji usb ključ ili hard disk,pa probaj HD filmove.Ali mogu ti reč,da su i sd kanali na ovom televizoru,sasvim dobre kvalitete.Toliko samo,da znaš.

15 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
maki11 kaže...
Hvala puno na pomoći, ne razumijem se puno pa je svaka pomoć dobrodošla.
Vezano za vaš odgovor ovo sam pronašao na Sony službenim stranicama.
"High Dynamic Range (HDR) Compatible

This TV is compatible with HDR, and with TRILUMINOS Display it can show a much wider range of color, greater contrast, and enhanced detail."

Ovaj model nema HDR.Samo model x9300 i x9400,od modela 2015 imaju HDR.Model x9300 ima podržku za HDR,dok ima model x9400 Ful HDR.

Mislim da sam pronašao o čemu se radi. U startu tv je bio bez HDR-a međutim nadogradnjom je omogućen. Evo teksta:

http://www.preporucamo.com/sony-dodaje-hdr-na-x850c-x900c-i-x910c-televizore/2015/09/21/

Svejedno hvala za objašnjenje!

14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

UE50JU6872 samsung, ili TV LG 49UH661V (LED, 4K, UHD, Smart TV, DVB-S2/T2, PMI 1200, 124 cm?

Svi savjeti su dobrodošli. Uzimam jedan od ova dva. Please preporuke.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, molim vas savjet vezano uz nabavku novog tv-a. Tražim nešto s 139 cm, smart TV i 4k (ukoliko se isplati).

Gledao sam ova 4 modela: 

-samsung ue55ku6072

-samsung ue55ju6412

-lg 55uh600v

-philips 55put6400/12

Ukoliko imate i neki drugi prijedlog u tom cjenovnom rangu može preporuka. Hvala!

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Za Garfielda kopy/paste sa HD televizije a radi se o philips u.
Philipsov PFT6550 nastavlja tradiciju problematičnih televizora serije 6 od kojih smo prvi testirali 2012-te godine: 42PFL6007. Iza kvalitetnog panela visokog kontrasta i već dokazanog Philipsovog Perfect Pixel HD procesiranja nalazi se niz softverskih problema zbog kojih ovaj televizor jednostavno ne možemo preporučiti, čak ni prosječnom korisniku. Zamućenja slike, automatsko paljenje interpolacije i povremeno samo aktivirajući dinamički kontrast nešto je što smatramo potpuno neozbiljnim za jedan moderan televizor. Navedeni problemi prikrivaju inače pojedine jako dobro riješene elemente poput odlične ujednačenosti slike i iznadprosječno visokog kontrast. Android operativni sustav je funkcionirao stabilnije nego na ranije testiranom PUS7600 modelu, te nam se unatoč slabijem procesoru u cjelini više svidio upravo na ovom modelu. Sve u svemu, televizor brončane klase bez naše preporuke dok se softverski nedostaci ne otklone.
Zadar živi vječno!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Od kad je ta recenzija?

Kupio sam sebi Sonya s Android TV prije mjesec dana i Android je dosta popeglan u odnosu na kad je TV tek postao dostupan. A i meni je činjenica da KODI radi savršeno dovoljna da se zanemare sitniji problemi.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zeko73 kaže...
Za Garfielda kopy/paste sa HD televizije a radi se o philips u.
Philipsov PFT6550 nastavlja tradiciju problematičnih televizora serije 6 od kojih smo prvi testirali 2012-te godine: 42PFL6007. Iza kvalitetnog panela visokog kontrasta i već dokazanog Philipsovog Perfect Pixel HD procesiranja nalazi se niz softverskih problema zbog kojih ovaj televizor jednostavno ne možemo preporučiti, čak ni prosječnom korisniku. Zamućenja slike, automatsko paljenje interpolacije i povremeno samo aktivirajući dinamički kontrast nešto je što smatramo potpuno neozbiljnim za jedan moderan televizor. Navedeni problemi prikrivaju inače pojedine jako dobro riješene elemente poput odlične ujednačenosti slike i iznadprosječno visokog kontrast. Android operativni sustav je funkcionirao stabilnije nego na ranije testiranom PUS7600 modelu, te nam se unatoč slabijem procesoru u cjelini više svidio upravo na ovom modelu. Sve u svemu, televizor brončane klase bez naše preporuke dok se softverski nedostaci ne otklone.

Nema više problema sa Softwerom.Samo treba napravit update.Svi televizori 2015 i normalno 2016,rade bez problema.

13 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Beelzeboss kaže...
KaeR kaže...
Beelzeboss kaže...

Ako je vjerovati opisu na linku, HEVC je podržan samo kao format pri reprodukciji multimedijskih sadržaja (nije navedeno pri prijemu). Trebalo bi provjeriti.

A kvaliteta ekrana i ostalo,to je zadovoljavajuce

Što se tiče kvalitet slike,su potrošači veoma zadovolnji.A što se tiče, sam kvalitet panela je dobar. ima VA direct led 50 Hz panel,svetilnost mu je oko 300 cd/m2,interpolacija 400 PMR.

Jel velika razlika u odnosu na ovaj http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pft5500.aspx?gclid=CPG6tJ6Unc0CFUJmGwodxJAGzA ili je stvar samo U SMART-u.

SMART mi je nepotreban jer imam Android box

14 godina
protjeran
Beelzeboss kaže...
garfield1 kaže...
Beelzeboss kaže...
KaeR kaže...
Beelzeboss kaže...

Ako je vjerovati opisu na linku, HEVC je podržan samo kao format pri reprodukciji multimedijskih sadržaja (nije navedeno pri prijemu). Trebalo bi provjeriti.

Što se tiče kvalitet slike,su potrošači veoma zadovolnji.A što se tiče, sam kvalitet panela je dobar. ima VA direct led 50 Hz panel,svetilnost mu je oko 300 cd/m2,interpolacija 400 PMR.

Jel velika razlika u odnosu na ovaj http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pft5500.aspx?gclid=CPG6tJ6Unc0CFUJmGwodxJAGzA ili je stvar samo U SMART-u.

Ovdje je priča, o dva sasvim drugčija televizora.Jedan je 4k,a ddrugi Fulhd.

13 godina
neaktivan

Dakle, imam ponudu za sljedeci tv panasonic plasma TX- P42ST50E model 2014. Novo u trgovini pogledao prije cca.sat vremena, cijena 3,499 kn!!!Uzeti ili ne, tv ima bolesnu sliku!:) Ali i karakteristike su top.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Po vašoj preporuci sam uzeo punici Samsung 32j5572.

Sad razmišljam da uzmem isti model sebi za spavaću sobu.

Sad, dal taj Samsung ili LG 632V

Znači sad na akciji do 2400kn max.

Spavaća je prilično mračna, Tv bi bio nekih metar i sitno od uzglavlja kreveta... možda onda rađe Samsung radi jačeg kontrasta ?

Tv bi bio spojen na kablovsku TV putem antene u zgradi, a smart tv je bitan radi surfanja ..

p.s. Kod Samsunga mi se čini konfuzno uređivanje liste kanala jer mixa i satelit i zemaljske..(analog. digital) i nije baš user friendly

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 14:02 (Nick_Diamond).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Beelzeboss kaže...
garfield1 kaže...
Beelzeboss kaže...
KaeR kaže...
Beelzeboss kaže...

Ovdje je priča, o dva sasvim drugčija televizora.Jedan je 4k,a ddrugi Fulhd.

Uzeo ga, to je ono što sam tražio...sirovi TV,bez ikakvih SMART,3D i ostalih meni nebitnih gluposti.

PS4 i Android box odrađuju vrhunski posao u kombinaciji sa ovim TV-om.

Cijena još bolja

Hvala na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 23:45 (Beelzeboss).
12 godina
odjavljen

Ljudi kupujem ovaj TV 100% samo mi potvrdite valja li. Tv ce sluzit za filmove i PS4

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/50690/lg-43uf640v-ultra-hd-led-tv/

Btw, vi koji trazite neki full hd, imate sad na njuskalu za nekih 2700kn LG 42" 42LF652V Full HD Smart TV radi tele 2 ponude, pa mislim da se isplati za te pare.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 0:04 (IvanDado).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=208478 da li sto nedostaje na ovom modelu onako da se bez toga ne isplati uzimati? ( i ako netko ima bolji prijedlog isto bi bilo super,samo neka ne prelazi 2500kn to mi je max budžet i da nije veće od 32")

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 2:55 (Ipe77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
IvanDado kaže...

Ljudi kupujem ovaj TV 100% samo mi potvrdite valja li. Tv ce sluzit za filmove i PS4

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/50690/lg-43uf640v-ultra-hd-led-tv/

Btw, vi koji trazite neki full hd, imate sad na njuskalu za nekih 2700kn LG 42" 42LF652V Full HD Smart TV radi tele 2 ponude, pa mislim da se isplati za te pare.

Što se tiče gledanja filmova,če ti biti dobar.A što se tiče igra,nije najbolji.Nema baš najbolji response time,a još dosta slabiji mu je inputlag.

12 godina
odjavljen
garfield1 kaže...

Što se tiče gledanja filmova,če ti biti dobar.A što se tiče igra,nije najbolji.Nema baš najbolji response time,a još dosta slabiji mu je inputlag.

Koji bi onda preporucio?

14 godina
protjeran
IvanDado kaže...
garfield1 kaže...

Koji bi onda preporucio?

Za takve pare,ionako nečeš dobit drugog 4k.Ja bi ti preporučio radije,koji solidan Fulhd.A zbog mene,možeš i uzet ovaj.Ja sam ti samo napisao,da znaš oko igra.

9 godina
neaktivan

Pozdrav !

Dakle akcija u emmezeti 15-20% .

Dvoumim se između :

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/51180/lg-43uh664v-ultra-hd-led-tv/

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/47370/lg-43uf778v-ultra-hd-led-tv/

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/46845/philips-43pus715012-3d-ultra-hd-led-tv/

S obzirom da bih volio ko čovjek odigrati tu i tamo neku fifu isl. a bitni su i filmovi kolko tolko, zanima me koji bi bio najpametniji izbor i 

dali je taj input lag toliko strašan na tim tv-ima da se neda uopće igrati ili se uz isključivanje nekih opcija ipak da normalno ?!

HVALAAAA

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ivek2702 kaže...

Pozdrav !

Dvoumim se između :

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/51180/lg-43uh664v-ultra-hd-led-tv/

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/47370/lg-43uf778v-ultra-hd-led-tv/

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/46845/philips-43pus715012-3d-ultra-hd-led-tv/

S obzirom da bih volio ko čovjek odigrati tu i tamo neku fifu isl. a bitni su i filmovi kolko tolko, zanima me koji bi bio najpametniji izbor i 

dali je taj input lag toliko strašan na tim tv-ima da se neda uopće igrati ili se uz isključivanje nekih opcija ipak da normalno ?!

HVALAAAA

Najviše se ti isplati uzet Lg model UH6600.Ima več HDR procesing,i za same igre je najbolji.

9 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
ivek2702 kaže...

Pozdrav !

Dvoumim se između :

HVALAAAA

Najviše se ti isplati uzet Lg model UH6600.Ima več HDR procesing,i za same igre je najbolji.

Hvala stručno osoblje :) 

17 godina
neaktivan

Dvoumim se između Sony KD43X83C i Samsung 40KU6402 pa molim nekakva mišljenja. U biti najviše me interesira radi gaminga i streaminga (netflix, kodi...). Kakva je situacija na tim uređajima sa Black i Gray Uniformity. najviše me brine DSE i vertcal banding. Bio sam kupio JU6472 pa je ima izrazito primjetan DSE te sam ga vratio... 

Respect my authority!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice