Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.758.421
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...
mariocroatia78 kaže...

garfield1....mozda je doslo vrijeme za penziju kolega....  odustao sam komentirat te...sad to rade drugi..... super da zelis pomoci ali si stvarno pretjerao sa svojim izjavama i preporukama...LP! BTW primjer 1   https://www.consumeraffairs.com/home_electronics/philips.html    a sad pogledaj koliko samsung proda tv-a i onda zakljuci i sam konacno....cast iznimkama---- ostali primjero dok cu imati vremena...pozz!

Dugo te nije bilo..Več su mi falili, tvoji komentari.Malo budi ativniji.A što se tiče, ovih komentara vezanih za Philips.Sa nadgradnjom Softwera,se da sve riješit.A kod Samsunga ne možeš riješit,kad crkne panel ili matična ploča. Tu je razlika.

dakle kad philipsu crkne panel ili matična ploča dovolljno je samo nadograditi software.

obzirom da se philips tv-i prodaju jedno 100x lošije nego samsung tv-i, ajmo zaključiti da se philipsi skoro nikad ne kvare 

Potpis!
14 godina
protjeran
Ezio kaže...
garfield1 kaže...
mariocroatia78 kaže...

garfield1....mozda je doslo vrijeme za penziju kolega....  odustao sam komentirat te...sad to rade drugi..... super da zelis pomoci ali si stvarno pretjerao sa svojim izjavama i preporukama...LP! BTW primjer 1   https://www.consumeraffairs.com/home_electronics/philips.html    a sad pogledaj koliko samsung proda tv-a i onda zakljuci i sam konacno....cast iznimkama---- ostali primjero dok cu imati vremena...pozz!

Dugo te nije bilo..Več su mi falili, tvoji komentari.Malo budi ativniji.A što se tiče, ovih komentara vezanih za Philips.Sa nadgradnjom Softwera,se da sve riješit.A kod Samsunga ne možeš riješit,kad crkne panel ili matična ploča. Tu je razlika.

dakle kad philipsu crkne panel ili matična ploča dovolljno je samo nadograditi software.

obzirom da se philips tv-i prodaju jedno 100x lošije nego samsung tv-i, ajmo zaključiti da se philipsi skoro nikad ne kvare 

Samsung prodaje negdje 3 puta više televizora,a kvari se procentoalno više,napram drugim firmama..Pa valjda znam šta pričam.Philips i ostali brendovi, nemaju toliko problema sa panelima,i pločama,koliko jih ima Samsung.Ovdje je riječ o serijama 5 i 6.Ali uostalom,sam več napisao nešto oko toga,tako da se neču više ponavljat.

14 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kakva je slika na Samsungu s Nano Crystalima, konkretno model UE55JU6872, namjena je većinom gaming preko kompa. I koja je fora preko ovakvih oglasa na njušci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

best buy uhd model, nano tehnologija (širi spektar boja i bolji kontrast). Videl sam ga uživo i ima super sliku. Većina trgovaca sad nudi sa 5 godina jamstva, za njušku nisam siguran.

14 godina
protjeran
nex987 kaže...

Kakva je slika na Samsungu s Nano Crystalima, konkretno model UE55JU6872, namjena je većinom gaming preko kompa. I koja je fora preko ovakvih oglasa na njušci?

Ovaj model ,jedino veličine 65(Sharp) panel,ili veličine 50(Samsung )panel,dok ima 55 veličine (Taiwanski) panel.Ove godine,če 40% panela biti od drugih firma,u Samsung televizorima.Toliko malo za informaciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 10:12 (garfield1).
15 godina
protjeran
Reedy kaže...

Momci, ima li netko televizor Samsung UE-40J6272 ?

Ako nema, može neko mišljenje i može li se naći nešto bolje do 3000kn? 

Hvala

40JU6072 ako želiš ultra hd ako ne onda je to jako dobar tv.

15 godina
protjeran

Što mislite o Philips 43PUS6501?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
lovacmaki kaže...

Što mislite o Philips 43PUS6501?

Veoma dobar ,za takav rang televizora.Pogledaj jednu stran nazad, moj post.

16 godina
neaktivan
nex987 kaže...

Mislim da je panel od 60hz i da nema smart remote ako ti to ne smeta onda kupuj, ali malo proguglaj nisam siguran..

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 23:21 (zeko73).
18 godina
Panasonic obustavlja proizvodnju TV panela

Ne bas obecavajuca vijest iz Panasonica:

=========================================================

http://www.bug.hr/vijesti/panasonic-obustavlja-proizvodnju-tv-panela/153320.aspx

Iz japanskog Panasonica obavijestili su svoje klijente da će do kraja rujna prestati proizvoditi TV panele od tekućih kristala. To će ujedno značiti i zatvaranje pogona za proizvodnju panelau gradu Himejiju na zapadu Japana. U tom pogonu radi oko tisuću zaposlenika, od kojih će nekoliko stotina biti premješteno u druge Panasonicove pogone diljem Japana.

Otkako je otvorena 2010. godine ova tvornica niti jednu godinu nije završila u "plusu", a glavni razlog za to je konstantna cjenovna bitka s konkurencijom iz Južne Koreje i Kine. Nakon gašenja proizvodnje TV panela u Himejiju će se nastaviti proizvoditi zasloni za automobile i medicinske uređaje, pa će tvornica raditi na otprilike četvrtini dosadašnjih kapaciteta.

Panasonicovi će televizori u budućnosti dolaziti isključivo s panelima drugih proizvođača. Neki njihovi modeli već sada imaju panele koje je proizveo LG.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ovo sam ja več vreme nazad opozoravao.To je samo prva stepenica.Ako se rezultati prodaje neče normalitzirat,če uopšte ukinit proizvodnjo televizora.Nešto slično,če se desit i sa Sonyem.Oba direktora ovih korporacija,sta kazala,da ne mogu više parirat ,Korejskim i Kineskim trvtkama.Pokušače još koju godinu ili dve,a onda pitanje kako dalje.Vidio sam ja več na komponentama,da Panasonic i Sony nisu više što so bili.Ako su htjeli biti konkurenčniji,onda je trebalo snizit troškove samo proizvodnje.A to se zna ,kako se radi.Videčemo za neko vrijeme,šta če se desit.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Caramba i carambita! vodič je više od pola desetljeća star, ima li itko volje da napravi novi samo vodič i temu?

0 0 hvala 0
18 godina
garfield1 kaže...
Ovo sam ja več vreme nazad opozoravao.To je samo prva stepenica.Ako se rezultati prodaje neče normalitzirat,če uopšte ukinit proizvodnjo televizora.Nešto slično,če se desit i sa Sonyem.Oba direktora ovih korporacija,sta kazala,da ne mogu više parirat ,Korejskim i Kineskim trvtkama.Pokušače još koju godinu ili dve,a onda pitanje kako dalje.Vidio sam ja več na komponentama,da Panasonic i Sony nisu više što so bili.Ako su htjeli biti konkurenčniji,onda je trebalo snizit troškove samo proizvodnje.A to se zna ,kako se radi.Videčemo za neko vrijeme,šta če se desit.

Modele koje ce izbacit do kraja godine ce jos uvijek biti sa njihovom tehnologijom ili...?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

ća kažeš? ća ća ća aaaa vidim,

vidićemo, pa će pokušati već

jel

14 godina
protjeran
vito79 kaže...
garfield1 kaže...

ća kažeš? ća ća ća aaaa vidim,

vidićemo, pa će pokušati već

jel

Šta nije ti dobro..?

10 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

Šta nije ti dobro..?

nisam baš ok, ali dočim prođeš kroz ovo osjećati ću se bolje

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 8:28 (vito79).
14 godina
protjeran
djigibao kaže...
garfield1 kaže...

Modele koje ce izbacit do kraja godine ce jos uvijek biti sa njihovom tehnologijom ili...?

Što se panela tiče ,biče uglavnom još njihovi,u kojem modelu od Lgja.Što se tiče elektronike,pa nije više sve njihovo.

14 godina
protjeran
vito79 kaže...
garfield1 kaže...

Šta nije ti dobro..?

nisam baš ok, ali dočim prođeš kroz ovo osjećati ću se bolje

Pa nije ovo stran, knjižnog jezika.Kad češ ti pisat Slovenski,kao ja Hrvatski,onda možemo,da pričamo.

10 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

Pa nije ovo stran, knjižnog jezika.Kad češ ti pisat Slovenski,kao ja Hrvatski,onda možemo,da pričamo.

tata ti je zna srpsko-hrvatski ;)

nisam znao da si slovenac,zabuna sorry, mislio neki đikan iz zadarskog zaleđa sa kupljenom osmoljetkom.

No harm done.

16 godina

Zna li netko nešto o LG 65UH600V?

Ili neka druga preporuka u tom rangu, znači 65"+ ispod 15k kn?

EDIT: zaboravio sam napomenuti da me smart dodatci ne zanimaju previše, imam punokrvni HTPC i Chromecast, a za 4K streamanje mi je Internet prespor.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 16:02 (power_user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
power_user kaže...

EDIT: zaboravio sam napomenuti da me smart dodatci ne zanimaju previše, imam punokrvni HTPC i Chromecast, a za 4K streamanje mi je Internet prespor.

Što se tiče ovog Lgja.Ima 50 hz IPS panel,bez HDR. procesinga.Ja bi ti preporučio, manju diagonalu ,pa bolji kvalitet silke.Ako se slažeš kaži, pa čemo nešto bolje nači.

Koliko si napisao,da nečeš gledat 4k, onda češ vjerovatno uglavnom gledat Fulhd filmove i tv program.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 17:02 (garfield1).
16 godina
garfield1 kaže...
power_user kaže...

Što se tiče ovog Lgja.Ima 50 hz IPS panel,bez HDR. procesinga.Ja bi ti preporučio, manju diagonalu ,pa bolji kvalitet silke.Ako se slažeš kaži, pa čemo nešto bolje nači.

Koliko si napisao,da nečeš gledat 4k, onda češ vjerovatno uglavnom gledat Fulhd filmove i tv program.

Ne, s obzirom da smo do sada imali 55" koji svakim danom postaje sve manji i manji(u početku je izgledao velik, ali kad se naučiš je normalno, a s obzirom na udaljenost s koje gledamo treba biti čim veći), glupo mi je na manje od 65".

I nisam napisao da neću gledati 4K, nego da ne mogu direktno streamati 4K, pa mi je za to dovoljan i Chromecast, ne trebaju mi nikakvi drugi smart feature-i.

Ja sam za tog LGa naišao na podatak da ima 100Hz native panel, što to onda znači? Znam da proizvođači TVa bacaju ogromne brojke koje nemaju veze sa realnosti, ali kada piše native predpostavio sam da to stvarno je tako(i naravno, moraju napisati 1000Hz s nekim trademark imenom). Otvoren sam za bilo koji prijedlog, ali u tom rangu nije baš velika ponuda, a ovo je novi model pa mi je zato zapeo za oko, i još je na popustu u trgovini u kojoj se može platiti Amexom na 12 rata bez kamata. Osim toga nemam nekog razloga zašto baš njega, ne pratim baš televizore pa ne znam što tražiti(osim OLEDa, ali onda vidim cijene :D )

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
neaktivan
Đikan iz Zadarskog zaleđa? Kud iz Zadarskog pobogu?
Zadar živi vječno!
14 godina
protjeran
power_user kaže...
garfield1 kaže...
power_user kaže...

Ne, s obzirom da smo do sada imali 55" koji svakim danom postaje sve manji i manji(u početku je izgledao velik, ali kad se naučiš je normalno, a s obzirom na udaljenost s koje gledamo treba biti čim veći), glupo mi je na manje od 65".

I nisam napisao da neću gledati 4K, nego da ne mogu direktno streamati 4K, pa mi je za to dovoljan i Chromecast, ne trebaju mi nikakvi drugi smart feature-i.

Ja sam za tog LGa naišao na podatak da ima 100Hz native panel, što to onda znači? Znam da proizvođači TVa bacaju ogromne brojke koje nemaju veze sa realnosti, ali kada piše native predpostavio sam da to stvarno je tako(i naravno, moraju napisati 1000Hz s nekim trademark imenom). Otvoren sam za bilo koji prijedlog, ali u tom rangu nije baš velika ponuda, a ovo je novi model pa mi je zato zapeo za oko, i još je na popustu u trgovini u kojoj se može platiti Amexom na 12 rata bez kamata. Osim toga nemam nekog razloga zašto baš njega, ne pratim baš televizore pa ne znam što tražiti(osim OLEDa, ali onda vidim cijene :D )

Onda češ morat uzet ovaj model.Ovaj Lg ima ,kao što sam rekao, 50Hz 8 bitni panel i 1000Hz interpolacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 18:51 (garfield1).
16 godina
neaktivan

VOX televizor koji se trenutno prodaje u konzumu na akciji, da li itko zna koji je točno model i valjaju li išta ti voxovi? na katalogu ne piše model ali piše: 81cm, 1366x768, 100hz cmp (što je to cmp), 3g jamstva. i to je to, pa sad ne znam, cijena mi je dobra ali valja li..

Bolje ispasti budala nego iz vlaka

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
shimano kaže...

VOX televizor koji se trenutno prodaje u konzumu na akciji, da li itko zna koji je točno model i valjaju li išta ti voxovi? na katalogu ne piše model ali piše: 81cm, 1366x768, 100hz cmp (što je to cmp), 3g jamstva. i to je to, pa sad ne znam, cijena mi je dobra ali valja li..

Ovi televizori, se proizvode u firmi Vestel u Turskoj.Uglavnom su proizvedeni za Vzhodnu Evropu.Ja osobno,ga ne bi kupio.Pa ne isplati se, uzimat Hdready televizor.Daj nešto para više,i uzmi solidan Fulhd televizor.

16 godina
neaktivan

koliko nešto više para? inače piše da je to 1800kn a sad je 1200+slušalice pa.. a jel ovako valja inače taj tv bez obzira sad na hd ovakav. inače beko marka proizvoda je turska i oni su odlični, a ovi

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 20:51 (shimano).

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav 
Treba mi preporuka LCD televizora do 2200 kn za baku i djeda.
Ekran 28', da podrzava DVB-T2 i da je bijele boje.
Ako je moguca takva kombinacija. 
Hvala puno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i što je to CMP oznaka

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tražim best buy uhd tv do 6000kn(i do 7 ako je prilika)Televizor bi koristio za gledaanje filmova na usb-u i sport na maxtv-u.Dijagonala oko 125cm. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 21:16 (hajduk1962).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice