Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.752.262
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Hexfire kaže...
garfield1 kaže...

Kod nas je cijena LG 55UH850V 4K 1900 EVRA,65UH600V 4K 1500 EVRA,49UH600V 4K 700 EVRA,55UH750V 4K 1400 EVRA,49UH850V 4K 1300 EVRA,55UH600V 4K 950 EVRA,

65UH770V 4K 2500 EVRA,60UH650V 4K 1700 EVRA,65UH950V 4K 3000 EVRA,

Toliko samo za informaciju.Što se tiče Sonya model x8309,znaj da ima IPS panel.Kod nas,če biti u ponudi, za negdje 200 evra PANASONIC LED TV TX-50DX703E , model 2016.PANASONIC LED TV TX-58DX700E za 200 evra više .A dobija se več model PANASONIC LED TV TX-50DX730E za isto negdje 200 evra više.A uskoro biče i u ponudi,model PANASONIC LED TV TX-50DX703E za istu cjenu kako Sony.A imaš i Philips 2016, model 6501 za istu cjenu,i još bi se našlo.Uskoro,da se više neče isplatit uzet prošlogodišnje modele.

Negdje do oko 1000 eura bih išao, barem 49" ekran. Prvenstveno da igre i sportski sadržaji rade/izgledaju odlično, a kvaliteta slike može biti i lošija na uštrb ovog prvog. Kojeg bi ti uzeo s tim na umu?

Što se tiče sporta i igara, je najbolji Philips model 6501.Kod nas več dobijaš, za nešto malo više, več  55 Philips 6501.

https://www.ceneje.si/Izdelek/6311578/avdio-video/televizorji/lcd-led-tv/philips-led-tv-55pus650112

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 12:57 (garfield1).
16 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nakon malo testiranja Sonyja 43w807c mogu reci da sam prezadovoljan slikom. Znaci slika je odlicna cak i nasi sugavi programi izgledaju ljepo. Malo sam se pogubio u kalibraciji al uspio sam si sliku nariktat kak meni pase, ima puno opcija a ja sam navikao na Samsung i LG gdje to sve jednostavnije. Sto se tice igara isto je super, sve je cisto nema muljanja, slika je odlicna. Kontrast je odlican i nema glowa, bleedinga i ostalih posasti. Plus mogu na tv spojit PS4 gamepad i onda umjesto daljinskog njega koristit fora. Ne koristim puno tih smart featura samo Youtube, VLC i Netflix i sve radi zadovoljavajuce. Najveci minus mi je zvuk, dosta je los al moze proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hexfire kaže...
garfield1 kaže...

Kod nas je cijena LG 55UH850V 4K 1900 EVRA,65UH600V 4K 1500 EVRA,49UH600V 4K 700 EVRA,55UH750V 4K 1400 EVRA,49UH850V 4K 1300 EVRA,55UH600V 4K 950 EVRA,

Toliko samo za informaciju.Što se tiče Sonya model x8309,znaj da ima IPS panel.Kod nas,če biti u ponudi, za negdje 200 evra PANASONIC LED TV TX-50DX703E , model 2016.PANASONIC LED TV TX-58DX700E za 200 evra više .A dobija se več model PANASONIC LED TV TX-50DX730E za isto negdje 200 evra više.A uskoro biče i u ponudi,model PANASONIC LED TV TX-50DX703E za istu cjenu kako Sony.A imaš i Philips 2016, model 6501 za istu cjenu,i još bi se našlo.Uskoro,da se više neče isplatit uzet prošlogodišnje modele.

Negdje do oko 1000 eura bih išao, barem 49" ekran. Prvenstveno da igre i sportski sadržaji rade/izgledaju odlično, a kvaliteta slike može biti i lošija na uštrb ovog prvog. Kojeg bi ti uzeo s tim na umu?

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE49KS7002UXXH/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

imaju neku akciju. slikaš se pored suhd tv-a i dobiješ 800 kn popusta i eto te skoro na 1000 eura

Potpis!
14 godina
protjeran
Ezio kaže...
Hexfire kaže...
garfield1 kaže...

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE49KS7002UXXH/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

imaju neku akciju. slikaš se pored suhd tv-a i dobiješ 800 kn popusta i eto te skoro na 1000 eura

Šta neče sve,da naprave za reklamu.

16 godina

pa gle, nekom puno znači 100 eura.

inače taj ovogodišnji KS7000 bez tog selfie popusta košta koliko je prošle godine koštao JU7000 a ipak ima 10 bitni panel

kupio sam prošle godine 55JU7000 koji ima vrhunsku sliku tako da ne sumnjam da je ovaj zahvaljujući 10 bitnom panelu još i bolji. da sad kupujem, sigurno bih išao na 55KS7002

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ezio kaže...

pa gle, nekom puno znači 100 eura.

inače taj ovogodišnji KS7000 bez tog selfie popusta košta koliko je prošle godine koštao JU7000 a ipak ima 10 bitni panel

kupio sam prošle godine 55JU7000 koji ima vrhunsku sliku tako da ne sumnjam da je ovaj zahvaljujući 10 bitnom panelu još i bolji. da sad kupujem, sigurno bih išao na 55KS7002

Nisam mislio toliko novac, koliko način reklamiranja. Samsung ionako ,da najviše za reklamu,po cijelom svijetu.Zato i  plati odmor, svima koji prave recenzije televizora.

13 godina
neaktivan

Tnx.. a jel mi bolje za na 3m 126 HD ili 102cm UHD? koristio bi ga i povremeno za posao (programiranje)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 17:54 (NixonOrwatszky).
17 godina
Hexfire kaže...

Također mi upscale našeg signala kod Sonya izgleda bolji u odnosu na druge, ali možda je samo takav dojam u dućanu. Teško je procijeniti ako nemaš baš 2 TV-a iste klase jedan do drugog s istim sadržajem.

Bilo kako bilo, Android svi spominju kao najslabiju kariku Sonya. Raznoraznih ima mušića koje se vjerojatno mogu riješiti softverski, ali pitanje je kad.

Mislim da ću ipak ići na LG i ove nove 4K modele sa WebOS 3.0. Ima milijon opcija, a bome nije lako procijeniti što je isplativije kad ne možeš isprobati taj TV u uvjetima kojima bi htio.

Pozz. I ja imam ovaj sony. Kad kliknem na info na npr hrt 1 pise mi 576i. Jeli to znaci da upscaling ne radi ili? Treba li se upscaling negdje ukljuciti?

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
14 godina
protjeran
acarnoje kaže...
Hexfire kaže...

Također mi upscale našeg signala kod Sonya izgleda bolji u odnosu na druge, ali možda je samo takav dojam u dućanu. Teško je procijeniti ako nemaš baš 2 TV-a iste klase jedan do drugog s istim sadržajem.

Bilo kako bilo, Android svi spominju kao najslabiju kariku Sonya. Raznoraznih ima mušića koje se vjerojatno mogu riješiti softverski, ali pitanje je kad.

Mislim da ću ipak ići na LG i ove nove 4K modele sa WebOS 3.0. Ima milijon opcija, a bome nije lako procijeniti što je isplativije kad ne možeš isprobati taj TV u uvjetima kojima bi htio.

Pozz. I ja imam ovaj sony. Kad kliknem na info na npr hrt 1 pise mi 576i. Jeli to znaci da upscaling ne radi ili? Treba li se upscaling negdje ukljuciti?

Pa radi upscaling.Ali program se imitira u SD signalu,pa je onda normalno,da ti kaže 576i.To ne znači,da če ti upscaling promijenit resoluciju.Upscaling malo digne sam kvalitet slike,ali resolucija ostaje jednaka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 19:06 (garfield1).
13 godina
garfield1 kaže...
tiki kaže...
garfield1 kaže...

Vestel od 2013 godine ,sam proizvodi panele..

Što ne znači da su ti paneli u Grundig TV-ima, barem ne novijima.

Počeli su i raditi svoje panele, koji bi trebali ići u skuplje tv-e:

http://www.jokatemalta.com/news/grundigpanels/

Kao bivši serviser, ti kažem kako stvari stoje.A ti teraj svoje,šta ja tu mogu.

nisi ti nikakav serviser, ti samo glumataš i izmišljaš toplu vodu, da jesi sudjelovao bi u temi o popravcima televizora a tamo te nema prema tome samo mlatis praznu slamu jer imas dosta slobodnog vremena.

13 godina

Kakve su philips televizije, isplati li se uzeti radi ambilight-a?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
roby27 kaže...
garfield1 kaže...
tiki kaže...
garfield1 kaže...

Vestel od 2013 godine ,sam proizvodi panele..

Što ne znači da su ti paneli u Grundig TV-ima, barem ne novijima.

Počeli su i raditi svoje panele, koji bi trebali ići u skuplje tv-e:

http://www.jokatemalta.com/news/grundigpanels/

Kao bivši serviser, ti kažem kako stvari stoje.A ti teraj svoje,šta ja tu mogu.

nisi ti nikakav serviser, ti samo glumataš i izmišljaš toplu vodu, da jesi sudjelovao bi u temi o popravcima televizora a tamo te nema prema tome samo mlatis praznu slamu jer imas dosta slobodnog vremena.

Šta pričaš gluposti.Ne mogu ,da budem svuda..Imamo mi svoj portal,što se tiče elektronike i televizora ,ako te zanima.Pored toga sam još na tri foruma.A imaš pravo,više nisam serviser,tako da sad imam više vremena.Sada se bavim prodajom,toliko za informaciju.

14 godina
protjeran
pc_fan005 kaže...

Kakve su philips televizije, isplati li se uzeti radi ambilight-a?

Pa ne kupuje se televizor, zbog ambilighta,več zbog drugih stvari.A što se tiče ambilighta,je sigurno plus.

13 godina
garfield1 kaže...
A imaš pravo,više nisam serviser,tako da sad imam više vremena.Sada se bavim prodajom,toliko za informaciju.

Daj ne pricaj gluposti covjece, kao dugogodisnji serviser vise bi te zanimale teme o popravcima nego o prodaji uređaja, toliko si bio dobar serviser da si presao u prodavatelja za koje se zna da imaju mizerne place. 

Kazem ti nemoj ljudima mazat oci, ili ajde ovako stavi sliku jednu iz servisa gdje ste imali otvoren tv pa nam fino pojasni koje komponente ne valjaju kod samsunga a koje su dobre kod sonija i panasonica.

To ti nebi trebao predstavljati problem ako si doista serviser kao sto kazes, nema veze ako si bivsi.

14 godina
protjeran
roby27 kaže...
garfield1 kaže...
A imaš pravo,više nisam serviser,tako da sad imam više vremena.Sada se bavim prodajom,toliko za informaciju.

Daj ne pricaj gluposti covjece, kao dugogodisnji serviser vise bi te zanimale teme o popravcima nego o prodaji uređaja, toliko si bio dobar serviser da si presao u prodavatelja za koje se zna da imaju mizerne place. 

Kazem ti nemoj ljudima mazat oci, ili ajde ovako stavi sliku jednu iz servisa gdje ste imali otvoren tv pa nam fino pojasni koje komponente ne valjaju kod samsunga a koje su dobre kod sonija i panasonica.

To ti nebi trebao predstavljati problem ako si doista serviser kao sto kazes, nema veze ako si bivsi.

Što ja radim u životu i zašto,to tebe nije briga.Što se tiče problema Samsunga su T-con ploče,kondenzatorji,i paneli kod nižih serija.Panasonic i Sony imaju isto ponešto problema  sa pločama,napajanjem,vertikalnim lisama na panelima.Lg ima ponešto problema,što se tiče kanalnika itd.Televizora koji se ne kvari nema.Nadam se ,da si sad zadovoljan.

Ovdje imaš i slike,pa pogledaj.Ovdje su ti matična ploča. i napajalna ploča.

http://shrani.si/f/1C/QA/2kYBTKuh/2/untitled.png

http://shrani.si/f/l/l0/1TBKSNdY/1/untitled.png

http://shrani.si/f/2n/xL/UmUTqpn/5/untitled.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 11:45 (garfield1).
18 godina

Bok, evo došlo je vrijeme da zamijenim 10 godina staru Samsung plazmu sa nečim novim pa mi treba pomoć.

TV je u dnevnoj sobi i na TV-u se 80% vremena gleda sport sa MaxTv HD kanala, ostalo naši programi.

4K mi ne treba, poželjno je da bude čim jednostavniji izbornik, 3D isto ne treba.

Htio bih nešto veličine  50"-55". Cijene oko 7.000 kn.

Ja sam pogledao malo ponudu i zapeli su mi za oko Sony 55w755c i LG 55lf652v. Koji od njih je bolji za gledati sport i ima li nešto bolje za taj iznos?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kimi kaže...

Bok, evo došlo je vrijeme da zamijenim 10 godina staru Samsung plazmu sa nečim novim pa mi treba pomoć.

TV je u dnevnoj sobi i na TV-u se 80% vremena gleda sport sa MaxTv HD kanala, ostalo naši programi.

4K mi ne treba, poželjno je da bude čim jednostavniji izbornik, 3D isto ne treba.

Htio bih nešto veličine  50"-55". Cijene oko 7.000 kn.

Ja sam pogledao malo ponudu i zapeli su mi za oko Sony 55w755c i LG 55lf652v. Koji od njih je bolji za gledati sport i ima li nešto bolje za taj iznos?

Oba su dobra za sport.Ali pošto je slika nešto bolja na Sony televizoru,bolje da uzmeš Sony.

10 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
garfield1 kaže...

Za te novce taman nađeš 49X8305C u Sancta Domenici, a možda negdje drugdje se nađe i jeftinije.

garfield1 kaže...

Jedna popravka.Svi Sony 4k televizori, imaju100Hz panele.Jedino što imaju modeli 9 VA panele,a modeli 8 IPS panele.A fulhd,imaju 50 Hzpanele.

Svi prošlogodišnji 4K sony imaju 100 hz panele, ali ovogodišnji modeli koji su stigli kod nas (serija X8005CBA) ima Motionflow XR 200Hz, što znači da je panel 50 Hz i nije idealan za brze scene.

A full hd neki imaju 50 hz, a neki 100 hz, konkretno serija w755c koja je full hd ima panel od 100 hz, odnosno Motionflow XR 800Hz

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 13:17 (loliboli).
10 godina
neaktivan

Best buy tv do 3500 kn? 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
11 godina
Dali ovdje ima netko iskustva sa samsung tizen platformom...

0 0 hvala 0
16 godina
MatijaT30 kaže...

da

Potpis!
16 godina
neaktivan

Bok ljudi, u potrazi sam za novim televizorom, pa sam čekao dolazak novih modela za 2016, jer sam čitao za dolaze da HEVC-om.

Naletio sam na ove LG LG-50uh635v 4K i LG-49uh664v 4K, plus što su na akciji u emmezeti -20%. Kakvi su njihovi televizori? Da li to uzeti ovaj vikend, pošto je akcija do nedjelje ili je bolje još čekati.

Ili ako imate neki prijedlog za televizor (48-50'', a cijena oko 5500kn).

Živili

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xplicit kaže...

Bok ljudi, u potrazi sam za novim televizorom, pa sam čekao dolazak novih modela za 2016, jer sam čitao za dolaze da HEVC-om.

Naletio sam na ove LG LG-50uh635v 4K i LG-49uh664v 4K, plus što su na akciji u emmezeti -20%. Kakvi su njihovi televizori? Da li to uzeti ovaj vikend, pošto je akcija do nedjelje ili je bolje još čekati.

Živili

Nekako mi te akcije izgledaju predobro da bi bile istinite. Recimo ovaj 635UH je tu 2000kn manje nego u Santa Domenici. Plus ne može se naručiti putem webshopa iz nekog razloga. Ovako na prvu mi je u najmanju ruku čudno.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina
Dali u hrvatskoj regiji mozes imat kategoriju games, i igrat igre tipa asphalt 8
Moj tv je j6272
14 godina
protjeran
Xplicit kaže...

Živili

Model 630 ima 5O Hz MVA panel,dok ima model 660 100 Hz IPS panel.HDR procesing imata oba.Toliko za informaciju.A za nešto više, imaš ovdje odličan prošlogodišnji model Panasonica.Ako ti ne treba HDR,odlična izbira.

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PANASONIC-TX_50CX700E/

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 9:34 (garfield1).
14 godina
protjeran
MatijaT30 kaže...

Tizen ti je neke vrste kopija , Lg Webosa.Tizen upotrebljava isto kao Android, otvorenkodni sistem Linux.A možeš  si ovdje pogledat.

11 godina
Ovako, dostupne aplikacije za skidat su ogranicene regijom, ali to sam uspio zaobic rucnim postavljanjem regije na uk. Međutim u rubrici games, nemogu pronac neke malo bolje igrice, tipa asphalt8, neho samo djecje smece... Posjedujem samsung j6272, koji ima quad core cpu i koji bi to trebo vrtit, i na netu sam vidio kako ekipa to vrti i na slabijim modelima tv. U cemu je caka
16 godina
MatijaT30 kaže...
Ovako, dostupne aplikacije za skidat su ogranicene regijom, ali to sam uspio zaobic rucnim postavljanjem regije na uk. Međutim u rubrici games, nemogu pronac neke malo bolje igrice, tipa asphalt8, neho samo djecje smece... Posjedujem samsung j6272, koji ima quad core cpu i koji bi to trebo vrtit, i na netu sam vidio kako ekipa to vrti i na slabijim modelima tv. U cemu je caka

gdje si vidio da vrte na tizen smart tv-ima? ja pronalazim samo za tizen mobitele.

Potpis!
11 godina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice