Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.689
|
čitano: 27.768.225
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
garfield1 kaže...

Pa ako nemaš para za 4k,onda uzmi fulhd.Ovdje nemaš šta razmišljat.

Da, ali da li je pametnije uzeti recimo taj Sony za 5400 kn ili za približno iste pare uzeti neki 4k televizor makar bio manje dijagonale/kvalitete. Preporučuješ možda koji drugi Full HD za cca 5000? Ti mi nekako ostavljaš dojam kao najkompetentniji u ovoj temi.

Praetorian1 kaže...

Ma hexfire na mukama sad, mislim si mozda je bolje za buducnost uzet 4k tv.
Pas mater ovaj mi se cini super za moje potrebe, igranje uglavnom. 

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40ju6472-uhd.aspx

Problem je sta mi netreba nista vece, a tv mi se cini dobar.

Zasad sam najbliži tome da uzmem tog Sonya pa ko ga j*ebe :D. Već mi je dosta razbijanja glave sa tim. S obzirom da živim Bogu iza nogu meni je i skroz upitno dal ću ikad imati dovoljno kvalitetnu Internet vezu da mogu na pravi način iskoristiti taj 4K ekran.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Ma i men dode da uzmem tog sonyja i ko ga fucka. Pa i ako uzmem onaj PS Neo bice super slika i na full hd garantiram. A i to sto kazes zivimo bogu iza nogu i tu rezu nasa konekcija ne moze prozvakat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Boban155 kaže...

Pozdrav

imam lg plazma tv i doslo vrijeme za zamjenu pa mi zapeo ovaj model: http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-42PFS7189/

na njega bi isao ps4 pa me zanima ako ima tko iskustva sa tim modelom...moze i preporuka do te cijene dijagonale min. 102cm i smartTV

Ovaj televizor, je model 2014.Bolje uzmi koji model 2015.

12 godina
neaktivan
U slicnoj sam dvojbi, a mislim da se 4K ne isplati uzimati ispod 55", tako da na kraju ispadne bas fino ulaganje za taj 4K, koji je tek u nekoj probnoj fazi.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Hexfire kaže...
garfield1 kaže...

Pa ako nemaš para za 4k,onda uzmi fulhd.Ovdje nemaš šta razmišljat.

Da, ali da li je pametnije uzeti recimo taj Sony za 5400 kn ili za približno iste pare uzeti neki 4k televizor makar bio manje dijagonale/kvalitete. Preporučuješ možda koji drugi Full HD za cca 5000? Ti mi nekako ostavljaš dojam kao najkompetentniji u ovoj temi.

Praetorian1 kaže...

Ma hexfire na mukama sad, mislim si mozda je bolje za buducnost uzet 4k tv.
Pas mater ovaj mi se cini super za moje potrebe, igranje uglavnom. 

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40ju6472-uhd.aspx

Problem je sta mi netreba nista vece, a tv mi se cini dobar.

Zasad sam najbliži tome da uzmem tog Sonya pa ko ga j*ebe :D. Već mi je dosta razbijanja glave sa tim. S obzirom da živim Bogu iza nogu meni je i skroz upitno dal ću ikad imati dovoljno kvalitetnu Internet vezu da mogu na pravi način iskoristiti taj 4K ekran.  

Pa uzmi ovaj Sony.Što se tiče slike i ostalog, nečeš ništa pogriješit.Jer za takve pare,ionako ne dobijaš 4k televizor takve veličine.

16 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Al opet nije sve u velicni, sto je s kvalitetom slike ?
Mozda neki manji 4k uzet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
spotpala kaže...
U slicnoj sam dvojbi, a mislim da se 4K ne isplati uzimati ispod 55", tako da na kraju ispadne bas fino ulaganje za taj 4K, koji je tek u nekoj probnoj fazi.

Pa isplati se uzet i 50 veličine,sve zavisi sa kakve daljine češ da gledaš.Svejedno upscaling odradi svoje, na prosječnom 4k televizoru.Što se tiče 4k tehnologije,je več dosta odrađena.Pa nisu ovu tehnologiju, počeli juče,da proizvođe.Ovo se nešto vremena tetira,da poslije može doči na tržišče.Koliko je samo Lg, bacio oled panela u smeče, da je bilo sazrelo za tržišče.Sad več testiraju 8k tehnolgiju,ali dok neče biti odrađeno do neke mere,do tada ništa.Savršenog televizora ionako nema ,niti če ga biti.Ali se svi proizvođači trude,da bude grešaka što manje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 13:32 (garfield1).
14 godina
protjeran
Praetorian1 kaže...

Al opet nije sve u velicni, sto je s kvalitetom slike ?
Mozda neki manji 4k uzet?

Pa može i manji,ali češ morat ,da gledaš sa manje daljine.Jer ako očeš,da dobijaš optimalnu sliku,onda je dobro,da gledaš sa daljine koja je preporučena.Možeš,da gledaš sa veče distance,ali nečeš,da vidiš detalje koje bi trebalo da vidiš.Ali razlika u kvaliteti slike na 4k, se vidi svejedno napram fulhd,pa sa koje god daljine gledaš.

18 godina
moderator
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Promijenio sam naslov teme, više doista nema smisla izvorni naslov od prije šest godina.

Ako vam se to čni neprimjernim, mogu otvoriti potpuno novu temu za razgovore oko kupnje i odabirana novog televizora:

14 Nastaviti dalje rasprave ovdje
3 Kreirati potpuno novu temu?
...
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 14:10 (Miro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Kako sam vec napisao 55" 4K je za tu neku optimalu, koji ce mi tv ako ga ne gledam sa svim sto pruza ili trebam staviti markere po stanu odakle se gleda koji materijal. Tako da je i prica o 4K previse naduvana jer ni fullHD nije posteno zastupljen kod nas.

1 0 hvala 0
18 godina
Miro kaže...

Promijenio sam naslov teme, više doista nema smisla izvorni naslov od prije šest godina.

Ako vam se to čni neprimjernim, mogu otvoriti potpuno novu temu za razgovore oko kupnje i odabirana novog televizora:

Mozda bi bilo dobro ovu temu zatvorit zbog previse stranica da bi se ista naslo na njoj (dosta je stara) i otvorit novu temu s tim naslovom.

Mozda u prvi post ubacit ono s Nabava.net (KLIK) kao neki okvir ili neka netko kompetetniji napise nesto pametno za prvi post.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
18 godina
pospanko kaže...

Hvala.

Treba mi za birc, za gledanje MaxTV-a (većinom tekmi) i tu i tamo PS4.

Vrlo vjerojatno ti onda android nije toliko zanimljiv, a za birc je vjerojatno i poželjan što veći TV. Na tvom bih mjestu otišao na Grundig, uštediš nešto para i dobiješ veći tv, a ako se što dogodi u oba slučaja imaš 5 godina garancije

10 godina
neaktivan

Ograničen budžetom (do 2500kn) nekako sam uspio odabrati 4 televizora koji su mi upali u "oko".

Do te kategorije 2500kn suzio sam na:

- Samsung 40J5002 (2249kn, 2 god. garancije)

- Philips 40PFT4100 (2249kn , 2 god. garancije)

A za ono što bi nekako možda rastegnuo budžet:

- Philips 43PUT4900 (samo jer je 4K i 5 god. garancije te 2789kn)

1. - LG 40LF632V (2999kn, 2 god. garancije)

Meni je u ovom trenu najbitnija garancija i da ima DVB-T2 podršku,a za ostalo ću lako pregrmiti. Poštenije ću "rastegnuti" budžet za nekoliko mjeseci kada će se kupovati TV za dnevni boravak,a ovaj za običnu sobu ne mora imati previše tih opcija.

Stoga slobodno recite mišljenja o gore navedenima i preporučite druge ako se nađu po toj cijeni jer želim to riješiti kroz ovih nekoliko tjedana. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav.
Kupujem novi tv do 3500 kuna, treba mi za gledanje filmova, serija, sporta te igranje preko PC-a. Suzio sam izbor na slijedece modele:
1. LG 40UF695V
2. LG 42LF652V
3. SAMSUNG UE40JU6072
4. SAMSUNG UE40J6272
5. LG 40LF632V

Zahvaljujem na svakoj pomoci te prihvacam i druge prijedloge.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Gogomestar kaže...

Ograničen budžetom (do 2500kn) nekako sam uspio odabrati 4 televizora koji su mi upali u "oko".

Meni je u ovom trenu najbitnija garancija i da ima DVB-T2 podršku,a za ostalo ću lako pregrmiti. Poštenije ću "rastegnuti" budžet za nekoliko mjeseci kada će se kupovati TV za dnevni boravak,a ovaj za običnu sobu ne mora imati previše tih opcija.

Stoga slobodno recite mišljenja o gore navedenima i preporučite druge ako se nađu po toj cijeni jer želim to riješiti kroz ovih nekoliko tjedana. 

Samsunga ti ne bi preporučio.Philips nema DVB-T2,tako ti ostaje jedino Lg 630.Ako možeš dat još koju  paru više,bi ti preporučio model Lg 652.

14 godina
protjeran
zgmar17 kaže...

Pozdrav.
Kupujem novi tv do 3500 kuna, treba mi za gledanje filmova, serija, sporta te igranje preko PC-a. Suzio sam izbor na slijedece modele:
1. LG 40UF695V
2. LG 42LF652V
3. SAMSUNG UE40JU6072
4. SAMSUNG UE40J6272
5. LG 40LF632V

Zahvaljujem na svakoj pomoci te prihvacam i druge prijedloge.

Što se tiče igranja igara,nije nijedan baš nešto dobar.Samsunga ti ne bi preporučio.Ostaje ti Lg model 652, ako ne trebaš 4k.Ako ti je interesantan 4k, onda model 695.

10 godina
neaktivan

Hvala. na kraju sam i razmišljao između ta dva modela (652 ili 695) jedino me brine kod modela 695 što ima Net.Cast 4.5 umjesto webOS

16 godina
neaktivan

Ma ja sam sve sigurniji nabavit ovaj TV za igranje i gledanje filmova/serija. http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-50w755c.aspx

5300 kn, plus 5 g garancija. I taman kad mi krepa ce vec 4k bit rasiren pa cu se prebacit na njega. Jer meni je full hd sasvim dosta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel imao tko priliku pogledati HDR TV, jel stvarno toliko bolji?

Gledam cijene su paprene ali bi trebali uskoro Hisense modeli doći u EU koji bi bili cjenovno prihvatljivi a imaju HDR tj UHD Premium certifikat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Stigao je Hisens u EU, barem u Italiju, kolega mi je pokazivao neki katalog cijena za 58" UHD oko 700 eura.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
spotpala kaže...
Stigao je Hisens u EU, barem u Italiju, kolega mi je pokazivao neki katalog cijena za 58" UHD oko 700 eura.

tražio sam H7 i H8 seriju i nisam nigdje našao

10 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Gogomestar kaže...

Samsunga ti ne bi preporučio.Philips nema DVB-T2,tako ti ostaje jedino Lg 630.Ako možeš dat još koju  paru više,bi ti preporučio model Lg 652.

A šta je sa Samsung televizorima? Da,sada sam vidio da Philipsu piše DVB-T/T2/C ali nema naveden HEVC. Izuzev toga,jel valjda ovaj model?

Znam da previše tražim ali nažalost nemam budžet za nešto više. 

14 godina
protjeran
Gogomestar kaže...
garfield1 kaže...
Gogomestar kaže...

A šta je sa Samsung televizorima? Da,sada sam vidio da Philipsu piše DVB-T/T2/C ali nema naveden HEVC. Izuzev toga,jel valjda ovaj model?

Oba Philipsa, imata DVBT-T2 tuner.A HEVC ima samo model 4900.A što se tiče Samsunga,dosta problema sa panelima i kondenzatorima.

16 godina
Garf, kako znaš tako puno o televizorima?
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
x18x05x kaže...
Garf, kako znaš tako puno o televizorima?

Jer sam prije servisirao televizore,a sada se bavim prodajom.

15 godina
neaktivan

Isto sam u procesu kupnje i skoro sam se odlučio mjesto kupnje je Elipso iz razloga što mi je najdostupniji ne bi online uzimao za gotovinu,odlučio sam se isto za kao i par ljudi gore za Sony w755 od 50",ali sada kad sam gledao u dućanu da su onaj Grunding što je bio 5k smanjili znatno na 4,400 i dosta sam gledao kvalitetu same slike uglavnom bi se gledao sd signal i tu i tamo filmovi, slika i na jednom i drugom su slike ok kvalitete što me dosta iznenadilo (išle su vijesti na oba tv-a) , razlika je u cijeni znatna a android mi ne treba ,oba imaju 5godina garancije što mi je jako bitno ,ali grunding je 5" veći što mu je plus a uopće ne igleda ni estetski loše za razliku jeftine plastike na Sony .

E sada svjestan sam da je marka u pitanju ,ljudi pričaju kvare se ali kvare se i ovi skuplji čitajući po forumima (primjerice problemi oko Samsunga razni modeli,Philips oko slike paneli također,Sony isto mrlje,bleeding ,samostalno gašenje i razno ...) stvarno sam na sve strane čitao o svemu i svačemu tako da se stvarno teško odlučit osim ako nemaš dosta love pa te baš briga ,još i sami prodavači pljuju po Grundingu a to mi je pomalo neozbiljno i neprofesionalno jer i sami znamo o kakvom se tržištu radi na kojem je ta marka prisutna i trude se u zadnje vrijeme (uvode nove tehnologije i ima i skupih Grundinga  :) ) uglavnom bilo bi to lijepo vidit na statistike kvarova za sve proizvođače jer nijednima nije u interesu pravit robu koju ćemo reklamirat , 

Uglavnom volio bi još jednom čuti vaša rzmišljanja pogotovo ovih ljudi što imaju iskustva sa prodajom i servisiranjem 

Inače da ne ispade vlasnik sam bio i još uvijek rade 1 Sony ,1Phillips ,2Grundinga lcd-led televizija , i pohvale na komunikaciji na forumu i sretno ostalima u kupnji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tiki kaže...
pospanko kaže...

Hvala.

Vrlo vjerojatno ti onda android nije toliko zanimljiv, a za birc je vjerojatno i poželjan što veći TV. Na tvom bih mjestu otišao na Grundig, uštediš nešto para i dobiješ veći tv, a ako se što dogodi u oba slučaja imaš 5 godina garancije

A ovo? http://www.emmezeta.hr/preview/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/50973/philips-55put490012-ultra-hd-led-tv/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=katalog_2016_05&cwsid=0092891582df0ec2c2d1a6d8d73ea914

15 godina
neaktivan
pospanko kaže...
tiki kaže...
pospanko kaže...

Hvala.

A ovo? http://www.emmezeta.hr/preview/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/50973/philips-55put490012-ultra-hd-led-tv/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=katalog_2016_05&cwsid=0092891582df0ec2c2d1a6d8d73ea914

Ako smijem nadovezat na ovo ponuda tv-a je velika ali ne daju po 5godina gar što je jako bitno bar je to moj stav u današnje vrijeme pogotovo, a taj dotični tv kad ga ukucaš u google pdma baca na problem i to fino još snimljeno na youtube dead or alive ,pomalo smiješno al za plakat ako ode poslije gar. roka koji proleti ako je riječ od 1-2god

14 godina
protjeran
joxe kaže...

Isto sam u procesu kupnje i skoro sam se odlučio mjesto kupnje je Elipso iz razloga što mi je najdostupniji ne bi online uzimao za gotovinu,odlučio sam se isto za kao i par ljudi gore za Sony w755 od 50",ali sada kad sam gledao u dućanu da su onaj Grunding što je bio 5k smanjili znatno na 4,400 i dosta sam gledao kvalitetu same slike uglavnom bi se gledao sd signal i tu i tamo filmovi, slika i na jednom i drugom su slike ok kvalitete što me dosta iznenadilo (išle su vijesti na oba tv-a) , razlika je u cijeni znatna a android mi ne treba ,oba imaju 5godina garancije što mi je jako bitno ,ali grunding je 5" veći što mu je plus a uopće ne igleda ni estetski loše za razliku jeftine plastike na Sony .

E sada svjestan sam da je marka u pitanju ,ljudi pričaju kvare se ali kvare se i ovi skuplji čitajući po forumima (primjerice problemi oko Samsunga razni modeli,Philips oko slike paneli također,Sony isto mrlje,bleeding ,samostalno gašenje i razno ...) stvarno sam na sve strane čitao o svemu i svačemu tako da se stvarno teško odlučit osim ako nemaš dosta love pa te baš briga ,još i sami prodavači pljuju po Grundingu a to mi je pomalo neozbiljno i neprofesionalno jer i sami znamo o kakvom se tržištu radi na kojem je ta marka prisutna i trude se u zadnje vrijeme (uvode nove tehnologije i ima i skupih Grundinga  :) ) uglavnom bilo bi to lijepo vidit na statistike kvarova za sve proizvođače jer nijednima nije u interesu pravit robu koju ćemo reklamirat , 

Uglavnom volio bi još jednom čuti vaša rzmišljanja pogotovo ovih ljudi što imaju iskustva sa prodajom i servisiranjem 

Inače da ne ispade vlasnik sam bio i još uvijek rade 1 Sony ,1Phillips ,2Grundinga lcd-led televizija , i pohvale na komunikaciji na forumu i sretno ostalima u kupnji

Što se tiče Grundig televizora.Vestel proizvodi svoje panele,i svoju elektroniku.Ima ponešto problema sa panelima,panel konektorima,,usb modulima,hdmi izlazima.Što se tiče kvalitet slike,nije loš.Ali ja osobno,ga ne bi kupio.Što se tiče kvalitet slike u dučanima, je teško ocijenit,jer u glavnom svi televizori rade preko demo mode.Jedino,da poneseš koji usb ključ ili hard disk, pa tako probaš.Pa još svi televizori nisu podešeni kako treba.Recimo Philips, ima najlošije tvorničke postavke.Zato je stvarno teško, dat ocjenu televizora u dučanima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 21:51 (garfield1).
10 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Gogomestar kaže...
garfield1 kaže...
Gogomestar kaže...

Oba Philipsa, imata DVBT-T2 tuner.A HEVC ima samo model 4900.A što se tiče Samsunga,dosta problema sa panelima i kondenzatorima.

Znači onda model koji sam naveo Philips 43PUT4900 ima taj tuner i moći će vrtiti signal koji će nam kroz nekoliko godina uvesti da gledamo naš program?

Šta je puno reklamacija na baš tom Samsungu? Mislim,za tu cijenu i sada vidim da negdje nude 5 godina garancije čini mi se kao Best Buy...Drugo ne znam šta bi uzeo u rangu do 2500kn a da ima sve što tražim.
Preporuke?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice