Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.682
|
čitano: 27.715.901
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Max_Damage kaže...

Pozdrav, imam Samsung plazmu PS51 F5500, pojavila se okomita crta, odnio na servis i tijekom transporta Overseasom na servis u ZG, dogodilo se ostecenje i sad cu traziti novi tv (sto je smijesno, prije godine dana se ista stvar dogodila sa starom plazmom, ostecena tijekom transporta i izborio se za novi tv) pa me zanima s obzirom da vise nema plazme na trzistu, htio bih da mi velite koji tv da trazim a da je u rangu sa F5500, znaci FullHD, 3D, usb player, 51" ili veci itd.. Da je Samsung jer imam Samsung soundbar, LED ili OLED, nisam vise u toku :( Cijena od prije godinu dana za F5500 je bila 6500kn.. Hvala svima na pomoci!

Ja ti Samsunga, ne bi više preporučio.

14 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Max_Damage kaže...

Pozdrav, imam Samsung plazmu PS51 F5500, pojavila se okomita crta, odnio na servis i tijekom transporta Overseasom na servis u ZG, dogodilo se ostecenje i sad cu traziti novi tv (sto je smijesno, prije godine dana se ista stvar dogodila sa starom plazmom, ostecena tijekom transporta i izborio se za novi tv) pa me zanima s obzirom da vise nema plazme na trzistu, htio bih da mi velite koji tv da trazim a da je u rangu sa F5500, znaci FullHD, 3D, usb player, 51" ili veci itd.. Da je Samsung jer imam Samsung soundbar, LED ili OLED, nisam vise u toku :( Cijena od prije godinu dana za F5500 je bila 6500kn.. Hvala svima na pomoci!

A nisam ni ja nesto previse zadovoljan sa Samsungom ali nebi htio radi soundbara mijenjati marku, ali radi mogucih nesporazuma sa odstetom, htio bih ostati na Sasmungu..

14 godina
protjeran
Max_Damage kaže...
garfield1 kaže...
Max_Damage kaže...

A nisam ni ja nesto previse zadovoljan sa Samsungom ali nebi htio radi soundbara mijenjati marku, ali radi mogucih nesporazuma sa odstetom, htio bih ostati na Sasmungu..

Što se tiče slike,češ teško nači fulhd Samsunga, koji može,da parira plazmi koju si imao.Jedino koji, 4k Samsung.

17 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Može molim Vas pomoč oko odabira TV-a. 

Služio bi primarno za igre (PS4).

Cijena do 3.200 kn i ako nije frka da je iz Emmezete. Trebo bi do sutra ako nije problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Point-X kaže...

Cijena do 3.200 kn i ako nije frka da je iz Emmezete. Trebo bi do sutra ako nije problem.

Evo ti odgovor od jednog laika:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
18 godina
neaktivan
Point-X kaže...

najbolje ti je otić direkt u Emmezettu i vidit u živo kako koji tv prikazuje sliku i onda odlučiti.

16 godina
neaktivan

Zanima me vaše mišljenje za kupnju drugog tv-a ( za spavacu sobu) zaigrat ps4,film i pogledat tekmu tu i tam :) pa gledam nešto lowprice a highspec xD 

Telefunken 32-LED-HD-TV-D32H278N3C

• 32-Zoll / 81-Zentimeter Bildgröße, HD-Ready Auflösung von 1366 x 768 Pixel, 200Hz, 16:9 Technologie

• TV-Empfangsart: DVB-T/C/S2

• Helligkeit: 300 cd/m²

• Blickwinkel: 178/178 Grad

• Features: Videotext, Programmführer, Kindersicherung, Hotelmodus, Sleeptimer, Smart TV, Web Browser, HbbTV, DLNA, Vorprogrammierte Senderliste

• Soundsystem: Dual Stereo/Nicam 12 Watt RMS mit Dolby Digital Plus

• 2x HDMI-Anschluss, USB-Anschluss, SCART-Anschluss, Antenneneingang, Common Interface Slot CI, RJ-45 Ethernet LAN, Kopfhöreranschluss, Digitaler Audio-Ausgang koaxial

• Durchschnittlicher jährlicher Energieverbrauch: ca. 45 Kilowatt

• Energieverbrauch Betrieb: 31 Watt

• Energieverbrauch Stand-by: 0,5 Watt

• Energieeffizienzklasse: A+

• Netzschalter

• VESA Standard: 200 x 100 mm

• Abmessungen: Breite mit Fuß: ca. 735 mm, Höhe mit Fuß: ca. 478 mm, Tiefe mit Fuß: ca. 185 mm

• Gewicht mit Fuß: ca. 6,55 kg

• Farbe: schwarz

• Lieferumfang: Fernseher, Fernbedienung, Batterien, Anleitung

• Payback Punkte: 99

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

IMO kad bih kupovao nešto jeftinije prije bih otišao recimo na Grundig - barem se zna što je unutra, ima servisnu mrežu i podršku. Ovaj Telefunken je u rangu Quadra, Vivaxa i sličnih kineza što se prodaju po Konzumima i sličnim trgovinama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav,

Tražim tv za starce, bitno je da je slika dobra za ove naše programe i da je minimalno 120 cm. E sad našao sam ovo ali nema puno infa o modelu niti je igdje bio upaljen da vidim kako izgleda slika. Neki francuski review cnet-a ga je popljuvao pa više nisam tako siguran u izbor
Model je http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE48J5000AWXXH/
Sad ako ima neki drugi izbor do 3500+-100kn gore dolje bio bih  zahvalan. Znači ne treba smart ni sat receiver, samo oke sliku i 120 ekran.  Ima neki phillips u elipsu (ne mogu naći na elipso netu) za 3500, 120 ekran, 100hz i isto tako basic je model kao i samsung samo ne znam u tom rangu što mogu očekivati od brand imena, mislio sam da sa samsungom ne mogu pogriješit al sad me je malo prpa.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Imao sam taj tv kod sebe par dana jer sam ignorirao taj revju na rtings ali ispostavilo se da su u pravu, odvratan backlight bleed i najgori kontrast ikad, jedina pozitivna stvar koju mogu reć je solidan motion handleing za tv od 100hz. Možda će ti starcima bit ok ali bilošta drugo ce bit bolje. Rađe uzmi nekog Grundiga ili čak Phillips...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

molim preporuku za tv, raspon cijene oko 4500+/- koja kuna nije bitno, od želja volio bih da je 100+ cm, uhd, (smart dio mi i nije toliko nužan jer koristim htpc/android tv box) i možda 3d (nisam siguran koliko je upotrebljiv u praksi ili je samo fičr, koji je tu eto tako da se može pokazati frendovima), znači uglavnom bi se tv koristio za gledanje uz povremen i gaming

u biti nisam previše zahtjevan jer sam do sada bio na plazmi iz 2006-e https://www.manualone.com/produkte/grundig/flachbildfernseher-rueckprojektions-tv/xephia-42-pw-110-6611-top.html koja je stvarno dala svoje, a i bodu me u oči ogromni pixeli na toj ogromnoj rezi (nadao sam se da ću oćoravit do sad ali ništa od toga)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 9:08 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav,naime trebala bi mi preporuka 2 LCD-a za koja bi se koristila prvenstveno za videosustav ali i u druge svrhe točnije kao monitori. Znači mogućnost postavljanja na zid i full hd rezolucija i cijenovno negdje do 7000 kn za 2 komada.. Veličina do 40". Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Trebam preporuku za tv 4000-4500kn, ~40" dovoljno, 3d nije prioritet, smart obavezno - preferiam android no moze i nesto drugo, nemora biti uhd...volio bih da predlozite par modela pa da vidim sto mi je dostupno

0 0 hvala 0
13 godina
crozbo kaže...

Trebam preporuku za tv 4000-4500kn, ~40" dovoljno, 3d nije prioritet, smart obavezno - preferiam android no moze i nesto drugo, nemora biti uhd...volio bih da predlozite par modela pa da vidim sto mi je dostupno

LG 42LF652V - oko 4100kn (recenziju imate na hd televizija, ima 3D, nije UHD)

SONY 43W755C - oko 5000 (on je android ali probija granicu vasu od 4500, nema 3D, nije UHD). Od androida ako bas hocete jedino jos neki philips pogledat jel neznam ko jos ima android.

PANASONIC 40CX700E - oko 4500 (ovaj je UHD, ima 3D, ako ga ima jos negdje na akciji po toj cijeni)

SAMSUNG 48J6272 - oko 4250 (ima i 40'' po 3700, nema 3D, nije UHD)

Mislim da s bilo kojim od ovih necete pogresit za te pare.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 17:31 (bero666).
15 godina
neaktivan

molio bih preporuku za tv do 7500,00 kn ni kune više (može čak do 8k kuna ali tad mora sve biti ispunjeno od dolje navedenih traženih specifikacija);

ovako neki minimum

dijagonala 49" pa do 55"

backlight - ali koliko sam skužio rijetki su bez

ravni je sasvim ok, zakrivljeni mi nemaju smisla - pogotovo jer ide na zid

platforma android

full hd - ne bi se ni bunio protiv uhd

dual core procesor - također se ne bi bunio sa četverojezgrenim

minimum 8 gb interne memorije

pasivni 3d

uključen wi fi - a ne da moram kupovat neke usb adaptere

neznam ove tunere dvb..... trebao bih onaj koji će biti otporan na ove naše javne programe kad dođe novi standard

poželjno da ima ugrađen digitalni satelitski prijamnik - ali ipak totalno nebitno

da se snimljeni sadržaj snimljen tv-om može pogledat i na kompu a ne da moram konvertirat i slično

iz navedenog se vidi da želim neki best buy za te novce te da izdrži makar 5 godina

ja već kupujem tv 2 tjedna i nikako se odlučit, te svaka pomoć je dobrodošla.

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 18:14 (darko0203).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ja trebam isti taki

samo da nije ispod 55"

za uskrs će biti valjda neki popusti

10 godina
neaktivan

Mogu li čuti (pročitati) vaše mišljenje o LED TV  Philips 48PFT4100/12 122 cm ?

-Full HD

-DVB T/T2/C

-100 Hz

...

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
theMit kaže...

-Full HD

-DVB T/T2/C

-100 Hz

...

Hvala unaprijed!

Prosječan tv,ništa više.Ako ti treba za sport,nije baš najbolji,pošto ima samo 100hz.I ima Svjetlino 200  cd/m²,dok drugi lcdji nižeg i  srednjeg ranga, imaju več 300-400.

Za gledanje tv programa i filmova,sasvim dobar.

10 godina
neaktivan
theMit kaže...

-Full HD

-DVB T/T2/C

-100 Hz

...

Hvala unaprijed!

Ima sam ga ja u bivšen stanu tu u Zagrebu - odličan televizor. Velik ekran, dobra slika, bija sam prezadovoljan. Ovo za sport šta garfield1 kaže nisam primjetia. Daj napiši za šta ti trbia pa će biti lakše reći više.

15 godina
neaktivan

Mislim da čovik pita jer je na akciji u Tehnomarketu sad 3k kn-a taj model PHILIPS 48PFT4100/12 i ja se isto mislim ić po njega jer koliko vidim ok su specifikacije!

Volio bi da netko tko se malo više razumije u te stvari kaže točno kakav je tv generalno al mislim da bi triba bit ok!

14 godina
protjeran
xerexy kaže...

Mislim da čovik pita jer je na akciji u Tehnomarketu sad 3k kn-a taj model PHILIPS 48PFT4100/12 i ja se isto mislim ić po njega jer koliko vidim ok su specifikacije!

Volio bi da netko tko se malo više razumije u te stvari kaže točno kakav je tv generalno al mislim da bi triba bit ok!

Panel je 50hz,pokretna resolucija 100hz.Procesiranje slike je dobro.Što se tiče titlova, se ne da podešavat veličina.Ima dva hdmi ulaza,i jedan usb.Uglavnom genaralno, solidan tv.

A morate znati,da ove najnižje serije televizora,nisu baš najviše kvalitetni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 11:31 (garfield1).
13 godina
neaktivan

KOLIKO SU PAMETNI SMART TVi???? -nedavno nabavio lg 42lf652v i tv je ok, a sto se tice SMARTa izgleda,nazalost, da im pamet iz godine u godinu opada bas kao i sredovjecnim ljudima. Za razliku od LG SMARTova iz 2014e i ranije, ovi iz 2015e su gluplji,..za sada vidim da neznaju to sto su prijasnji znali; npr povezat Iphone sa tv, ili npr zaboravili na SKYPE,..i imali jos sta da su zaboravili a prije su znali???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
darko0203 kaže...

molio bih preporuku za tv do 7500,00 kn ni kune više (može čak do 8k kuna ali tad mora sve biti ispunjeno od dolje navedenih traženih specifikacija);

ovako neki minimum

dijagonala 49" pa do 55"

platforma android

pasivni 3d

neznam ove tunere dvb..... trebao bih onaj koji će biti otporan na ove naše javne programe kad dođe novi standard

poželjno da ima ugrađen digitalni satelitski prijamnik - ali ipak totalno nebitno

da se snimljeni sadržaj snimljen tv-om može pogledat i na kompu a ne da moram konvertirat i slično

iz navedenog se vidi da želim neki best buy za te novce te da izdrži makar 5 godina

lp

mbuljuba kaže...

ja trebam isti taki

samo da nije ispod 55"

Nikakvi prijedlozi? 

14 godina
protjeran
darko0203 kaže...
darko0203 kaže...

ovako neki minimum

dijagonala 49" pa do 55"

platforma android

pasivni 3d

lp

mbuljuba kaže...

ja trebam isti taki

samo da nije ispod 55"

Nikakvi prijedlozi? 

Dal ti treba nužno 3d.?

10 godina
neaktivan

Bok ekipa,

Želim si kupiti novi TV. Budžet mi je oko 3.000,00 kn, možda još 200-300 kn iznad toga.

Željena dimenzija je 40'-43', a prednost svakako dajem kvaliteti slike.

Ono što ću najčešće koristiti:

- uobičajna reprodukcija TV programa,

- gledanje filmova s USB-a,

- spajanje laptopa na TV (stream sportskih utakmica, pogledat film na popcornu, filmoviti i sl., i stavit neku zezanciju na youtub).

Nisam baš upućen što točno nude smart sustavi (može li se direktno gledati Popcorn), ali ni to ne bi bilo na odmet ako bi to budžet pokrio, ali nisam neki frik koji želi u stanu imati sve umreženo, to mi je stvarno nepotrebno. 

Također, zanima me koje marke bih trebao izbjegavati i na koje tehničke specifikacije trebam obratiti pozornost.

Eto, ako može neka konkretna preporuka za best buy bio bih zahavalan!!!

Naravno, ako su vam poznate neke dobre akcije ili popusti...

Hvala puno!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa i ne treba ali bi volio da ima a ako ima da bude pasivni,

neznam šta kažete na ovaj http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PUS7150/

meni se trenutno još najviše taj sviđa: plus ulazim u neki budžet od 8k kuna jer sa 300 kn popusta na american dođe sa dostavom 7.918,99 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 17:27 (darko0203).
14 godina
protjeran
darko0203 kaže...

pa i ne treba ali bi volio da ima a ako ima da bude pasivni,

neznam šta kažete na ovaj http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PUS7150/

meni se trenutno još najviše taj sviđa: plus ulazim u neki budžet od 8k kuna jer sa 300 kn popusta na american dođe sa dostavom 7.918,99 kn

Dobar tv,ima ga jedan moj prijatelj.Jedino je problem kod Philipsa i Sonya,jer se ne da podešavat  veličinu titlova.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 18:09 (garfield1).
15 godina
neaktivan

titlova sa hrt nova rtl itd... ili titlova filmova sa usb-a... da li se to da riješiti stavljanjem šta ja znam mxplayera i pokretanjem filmova preko njega a ne ugrađenog playera??

evo jedno blesavo pitanje ali nisam se još baš susretao sa android tv-ima; znači pitanje bi glasilo - Da li je to isti android kao na mobitelima da li imam google play i mogu skidat aplikacije ili imaju posebne aplikacije po brandu tv-a ili neka vrsta ograničenja?

i jako bih cijenio kad bi mi dali link vašeg izbora bez 3d-a pa da razmotrim;

hvala

14 godina
protjeran
darko0203 kaže...

titlova sa hrt nova rtl itd... ili titlova filmova sa usb-a... da li se to da riješiti stavljanjem šta ja znam mxplayera i pokretanjem filmova preko njega a ne ugrađenog playera??

evo jedno blesavo pitanje ali nisam se još baš susretao sa android tv-ima; znači pitanje bi glasilo - Da li je to isti android kao na mobitelima da li imam google play i mogu skidat aplikacije ili imaju posebne aplikacije po brandu tv-a ili neka vrsta ograničenja?

i jako bih cijenio kad bi mi dali link vašeg izbora bez 3d-a pa da razmotrim;

hvala

Problem sa titlovima, je jedino preko usb modula.Možeš stavit koji vlcplayer ili mxplayer.Preko smarta ide.Što se tiče Androida,je jednak kao na telefonima.Ali na telefonima radi savršeno,dok na televizorima nije baš tako.Ima nešto poteškoča,na Philipsu je nešto zaključano,pa se ne mogu sve aplikacije koristit.

Što se tiče drugog izbora,ja bih ti preporučio koji Sony serije w.A drugi brandovi nemaju Androida.

11 godina
neaktivan

jel se mogu gledati filmovi sa titlovima i preko običnog smart TV

ovaj mi je privlačan i povoljan

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KDL55W828/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice