Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.682
|
čitano: 27.713.976
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Astrates kaže...
Pa nađeš nekoga tko je član HAK-a i to ti je onda još 10% dolje. Ili ne znam kojim danom za kupnju Amexom ti je isto 10%, valjda srijeda, tako nešto neki dan u tjednu, nema na webu njihovom. S time da ti je garancija sada 5 godina, teško da mađar može bolje od toga.

Popusti dodatni na postojece akcije se ne zbrajaju dakle 15 posto je fixno bilo i to je to.

A popusti su inace srijedom  na Diners 10 posto.

Sta se tice garancije ona je 5godina na modele sa androidom a ako san dobro povata o kojem modelu je rijec osnovni uhd bez interneta onda je na njega 2 godine.

15 godina

Može preporuka TV-a za oko 3000kn dijagonale oko metar. Nemojte mi samo počet s onim da za tako malo para ne valja niš nego mi savjetujte šta je najbolje što se može kupit.

17 godina
itomic009 kaže...

Može preporuka TV-a za oko 3000kn dijagonale oko metar. Nemojte mi samo počet s onim da za tako malo para ne valja niš nego mi savjetujte šta je najbolje što se može kupit.

Ja sam uzeo ovaj 82 cm za 2400,za oko 3000 kn potrazi 40" dijagonalu sa ovim featuresima,odlican TV,nemam primjedbe,sve perfektno radi,streamanje sa laptopa/kompa/moba,odlicna kvaliteta slika,dobar upscaleing MaxTV-a itd.

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=34808

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 19:22 (doky01akablava).
13 godina
itomic009 kaže...

Po meni ovo je best buy http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/48170/sharp-lc-40cfe6242e-full-hd-led-tv/

15 godina

Dobre specifikacije ima ali nigdje ništa informacija o tom tv-u. Ako netko nešto zna ili ga ima neka podjeli informacije.

14 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Stigao danas 49PUS4900. Nema uopće cloudinga za razliku od onog samsunga koji je imao odvratan na sve strane tako da sam ugodno iznenađen. Što se tiče slike je čist ok što se moze ocekivat od VA panela, dobar kontrast i crna. Slika je postala dobra tek kad sam upalio game mode koji je ugasio nepotrebno procesiranje. Što se tiče neke koristi 4k na ovoj udaljenosti (1.8m) Nemogu reći da vidim neku drastičnu razliku barem dok ne pustim neki nekompresirani 4k materijal za koji nemam ni PC da ga odvrtim uopće... 

Nemam pojma di se proizvode ovi Phillips televizori ali evidentno je da je kvaliteta kontrole na višoj razini u odnosu na ovaj mađarski Samsung...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 18:40 (k1klop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Danas mi je dosao Philips 49PUH4900/88, narucio sam ga prije tjedan dana iz edigitala i za sad je sve super. Pustio sam par serija i sve mi izgleda super, opcenito sam jako zadovoljan tv-om i preporucio bih ga (jedino sto sam uzeo dva dana prije gore navedene akcije )

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
k1klop kaže...

Stigao danas 49PUS4900. Nema uopće cloudinga za razliku od onog samsunga koji je imao odvratan na sve strane tako da sam ugodno iznenađen. Što se tiče slike je čist ok što se moze ocekivat od VA panela, dobar kontrast i crna. Slika je postala dobra tek kad sam upalio game mode koji je ugasio nepotrebno procesiranje. Što se tiče neke koristi 4k na ovoj udaljenosti (1.8m) Nemogu reći da vidim neku drastičnu razliku barem dok ne pustim neki nekompresirani 4k materijal za koji nemam ni PC da ga odvrtim uopće... 

Nemam pojma di se proizvode ovi Phillips televizori ali evidentno je da je kvaliteta kontrole na višoj razini u odnosu na ovaj mađarski Samsung...

Philipse proizvode u Poljskoj i Madžarskoj.

14 godina

Pozdrav, trebao bih preporuku 2 televizora, jedan od 140cm i jedan od cca 100cm. . Obavezno crne boje i fhd rezolucija sa hdmi izlazima. Nista posebno ne trazim dakle sto jeftinije! Trebam i zidne nosace za oba dva televizora ako moze i preporuka za to. Hvala unaprijed

Werdum Combat Team
13 godina
protjeran

Philips se sastavlja u poljskoj ma mislim

edit: nisam skuzio da su ti vec odg . sry

Nemoj se prkosit gravitaciji .
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 19:56 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Čini mi se da ovaj Phillips ima direct backlight barem mi tako izgleda kad ga gledam kroz ove rupice odozgo. I dosta je deblji od Samsunga... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nakon lošeg iskustva sa Sony 48W705B(jako loš kut gledanja),vratio sam se ponovo na plazmu http://www.samsung.com/ae/consumer/tv-av/tv/hd/PS43F4500ARXZN slika je fenomenalna,ja prezadovoljan.Ne treba mi nikakav lcd,čekam da oledi pojeftine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 21:49 (9111963).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
roby27 kaže...
itomic009 kaže...

Po meni ovo je best buy http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/48170/sharp-lc-40cfe6242e-full-hd-led-tv/

al svakako imati nekoliko televizora izabrana, jer sam tako i ja došao sa ciljem da kupim panasonic koji sam našao na njihovim stranicama i u emmezetti na jankomiru kad sam došao nije ih bilo, pa sam na kraju naletio na sharp 123cm dijagonale koji sam kupio (jedan od dva izložbena, tak da sam odmah vidio kako radi i na temelju toga ga kupio) i zadovoljan sam (al nisam baš picajzlast kad su u pitanju televizori tako da ne tražim dlaku u jajetu televizoru)

10 godina
neaktivan
PHILIPS 40PFH5500 vs SONY KDL40R555C

Vidim da je ovdje dosta ljudi koji se bolje razumiju u kvalitetu TV-a i koliko su dobri za određenu svotu.. Gledam neke oko 3 000 kn i trenutno su mi zapela ova dva za oko:

http://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/tv/LED-TV-SONY-KDL40R555C.120833.html

http://www.philips.hr/c-p/40PFH5500_88/5500-series-tanki-full-hd-led-televizor-sa-sustavom-androidtm-s-tehnologijom-pixel-plus-hd/overview

Što mislite koji je bolji i jesu li uopće dobri za te novce ili imate bolju preporuku?

Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: PHILIPS 40PFH5500 vs SONY KDL40R555C
ivan1092 kaže...

Vidim da je ovdje dosta ljudi koji se bolje razumiju u kvalitetu TV-a i koliko su dobri za određenu svotu.. Gledam neke oko 3 000 kn i trenutno su mi zapela ova dva za oko:

http://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/tv/LED-TV-SONY-KDL40R555C.120833.html

http://www.philips.hr/c-p/40PFH5500_88/5500-series-tanki-full-hd-led-televizor-sa-sustavom-androidtm-s-tehnologijom-pixel-plus-hd/overview

Što mislite koji je bolji i jesu li uopće dobri za te novce ili imate bolju preporuku?

Tnx

Ovdje je Philips, definitivno bolji od Sonya.Ali neznam, što ti je primarno kod televizora.

10 godina
neaktivan

A iskreno nisam ti ja neki pro. Kupujem Tv pa naravno želim izvući najbolje iz uloženog..bitna mi je relativno čista slika bez onih zamrzavanja pokreta, dobar kontrast, gledanje filmova i preko neta (Netflix i slično) i preko laptopa..u biti klasično multimedijalno korištenje. Bez igrica i toga. Eventualno surfanje na netu i to. Dvbt2 mi nije prioritet iako čujem da od 2020. godine prelazimo u HR svi na to jer sam na kableskoj (Amis).

U nekom istraživanju ponuda za cca 3000kn ova dva su mi isplivala kao top ponude. Sad kao amater ispravi me ako znaš nešto bolje :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 19:22 (ivan1092).
14 godina
protjeran
ivan1092 kaže...

A iskreno nisam ti ja neki pro. Kupujem Tv pa naravno želim izvući najbolje iz uloženog..bitna mi je relativno čista slika bez onih zamrzavanja pokreta, dobar kontrast, gledanje filmova i preko neta (Netflix i slično) i preko laptopa..u biti klasično multimedijalno korištenje. Bez igrica i toga. Eventualno surfanje na netu i to. Dvbt2 mi nije prioritet iako čujem da od 2020. godine prelazimo u HR svi na to jer sam na kableskoj (Amis).

U nekom istraživanju ponuda za cca 3000kn ova dva su mi isplivala kao top ponude. Sad kao amater ispravi me ako znaš nešto bolje :)

Onda možeš uzet, ovaj Philips.

14 godina
garfield1 kaže...
Luka123 kaže...

Pozdrav sto kazete na Sharpa, da li se kvari, telefonski se javila neka neobrazovana trgovkinja koja nije znala nista reci s obzirom na cijenu i sto dobivam, znam da se uvodi dvb-t2 signal 2018-2022 koje vec... 250 kn za dvbt2 nece bit problem dodat za 2 godine, to mi je za starce tv, samo me kvaliteta sharpa zanima da li se kvare etc.:

Na amazonu, i drugim stranicama pise da ima dvbt 2.... i krive su dimenzije 73,3 x 43,2 su dimenzije, 81 cm dijagonala. Samo me zanima da li se kvare sharp televizori.

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/46717/sharp-lc-32cfe5102e-full-hd-led-tv/

Sharp televizori,su među najboljima, ako ne i najbolji, što se tiče same kvalitete izrade.Tako,da ne trebaš ,da brineš.

Evo sranje se gasilo u petak mi je prosli stigla, i cijeli tjedan se gasila jucer smo je poslali nazad (sve postavke za gasenje koje sam mogao naci su bile off, da tehnicki neobjasnjavam, bez ikakvog razloga se ugasi sama od sebe).

Inace dolazi nova kao u ponedjeljak reklamacija samo da znas.

A na internetu nema nigdje ni firmware za upgradeati, niti pdf, a da negovorim da ovaj model nisam uspio naci na nijednoj sharpovoj stranici, te sam procitao da ljudi imaju slicnih problema sa sharpom inace sto se tice ovog problema.

I jos napominjem da je televizija bila spora sto se tice "smart tv-a", ponekad blokavalo pri promjeni postavki i slicno, i nemogu brojeve kanala namjestiti uopce na 1,2,3,4. nego mi stoji 779. I nigdje nepostoji opcija da promjenim recimo da je hrt1 na broju 1.

Tako da tko god slusa ovog garfilda je budala, i zasluzuje BAN.

18 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

A na internetu nema nigdje ni firmware za upgradeati, niti pdf, a da negovorim da ovaj model nisam uspio naci na nijednoj sharpovoj stranici, te sam procitao da ljudi imaju slicnih problema sa sharpom inace sto se tice ovog problema.

I jos napominjem da je televizija bila spora sto se tice "smart tv-a", ponekad blokavalo pri promjeni postavki i slicno, i nemogu brojeve kanala namjestiti uopce na 1,2,3,4. nego mi stoji 779. I nigdje nepostoji opcija da promjenim recimo da je hrt1 na broju 1.

to je zbog evo tv-a čije frekvencije prve nađe kod pretrage. na dva načina si možeš to olakšati, prvi je da željene programe staviš na favorite listu, a drugi je kad stisneš ok na daljinskom i pojavi se popis programa, sa strelicama lijevo-desno prebaciš da pokazuje samo free programe.

evo ti na sharpovim stranicama taj model: http://www.sharp.eu/av/product/5100-2/32/lc-32cfe5102e/

http://img.billiger.de/dynimg/-qog4y1QUtvDIJHBHktkN_t4H9rycHjeBa9LTdXG2DAtSMSygI9__Xv7CNp7giud330LMpRjAy9MGeIBUmp9DM/Technische-Details.pdf

user manual:

http://www.sharp.eu/av/sha-man-0012_ver_17_web/

tipka menu > channel > channel edit  i tamo uredi popis programa

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 20:48 (Wolverine).
14 godina
protjeran
Luka123 kaže...
garfield1 kaže...
Luka123 kaže...

Pozdrav sto kazete na Sharpa, da li se kvari, telefonski se javila neka neobrazovana trgovkinja koja nije znala nista reci s obzirom na cijenu i sto dobivam, znam da se uvodi dvb-t2 signal 2018-2022 koje vec... 250 kn za dvbt2 nece bit problem dodat za 2 godine, to mi je za starce tv, samo me kvaliteta sharpa zanima da li se kvare etc.:

Na amazonu, i drugim stranicama pise da ima dvbt 2.... i krive su dimenzije 73,3 x 43,2 su dimenzije, 81 cm dijagonala. Samo me zanima da li se kvare sharp televizori.

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/46717/sharp-lc-32cfe5102e-full-hd-led-tv/

Sharp televizori,su među najboljima, ako ne i najbolji, što se tiče same kvalitete izrade.Tako,da ne trebaš ,da brineš.

Evo sranje se gasilo u petak mi je prosli stigla, i cijeli tjedan se gasila jucer smo je poslali nazad (sve postavke za gasenje koje sam mogao naci su bile off, da tehnicki neobjasnjavam, bez ikakvog razloga se ugasi sama od sebe).

Nemoj,da pljuješ nekog bezveze.Nisam nigdje vidio,da bi ko imao problema, sa softwerom.Jedino su mali problemi,što se tiče programa,kao što je več napisao Wolwerine.

Ali,da se gasi itd,nisam stvarno nigdje pročitao.Mora,da je več tvornička greška.A što se tiče televizora,je danas sve lutrija.I drugi brendovi, imaju ponekad problema sa softwerom.Ali Sharp,je još uvijek sasvim dobar tv.Ali procentoalno,je sasvim normalno,da ima probelema sa kojim televizorom.Ako bi bio Sharp smeče,ja ti ga sigurno nebi preporučio.

10 godina
neaktivan
philips 48pft4100/12

Što mislite o ovom TV-u?

http://www.philips.hr/c-p/48PFT4100_12/4000-series-tanki-full-hd-led-televizor-s-tehnologijom-digital-crystal-clear

Znam da nije Smart TV ali uz apple tv/android box lako postane ako treba..ovdje je više veličina neka prednost. A i gledao u Elipsu - slika je sasvim ok.

Mislite da je kvarljiv ili?

Cijena se kreće 3500-3900kn pa u tim okvirima ta veličina, DVB-T2 i solidna slika su ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav dečki! 

Trebao bih TV do 3000kn. 

Bitno mi je samo da dobijem što bolje za određenu svotu novaca. 

Pošto bi na njega išao KODI, bitno mi je da ima android, ili ako nema onda bih si uzeo onaj SmartTV box sa androidom. 

U to se kužite sigurno bolje od mene, pa ako bi mogli da mi preporučite odmah i nekakav nosač za njega, nagibni (dolje-gore).

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
14 godina

gdje da skinem onda firmware novi kad tv-a vise nema na shaprovoj stranoci a govori mi da je zadnji instaliran? Nemogu uopce naci na internetu ovaj model niti neki custom firmware

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav

Moze preporuka Tv-a sa sto boljim kutom gledanja do max 3000kn(Po mogucnosti dijagonala 40incha)?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 16:11 (The Lyrical Miracle 24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Planiram kupiti ovaj tv http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue48ju6472-uhd.aspx

pa me zanima sta mislite o tome?

0 0 hvala 0
14 godina
garfield1 kaže...
Luka123 kaže...
garfield1 kaže...
Luka123 kaže...

Nemoj,da pljuješ nekog bezveze.Nisam nigdje vidio,da bi ko imao problema, sa softwerom.Jedino su mali problemi,što se tiče programa,kao što je več napisao Wolwerine.

Ali,da se gasi itd,nisam stvarno nigdje pročitao.Mora,da je več tvornička greška.A što se tiče televizora,je danas sve lutrija.I drugi brendovi, imaju ponekad problema sa softwerom.Ali Sharp,je još uvijek sasvim dobar tv.Ali procentoalno,je sasvim normalno,da ima probelema sa kojim televizorom.Ako bi bio Sharp smeče,ja ti ga sigurno nebi preporučio.

Ok sutra mi dolazi novi ali isti model kao reklamacija, sto ako opet bude isti problem? Koliko vidim to je 5100 serija valjda, jer kad sam stisao software update tj firmware, rekao mi je da je up to date.

Da li je to softwerski da se gasi? ili je kriv hardware?

Jer ocu su mi rekli tj. covjek/prijatelj iz tv servisa da cesto ljudi imaju te probleme sa LED tv-om, i da najcesci uzrok je software.

10 godina
neaktivan
A ovisi za šta ti treba...

Ako gledaš Samsung baci oko i na ove modele na rasprodaji: http://www.technomarket.hr/sale/311 .

Neko je napisao stranicu ranije da imaš popust srijedom na Diners 10%, a imaš i za članove HAK-a 10%. Određeni modeli imaju i 5 godina jamstva, doduše i na Philipsa daju 5 godina...
14 godina
Dumbledore kaže...
A ovisi za šta ti treba...

Ako gledaš Samsung baci oko i na ove modele na rasprodaji: http://www.technomarket.hr/sale/311 .

Neko je napisao stranicu ranije da imaš popust srijedom na Diners 10%, a imaš i za članove HAK-a 10%. Određeni modeli imaju i 5 godina jamstva, doduše i na Philipsa daju 5 godina...

ajde prvo citaj gore prije nego  odgovoris
inace vise nema tih popusta za diners. A hak je do 5% ovisi o cijeni. A tv sam sad spojio, zato sam u temi. Jer je netko stavio link sa .pdf sa advanced uputama.

10 godina
neaktivan

Diners 10% u Technomarketu srijedom - produženo do 26.02.2016. godine.

http://www.dinersposebnozavas.hr/Pogodnost/Dom-i-tehnika/Srijeda-je-dan-za-Techno-Market.html?cHJpdlw1NDU%3d

14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam Samsung plazmu PS51 F5500, pojavila se okomita crta, odnio na servis i tijekom transporta Overseasom na servis u ZG, dogodilo se ostecenje i sad cu traziti novi tv (sto je smijesno, prije godine dana se ista stvar dogodila sa starom plazmom, ostecena tijekom transporta i izborio se za novi tv) pa me zanima s obzirom da vise nema plazme na trzistu, htio bih da mi velite koji tv da trazim a da je u rangu sa F5500, znaci FullHD, 3D, usb player, 51" ili veci itd.. Da je Samsung jer imam Samsung soundbar, LED ili OLED, nisam vise u toku :( Cijena od prije godinu dana za F5500 je bila 6500kn.. Hvala svima na pomoci!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice