Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.627.547
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molim jedan stručan savjet. Imam sony 40w705c, već sam pisao o njemu ovdje, odličan tv, preporučam. Želio bi uzeti evo tv CA modul. To je ona kartica što se samo umetne tako da ne trebam drugi daljinski i te stvari. Sad me, naravno, zanima podržava li ovaj tv taj modul? Hoće li to raditi? Naime, modul se mora kupiti pa mi se ne baca pare bez veze. 

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
  1. Sony KD49X8005CBAEP
  2. LG 49UF7787 Ultra HD LED TV
  3. LG 49UF778V UHD SMART LED

Koji od ova 3? Jesu li mi jako bitni ovi hz? Nisam zahtjevni korisnik ponekada koji film, uglavnom gledam hrv programe. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 23:33 (Lemr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Lemr kaže...
  1. Sony KD49X8005CBAEP
  2. LG 49UF7787 Ultra HD LED TV
  3. LG 49UF778V UHD SMART LED

Koji od ova 3? Jesu li mi jako bitni ovi hz? Nisam zahtjevni korisnik ponekada koji film, uglavnom gledam hrv programe. 

Mislim,da što se tiče same slike, je sony svakako bolji.A hz su na strani lg.Hz su uglavnom važni, ako se gleda sport i akcijski filmovi,gdje ima brzih scena.

Ali ako ovo dvoje nečeš večinom ,da gledaš onda ti hz nisu tako važni.

14 godina
protjeran
tyler kaže...

Molim jedan stručan savjet. Imam sony 40w705c, već sam pisao o njemu ovdje, odličan tv, preporučam. Želio bi uzeti evo tv CA modul. To je ona kartica što se samo umetne tako da ne trebam drugi daljinski i te stvari. Sad me, naravno, zanima podržava li ovaj tv taj modul? Hoće li to raditi? Naime, modul se mora kupiti pa mi se ne baca pare bez veze. 

Hvala unaprijed!

Možeš ,da uzmeš karticu.Što se tiče podpore za karticu,imaju uglavnom danas svi tvji.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,ovako trebao bih preporuku za neki gamepad koji je kompatibilan sa Sony android telkom.

Konkretno radi se o modelu 808c.

Poznato mi je da su određeni gamepadi tipa logitech,psp,razor kompatibilni,no i poprilićno skupi.

Neželim izdvajati neke ozbiljnije novce za to,jer nisam nikakav gamer.

Koliko ćemo klinka i ja igrati igrice dostupne preko play store nama je sasvim dovoljan obićni usb gamepad do 100kn ili nekakav wireles od oko 150kn

Naišao sam na nekoliko mjesta gdje piše  da su brojni no name brandovi kompatibilni no ne i koji.

u jednoj trgovini prodavač mi je rekao da je netko prije mene isprobao dva jedan Havitov,drugi neznam koja marka i da nisu šljakali.

Neda mi se sad uzimati,pa vračati u trgovinu ako ne pašu,pa zato ako netko zna iz vlastitog iskustva ili ima neku informaciju neka pomogne.

Bit ću mu zahvalan i ja i drugi koji se budu susreli s isti problemom,hvala.

Buki

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
buki 1579 kaže...

Pozdrav,ovako trebao bih preporuku za neki gamepad koji je kompatibilan sa Sony android telkom.

Konkretno radi se o modelu 808c.

Poznato mi je da su određeni gamepadi tipa logitech,psp,razor kompatibilni,no i poprilićno skupi.

Neželim izdvajati neke ozbiljnije novce za to,jer nisam nikakav gamer.

Koliko ćemo klinka i ja igrati igrice dostupne preko play store nama je sasvim dovoljan obićni usb gamepad do 100kn ili nekakav wireles od oko 150kn

Naišao sam na nekoliko mjesta gdje piše  da su brojni no name brandovi kompatibilni no ne i koji.

u jednoj trgovini prodavač mi je rekao da je netko prije mene isprobao dva jedan Havitov,drugi neznam koja marka i da nisu šljakali.

Neda mi se sad uzimati,pa vračati u trgovinu ako ne pašu,pa zato ako netko zna iz vlastitog iskustva ili ima neku informaciju neka pomogne.

Bit ću mu zahvalan i ja i drugi koji se budu susreli s isti problemom,hvala.

Na eBayu se može naći Sony DualShock 3 (PlayStation 3 joystick) za 20$, jedino ne znam da li je kompaktibilan, ali vjerojatno bi trebao biti. Mislim da se za te novce ne može bolji joystick naći.

http://www.ebay.com/itm/161699626276?redirect=mobile

Ima u više boja (crveni,bijeli,plavi i zlatni)

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 0:39 (kolak17).
17 godina

Ima ko preporuku oko 50" televizo, ne mora biti ništa bolje od FHD (iako ako ima dobar razlog za UHD može i to), ne mora nikakve posebne smart opcije imat, samo da me služi bolje (kvaliteta slike) od trenutnog Samsunga LE46B650.

Cijena ćim manja, naravno, ali ne na uštrp kavlitete. Vjerujem da se oko 5-6k može nać odlično rješenje u toj kategoriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Odabir je pao na jedan od ova dva, koji kažete da je bolji taj se navečer naručuje.

SAMSUNG UE40J5002AKXXH

ili

SAMSUNG UE40H5003

Molim savjet pa da zaključimo to

0 SAMSUNG UE40J5002AKXXH
0 SAMSUNG UE40H5003
http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Hacker002 kaže...

Odabir je pao na jedan od ova dva, koji kažete da je bolji taj se navečer naručuje.

SAMSUNG UE40J5002AKXXH

ili

SAMSUNG UE40H5003

Nijedan,malo si pogledaj linkove koje sam dao..Jedino, ako imaš viška para.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 16:10 (garfield1).
14 godina
Hacker002 kaže...

SAMSUNG UE40J5002AKXXH

ili

SAMSUNG UE40H5003

Bolji s boljom cijenom...

http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue40j5100-40-lcd-led__12319401

14 godina
protjeran
Chriss kaže...
Hacker002 kaže...

SAMSUNG UE40J5002AKXXH

ili

SAMSUNG UE40H5003

http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue40j5100-40-lcd-led__12319401

Baš ču se nasmijat,kad če za koju godinu ili dve,tražit drugi tv.Ako če imat sreče, pa još prije.

14 godina
protjeran
garfield1 kaže...
Chriss kaže...
Hacker002 kaže...

SAMSUNG UE40J5002AKXXH

ili

SAMSUNG UE40H5003

Baš ču se nasmijat,kad če za koju godinu ili dve,tražit drugi tv.Ako če imat sreče, pa još prije.

Ovdje si još pogledaj,šta če ti crknuti,a možda i još panel.Uglavnom crknu t-con ploče.

14 godina

Samsung UE40J5100 sam bas ja kupija i tv radi super ali sad ti veliš da ce se u manje u dvije godine pokvarit,kupija sam ga doma familiji i sad me stvarno strah da ce krepat,a daj sto nisi to napisa prije nekoliko tijedana uzea bi kakvog drugog proizvođaca...pa uopce nisan zna da su samsungovi tv tako losi da se non stop kvare 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Wayto XD kaže...

Samsung UE40J5100 sam bas ja kupija i tv radi super ali sad ti veliš da ce se u manje u dvije godine pokvarit,kupija sam ga doma familiji i sad me stvarno strah da ce krepat,a daj sto nisi to napisa prije nekoliko tijedana uzea bi kakvog drugog proizvođaca...pa uopce nisan zna da su samsungovi tv tako losi da se non stop kvare 

Pa upozoravao sam ja več neko vrijeme,ali me niko neče slušat.

14 godina
protjeran
Moram vas i upozorit,da je i sa telefonima dosta problema.Da opet neče poslije neko ,da kaže,da nije bio upozorovan.
Se izvinjavam,pošto je ovo tema za tvje,ali svejedno mi se čini,da je korektno,da i ovo napišem.

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wayto XD kaže...

Ma bez brige, svaki tv može crknut ali u večini slucajeva ne crkavaju. Garfield je izgubljen u prostoru i vremenu pa nije skuzio da je Samsung imo problem sa Capacitor Pleagueom negdje 2007 što više nije slučaj. 

@Hacker J je ovogodišnji model H prošlogodišnji ja bi uzeo noviji model. Makar ne vjerujem da je neka velika razlika u slici.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 18:55 (k1klop).
14 godina
neaktivan
Jel si ti u Srbiji možda? ja sam čito po srpskim forumima da oni imaju problema s Samsung kondenzatorima jer im je napon nestabilan pa im rikavaju. Kod nas nisam cuo za te probleme...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
k1klop kaže...
Jel si ti u Srbiji možda? ja sam čito po srpskim forumima da oni imaju problema s Samsung kondenzatorima jer im je napon nestabilan pa im rikavaju. Kod nas nisam cuo za te probleme...

Ne ja sam iz Slovenije.

18 godina

Taj je bio prvobitni plan, ali nema T2/C već samo T/C,a sa dvojkom je novija tehnologija pa se zbog toga ide na ove.

k1klop kaže...

@Hacker J je ovogodišnji model H prošlogodišnji ja bi uzeo noviji model. Makar ne vjerujem da je neka velika razlika u slici.

Hvala, pretpostavio sam da je tako samo sam tražio potvrdu

@ Garfield

Don't worry, be happy. Bit će ovaj Samsung odličan

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina

Kratak osvrt na Sony 40W705C (kupio ga jučer u Pevecu, 3600kn + 5 god garancije):

Na tvorničkim postavkama, slika je bezveze ali 5 min googlanja i 5 min kalibracije i izgleda jako dobro. Čak i domaći SD programi izgledaju dobro.
Kvaliteta slike je još najviše došla do izražaja nakon što sam ga spojio na komp preko HDMI-a. (Gledanje FHD filmova i igranje)

Gaming mod također treba kalibraciju i onda radi odlično, ne primjeti se input lag.

Smart mogućnosti me nisu oduševile, sučelje nije baš najbrže, ali mi nisu ni potrebne. Kako je tv spojen na komp, lako ga prebacim na hdmi input i onda surfanje/youtube itd idu ko od šale.

Kutevi gledanja su sasvim ok.

Čitajući neke komentare tu po formu, uplašio sam se da je kvaliteta ekrana na razini TFT ekrana na jeftinim laptopima.
Čak i pod oštrim kutevima slika se vidi jako dobro, istina, boje pri takvim kutevima malo izblijede, ali tko još gleda tv s boka?

Za ekran koji nije IPS, odlični rezultati po meni.

Sve u svemu, jako zadovoljan kupovinom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Cek ne kuzim ovu temu. Ljudi ovdje dođu trazit pomoc za odabir TV-a, a tip koji je najvise aktivan, koji daje prijedloge, dobiva stalno td. 

3 0 hvala 0
14 godina
Hacker002 kaže...

Taj je bio prvobitni plan, ali nema T2/C već samo T/C,a sa dvojkom je novija tehnologija pa se zbog toga ide na ove.

k1klop kaže...

Hvala, pretpostavio sam da je tako samo sam tražio potvrdu

@ Garfield

Don't worry, be happy. Bit će ovaj Samsung odličan

Za takve novce a da ima T2, ja bih išao na LG 42LF561V, ima mi ga stric, po meni odlična telka...

http://www.nabava.net/televizori__240/lg-televizor-42lf561v-42-80-curved__12489421

15 godina
Meni je Garfield simpatičan pa pls za mišljennje o ovom modelu za gledanje sd sadržaja: Nogomet, serije i sl.

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-sony-kd-43x8309cbaep-uhd-4k-t2s2-androidtv/67998
14 godina
protjeran
Did12 kaže...
Meni je Garfield simpatičan pa pls za mišljennje o ovom modelu za gledanje sd sadržaja: Nogomet, serije i sl.

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-sony-kd-43x8309cbaep-uhd-4k-t2s2-androidtv/67998

Pošto sam ti simpatičan,ču ti i ja odgovorit.Ako češ uglavnom gledat,sd signal,onda ti je bolje uzmi neki fulhd televizor.Fulhd imaju bolju sliku na sd kanalima nego 4k.

Tako ,da bih ti ja preporučio neki fulhd televizor.

15 godina
Garfield, da li to znači da prič trgovaca sa 4k televizori imaju bolje upscaling procesore i algorirme za peglanje sd signala - nisu u praksi istinite?
14 godina
protjeran
Did12 kaže...
Garfield, da li to znači da prič trgovaca sa 4k televizori imaju bolje upscaling procesore i algorirme za peglanje sd signala - nisu u praksi istinite?

Više piksla ima ,slabiji češ imat sd signal.Jer ovi piksli, su napravljeni za hd signal, a ne za sd.Jer ovi 4k procesori ,su veoma osetljivi za sliku.Tako,da vidiš sve,i ono što nebi trebao.

Još bolju sd sliku,pa češ imat na hdready  televizorima.A pročitaj si ovdje.Jeste u Slovenačkom,ali se nadam ,da češ razumijet,šta te zanima.

http://www.kajkupiti.si/nakup-televizije/nakup-televizije.html

14 godina
protjeran
garfield1 kaže...
Did12 kaže...

Više piksla ima ,slabiji češ imat sd signal.Jer ovi piksli, su napravljeni za hd signal, a ne za sd.Jer ovi 4k procesori ,su veoma osetljivi za sliku.Tako,da vidiš sve,i ono što nebi trebao.

Još bolju sd sliku,pa češ imat na hdready  televizorima.A pročitaj si ovdje.Jeste u Slovenačkom,ali se nadam ,da češ razumijet,šta te zanima.

http://www.kajkupiti.si/nakup-televizije/nakup-televizije.html

Da što se još tiče upscalinga,ovaj je napravljen za hd signal, a ne za sd signal.Jer ovo su hd televizori a ne stari katodni televizori.

14 godina

Pozdrav moze neki savjet koji tv uzeti za nekih 2300kn..velicina ekrana oko 80-70cm..sad da li se moze naci smart za te novce i da ima garanciju 5god...unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice