Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.628.116
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Dajte mi mišljenje o ovom tv-u. Isto tako imam budžet oko 5000 kn i trebam 50 incha :D

PHILIPS 49PUS7909

Trebam nešta slično, da ima 4K i mora nužno biti 50".

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 16:04 (Gally123).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: TV do 5000 KN
Electroroll kaže...

Može neki prijedlog? :)

Evo ja sam uzeo SAMSUNG UE50H6200 za 4500 kn, a do 5000 kn možeš uzeti i jaču seriju istog modela tj. H6400.

14 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...
Electroroll kaže...

Evo ja sam uzeo SAMSUNG UE50H6200 za 4500 kn, a do 5000 kn možeš uzeti i jaču seriju istog modela tj. H6400.

Ali ovaj model h6400 nije 4k..

16 godina
garfield1 kaže...
MasterOfDisaster kaže...
Electroroll kaže...

Ali ovaj model h6400 nije 4k..

Pa nije ni tražio 4K model. K tome nema teorije naći 50" 4K TV u Hrvatskoj do 5000 kn.

16 godina
neaktivan

ma da, i ne tražim 4k model...po svemu sudeći najisplativiji je panasonic ili čekati neki samsung dovoljno velik model sa dvb-t2 da bude na akciji....

13 godina

Da li netko ima SAMSUNG UE48J6202 ili mozda PANASONIC TX-50CS630E?

Modeli od ove godine.

Planiram uzet neki do oko 5000kn i ovi su tu negdje pa ako netko ima ili zna gdje bi mogao procitat neke recenzije ili nesta.

Ja nigdje nemogu nac. Neznam jel to toliko novo ili sta.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
bero666 kaže...

Modeli od ove godine.

Planiram uzet neki do oko 5000kn i ovi su tu negdje pa ako netko ima ili zna gdje bi mogao procitat neke recenzije ili nesta.

Pa od ta dva ja osobno bi bolje uzeo Panasonic TX-50CS630E, em imaš 2" veći ekran, em imaš 3 godine dužu garanciju od Samsunga, a u ostalim specifikacijama su si podjednaki.

15 godina

što kažete  na ovaj TV, sa 10% popusta izađe 7200kn? dal se može za te novce što bolje kupit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zaki23 kaže...

što kažete  na ovaj TV, sa 10% popusta izađe 7200kn? dal se može za te novce što bolje kupit?

Može ako ti nije bitan zakrivljeni ekran tj. možeš proći jeftinije ili barem iste pare sa većim ekranom i podjednakim speckama. Sada odvagni da li ti je zakrivljeni ekran toliko bitan.

16 godina
bero666 kaže...

Modeli od ove godine.

Ja sam danima razmisljao između ta 2 modela,gledao razne recenzije itd.... i mene je mucila garancija ali sam ipak SAMSUNG UE48h6400 uzeo,par detalja je odlucilo u mojemu slucaju,sve zavisi od tebe...i jedan i drugi imaju neke mane ali samsung ih ima manje,kompletnija telka,dobis 3d naocale dvoje u paketu ako te to zanima,panasonic nula bodova,magic remote i jos par stvari....neces pogriješiti bilo koji od ta 2 uzmes....

15 godina
MasterOfDisaster kaže...
zaki23 kaže...

Može ako ti nije bitan zakrivljeni ekran tj. možeš proći jeftinije ili barem iste pare sa većim ekranom i podjednakim speckama. Sada odvagni da li ti je zakrivljeni ekran toliko bitan.

možeš li mi model dat koji je sličan tome a s većom dijagonalom il jeftiniju verziju? a što se tiče zakrivljenosti ekrana nije mi nešto presudna al eto primamljiva mi je

13 godina
mariocroatia78 kaže...
bero666 kaže...

Modeli od ove godine.

Ja sam danima razmisljao između ta 2 modela,gledao razne recenzije itd.... i mene je mucila garancija ali sam ipak SAMSUNG UE48h6400 uzeo,par detalja je odlucilo u mojemu slucaju,sve zavisi od tebe...i jedan i drugi imaju neke mane ali samsung ih ima manje,kompletnija telka,dobis 3d naocale dvoje u paketu ako te to zanima,panasonic nula bodova,magic remote i jos par stvari....neces pogriješiti bilo koji od ta 2 uzmes....

Koliko vidim to nije samsung koji sam ja naveo jel ovaj novi model nema 3D. Te od prosle godine teze malo nac. I sta sam naso su izlozbeni primjerci a to nije novo i ne zelim placat pod novo. Zato sam gledo modele od ove godine sto tek dosli ili trebaju doc u trgovine.

16 godina
zaki23 kaže...
MasterOfDisaster kaže...
zaki23 kaže...

možeš li mi model dat koji je sličan tome a s većom dijagonalom il jeftiniju verziju? a što se tiče zakrivljenosti ekrana nije mi nešto presudna al eto primamljiva mi je

Evo na brzinu od 3 proizvođača u Elipsu, koji nije najjeftiniji pa još navedene modele možeš potražiti na nabavi gdje su još jeftiniji (idem redom od najjeftinijeg) inače svi su 55":

1. SONY KDL55W828 - 6300 kn

2. PHILIPS 55PUS7809 - 6300 kn - ovo je UHD TV

3. SAMSUNG UE55H6400 - 6400 kn - najslabiji model od navedenih, ali obavit će svoj posao

4. PHILIPS-55PFS8109 - 8000 kn - najskuplji ali sa android sustavom 4.4.2, ugrađenom kamerom, Ambilight 4 strane, šta reći nego mrcina.

13 godina
zaki23 kaže...
MasterOfDisaster kaže...
zaki23 kaže...

Imas sony serije 7 novi model sa androidom, http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-50w755c.aspx

razlika u odnosu na seriju 8 je sto nema 3D niti S2 tuner...

mozes jos baciti oko na UHD pani http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-50cx680e-4k.aspx

pani ima 10% popusta a sony 5% prilikom ubacivanja koda u kosaricu...

16 godina
neaktivan

Evo u današnjem newsletteru od ekupi:

http://www.ekupi.hr/GRUNDIG-LED-TVnbsp55-VLE-8470-BR--70-mjeseci-jamstva-577057.aspx

Ne znam što bih mislio o grundigu pošto peterac samsung-panasonic-sony-lg-philips svi preferiraju prije ovoga...pazi, ovaj model ima dvb/t2 tuner, ekran 140 cm, 6 pari 3d naočala, USB recording, itd...a ono najbolje, 70mjeseci jamstva! 

jel ovo neka prevara ili najpovoljnija kupnja ikad? :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 12:07 (Electroroll).
16 godina
Electroroll kaže...

http://www.ekupi.hr/GRUNDIG-LED-TVnbsp55-VLE-8470-BR--70-mjeseci-jamstva-577057.aspx

Ne znam što bih mislio o grundigu pošto peterac samsung-panasonic-sony-lg-philips svi preferiraju prije ovoga...pazi, ovaj model ima dvb/t2 tuner, ekran 140 cm, 6 pari 3d naočala, USB recording, itd...a ono najbolje, 70mjeseci jamstva! 

Jedini i ozbiljniji nedostatak ove priče je Dual core procesor koji će onaj Smart dio učinit dijelom za izbjegavati radi "brzine" izvođenja aplikacija. Sve ostalo je ok, samo me još zanima čiji LED panel koriste u Grundig-u. Osobno, teško bi se odlučio za Grundig, ali u ovom paketu se svašta dobije. Tko želi neka izvoli.

13 godina

nema grunding dobre procesore za obrađivanje slike tako da nije na nivou panija ili sony branda. smart je ionako smijurija na tom tv-u. 

16 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...
Electroroll kaže...

Jedini i ozbiljniji nedostatak ove priče je Dual core procesor koji će onaj Smart dio učinit dijelom za izbjegavati radi "brzine" izvođenja aplikacija. Sve ostalo je ok, samo me još zanima čiji LED panel koriste u Grundig-u. Osobno, teško bi se odlučio za Grundig, ali u ovom paketu se svašta dobije. Tko želi neka izvoli.

Kakve aplikacije, pošto do sada nisam imao smart tv? Da li je surfanje po internetu normalne brzine npr, kao kod malo sporijeg računala?

16 godina
Electroroll kaže...
MasterOfDisaster kaže...
Electroroll kaže...

Kakve aplikacije, pošto do sada nisam imao smart tv? Da li je surfanje po internetu normalne brzine npr, kao kod malo sporijeg računala?

Moj bratić ima LG smart TV sa dvojezgrenim procom i aplikacije kao YouTube, surfanje, razne novine i ostale aplikacije znale su se pokretat od pola minute do minutu, dok kod mene na četverojezgrenom procu npr. YouTube se pokreće za 5-10 sekundi, itd da ne nabrajam. Kod njega je znalo ponekad dok u pretraživač upisuje pojam slova se pojavljuju nakon 3-5 sekundi i takve fore. Onak zna biti iritirajuće. On ima model TV-a iz 2012. godine, možda ovi novi sa dual core-om bolje rade, ali to je vjerojatno minimalno, a možda se i varam. Neka me drugi isprave ako sam nešto krivo napisao.

16 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...
Electroroll kaže...
MasterOfDisaster kaže...
Electroroll kaže...

Moj bratić ima LG smart TV sa dvojezgrenim procom i aplikacije kao YouTube, surfanje, razne novine i ostale aplikacije znale su se pokretat od pola minute do minutu, dok kod mene na četverojezgrenom procu npr. YouTube se pokreće za 5-10 sekundi, itd da ne nabrajam. Kod njega je znalo ponekad dok u pretraživač upisuje pojam slova se pojavljuju nakon 3-5 sekundi i takve fore. Onak zna biti iritirajuće. On ima model TV-a iz 2012. godine, možda ovi novi sa dual core-om bolje rade, ali to je vjerojatno minimalno, a možda se i varam. Neka me drugi isprave ako sam nešto krivo napisao.

Znao sam da mora biti neki za**b! :( E stvarno, svaka televizija koja na oko izgleda jeftinija od sličnih modela ima neku caku...sad samo je pitanje koliko ti to smeta :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 14:40 (Electroroll).
14 godina
neaktivan

Kupio sam samsung 48h6400 prije malo vise od godine dana, 4999 kn, mislim da jos uvijek mu niti jedan tv nije u rangu u toj cijeni,a godina dana je prosla kako je tv izasao, ja sam ga kupio pred nogometno prvenstvo.

Definitivno best buy tv pogotovo sad kad je cijena jos niza.
Tko god treba tv preporucam ga bez puno razmisljanja ;)

evo link sto sam onda bio napisao kad mi je stigao

link

[19xx]C3c1l
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 15:10 (C3c1l).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C3c1l kaže...
Kupio sam samsung 48h6400 prije malo vise od godine dana, 4999 kn, mislim da jos uvijek mu niti jedan tv nije u rangu u toj cijeni,a godina dana je prosla kako je tv izasao, ja sam ga kupio pred nogometno prvenstvo.

Definitivno best buy tv pogotovo sad kad je cijena jos niza.
Tko god treba tv preporucam ga bez puno razmisljanja ;)

Stvarno je dobar za tu cijenu, ali meni treba 55" :/

10 godina
neaktivan

Ne znam gdje bi ovo stavio, ali mislim da je korisno pa postam ovdje.

Jučer je u Jutarnjem izašla reklama Harvey Normana, nude LED TV SAMSUNG  UE 40H5003 za 2799 kn, i još su stavili oznaku crvenu ZAJAMČENO NAJNIŽA CIJENA.

A ista ta telka je u technomarketu, bez posebne akcije 2699 kn (http://www.technomarket.hr/products/09138413/samsung-ue-40h5003), a vjerojatno i negdje drugdje još, prvo sam kod njih provjerio, dalje mi se ne da ni tražiti.

Pa da ne nasjedate na ovakve i slične ponude, oprez, provjerite prvo. A ovako nešto bi, koliko ja znam, trebalo i prijaviti.

MM
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 10:59 (Astrates).
13 godina

elipso jos ima najnizu ako se naruci preko weba http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=40H5003

13 godina
neaktivan

Razmišljam o kupnji televizora, većinom za gledanje HD filmova, do nekih 3500kn.

Ugledao sam u elipsu ovaj model

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PANASONIC-TX_40AS640E/

Razmišljanja?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ivo415 kaže...

Razmišljam o kupnji televizora, većinom za gledanje HD filmova, do nekih 3500kn.

Razmišljanja?

Odličan što se tiče kvalitet slike..Slobodno uzmi.

16 godina
Ivo415 kaže...

Razmišljanja?

Odličan TV, ali ima dual core proc pa na Smart komponentu ne računaj previše (makar ju Panasonic nema ni razvijenu kao Samsung ili LG), ali za sve ostalo super TV.

13 godina

zar vi danas zbilja koristite te aplikacije i web browser na tv-u da vam je to toliko bitno?

bitan je media player i dlna za spajanje na komp ostalo nula bodova. 

14 godina
neaktivan

Istina,  vidiš da su gore poslali Grundig a da nisu ni vidjeli kakva je slika.  Pa to je najvažnija stvar kod tv-u ostalo je sve sporedno.

Nisam vidio uzivo tv te ne kupujem trenutačno tv ali da kupujem otišao bih do nekog dućana koji drži tv i pogledao kakvu sliku ima.  Ukoliko ima dobru sliku,  definitivno bih ga uzeo jer daju pet godina garancije,  vidim da ima 4hdmi te ipak je to 55" za 5500kn.

Ove gluposti s smart tv  ne kužim kada možeš kupiti rp2 ili neki Android box za sitne pare koji radi miljama ispred tih smart tv app.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja koristim samo youtube. web browser na tv-u mi ne pada na pamet koristiti pored tableta.

Plex je isto dobar, ali nisam navikao na njega jer godinama koristim xbmc/kodi preko mini pc-a spojenog na tv.

Da mi je dostupan netflix, 100% bih ga koristio.

Ostalo onako... tu i tamo provjerim ima li kakva nova aplikacija i to je to. Premda ima radio aplikacija koje su možda nekom korisne.

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice