Zanima me dali su oni koji imaju ovaj lcd naišli na kakve probleme,kako su podesili postavke slike i slično.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupuješ ili si već kupio? Ja sam zadovoljan sa svojim, makar mi je žao što nisam dao 1000 kn više za veću varijantu.
Kupio sam ga prije nepuna tri mjeseca i zadovoljan sam.Jednostavno želim čuti utiske onih koji ga već imaju.
Ja sam u principu zadovoljan, u početku me je smetalo što je desni dio ekrana svijetliji od lijevoga kod prikaza crne boje ali se nakon par tjedana izjednačio prikaz crne boje po cijelom ekranu. Inače mu je prikaz crne boje najveća boljka ali se da slika namjestiti da se to poboljša, samo ne znam koliko ga je pametno držati na krajnjim vrijednostima. Ja sam pojačao boju i smanjio svjetlinu i malo se sa drugim posttavkama poigrao. Čitao sam recenziju na hd.televizija.com gdje kažu da su u servisnom izborniku kalibrirali boje i dobili dosta bolju sliku ali se to ne usudim isprobavati. Smeta me što mu dosta treba kod mjenjanja programa ali to su već cjepidlačenja. Sve u svemu za 3500 kn jako dobar izbor, jedino mi je žao što nisam uzeo LE-40B530, znači veći model koji košta 1200 kn više i što nisam dobio zidni nosač koji košta 120 kn.
Ja nisam imao problema sa prikazom crne boje.Servisni izbornik bolje nemoj dirati jer možeš izgubiti garanciju posebno ako mijenjaš postavke kalibracije.Evo kako su kod mene namještene postavke.
SLIKA: MOGUČNOSTI SLIKE:
Način rada:Standardno Kontr.boje:Normalna
Poz.osvjet:9
Kontrast:90 BALANS BIJELE BOJE:
Svjetlina:58
Oštrina:90 Odst.crvrne:50
Boja:53 Odst.zelene:18
Odst.plave:25
NAPREDNE POSTAVKE: Jark.crvene:40
Jark.zelene:15
Crni ton:isklj. Jark.plave:30
Din.kontrast:isklj.
Gama:0
Područje boje:prirodno
Ove postavke treba namjestiti posebno za digitalne a posebno za analogne programe kao i za vanjske uređaje.Maksimalno namještene postavke netrebaju te zabrinjavati jer je kontrast tvornički bio na 95.Meni ovako nakon par dana namještanja slika izgleda najbolje.
Ajde baš ću probati pa javim dojmove.
Što se tiče cfrna boje to dosta ovisi o panelu koji vas je zadesio, najbolje kao i slika općenito je sa Samsungom i AOU dok CPT i CMO treba izbjegavat, da se vidjeti prilkom kupnje po naljepnicama na TV-u.
Ovaj model koji ja imam ima orginalni samsungov panel.
Baš sam danas gledao LE-37B530;
Cijena oko 4600-4800 kn,
pa me zanimalo obzirom na seriju - kakvi su...
Hvala na user review-u!
Cijena oko 4600-4800 kn,
U toj dijagonali nema Samsung panela tako da najbolje što možeš naći je AUO, pošto je to relatibvno malo dijagonala FullHD je apsolutno nepotreban i važnije da je TV dobar kod brzih pokreta pa tako ili neki 100Hz LCd ili kakvu plazmu tipa Pansonic TX-P37X20E.
Cijena oko 4600-4800 kn,
U toj dijagonali nema Samsung panela tako da najbolje što možeš naći je AUO, pošto je to relatibvno malo dijagonala FullHD je apsolutno nepotreban i važnije da je TV dobar kod brzih pokreta pa tako ili neki 100Hz LCd ili kakvu plazmu tipa Pansonic TX-P37X20E.
Pa da, baš čitam na forumu...
Opcija mi je Samsung UE32C5000 - LED.. ali je dosta skuplji... 5800kn
Ne LED LCD TV, bar ne Edge LED, evo fantastične kupnje su npr. Samsunzi C650 ili B650 i to ako kupuješ kupi barem 40''(ne znam kolika im je cijena), isto tako za manje od 6000kn danas možeš naći fantastičnu Panasonic TX-P42S20E plazmu kod koje imaš poptpunu rezoluciju i kod pokreta.
Za tipove LED pozadinskih osvjeteljenja pročitati ovo, u većini LCD-ova su Edge LED koji daju lošije rezultate od klasičnih LCD-ova sa CCFL pozadinskim i još su skuplji od tih klasičnih LCD-ova.
Malo ste skrenuli s teme.Ta plazma je možda savršena ali meni je i ovaj lcd odličan a cijenom prihvatljiv.
Ne LED LCD TV, bar ne Edge LED, evo fantastične kupnje su npr. Samsunzi C650 ili B650 i to ako kupuješ kupi barem 40''(ne znam kolika im je cijena), isto tako za manje od 6000kn danas možeš naći fantastičnu Panasonic TX-P42S20E plazmu kod koje imaš poptpunu rezoluciju i kod pokreta.
Za tipove LED pozadinskih osvjeteljenja pročitati ovo, u većini LCD-ova su Edge LED koji daju lošije rezultate od klasičnih LCD-ova sa CCFL pozadinskim i još su skuplji od tih klasičnih LCD-ova.
Hvala na uputi.... Nažalost, zbog prostora i udaljenosti s koje gledam nisam u mogućnosti uzimati dijagonalu veću od 37".
Kupio sam LE32C630 i jako sam zadovoljan jer me iznenadilo to da ima LAN, mislio sam da tek od serijae 650 ide LAN...
Ovaj model - LE32C630 - ima SAMSUNGOV panel....
Karakteristike
LCD zaslon 32" (80cm)
Dinamički kontrast High Contrast
Rezolucija 1920 x 1080 (Full HD)
Dodatne funkcije: SAMSUNG Crystal TV, HyperReal Engine, 100 Hz, All Share (DLNA), Wireless LAN ready, SRS TheaterSound, BD Wise, Dolby Digital Plus, Dolby Pulse, dts 2.0+Digital Out, Anynet+ (HDMI-CEC), zakretni stalak
Dimenzije (Š*D*V) 790.8 x 491.8 x 77.8
Ostalo DVB-T/C, MPEG4, 4 HDMI, 2 USB movie, komponentni, kompozitni ulaz, digitalni audio out, PC in, PC audio in, CI, SCART, slušalice
Težina (kg) 14,9
Kada se vec toliko govori o panelima, da li model 32C650 ima Samsungov panel i gdje to vidjeti?
planiram kupiti LE-37C630 ili C650 pa me zanima da li ima tko iskustva s spajanjem PS3 na ove LCD-e i kako se ponaša LCD prilikom igranja. da li dolazi do zamučivanja i trzanja slike? tnx