Hd ready ili full hd na 82 cm lcd-u

poruka: 9
|
čitano: 3.101
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Dali na 82 cm ekranu uma razlike izmedju full hd i hd ready?Udaljenost je 2,3 metara

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hd ready ili full hd na 82 cm lcd-u
x man 001 kaže...
Dali na 82 cm ekranu uma razlike izmedju full hd i hd ready?Udaljenost je 2,3 metara

Ovisi ti koji materijal misliš gledati. Također, sad ima po dućanima (evo upravo sam napravo reklamu za jedan samsung UE32EH5000) modela koji su gotovo isti cijenom starijim "hd ready" modelima. Za dvb-t  domaći tv program, nećeš imati nikakvih mana sa prikazom slike sa HD ready modelima(možda se čak mrvu bolje vidi), samo ovisi koliko ih ima povoljnih za naći (morali bi biti dobro ispod 2000 kn, s obzirom na ponudu novih HD modela). I nekakav 720p video na njima je bezprijekoran.

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
x man 001 kaže...

Ovisi ti koji materijal misliš gledati. Također, sad ima po dućanima (evo upravo sam napravo reklamu za jedan samsung UE32EH5000) modela koji su gotovo isti cijenom starijim "hd ready" modelima. Za dvb-t  domaći tv program, nećeš imati nikakvih mana sa prikazom slike sa HD ready modelima(možda se čak mrvu bolje vidi), samo ovisi koliko ih ima povoljnih za naći (morali bi biti dobro ispod 2000 kn, s obzirom na ponudu novih HD modela). I nekakav 720p video na njima je bezprijekoran.

treba mu za filmove sa racunala 720 p i 1080 p, komp spojen hdmi kabelom.aki bi volio ostru sliku bez titranja i zamucenja.samsung 5000 sam kupio pa vratio jer je na full istrini neke scene su titrale i blinkale,primjerice jakna na tockice.i to bih volio izbjeci.budjet je do 2500 kn

17 godina

Hm, ja još imam tu na stolu raspakiran taj samsung, na testu nije bilo nikakvog titranja ni blinkanja, neznam...
Sigurno je izlaz iz grafičke išao na nativnoj rezoluciji i osvježenju?
Provjeri ovaj- LG LED TV 32LS5600 . Ima 100Hz, među rjeđima u toj cjenovnoj klasi s tim osvježenjem,
i to bi u normalnim uvjetima trebalo potpuno odstraniti mogućnost blinkanja, titranja i sličnog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sta mislis pod osvjezenjem?
sad vidim ta scena sa tom jaknom mi je i na s30 plazmi u normal modu sa ostrinom na full malo blinkala ali manje nego na samsungu.ok na plazmi u true cinema modu ne blinka ali normal mode ima bolji kontrast.

al zao mi je tog samsunga jer je zvuk bio fenomenalN a i slika osim te scene fenomenalna.

volim imat tu ostrinu na full
15 godina

Mene zanima zasto ovaj ima tako nisku cijenu! KLIK i opcenita misljenja o istom!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
x man 001 kaže...
sta mislis pod osvjezenjem?
sad vidim ta scena sa tom jaknom mi je i na s30 plazmi u normal modu sa ostrinom na full malo blinkala ali manje nego na samsungu.ok na plazmi u true cinema modu ne blinka ali normal mode ima bolji kontrast.

al zao mi je tog samsunga jer je zvuk bio fenomenalN a i slika osim te scene fenomenalna.

volim imat tu ostrinu na full

A oštrinu ti ima spomenuti LG - isto je fullHD model. Pod osvježenjem mislim na broj obnavljanja slike u ekranu u jednoj sekundi.
Standardni LCD ti to ima oko 60 puta. Ovaj dakle navodno 100. To bi kažem trebalo utjecati na izostanak treperenja/titranja.

CroVandal kaže...

Mene zanima zasto ovaj ima tako nisku cijenu! KLIK i opcenita misljenja o istom!

Pa mislim da je to normalna cijena za plazmu ove relativno niske rezolucije koju ima (1024x768)
Nemoj krivo shvatiti, plazma ima onaj "analogni" izgled koji daje puno bolju sliku na TV programu,
i ta reza tu nimalo ne smeta, dapače. Osvježenje od (navodnih)600Hz bi trebalo dati vrlo ugodnu sliku
i za ostalo, posebno jer se taj tv gleda sa barem 5 metara skojih većin i tako manje vide finese u rezoluciji

a više u glatkoći pokreta i dubini boje, u čemu plazna briljira.

13 godina
neaktivan
mislis da je tsj lcd bolji od samsunga?

je velika rszlika full hd i hd ready za 720 p i 1080p filmove?
nisam pametan sta uzet.
mozda hd ready jer manja ce bit kvaliteta slike ali bolja glatkoca,ne?
13 godina
neaktivan
evo ako imas priliku vidjeti,na drugom luga prvaka...bijele crte na terenu;u pokretu skike imaju cudnu svhetlinu,o ton blinkanju pricam

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice