| Dvojba: Panasonic TX-P42X20E ili LCD

poruka: 16
|
čitano: 7.579
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
| Dvojba/Pomoć: Panasonic TX-P37X20E ili LCD |

Pozdrav!

Planiram za par dana nabaviti novu Plasmu/LCD. Nisam potpuno nov u tim vodama, pročitao sam mnogo recenzija, općenito o tim tehnologijama i slično. Da odmah kažem, maksimalna veličina mi je 37'' zbog veličine sobe te udaljenosti.

U uži izbor ( zbog cijene, recenzija i dostupnosti ) mi je upala Panasonicova Plasma TX-P37X20E. Nudi ono što mi treba: odlična kvaliteta SD signala, kontrast, boje i kut gledanja. Jedino što me kopka je što je HD Ready, smatrate li to nekim većim minusom?

Najviše bih gledao SD signal te DVDove, igrao PS3 ( u mraku gdje Plasma više dolazi do izražaja i pokazala svoje kvalitete. ).

Možda se pitate čemu dvojba nakon što sam je nahvalio, a to je zbog toga što planiram dosta igrati Play Station 3. Kakvi su Burn-In efekti na ovim generacijama, da li toliko dolaze do izražaja? Ne igram po 6-7h i neke maratone, ali opet me brine.

Ispod njega je stajao Panasonic LCD iste cijene, kojemu nisam zapamtio naziv, a bio je skoro potpuno (ako ne i potpuno) identičan po veličini i DIZAJNU, te mnogo sličan po karakteristikama. (Također ima SD slot.) Možda je bila i U10 serija, nisam siguran, možda će te vi znati.

Odmah mi se slika mnogo više dopala na Plasmi, te općenito sve karakteristike koje meni trebaju ( tamna soba, kut gledanja, boje, input lagg, priključci ); međutim da li da uzmem Plasmu jer ću mnogo igrati konzole, odnosno da li da se brinem zbog Burn-Ina i nekih drugig popratnih efekata?

Hvala na čitanju, mnogo mi znače vaši savjeti!

PS: 37'' ne 42'' kao u naslovu, greška!

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 21:50 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

I ja sam kao i ti puno recenzija pročitao,hranio se znanjem raznih stručnjaka u vezi Plazma i LCD televizora i zaključio sam da što se tiče gledanja TV programa u SD kvaliteti i gledanja običnih DVDa, da je najbolji izbor HD Ready Plazma!!!

Što se tiče igranja igrica...

Hm... ako pravilno razradiš Plazma panel (prvih 300h.na ne preko 50% kontrasta, svjetline itd.) onda ti "burning" ne bi trebao biti problem pogotovo ako igraš FPS igre ili aute jer je na ekranu konstantna akcija i nema puno statičnih objekata.

Kod onih igrica koje cijelo vrijeme imaju neki statični "desk" ili "bar" (ne znam kak se to zove),trebao bi malo pripaziti da ne igraš jaaako dugo!

Ima nekih caka protiv tog burn-inga osim početne razrade panela (neke plazme imaju game-mod sa ORBITER funkcijom [provjerit ću koje] a to ti je neprimjetno pomicanje piksela radi sprečavanja burninga...uglavnom mislim da ne bi trebao biti zabrinut samo nemoj baš pretjerat sa onim igricama koje imaju te statične objekte cijelo vrijeme na ekranu!

Pozz!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 23:16 (andi.cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ceka se juzer @bara za konacni touchdown

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hehe hvala, davno sam je kupio, vec je odradila skoro 200h,  a s Barom sam se konsultovao preko PMa, uzeo sam Plasmu i super je Cool

The ONE and ONLY!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Evo TU imaš odgovore na sva pitanja,sadašnja i buduća  Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tu sam i gledao, ali ovdje je ipak vise ljudi :D

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne razbijaj si više glavu , X20 ima Game mod sa Orbiter funkcijom pa nema straha od Burninga kod igranja igrica,samo ga nemoj zaboravit prije igranja uključit!

Ja sam se isto odlučio (99%) uzeti X20.

Pozz!!!

ps.Kvantiteta ljudskih resursa ne uvjetuje kvalitetu njihovog znanja o određenoj stvariNamigiva

Kada ti se pokvari auto...radije odeš jednom mehaničaru nego kod 1000 pekara,jel tako!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 21:46 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, ali sam vidio da i ovdje ima ljudi koji znaju o tome, i - gore sam rekao, kupio sam X20 :9

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: | Dvojba: Panasonic TX-P42X20E ili LCD
torrente kaže...

ceka se juzer @bara za konacni touchdown

slabo je u zadnje vrijeme na forumu... bude vidjel valjda...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

Da, ali sam vidio da i ovdje ima ljudi koji znaju o tome, i - gore sam rekao, kupio sam X20 :9

Naravno da i ovdje ima ljudi koji se razumiju u HD telke ali je onaj forum specijaliziran samo za to i srodno tome pa je sigurno i kvalitetniji u tom segmentu!

Pozz!!!

14 godina
neaktivan

kupio sam plasmu panasonic 42x20e molim vas da mi malo vise kazete o tom tv. cujem da ga treba drzati 200 sati ispod 50% boje,kontrasta itd.molim vas za poblize objasnjenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
juka_sinj kaže...

kupio sam plasmu panasonic 42x20e molim vas da mi malo vise kazete o tom tv. cujem da ga treba drzati 200 sati ispod 50% boje,kontrasta itd.molim vas za poblize objasnjenje

Možeš ga držat na filmskom modu samo nemoj ništa podizat.

To se radi da se panel razradi pa se tada samnjuje mogučnost pojavljivanje burnina, iako je on sada rjetkost.

Only the brave
15 godina
neaktivan
juka_sinj kaže...

ne 200 nego idi na 300 sati minimum prije nego ga digneš u nebesa i gledaš sliku kakvu samo poželjeti možeš. THX mod bez dizanja postavki  izgleda predobro tak da 300 sati nije problem odgledat.

17 godina
neaktivan

@PLASMAorLCD

Majstore kako si zadovoljan s svojom plazmom.

Meni su isto preporucili taj model (samo bih ja uzeo 42 inca).

Te ce mi pretezno sluziti za igranje na PS3, gledanje filmova preko njega te SD signal.

Kako je proslo uhodavanje i da li te jos brine burn in?

Jedina mi je nedoumica da li da uzmem ovaj ili FullHD TX-P42S20E.

Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
neaktivan

Netreba ti FullHD na 42".

Za 50" da,al ovako ti je i HDready previse :D.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja gledam TV sa otprilike 2,6m,  a kada igram PS3 malo se priblizim u fotelji :D.

Po meni je slika odlicna, koliko moze biti za taj novac, GT5 mi izgleda odlicno na njoj, BURN - INa nema, jedino normalno nakon duzeg igranja se vidi ponegdje neki logo ili nesto, okrenem na normalni TV program i nakon minut - dvije nestane. ( držao sam prvih 350h na najmanjim potavkama i tako drzao cijeli dan upaljen - soba je grozno smrdila dok je u pocetku radio i izgarao :P ). Grije se barem 70% manje od moje 3-4 god stare LG plazme i nema ventova te je necujan. Jedino sto nema USB ulaz, ali meni to ni ne treba, a i imam PS3 ukljucen.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice