Pozdrav!
Planiram za par dana nabaviti novu Plasmu/LCD. Nisam potpuno nov u tim vodama, pročitao sam mnogo recenzija, općenito o tim tehnologijama i slično. Da odmah kažem, maksimalna veličina mi je 37'' zbog veličine sobe te udaljenosti.
U uži izbor ( zbog cijene, recenzija i dostupnosti ) mi je upala Panasonicova Plasma TX-P37X20E. Nudi ono što mi treba: odlična kvaliteta SD signala, kontrast, boje i kut gledanja. Jedino što me kopka je što je HD Ready, smatrate li to nekim većim minusom?
Najviše bih gledao SD signal te DVDove, igrao PS3 ( u mraku gdje Plasma više dolazi do izražaja i pokazala svoje kvalitete. ).
Možda se pitate čemu dvojba nakon što sam je nahvalio, a to je zbog toga što planiram dosta igrati Play Station 3. Kakvi su Burn-In efekti na ovim generacijama, da li toliko dolaze do izražaja? Ne igram po 6-7h i neke maratone, ali opet me brine.
Ispod njega je stajao Panasonic LCD iste cijene, kojemu nisam zapamtio naziv, a bio je skoro potpuno (ako ne i potpuno) identičan po veličini i DIZAJNU, te mnogo sličan po karakteristikama. (Također ima SD slot.) Možda je bila i U10 serija, nisam siguran, možda će te vi znati.
Odmah mi se slika mnogo više dopala na Plasmi, te općenito sve karakteristike koje meni trebaju ( tamna soba, kut gledanja, boje, input lagg, priključci ); međutim da li da uzmem Plasmu jer ću mnogo igrati konzole, odnosno da li da se brinem zbog Burn-Ina i nekih drugig popratnih efekata?
Hvala na čitanju, mnogo mi znače vaši savjeti!
PS: 37'' ne 42'' kao u naslovu, greška!