Toshiba 40L3433DG - spajanje sa receiverom

poruka: 13
|
čitano: 6.684
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Molim za pomoć. Pokušavam spojiti LCD Toshibu 40L3433DG i pojačalo YAMAHU rx-V365.

Dakle želim imati istovremeno zvuk i iz TV-a i iz prednjih zvučnika spojenih na pojačalo.Tako je radilo na starom TV-u.

Spojio sam HDMI kabelom ali ne radi, cinch kabelom također probao, sve moguće izlaze i isto neće...Sve izbornike sam pregledao.

Ako ima koja dobra duša za pomoći bio bih zahvalan!

http://www.toshiba.eu/television/consumer-tvs/led/l3/40l3433dg/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Toshiba 40L3433DG - spajanje sa receiverom

ako nisi uspio probaj prikopcati na tv digitalni out a na pojacalo dig. in

16 godina
neaktivan

Ma probao sam sve moguće kombinacije sa cinch kablovima i sve moguće postavke u menijima. Sada sam naručio koaksijalni audio kabel jer je to jedini način koji mi je još ostao za probati, a tek sam sada skužio da mi pojačalo i TV imaju ulaze za isti. Hvala

17 godina
neaktivan

Vjerojatno će ti koaksijalni (diigitalni) audio riješiti problem, ali imaš još jedno rješenje: Scart.

Sa scart priključka (ako nije iskorišten za nešto) možeš dobiti analogni audio signal (treba ti dakako kabel - scart na 2x ili 3x cinch).

KaeR
16 godina
neaktivan
Ha, vidis, to mi nije ni palo na pamet... A sramota me spajati sa scartom kada i novi tv i receiver imaju i hdmi izlaze i chinchove i audio coax izlaze... Na starom lcd-u je bilo povezano sa chinch kabelom, crveni i bijeli, a ova nova toshiba ima bocni AV izlaz sa prilozenim 3 u 1 kabelom, znači zuti, crveni i bijeli koji idu u taj bocni AV izlaz ali jednostavno ne radi. Javim se kada mi stigne coax kabel pa izvjestim da li će raditi.
16 godina
moderator

HDMI i bočni AV su ulazi, a ne izlazi. Preko njih ne možeš dobiti izlazni audio signal.

Potrebno je razlikovati ulazni (input) i izlazni (output) konektor, sam naziv govori za što koji služe.

Spoji na coax digital out.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Aha, sada kužim. Ti mi je trebalo, u jednoj rečenici.

Dakle sada kužim čemu služi bočni AV ulaz i bočni YPbPr ulaz i između njih ulaz za slušalice. Povezati ću sa coax digitalnim kabelom i izvjestiti.

16 godina
moderator

Vidiš, opet mješaš neke stvari...za slušalice je izlaz :)

Jedino nisam siguran da li će raditi i zvuk sa ugrađenih zvučnika...to moraš provjeriti i poigrati se opcijama, znam da imaš nešto u postavkama za coax out.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan

Zvuk samo iz receivera, odnosno na njega spojenih prednjih zvučnika mogu dobiti tako da spojim audio kabelom tv i receiver. Isprobano. Ja želim zvuk i iz tv-a i iz receivera, kako je bilo spojeno i radilo na starom lcd tv-u, gdje je bilo spojeno sa crvenim i bijelim cinch kabelom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 16:38 (the economist).
16 godina
moderator

A gdje si spajao taj audio kabel na tv i kakav točno kabel?

16 godina
neaktivan

U receiver sam spojio dva cinch kabela, na izlaze, i u TV na AV bočni ulaz, te se je onda zvuk iz tv-a producirao samo na zvučnicima iz receivera.

http://www.chipoteka.hr/artikl/96865/kabel-35mm-m-chinch-mx2-5m-hqsa-040-50-hq-standard - pomoću tog kabela

No ponavljam, zvuk mora istovremeno dolaziti i iz tv-a i iz receivera, što se nadam postići sa coax audio kabelom.

http://www.chipoteka.hr/artikl/96910/kabel-coaxial-audio-75ohm-15m-hqsa-110-15-hq-standard

16 godina
moderator

Logično da je tako, čim spojiš 3.5mm konektor u TV on hardverski služi kao prekidač i prekida zvuk na integriranim zvučnicima i to tako mora biti.

Coax je nešto sasvim drugo.

16 godina
neaktivan

Evo dakle da izvjestim.

Stigao je coax audio kabel sa kojim sam povezao receiver i lcd tv te sam napokon dobio što sam htio. Zvuk znači istovremeno dolazi iz zvučnika spojenih na receiver i iz samog tv-a. Spomenuta Toshiba ima kvalitetan zvuk i može se glasno pojačati no ne može parirati ni prosječnim samostojećim zvučnicima spojenim na pojačalo u pogledu basa i punoće zvuka, tek u kombinaciji imam pristojan zvuk za pogledati film.

Hvala svima na pomoći, posebno moderatoru XXX-Manu što mi je pojasnio osnovne pojmove - input/output.

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice