Spajanje VCR-a na digitalni receiver?

poruka: 31
|
čitano: 30.895
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam slican  samo sa VCR.Ne mogu nac kanale na videu nakon sto sam ga spojio  sa digitalnim prijemnikom.Ne znam u cemu je problem.Ako netko zna neka napise.Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Spajanje VCR-a na digitalni receiver?

-nemožeš naći, jer nema kanala, DVB mu šalje AV signal, spoji scart-om i prebaci VCR na AV...

-Antenski kabel se može koristiti kao i do sad, ali nema veze s DVBom, tj. on ne šalje sliku preko njega.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Spojio sam receiver sa VCR scart kabelom i nema programa.Mogu normalno gledat video,ali ne mogu snimat jer nema kanala.

Da nije problem u videu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 12:47 (saxvtl).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
saxvtl kaže...

Spojio sam receiver sa VCR scart kabelom i nema programa.Mogu normalno gledat video,ali ne mogu snimat jer nema kanala.

Da nije problem u videu?

Pokušaj spojiti uređaje na VCRu obrnuto.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
15 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
saxvtl kaže...

Da nije problem u videu?

Kako mislis obrnuto?

na VCR-u imam samo jedan scart i ulaz i izlaz antene koji je sad nebitan

16 godina
neaktivan
saxvtl kaže...
andy0101 kaže...
saxvtl kaže...

Da nije problem u videu?

Kako mislis obrnuto?

Hm, onda ne znam. Mislio sam da imaš dva SCART-a na VCR-u (jedan ulaz, drugi izlaz).

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
15 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
saxvtl kaže...
andy0101 kaže...
saxvtl kaže...

Da nije problem u videu?

Kako mislis obrnuto?

Hm, onda ne znam. Mislio sam da imaš dva SCART-a na VCR-u (jedan ulaz, drugi izlaz).

i da imam nebi mogao spojit drugi kad ga nemam gdje ubost.

17 godina
neaktivan

DVB spoji na jedan SCART ulaz na VCR-u, a VCR drugim scartom s TV-om. Ako nemas dva scarta probaj s TV-om spojiti VCR antenskim prikljuckom, pa provjeri da li radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bigfoot kaže...

DVB spoji na jedan SCART ulaz na VCR-u, a VCR drugim scartom s TV-om. Ako nemas dva scarta probaj s TV-om spojiti VCR antenskim prikljuckom, pa provjeri da li radi.

isprobano,ali ne radi

ocito je problem u videu

17 godina
saxvtl kaže...
Bigfoot kaže...

isprobano,ali ne radi

ocito je problem u videu

miaslim da to dvoje ne možeš nikako spojiti... zato se uzima digitalni reciver s usb -om

Treba li operirati i vaše računalo?
15 godina
neaktivan

Ne znam zasto se to nebi  moglo spojiti

Pa ni tv nije digitalni pa prima signal od receivera

Tako bi trebalo bit i sa videom

16 godina
neaktivan

Postaj malo slika da vidimo,ponekad je lakše nešto riješiti ako imaš vizualizaciju...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kakve slike?

pa sve sam objasnio,sta je nejasno

kad sve spojim,mogu gledat video,ali ne mogu gledat TV preko videa

15 godina
neaktivan

onda  jel netko moze pomoc?

15 godina
neaktivan

Kupio sam scart splitter spojio ga na VCR, na jedan ulaz spojio  dvb-t a na drugi tv,ali na žalost snimati mogu samo analogne kanale koji su ostali. ČK,VŽ, SLO1 i2,POP TV

15 godina
neaktivan

tako je i kod mene

ocito VCR ne prihvaca digitalni signal

15 godina
neaktivan

Nikakav digitalni signal ne izlazi iz DVB-T. Čim antenskim ulazom (koaksijalnim kabelom) signal od antene uđe u DVB-T isti ga pretvara u analogni signal i to po principu da pretvara samo jedan signal (kanal) koji si odabrao na daljinskom upravljaču u datom trenutku. Tako funkcioniraju i digitalni satelitski receiveri, koji digitalni signal pretvaraju u analogni i tek onda kad iz njega izađe analogni signal možeš gledati na bilo kojem televizoru (starom i najnovijem). Ako kroz antenski kabel koji si spojio u DVB-T dolaze i analogni i digitalni signali - analogni prolaze i možeš preko antenskog (RF) izlaza (ako ga tvoj DVB-T ima jer jeftiniji nemaju u sebi taj RF modulator) spojiti ili na TV (svaki u sebi ima RF modulator) ili na VCR (također u sebi ima RF modulator). Dakle, (ako već nisi) učini ovako: antenski kabel uključi u DVB-T. Ako ima pored njega antenski (out) izlaz taj spoji sa VCR i kroz njega ćeš primati analogne kanale (kojih će u Hrvatskoj biti samo do isteka 2010.god.). Te iste možeš snimati sa VCR. Iz "out" na VCR-u koaks. kabelom spoji sa TV-om. Digitalne kanale (koje će DVB-T pretvoriti u analogne) možeš gledati direktno na TV-u kroz scart kabel. Dakle scart kabel spoji u izlaz na DVB-T gdje piše "TV" a drugi kraj kabela spoji u TV. Drugi scart kabel spoji u drugi izlaz iz DVB-T gdje piše "video", "VCR" ili slično, a drugi njegov kraj spoji u VCR. Na taj način "zatvorio si krug" ta tri uređaja i možeš sve programe koji dolaze kroz antenu snimati i gledati na TV-u. Kad želiš snimati digitalni kanal moraš ga uključiti na daljinskom DVB-T-a i dok traje snimanje ne možeš gledati neki drugi digitalni kanal. (Kod skupljih DVB-T je moguće jedan gledati a neki drugi da ide na VCR ili DVD). Analogne možeš mijenjati kako hoćeš i dok se snima. Na VCR, kad želiš snimati digitalni kanal koji ti u VCR dolazi kroz scart kabel moraš na mjestu programi uključiti "AV" (ili možda piše "E" ili "EXT") i tad ćeš na TV-u vidjeti kanal koji je trenuto uključen na DVB-T isto kako gledaš video.

15 godina
neaktivan

Ja isto imam slican problem, samo kaj nemam zasebno digitalni reciver, nego mi je u televizoru, a vcr se moze spojiti samo na scart i uopce mi ne nalazi digitalne programe. Jel se moze to ikak spojit il ne?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyzzz kaže...

Ja isto imam slican problem, samo kaj nemam zasebno digitalni reciver, nego mi je u televizoru, a vcr se moze spojiti samo na scart i uopce mi ne nalazi digitalne programe. Jel se moze to ikak spojit il ne?

Imaš li ikakav ulaz i izlaz u VCR osim scarta?

15 godina
neaktivan

ne, samo 2 ulaza za scart, i za 1 antenu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyzzz kaže...

Ti na VCR ne možeš snimati digitalne kanale jer nemaš pretvarač iz digitalnog (koji ti dolazi kroz antenski kabel) u analogni signal kakav VCR prepoznaje. A digitalni pretvarač koji se nalazi u televizoru služi samo njemu i ne možeš ga "izvući" van. Ako želiš snimati digitalne programe moraš imati DVB-T, koji možeš kupiti već za 100-tinjak kuna, ako zatražiš od Vlade RH bon koji može dobiti svaki pretplatnik HRTV. Ja npr. nisam niti tražio taj bon jer niti neću kupovati DVB-T pošto već godinama gledam digitalne programe preko satelitskog prijemnika, a imam i kabelsku.

15 godina
neaktivan
papuk kaže...

Nikakav digitalni signal ne izlazi iz DVB-T. Čim antenskim ulazom (koaksijalnim kabelom) signal od antene uđe u DVB-T isti ga pretvara u analogni signal i to po principu da pretvara samo jedan signal (kanal) koji si odabrao na daljinskom upravljaču u datom trenutku. Tako funkcioniraju i digitalni satelitski receiveri, koji digitalni signal pretvaraju u analogni i tek onda kad iz njega izađe analogni signal možeš gledati na bilo kojem televizoru (starom i najnovijem). Ako kroz antenski kabel koji si spojio u DVB-T dolaze i analogni i digitalni signali - analogni prolaze i možeš preko antenskog (RF) izlaza (ako ga tvoj DVB-T ima jer jeftiniji nemaju u sebi taj RF modulator) spojiti ili na TV (svaki u sebi ima RF modulator) ili na VCR (također u sebi ima RF modulator). Dakle, (ako već nisi) učini ovako: antenski kabel uključi u DVB-T. Ako ima pored njega antenski (out) izlaz taj spoji sa VCR i kroz njega ćeš primati analogne kanale (kojih će u Hrvatskoj biti samo do isteka 2010.god.). Te iste možeš snimati sa VCR. Iz "out" na VCR-u koaks. kabelom spoji sa TV-om. Digitalne kanale (koje će DVB-T pretvoriti u analogne) možeš gledati direktno na TV-u kroz scart kabel. Dakle scart kabel spoji u izlaz na DVB-T gdje piše "TV" a drugi kraj kabela spoji u TV. Drugi scart kabel spoji u drugi izlaz iz DVB-T gdje piše "video", "VCR" ili slično, a drugi njegov kraj spoji u VCR. Na taj način "zatvorio si krug" ta tri uređaja i možeš sve programe koji dolaze kroz antenu snimati i gledati na TV-u. Kad želiš snimati digitalni kanal moraš ga uključiti na daljinskom DVB-T-a i dok traje snimanje ne možeš gledati neki drugi digitalni kanal. (Kod skupljih DVB-T je moguće jedan gledati a neki drugi da ide na VCR ili DVD). Analogne možeš mijenjati kako hoćeš i dok se snima. Na VCR, kad želiš snimati digitalni kanal koji ti u VCR dolazi kroz scart kabel moraš na mjestu programi uključiti "AV" (ili možda piše "E" ili "EXT") i tad ćeš na TV-u vidjeti kanal koji je trenuto uključen na DVB-T isto kako gledaš video.

Ovo sto si napisao sam vec probao,i kad na DVB-u prebacim na VCR pojavi mi se kanal,ali ne mogu nac TV kanale preko videa.Trazim kanale preko menija od VCR-a ali ne nalazi nista.

15 godina
neaktivan

Na VCR kad biraš kanal koji želiš snimati moraš uključiti vanjski ulaz, a to ti je taj scart kabel koji dovodi signal sa DVB-T. Njegova oznaka može biti "EXT !" ili kao je kod mene na jednom VCR "L1". Pogledaj u knjižici od VCR kako priključiti vanjski (externi - EXT) uređaj. Najlakše ti je (možda) ovako: 1. Na TV-u uključi da gledaš video, 2. Na VCR uključi program pod brojem 1, 3. tipkama "+" i "-" kojima mijenjaš programe na VCR promijeeni program tako da ideš unatrag. Dakle pritisni tipku "-" i bićeš na programu "0". Još jednom pritisni tipku "-" i bićeš na vanjskom ulazu koji dolazi kroz taj scart kabel od DVB-T. Naravno DVB-T mora biti uključen a to provjeri na TV-u. Program koji u tom trenutku dolazi sa DVB-T i vidiš ga na TV-u također možeš vidjeti preko VCR a to možeš provjeriti kad na tv-u uključiš da gledaš video. Zapamti da iz DVB-T izlazi samo jedan analogni kanal bez obzira koliko ih preko antene digitalnih ulazi u DVB-T. Tek kad DVB-T pretvori digitalni signal u analogni možeš ga vidjeti preko tv-a, preko VCR-a, preko DVD-a. Programe mijenjaš samo na DVB-T, a nigdje drugdje.
15 godina
neaktivan
papuk kaže...
xyzzz kaže...

Ti na VCR ne možeš snimati digitalne kanale jer nemaš pretvarač iz digitalnog (koji ti dolazi kroz antenski kabel) u analogni signal kakav VCR prepoznaje. A digitalni pretvarač koji se nalazi u televizoru služi samo njemu i ne možeš ga "izvući" van. Ako želiš snimati digitalne programe moraš imati DVB-T, koji možeš kupiti već za 100-tinjak kuna, ako zatražiš od Vlade RH bon koji može dobiti svaki pretplatnik HRTV. Ja npr. nisam niti tražio taj bon jer niti neću kupovati DVB-T pošto već godinama gledam digitalne programe preko satelitskog prijemnika, a imam i kabelsku.

Ok, hvala :)

15 godina
neaktivan

pozdrav

imam novi tv, bravia sony

imam spojeno video na nju

kao što sam pročitao, uspio sam snimati,ali samo ono što gledam

nisam mogao nikako drugačije spojiti da pronađem i memoriram kanale preko videa...

pomoć!

0 0 hvala 0
16 godina

@ pito, normalno jer VCR nema digitalni prijemnik.

Novi televizori imaju u građen DVB-T (mpeg2 ili mpeg4), ako želiš gledati-snimati npr SLO moraš kupiti odgovarajući mpeg4 prijemnik. Za naše programe je dovoljan mpeg2 (barem dvostruko jeftiniji).

Bez dodatnog prijemnika, možeš samo trenutni program s TVa ili dok još radi (gasi se...) preko analognog...

15 godina
neaktivan

pokušao sam spojiti preko vivax dvb-t 120 prijamnika, nisam uspio

jeli to nešto drugo ili?

17 godina
neaktivan

Antenu spoji u prijemnik, i ako imaš televizor s ugrađenim DVB-T prijemnikom, spoji loop out na TV; inače spoji jedan scart kabel na TV, drugi scart kabel na VCR.

Možeš snimati samo onaj program na kojem je trenutno postavljen Vivax, na VCR-u odaberi AV (ili EXT, ovisno o oznaci). Programe ne možeš memorirati na VCR-u.

KaeR
16 godina
pito kaže...

pokušao sam spojiti preko vivax dvb-t 120 prijamnika, nisam uspio

jeli to nešto drugo ili?

- scartom? s DVBa scart na VCR, na VCRu ulaz AV-AV1-Ext.... ovisno kako je označen. (već detaljno odgovoreno)

15 godina
neaktivan

kaer kaže da nemogu mem.programe na videu

scartom spajam video i digitalni, te digitalni i TV

koaksijalnim kabelom spojim video - digitalni prijemnik te video i TV

antena ide u digit.prijemnik

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 11:44 (pito).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice