Problem s antenom

poruka: 7
|
čitano: 17.656
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s antenom

Imam jedan problem, kada upalmi TV. Pokaže mi se jedna poruka na kojoj piše

"Warninig! Antenna circuit overload. Power Off receiver and check the cable".

Imam digitalni prijemnik "STRONG". Pokušao sam sve iskopčati i prikopčati ali opet neće.

Molim pomoć. Hvala!!!

iiiiiiiiilijaaaaaaaaaa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s antenom

U postavkama isključi pojačalo.

Menu -> Installation -> Antenna settings

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 16:30 (macak).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Problem s antenom
Molim za pomoc
Na tv u samsung , plazma mi prilikom prikljucka antenskog kabla dolazi do spoja , varnici . To se desava samo na tom tv u. Tanka zica u sredini ne izaziva spoj nego samo sitne licaste kada dolaze u kontakt sa prikljuckom od tv a. Sta bi to moglo biti?
Hvala unapred
9 godina
neaktivan
Ary kaže...
Molim za pomoc
Na tv u samsung , plazma mi prilikom prikljucka antenskog kabla dolazi do spoja , varnici . To se desava samo na tom tv u. Tanka zica u sredini ne izaziva spoj nego samo sitne licaste kada dolaze u kontakt sa prikljuckom od tv a. Sta bi to moglo biti?
Hvala unapred

Isključi u postavkama televizora napajanje za antenu.

Ako i dalje bude iskrilo, onda nekaj ne valja s televizorom.

Kruha i igala...
12 godina

Prvo isključi što kolega reče , a ako i dalje primjećuješ lagane varnice ili izmjeriš multimetrom oko 120V AC ne uzbuđuj se jer je to normalno.

Svaki uređaj koji ima 220V napajanje dvožilnim kablom  ima i dva kondenzatora na ulazu napona u uređaj koja su spojena na masu ( vanjski dio antenskog konektora je isto na masi) .

Kondenzatori su od par nF  tako da je struja zanemariva iako neugodna jer netko vlažnih ruku može osjetiti dobro peckanje po prstima .

napomena - mjeri se između uzemljenja i mase tog TV tj. vanjskog djela antenskog konektora a antena je vjerovatno spojena na uzemljenje preko svog metalnog  nosača.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 20:49 (AF139).
16 godina

uobičajeno i digitalni prijemnik ima opciju (jednako kao SAT) napajanja antene, struja kroz kabel. Drugi izvor je napajanje antenskog pojačala, zgradni-kabelski sistem i sl. Kao i sam TV (ugrađeni prijemnik) koji ima potrebnu struju za antenu.. nešto od toga je vjerojatno 'višak'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan
Nisam pametan sta da radim, i odakle da krenem jer nisam bas neki strucnjak ali u svakom slucaju vam
Mnogo hvala
U drugim sobama sam isto probavao taj tv i ima isti problem a u tim sobama drugi televizori sasvim ispravno rade i nemaju nikakve varnice. Kad otpojim taj tv koji varnici u citavoj kuci na ostalim televizorima se slika drasticno popravi
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice