Nabavka satelitskog receivera

poruka: 18
|
čitano: 14.536
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Trenutno imam neki stari receiver kojeg duže vremena (možda čak preko 1 godine) nisam koristio

i sad mi ne radi (prima signal sa satelita, ali ništa ne prikazuje - ni slika ni zvuk).

Tako da ne znam da li je receiver u kvaru ili LNB (možda je od starosti popustio i nalio se kiše), a nemam drugi da isprobam.

Da li na Astra-i i/ili Eutelsat-u ima HD programa (njemačko i englesko govorno područje) koji su FT, mislim

da li uopšte ima čega kvalitetnog (kao SAT1, PRO7, RTL i sl.) ili vrte samo reklame/prirodu/test slike u HD kvaliteti?

To me zanima da li mi se uopće isplati uzimati HD receiver ili će SD varijanta biti zadovoljavajuća.

Trebam prijedlog za kupnju jeftinijeg DVB-S recievera (PVR i/ili LAN nije neophodan) kojeg ću spojiti na LG HDTV od 32".

Može prijedlog za SD i HD uređaj, što jeftinije to bolje (Best Buy)?

Da li znate što je sa MKE-om (stranice više ne postoje)?

Malo sam gledao ponudu kod Ronis-a, da li još negdje mogu pogledati?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nabavka satelitskog receivera
Matozan kaže...

Trenutno imam neki stari receiver kojeg duže vremena (možda čak preko 1 godine) nisam koristio

i sad mi ne radi (prima signal sa satelita, ali ništa ne prikazuje - ni slika ni zvuk).

Tako da ne znam da li je receiver u kvaru ili LNB (možda je od starosti popustio i nalio se kiše), a nemam drugi da isprobam.

Da li na Astra-i i/ili Eutelsat-u ima HD programa (njemačko i englesko govorno područje) koji su FT, mislim

da li uopšte ima čega kvalitetnog (kao SAT1, PRO7, RTL i sl.) ili vrte samo reklame/prirodu/test slike u HD kvaliteti?

To me zanima da li mi se uopće isplati uzimati HD receiver ili će SD varijanta biti zadovoljavajuća.

Trebam prijedlog za kupnju jeftinijeg DVB-S recievera (PVR i/ili LAN nije neophodan) kojeg ću spojiti na LG HDTV od 32".

Prije svega ispitaj antenski kabel da svaki sličaj da nije u prekidu vodovi. Ako je antenski kabel koji idu preko tavana a moguće da ti miš poglodao kabel ili je oksidiran kabel. Pa bi bilo svaki slučaj provjeri. A lnb nemože od kiše napravit jer on dobro zaštičen osim kontakt kabelom.

17 godina

Tanjur mi je na balkonu, a u stanu (na 3. katu u betonskoj zgradi) sigurno nemam glodavce.

Koaksialni kabel mi je uredu, jer kroz isti mi prolazi BNET 3D (analogni).

Sa tim koaksialnim kabelom pojen mi je BNET-ov cable modem, 2 TV-a, TV tuner kartica na PC-u i svi rade OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Matozan kaže...

BUMP

14 godina
protjeran

neispravcan LNB (80%)

pomaknula se antena (20%)

da si bliže meni ja bi ti to pogledao...

ima HD kanala ali niš posebno...malo promo malo redovnih...sve što vrijedi je kodirano.

EDIT: za opremu vidi ZED, Kerman, CaTV, M+S,  Satelitski sustavi..onu su specijalzirani za sat. i obične antene - Ronis svaštari ko cigić...{#}

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 20:53 (smirnoff).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za dobre HD programe (Pro7 i slični) treba HD+ satelitski prijamnik a oni se kreću po cijeni od par tisuća kuna (2-3-4 tisuće).

I onda dobiješ isti program samo s puno više detalja jer Pro7 HD je isti Pro7 samo u većoj rezoluciji kolik osam skužio.

Digitalni SD resiveri dođu ako se ne varam 500 - 600 Kn i to je sasvim OK kupovina (pogotovo jer će se do travnja pogasiti svi analogni programi na Astri).

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da li na tanjur od 60cm mogu staviti monoblock LNB?

Da li mora monoblock biti sa 3° ili 6° razmaka?

Koji HD receiver (DVB-S2) mi predlažete da uzmem (do nekih 750kn), ne Full HD preskupo mi je davati par tisuća kn?

Koliko vidim u Zagrebu se mogu naći XORO, MEGASAT i AMIKO.

Koji su dobri?

Koju marku/model mi možete preporučiti?

Ima li kakve druge koristi od LAN priključka osim RSS feedova i vremenske prognoze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Matozan kaže...

Da li na tanjur od 60cm mogu staviti monoblock LNB?

Da li mora monoblock biti sa 3° ili 6° razmaka?

Koji HD receiver (DVB-S2) mi predlažete da uzmem (do nekih 750kn), ne Full HD preskupo mi je davati par tisuća kn?

Koliko vidim u Zagrebu se mogu naći XORO, MEGASAT i AMIKO.

Koji su dobri?

Koju marku/model mi možete preporučiti?

Ima li kakve druge koristi od LAN priključka osim RSS feedova i vremenske prognoze?

1 - možeš

2 - koliko ja znam monoblok ima samo u 6°razmak (Astra + HB)

3 - nemam  HD rec pa ne znam što bo ti svajetovao...ali oni koji vrijede i imaju LAN za CS koštaju poprilično više od 750 kn ,mada nema HD ready i Full HD, već samo HD

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
17 godina
smirnoff kaže...

3 - nemam  HD rec pa ne znam što bo ti svajetovao...ali oni koji vrijede i imaju LAN za CS koštaju poprilično više od 750 kn ,mada nema HD ready i Full HD, već samo HD

Kako sam newbie na ovom području, možeš mi malo pojasniti čemu služi LAN? RSS feedovi i vremenska prognoza, to znam.

Malo me izjava "LAN za CS" zaintrigirala, čemu to služi?

Znači, svi DVB-S2 receiveri (bez obzira na cjenovni rang oko 600 ili oko 1.000kn) primaju i prikazuju 1080i/p sliku, naravno kod programa koji su u HD formatu?

Koje od sljedećih receiver-a preporučate?

Xoro HRS8600CI - 600kn - nema LAN

Megasat HD720 - 526kn (ne sviđa mi se izgled) - nema LAN

Megasat HD800 - 901kn (ne sviđa mi se izgled) - ima LAN

Amiko SHD 7900 - 700kn - nema LAN

Amiko SHD 8000 - 740kn - ima LAN

Neki drugi?

17 godina

Može prijedlog HD receivera može u više cjenovnih razreda (Best Buy),

jer moram prvo gazdaricu odobrovoljiti da mi odobri veći budget. {#}

Recimo:

500-700kn

700-900kn

900-1.200 kn

Koju marku mi preporučate i na što trebam obratiti pozornost od funkcija koji pojedini uređaj ima?

Po meni receiver bi trebao imati LAN (YouTube), HDMI, CCCam, eventualno WEB browser.

Da li se na receiver može zakačiti tipkovnica (žična/bezžična) radi lakšeg surfanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Po meni best buy HD resiver ti je Dreambox 500HD ili 800HD se (kineske kopije) ili neki od VU+ (isto kopije). Imaju sve funkcije koje tražiš i nude još mnogo više (kao što su prijevodi za sve vrste filmova, serija, online videoteka itd.). Imaš po netu pregršt tutoriala za rad s njima i nekako ih je najlakše namjestiti. Cijene su ti od 1300 - 1800kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 8:43 (Durda).
17 godina
Durda kaže...

Po meni best buy HD resiver ti je Dreambox 500HD ili 800HD se (kineske kopije) ili neki od VU+ (isto kopije). Imaju sve funkcije koje tražiš i nude još mnogo više (kao što su prijevodi za sve vrste filmova, serija, online videoteka itd.). Imaš po netu pregršt tutoriala za rad s njima i nekako ih je najlakše namjestiti. Cijene su ti od 1300 - 1800kn.

A kako znam koji su kinezi?

Gdje ih se u Zagrebu može kupiti?

Mada mi oni prelaze planirani budget. {#}

Mislio sam naći nešto za oko 100 €, ako se za te novce može naći nešto koliko-toliko kvalitetno.

Možda neki Amiko ili tako nešto, što misliš o tome?

16 godina
Matozan kaže...
Durda kaže...

A kako znam koji su kinezi?

Gdje ih se u Zagrebu može kupiti?

Mada mi oni prelaze planirani budget. {#}

Mislio sam naći nešto za oko 100 €, ako se za te novce može naći nešto koliko-toliko kvalitetno.

Možda neki Amiko ili tako nešto, što misliš o tome?

Imaš na prejeftino.hr ili na satshop.hr. Što se tiče Amika mislim da ovaj Alien 2 nije loš. Nisam imao ga priliku testirati ali koliko vidim po forumima podržava uglavnom sve ko i dreambox i vu+. Za više informacija obrati mi se na PP pa ću ti sve potanko objasniti.

13 godina
neaktivan

Imam strong srt 6205 i nikako da ga ustelam. Uzeo sam novi lnb pojacivac i montirao na tanjur. Signal jacina mi bude 60-70% a kvaliteta signala mi titri sa 0-35/40.(astra 19.2e).  Kako to ustimat? 

0 0 hvala 0
17 godina

Ako si prizamjeni LNB-a pomaknuo antenu, onda poziciju antene koju trebaš podesiti (u smislu azimuta i elevacije) možeš odrediti na linku.

Najlakše bi ti bilo da pomoću kompasa približno podesiš antenu prema tim podacima, i onda tek vrlo malim pomacima antene uz promatranje očitanja signala podesiš točno na poziciju.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 14:57 (KaeR).
17 godina
4L4N kaže...

Imam strong srt 6205 i nikako da ga ustelam. Uzeo sam novi lnb pojacivac i montirao na tanjur. Signal jacina mi bude 60-70% a kvaliteta signala mi titri sa 0-35/40.(astra 19.2e).  Kako to ustimat? 

pa pomičeš tanjur gore,dolje lijevo desno u milimetrima i gledaš jel raste ili pada kvaliteta i možeš zakrenuti lnb za 7.1 stupanj u smijeru kazaljke na satu to ti je negdje 1cm +-.

Trebao bi vidjeti poboljšanje kad zakreneš lnb

13 godina
neaktivan

A u meniu za podesavanje antene imam puno opcija.

Ovako izgleda:

Satelit

Tip lnb-a

Lnb niska freq

Lnb visoka freq

Kontrola banda

Kontrola polarizacije

Diseqc prekidac

Antena mod

Mozda tu trebam namijestit..

0 0 hvala 0
17 godina
4L4N kaže...

A u meniu za podesavanje antene imam puno opcija.

Ovako izgleda:

Satelit: tu odaberi onaj koji želiš gledati (recimo Astra 19.2E)

Tip lnb-a: Universal

Lnb niska freq: 9750 (tj. 9,75 GHz)

Lnb visoka freq: 10600 (tj. 10,6 GHz)

Kontrola banda - ne znam točno što znači, napiši koje imaš opcije

Kontrola polarizacije - ne znam točno što znači, napiši koje imaš opcije

Diseqc prekidac: None (ako nemaš više LNB-ova na anteni)

Antena mod - ne znam točno što znači, napiši koje imaš opcije

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice